• 9.375.099 stemmen

Releasedatum: 18 september 2008

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot 3:10 to Yuma

"Time waits for one man."

Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

Ik vond het wel een fijne, vermakelijke western. Maar dan dat einde. . wie verzint zoiets?

Wade besluit opeens zomaar dat hij zichzelf gewoon overgeeft en meeloopt naar de trein zodat Dan een beetje tof kan doen voor z'n zoon? en hij schiet vervolgens zn eigen crew dan maar neer?
eh... mkay...

Beetje jammer.

avatar van Chr.s

Chr.s

Best knappe interpretatie van het erg sterke orgineel.

Deze versie is een stuk meer op aktie gericht wat zo z'n voor en nadelen heeft. Aan de sterke (en belangrijke) bar scéne uit het orgineel word in deze versie bijvoorbeeld een stuk minder aandacht besteed wat me behoorlijk stoorde. Daartegenover staat wel een stuk meer aktie wat de film ook niet misstaat.

Crowe en Bale spelen beiden fantastisch, de chemie tussen de 2 personages is perfect. Met name Crowe wist me aangenaam te verrassen.

Extra credit wil ik geven aan het fantastische eind.

Anyway, leuk om weer eens een moderne western te zien, en helemaal leuk dat hij zo sterk is als deze.

avatar van Macmanus

Macmanus

Redelijk.

Het is niet echt iets anders dan we al kennen uit andere westerns. Dat viel me wel een klein beetje tegen. Mangold is ook nogal een regisseur die alles doet volgens het Hollywood "hoe maak ik een film" boekje. Maar gelukkig speelt Bale erin, en speelt Crowe ook heel netjes. Ben nooit heel gecharmeerd van hem geweest. Maar hier speelt die de bad guy rol leuk, door er toch een wat menselijker karakter van te maken. Einde viel me ook niet tegen. Beetje flauw misschien om het nu allemaal opeens niet eens te zijn met Kos. (Het valt nog mee Chris en ik alleen ) Maar Crowe zijn karakter voelde wel wat begrip voor Bale en wist kennelijk toch dat die zo weer uit die gevangenis zou ontsnappen. Ik kon er wel inkomen. Gekker vond ik eigenlijk waarom ze niet gewoon even wachten tot hij op de trein zat en die trein gewoon even gingen aanvallen met ze alle.

Maar probleem blijft toch dat de Western films van nu te veel naar hun voorgangers kijken en te weinig een eigen soort Western maken. Moet Miike het dan maar weer doen

3 sterren hiervoor.

avatar van Spetie

Zeer goede western, die je als kijker doet hopen dat er weer meer van dit soort films gaan komen. Bale is zoals altijd meer dan goed en ook Crowe speelt een prima rol. De show wordt echter gestolen gestolen door Ben Foster, die werkelijk waar een sublieme schurkenrol neerzet. Verder is de sfeer goed, de film best spannend en de actie niet verkeerd. Het einde valt voor sommigen misschien iets tegen, maar ik vond het prima bij de film passen.

kortom 4 sterren

avatar van Demoniac

Demoniac

Ook deze 3:10 is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het is sowieso mooi dat er ook nu nog westerns worden gemaakt.

Als op zich staande film wil ik deze met een dikke 4* belonen. De film ziet er erg mooi uit, het verhaal blijft interessant en de acteurs

leveren goed werk. Ook de muziek is dik in orde.

Omdat het een remake is kan een vergelijking niet uitblijven. De originele uit 1957 vond ik toch op veel punten sterker als deze.

Groot pluspunt van de 2007-versie is natuurlijk dat het in kleur is en dat voegt wel veel toe naar mijn mening, want op die manier

komen de landschappen die een grote rol spelen meestal, beter uit.

Een nadeel ten opzichte van het origineel vind ik het feit dat de nadruk in dit deel meer op agressie, actie en de reis van Bisbee naar Contention ligt. Daarom komt de zorgvuldig opgebouwde psychologische spanning in de hotelkamer in dit deel niet naar voren.

Ook het einde van het origineel was naar mijn idee beter. In deze remaken werd in dat opzicht weer te veel naar het sentimentele gegrepen. Dat kwam niet helemaal geloofwaardig over.

Toch ook nog net 4*, maar net even minder dan het origineel.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een goede film, maar dat einde verprutst het eigenlijk allemaal. Compleet idioot en onlogisch dat Ben Waden zijn eigen bende, die hem de hele film tracht te bevrijden, gewoonweg neerknalt.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

The 3:10 to manhood

Tijdens de jaren '50 en '60 beleefde het westerngenre zijn absolute hoogdagen. Producties werden afgeleverd aan de lopende band en verschillende grootheden maakten zich het genre eigen (John Ford, Sam Peckinpah, Sergio Leone, Howard Hawks en in mindere mate Anthony Mann en John Sturges).

Heden ten dage spreekt het genre, nochtans een bron van pure mannelijkheid, schijnbaar niet meer aan en lijkt het ten dode opgeschreven. De liefhebbers van het genre, waaronder mezelf, zijn dan ook aangewezen op de zeldzame enkelingen die zich durven te wagen aan een tijdelijke uitstap in het genre. Eastwood ('Unforgiven') en Costner ('Dances with Wolves' en 'Open Range') zijn de meest voor de hand liggende vertegenwoordigers, al hebben de volgende regisseurs evenzeer hun bijdrage geleverd: Cosmatos ('Tombstone'), Dominik ('The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford'), Hillcoat ('The Proposition'), Jarmusch ('Dead Man') en zelfs Howard ('The Missing').

James Mangold, die eerder al wist te overtuigen met de urbane western 'Cop Land', mag zich sinds kort ook bij dit selecte groepje voegen. '3:10 to Yuma' is namelijk een rasechte western, die handig gebruikt maakt van de conventies van het genre én de kijker als vanouds laat genieten.

De ouderwetse opwinding van '3:10 to Yuma' ankert vooral in het machismogehalte en de zuivere viriliteit die daarmee gepaard gaat. Het geheel krijgt bovendien het rauwe uiterlijk van een B-film aangemeten, waardoor de excessieve mannelijkheid des te meer van het scherm spat. Enige vergelijkingen met Leone en Peckinpah zijn dan ook niet uit den boze.

De algemene bezetting van de cast is een logische voortzetting van het viriele en rauwe karakter van '3:10 to Yuma'. Russel Crowe is de mannelijkheid zelve en leeft zich bijgevolg met zichtbare flair uit in zijn rol van antiheld. Terwijl Christian Bale op zijn beurt een dosis intensiteit en existentiële twijfel toevoegt, en andermaal bewijst dat hij de beste acteur van zijn generatie is. De morele dilemma's waarmee beide heren te kampen krijgen, zijn bovendien van een dubbelzinnige aard. Hun morele waarden liggen mijlenver uit elkaar, maar naarmate ze elkaar beter leren kennen, ondervinden ze een zekere appreciatie voor elkaar. Het veelbesproken slot lijkt mij dan ook niet meer dan logisch.

Ten slotte is er nog Ben Foster, die zichzelf overtreft als letterlijk en figuurlijk vuilgebekte cowboy met een opvallend homo-erotisch getinte liefde tegenover zijn leider.

Het enige waarvoor we Mangold op de vingers kunnen tikken, is zijn gebrek aan oog voor de dubbelzinnige strijd van de mens met de natuur. Een strijd die archetypisch is voor de western en vaak een extra lading kan geven aan het geheel. Mangold wil zijn prent voldoende intensiteit injecteren (via close-ups en medium shots), en dat is zijn volste recht, maar hij verliest zodoende het panorama van het wilde westen uit het oog. De werkelijk onnoemelijk fabuleuze traveling shots en de kenmerkende, doch vernieuwende muzikale score (de akoestische gitaar doet wonderlijke dingen) maken van het gemis echter een naald in een hooiberg.

avatar van Zinema

Vermakelijke western met zeer goede vertolkingen die bij vlagen dreigt de balans te verliezen om daarna vervolgens zich weer stabiel te settelen. Een must voor de genre-liefhebbers. Goed.

avatar van Prudh

Prudh

Absoluut. Hij was laatst in de sneak en dat was genieten geblazen. Hou je van westerns dan is dit helemaal geen vervelende zit! Goede zaak dat dit toch nog een biosrelease krijgt in Nederland.

Goede rollen van Crowe en Bale, hoewel het natuurlijk interessanter was geweest wanneer ze van personage hadden gewisseld. Ik wil Bale wel eens als boosaardige gunslinger zien en Crowe als éénbenige veehandelaar... Verder sterke bijrollen van vooral Ben Foster en Peter Fonda.

Lekkere westernsfeer met veel zand, houten dorpjes, een stoomtrein en veel gepief-paf-poef. En goede muziek. Terechte oscarnomatie toentertijd. Nu nog eens het origineel gaan kijken!

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Prima western die totaal anders is dan de bekenderen uit de jaren 60, maar zeker in de buurt komt. Het is leuk om te zien hoe hedendaags camerawerk wordt toegepast in een western. Er wordt prima geacteerd, Russel Crow valt positief het meest op. Wat tevens opvalt is de hoeveelheid actie die soms wat overdreven is maar wel erg vermakelijk.

hele krappe 4*

avatar van Arkadi.

Arkadi.

Niet heel erg zin om een heel verhaal neer te zetten, toch maar iets.

Film is voor mij heel ambivalent. De emoties springen vooral in het laatste gedeelte van het scherm maar het onrealistische script doen mij weer huiveren.

Maar ach..hoe is een western te definieren?. Je hebt moderne westerns waar geen paard of cowboy voorbij komt, dus daar begin ik maar niet aan.

Vind het vooral opzienbarend hoe Crowe en Bale overeind blijven in hun toch beperkte rol. Met nog meer beperking springen Charlie en William er toch uit.

Het emotionele van de film doet het realisme (realistisch kunnen we het allemaal niet noemen) voor mij verbleken wat ik een pluspunt vind van de film. Is allemaal verder wat simplistisch en de musicscore had zoveel beter gekund maar dan nog 2 uur vermaak met een puur emotionele tint.

avatar van gotti

Sinds tijden eindelijk weer eens een western in een bioscoop gezien. Revolvers, stoere mannen, paarden en een één benige held. Het kippenvel bij het eerste panorama shot bleef helaas niet, maar bij vlagen is de film weergaloos.

Crowe lijkt op het eerste moment totaal verkeerd gecast, maar blijkt achteraf juist enorm goed te werken, zeker in de scènes met Bale, naarmate het einde nadert. Prachtige muziek ook, waar tig invloeden van oudere westerns in te horen was. Jammer dat het soms net een beetje de bombast mist van deze oudere (lees: Leone's) westerns. Toch een sterke, vakkundig gemaakte western die nauwelijks onderdoet voor veel van zijn genrebroeders.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Orgineel nog niet gezien maar ik vond dit toch wel een zeer geslaagde remake. Met een prachtige samenwerking van Christian Bale en Russel Crowe die er bijde een sublieme prestatie van maken. Bale kwam met zijn baardje en zijn wilde kapsel weer anders over. Hij heeft altijd wel wat speciaals in films maar hierin liet ie opnieuw zeer goed talent zien en Russel Crowe maakt het plaatje compleet. 3:10 to Yuma is gewoon een zeer aangenaame terugkeer van de betere western.

Sfeer en decors zitten ook erg goed in elkaar en zo nu en dan krijgen we nog wel eens een heerlijke shoot-out voor geschoteld die er ook fantastisch uitzagen en ruimteschots aanwezig waren. Deed soms ook een beetje aan John Woo denken. Sfeertje is ook meeslepend en op de oude jaren 60-70 wijze gedaan. Het verhaal is natuurlijk niet orgineel omdat dit een remake is maar wel heel mooi.

Met als eindpunt: uiterst genietbare western. Christian Bale heeft het weer eens voor elkaar. Het einde was ook erg mooi.

Moet het orgineel ook maar eens zien.

Voor deze: 4,0*

avatar van Film Pegasus

Een western die los staat van de spaghettiwesterns. Deze is geloofwaardiger en is niet enkel een sfeerweergave, maar bevat ook sterke acteerprestaties. De spanning is soms heel goed in beeld gebracht. Denk aan de trein die aankomt op een vertragend tempo.

In tegenstelling tot andere westerns, krijgen de hoofdkarakters hier meer diepgang. De motivatie van Dan Evans beweegredenen, de constante twijfel waar hij goed mee doet. Elk dilemma is niet vanzelfsprekend, maar wordt in vraag gesteld. De actiescènes zijn hier tussen goed in opgenomen, wat de film tot één van de betere westerns maakt van de laatste jaren.

avatar van dave

dave

Wel, ik weet niet goed wat ik van deze film moet vinden.

Je vind hier zowel elementen van de klassieke Amerikaanse als de Italiaanse western.

Ik weet dat het eigenlijk niet mag, maar ik ben beginnen vergelijken met de werken van Sergio Leone. In deze film zag je een heleboel 'bad-guys', die jammer genoeg niet de kans kregen om er echt 'slecht' uit te zien. Leone nam daar zijn tijd voor. Hij liet ons minutenlang close-ups van gezichten zien. De dreiging die daarvan afstraalde was immens. In 3:10 to Yuma zag je dat niet, wat spijtig is.

Veel meer heb ik eigenlijk niet over te vertellen. Casting zat wel goed (vooral Crowe dan), geen negatieve commentaar op de regie, de klank daarentegen zat wat tegen. De geweerschoten klonken soms zo 'fake' dat ik mezelf op de kermis waande.

Nuja, hij is in ieder geval 3.5* waard

avatar van Halcyon

Halcyon

De eerste Western die ik bewust gezien heb en het smaakt - ietsje tegen m'n verwachtingen in eerlijk gezegd - toch wel naar meer. Wel er even aan toevoegen dat ik meer spektakel had gehoopt en dat niet alle locaties even bevredigend waren.

Maar desalniettemin heb ik me erg vermaakt tijdens het kijken van deze film en dat is niet in het minst te danken aan Christian Bale. Een acteur die ik doorgaans niet zo graag bezig zie, maar die hier in mijn ogen een erg sterke rol neerzet. Hij is in elk geval het soort held waar ik sympathie voor heb. Meer een anti-held eigenlijk; een man met vele gebreken, maar die door zijn moed, bescheidenheid, goede inborst en wilskracht toch de evenknie blijkt te zijn van de grote vijand. Een vijand die in wezen veel sterker en listiger is. Daarbij zorgt de zoon die eigenlijk wat neerkijkt op z'n vader en hem in dat opzicht tot grootse daden dwingt voor een boeiende driehoeksrelatie die wat mij betreft de kern van de film vormt. De rest vond ik bijzaak maar daarom niet minder vermakelijk.

avatar van Barfly

Barfly

Dat het einde niet geloofwaardig is, zal me een zorg zijn. Het einde is verrassend en sluit aan bij de onderlinge verhouding die Bale en Crowe ontwikkelen gedurende de film.

Prachtige acteerprestaties van de gehele cast, met Bale als uitschieter.

Jammer dat ik het origineel nog niet ken, of misschien is dat juist wel een pré om deze film op zichzelf te beoordelen.

Ik ben wel erg nieuwsgierig naar het origineel geworden.

Op deze film kan ik op dit moment geen kritiek leveren, ik heb genoten van de spanning die de hele film aanwezig is en blijft.

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Time waits for one man

3:10 to Yuma is een geweldige Western vol met genadeloze actie en sfeervolle sensatie, de cast alleen al is om van te watertanden.

Russell Crowe zet zijn rol zeer goed neer als de geweldadige boef Ben Wade.

Maar vooral Christian Bale vond ik zeer overtuigend spelen, de film heeft dan ook een zeer sterk einde.

avatar van JJ_D

JJ_D

Met Christian Bale op de affiche en James Mangold achter de camera kunnen de verwachtingen niet anders zijn dan “hooggespannen”. Toch is ‘3:10 to Yuma’ een gans ander soort film dan verwacht: in plaats van een focus op de psychologische kant van het verhaal, legt Mangold de klemtoon ondubbelzinnig op de actie. En of dat een verstandige keuze was...?

Bijgevolg geldt ‘3:10 to Yuma’ als één van de meest spannende films van het jaar. Het einde is echter absoluut ongeloofwaardig, en maakt van de film alsnog een kleine afknapper.

Daartegenover staat dat het tempo doorheen de film verschroeiend hoog ligt, en om dat te benadrukken is de regie van Mangold af en toe onwaarschijnlijk zenuwachtig, maar ten allen tijde esthetisch verantwoord. Tel daar de stoere smalltalk van de hoofdpersonages, een bombastische soundtrack en geen al te moeilijk verhaal bij op, en je hebt een actiefilm uit het dozijn. Maar dan wel een goeie…

(Ik blijf hangen tussen 3* en 3,5*, maar het slappe einde laat me toch werkelijk op mijn honger… )

avatar van Metalfist

Metalfist

3:10 To Yuma

De western is aan een wederopmars bezig en dat doet het geweldig met o.a. Assassination of Jesse James maar ook met deze 3:10 To Yuma.

Film komt traag op gang maar verveeld geen enkel moment door de prestaties van Crowe en Bale want over Crowe had ik eerst toch men twijfels, hij leek compleet miscast maar dit komt naar het einde van de film echt wel goed.
Zoals gezegd bouwt de film traag op maar er zit dan wel diepgang in de karakters die je soms in andere westerns mist. Op het einde is er een geweldige shoot-out wanneer de trein dan eindelijk aankomt (met vertraging natuurlijk) die trouwens prachtig in beeld wordt gebracht met dito muziek.
Nu maar hopen dat we meer van zo'n films mogen verwachten.

avatar van The One Ring

The One Ring

Opvallend verschillende reacties rond het einde. Persoonlijk vond ik het laatste half uur van de film het sterkste, vanaf het moment dat de hoofdpersonen in het stadje aankomen. Moraliserend? Valt wel mee. Ik vond het allemaal wel geloofwaardig gebracht eigenlijk en had al langer door dat de film die kant in ging. Ik zie eigenlijk ook geen beter alternatief. Had Dan Ben moeten doden? Had Ben Dan moeten doden? Had Dan met geweld Ben de trein in moeten slepen? Had de Dan naar huis moeten gaan en Ben vrij laten gaan? Ik vind het allemaal niet beter dan het einde dat we nu hebben en daarnaast klinkt het meeste ook erg cliché. Juist de laatste scènes gaven mij het gevoel dat 4* in de film zat.

Wat eraan vooraf gaat is een vrij standaard western. Vaardig gemaakt, maar nooit echt bijzonder. We hebben het allemaal al eens gezien en begon me zelfs af te vragen waarom zoveel mensen juist deze western zo goed vonden. Wat mij het meest positief opviel was het acteerwerk. Christian Bale is een acteur die vooral goed is in het spelen van natuurlijke rollen en dat paste bij dit personage. Crowe zet zijn rol een tikkeltje aan om zijn schurkachtige personage wat krachtiger te maken, maar weet altijd prima balans te houden. Ik blijf het een sterke acteur vinden en hier is hij op zijn best.

Ik kom uit op 3,5*. Ik had misschien op iets meer gehoopt, maar om de een of andere reden lijk ik altijd meer te verwachten van westerns dan van andere films. Ik weet niet precies waarom. Ik noem het niet mijn favoriete genre, maar ik heb er wel een zwak voor. 3:10 to Yuma kan zich zeker niet meten met de beste westerns (en zeker niet met Unforgiven, waar de dvd-hoes het mee vergelijkt), maar is toch wel een aardige toevoeging aan het genre. Overigens ben ik zeer benieuwd naar het origineel.

avatar van ®Tc

®Tc

Westerns zijn niet echt aan mij besteed dus keek ik al met een bang hartje naar deze uit. Alle verwachtingen zijn wel ingelost want het was niet goed... het was zelfs slecht.

Het verhaal zelfs is niet boeiend en gewoon saai. Veel te lang, niet hoogstaande dialogen en cowboys zijn voor mij zelf ook niet interessant. Het einde doet er zelfs nog een schep bovenop en is ronduit lachwekkend. De topgangster loopt gewoon richting de doodstraf terwijl hij makkelijk kon ontsnappen. Persoonlijk zou ik hem er dan ook mee weg laten komen hebben.

Veder was de setting nogal flauw. De stadjes weer veer te makkelijk en leeg neergezet zodat daar ook niet veel te beleven viel, allemaal niet aan mij besteed.

Enig pluspunt zijn de acteerprestaties. Bale en Crowe schitteren en spelen goed samen. Christian Bale is een topacteur jammer dat hij soms nogal flauwe producties als deze kiest.

avatar van Fingquality

Fingquality

Verrassend goede western.

Hoewel dit absoluut niet mijn type films zijn, vond ik deze erg sterk.
Op basis van de cast, Russel Crowe en Christian Bale samen, mocht je dat ook wel wat verwachten. Gelukkig werd ik geenszins teleurgesteld.

Dat Crowe en Bale allebei erg goede acteurs zijn wist ik natuurlijk al, maar toch wist Russel Crowe mij te verbazen met vrij overtuigend acteerwerk in een rol die hem absoluut niet op het lijf geschreven is.
Deze rol voelde vooral in het begin absoluut niet goed, maar Crowe groeide absoluut in zijn rol als niet door en door slechte crimineel. Zijn tegenspeler Bale heeft ook al meerdere malen bewezen een geweldig acteur te zijn en bewijst dat hier weer in de rol van de (zo blijkt later) anti-held.

Je voelt tijdens de film dat de onderlinge sympathie tussen de o zo verschillende cowboys groeit. Dit mondt uiteindelijk uit in het opzich logische, doch verrassende einde. De verhaallijn was erg verrassend op de juiste momenten door bepaalde clichés zorgvuldig te vermijden.

Liever had ik wel iets minder actie gezien en iets meer psychologie, die zoals ik begrijp van sommigen hier in het origineel toch beduidend meer aanwezig was.
Lijkt me dan ook hoog tijd om ook het origineel te gaan bekijken.

avatar van schram101

schram101

Eindelijk weer een lekkere western! Heb er weer van genoten!

Het acteerwerk van vooral Bale viel mij positief op, hoewel Crowe het zeker ook goed doet! Goed geacteerd dus!

Het einde was onverwacht maar goed gevonden en ik kon er zeker mee leven.

Het verhaal zelf was (voor mij) vrij orgineel en had een aantal leuke plotwendingen.

De locaties zijn zoals je ze verwacht bij een film als deze. Gewoon goed!

Heerlijke muziek ook!

avatar van DeCol

DeCol

Goede moderne western. De sfeer is goed en naar het einde toe wordt het steeds spannender. Zowel Crowe en Bale laten hier zien dat ze zeer sterke acteurs zijn. Het verhaal is remake dus origineel kun je het niet noemen, wel vond ik het een goed verhaal. Ik heb de oude versie nog niet gezien.

Op een gegeven moment had ik wel even van: "nu mag er wel eens iets gebeuren". Het was toen al een tijdje enkel gepraat en ik verwachte toch wat meer actie. Dat gebeurde even later gelukkig wel.

Het einde was wel oke maar had van mij anders mogen zijn. De muziek vond ik overigens heel mooi op het einde. Het was dezelfde muziek die bij het menu van de dvd werd afgespeeld. Prachtig!

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Mooie western, alleen jammer van het einde.

Kwam me niet echt geloofwaardig over. Natuurlijk weet Wade dat hij ook in Yuma wel zal ontsnappen, maar dan vraag ik me af, waarom de strop riskerenals je makkelijk met je eigen posse kan wegraken? Waarom hij ze dan nog stuk voor stuk afknaltis me al helemaal een raadsel. Ik weet wel dat hij het mede doet om Dan de kans te geven z'n zelfrespect en het respect van zijn zoon terug te winnen, toch ik vraag me af of iemand die de doodstraf wacht op die manier zou redeneren.

Maar goed, erg goeie film voor de rest.

avatar van doodah

doodah

Zeker de moeite om te zien, vond ik deze film.

Bale en Crowe in een film, dat kon eigenlijk al niet misgaan. En dat deed het ook niet.
Vooral Bale vond ik hier een enorm sterke rol neerzetten. Maar ook op de anderen valt zeer weinig aan te merken.

Het verhaal zelf was goed uitgevoerd, de decors, etc zagen er allemaal goed uit.

Wat ik wel iets minder vond, was het moment waarop Wade eventjes terug uit de gevangenentrein stapt om zijn bende neer te schieten. De bewakers in de trein deden geen enkele moeite om hem daar te houden. Nadat hij zijn bende had neergeknalt, stapt hij gewoon weer in, en doen de bewakers alsof er niets aan de hand is.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

De terugkeer van de Western? Hopelijk gaat Hollywood zich nu met de financiele cricis nog meer toespitsen op escapisme en dit naast de enorme lading comicbook verfilmingen uitbreiden tot genrefilms. Hoe dan ook; helemaal dood was het genre niet en dat er nog voldoende uit te halen valt bewijst 3:10 to Yuma. Met deze film is mijn vertrouwen in James Mangold als regisseur enorm gegroeid omdat hij er een schitterend spectakel van heeft gemaakt in de western traditie. Bale en Crowe zijn niet hét volmaakte duo (vond Bale niet dé perfecte keus) maar overtuigend zijn ze zeker. De onderlinge spanningen waren erg netjes maar hadden wat mij betreft iets meer centraal mogen staan. Hoe dan ook valt er voldoende te beleven en mag de wandeling naar het station zich scharen in het rijtje van legendarische westernshootouts. Zeer geslaagde film.

avatar van mister blonde

mister blonde

Goede western, hoor. Niets mis met stoere mannen in een film, tenzij je het natuurlijk afbreuk vindt doen aan je eigen prestaties in het leven. Voornaamste wapenfeit in 3:10 to Yuma is het perfecte tempo. Geweldig, er gebeurt van alles. Ik snap de opmerking van Erwinner dat het saai is dan ook niet helemaal. En dat er 2 shootouts zijn te tellen, klopt gewoonweg niet. Niet goed opgelet. Als je dit al saai vindt, kun je bijna alle westerns (en de meeste andere films), wel opzij schuiven. De film is spannend, avontuurlijk en zit vol actie. Heerlijk, zoals een goede western hoort te zijn. Veel erg goede scenes, weinig compromissen en dat laatste ontberen de films van Mangold een beetje. Het geheel is erg vlot en knap in beeld gebracht, kijkt erg lekker weg. De beste western sinds Unforgiven las ik ergens, m aar de film doet ook weinig onder voor de topwesterns uit de jaren '50 en '60.

Tot een kwartier voor tijd zit ik op (een kleine) 4,5 sterren. Dat Mangold niet het vermogen lijkt te hebben om een film lekker te laten eindigen, bewees hij eerder. En ook hier gaat het behoorlijk mis. Met de onvermijdelijke shoot out, was op zich niet zo veel mis. En ook de intentie van het eind is me wel duidelijk. Het had een film moet zijn over berouw, wederzijds respect en de zoektocht naar een beter bestaan. Maar dat komt veel te weinig naar voren in de rest van de film. Je moet dan ook van goede huize komen om een bekering van een oerbadguy als Wade, geloofwaardig te maken. En daarvoor is Mangold toch te veel een inhuurregisseur, ipv een kunstenaar. Zijn films zijn meestal bovengemiddeld en heel degelijk gemaakt, maar echt meesterlijk wordt het niet. Nu kwam het einde nogal belachelijk over, maar dat had niet gehoeven.

Maar verder een geweldige film. 4 sterren, ondanks het eind. Ben erg benieuwd baar het origineel en het eind daar.

avatar van Flavio

Flavio

Wat een enorme tegenvaller.

Het eerste deel ging nog wel, rechtschapen boer gaat voor het geld een crimineel op de trein zetten.

Maar dan schiet de film uit de bocht, vooral in de laatste scene.
Dat je je eigen mensen neerschiet die nota bene alles doen om jou te redden...dat staat met stip op nummer 1 in de (lange) lijst van ongeloofwaardige en ongepaste plottwists. Wat een hond die Wade.

Sowieso was Wade een rare snuiter. Wat wilde hij nou? Dan weer de killer uithangen, dan weer de getapte jongen. En dan uiteindelijk voor zn eigen redders wegvluchten, omdat je bewaker zo'n sympathieke gozer is. Jaja. Hoeveel bier had de schrijver van het nogal waardeloze script op toen hij bij de eindscene was? Of moest hij snel verder met het vervolg op de Zeemeerman?

En dat allemaal omdat Bale niet tegen zn zoon durfde te vertellen dat hij eigenlijk helemaal geen oorlogsheld is. Maar hij krijgt Wade wel mooi op de trein waaruit hij meteen weer ontsnapt. Dat zal een hele troost zijn voor zn weduwe.