Genre: Western / Actie
Releasedatum: 18 september 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot 3:10 to Yuma
"Time waits for one man."
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
- Trailer (YouTube)
- 3:10 to Yuma (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tucker
Zeke
Alice Evans
Leno
Altijd leuk, een nieuwe western. Nouja nieuw, het is een remake.. Leuke cast in ieder geval.
Madecineman (moderator films)
Ben wel erg benieuwd hiernaar. Het origineel is een van mijn favoriete westerns maar gelukkig is Mangold een bekwaam regisseur gebleken.
Goodfella_90
Heb het nooit zo op remakes, maar met deze regisseur en cast kan het in elk geval een serieuze poging heten.
Turkeyloverz
Hij is nog vrij jong en heeft vooral met zijn laatste film toch wel succes geboekt. Ook bij Identidy was ik onder de indruk.
Van Identity was ik niet onder de indruk (vond het zelfs zijn minste) en van Cop Land en Girl, Interrupted ben ik ook niet echt te spreken. Maar wellicht is ie met een sterke cast al een heel eind, wie weet...
Goodfella_90
Zo heel veel heeft deze regisseur toch niet gepresteerd?
Geen wereldprestaties, maar met 5 goed gewaardeerde films, waaronder Walk the Line verwacht ik niet weer een kleine regisseur die met een misbaksel van een ramake op de markt komt.
Kan er natuurlijk volledig naast zitten, denkend aan Psycho van Gus van Sant.
Turkeyloverz
Het nadeel van Psycho was dat al velen het origineel hadden gezien. De originele 3:10 to Yuma is veel minder bekend. Ik denk dat deze film zeker wel een succes kan worden.
Goodfella_90
Nee, het nadeel van Psycho (1998) is dat het een verschrikkelijk beroerde film is.
basketballerke
Vind het in ieder geval goed dat men zich nog aan een western waagt deze tijden, ook al is het een remake.
Matchostomos
Absoluut, de rasechte western is met uitsterven bedreigd (zie recent enkel : 'Open Range', 'The Proposition', 'The Missing' en de serie 'Deadwood') en dan kan dit meer dan welkom zijn.
Bovendien heeft Mangold met het onderschatte 'Cop Land' een soort urbane western gemaakt, wat het vertrouwen in hem enkel en alleen maar vergroot.
En met grote en betrouwbare namen als Crow, Bale en Fonda, kan er weinig mis gaan.
Toch kijk ik in de eerste plaats uit naar 'The Assassination of Jesse James...'; korte, doch magistrale trailer.
veron35
Ik houd van westerns. Deze is ook nog eens van de regiseur van mijn lievelings film. Met Russel Crow en Peter Fonda. Hopen dat Peter net zo goed is als zijn vader in een western.
moviefreak#1
Pfff alsof 3:10 to Yuma een remake nodig zou hebben ....
Nou ja, misschien komt het genre weer wat meer onder de aandacht...
neo
Dat zou mooi zijn inderdaad. Naar ook ik sta pessimistisch tegenover het remaken van een films als Yuma.
rondh
Laat maar komen deze film. Goede acteurs in 1 van mijn favoriete genres. Ik ben benieuwd. Ik hoop alleen niet dat het een tegenvaller gaat worden, want je verwacht wel veel van een film, met topacteurs.
sju
Trailer op Movies.yahoo.com: http://movies.yahoo.com/movie/1809781728/video/3053783
Dit ziet er erg lekker uit, een modernere western met de viezigheid van Deadwood door het beeld. Cast en crew zijn ook dik voor mekaar: ik heb weer ergens zin in! Zolang The Assasination of Jesse James ...lalala... op zich laat wachten kijken we hier wel naar uit.
WB
Toptrailer. Een nieuwe western. Zal me benieuwen. Zag er in ieder geval goed uit die trailer.
sju
Zeer vette poster vrijgekomen!
veron35
De foto's op imdb zien er ook fantastisch uit.
W.M.J.M
Inderdaad een geweldige poster. Verwacht er veel van, vooral met deze cast.
streeter
Een nieuwe western op het witte doek! Ik kan niet wachten.
Het is jammer dat zo weinig westerns nog gemaakt worden, terwijl ze nog steeds goed geld verdienen (Open Range bijvoorbeeld, en Broken Trail was het meest bekeken programma ooit op de zender waarop het in de VS werd uitgezonden (AMC)).
Dogie Hogan
IMDB-rating staat nog op 9,0/10: http://tinyurl.com/2avzls
Maar The Black Dahlia begon ook op 9,6/10 en staat nu op 5.6/10.
The One Ring
Ik las ook Roger Ebert's review op het internet. Was zeer positief en noemde deze versie zelfs beter dan het origineel. Ik ben zeer benieuwd, want een moderne western wil ik altijd wel een kans geven. Al denk ik dat ik het origineel toch eerst eens bekijk.
aerogp1
Ben hier wel erg benieuwd naar zeg. Christian Bale & Russel Crowe in 1 film , en dan nog al liefst in een western
Afwachten maar....

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Laatste fluitsignaal voor '3:10 to Yuma': deze spannende western is vanavond (29 juli) te zien op televisie

De best beoordeelde moderne Westerns

Unforgiven
Western, 1992

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
ouder-kindrelatiesalonheldarizonaliberation of prisonerstransport of prisonerswildernissterven en doodrace against timerailway car stetsonrivaliteitbendevuurgevechtfamiliepsychologicaldishonestyheroic missionrighting the wronged chases and racesmind and soul