Genre: Western / Actie
Releasedatum: 18 september 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot 3:10 to Yuma
"Time waits for one man."
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
- Trailer (YouTube)
- 3:10 to Yuma (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tucker
Zeke
Alice Evans
Matchostomos
Ik las ook Roger Ebert's review op het internet. Was zeer positief en noemde deze versie zelfs beter dan het origineel.
Gedurfde uitspraak die de heer Ebert hier maakt, zeker wanneer we de klassieke status van het origineel in acht nemen.
Hoe dan ook bewees Mangold reeds met 'Walk the Line' en 'Cop Land' een degelijk regisseur te zijn, en dat kan hij hier andermaal bewijzen. Feit is echter dat hij steeds mooi binnen de conventies tekent, en dat baart me achteraf toch enigszins zorgen...
The One Ring
Zo'n grote klassieker is 3:10 to Yuma niet. Hij wordt zeer gewaardeert door de mensen die hem kennen, maar hij is relatief onbekend. Al beweert Ebert dat hij hem dus wel gezien had.
Natuurlijk, Zo onbekend is hij nou ook weer niet. Lijkt me erg sterk dat Ebert hem niet gezien zou hebben.
N811
Ach, dat is bij nieuwe films bijna normaal geworden.
Russel Crowe heeft ook een prefect cowboy kop
10.000 stemmen is niet weinig, maar we shall see.
Pacino88
Zeker wel een 8,2 waard. Dit is gewoon weer een top western en te vergelijken met klassiekers als Outlaw Josey Wales etc.
Natuurlijk onder de Leone films.
Wat gewoon heel cool is, is het feit dat de film totaal anders verloopt dan het origineel. Dit is meer de actie versie van de 2. De sidekick van Ben Wade is echt een coole schurk, en Crowe zelf ook. Redelijk gevoelloos en vol met coole one liners. De psychologie wordt minder getoond in het hotel, maar wel meer bij andere scenes.
Christian Bale is hier bijna net zo lelijk als de arme boer in het origineel, wiens naam ik vergeten ben.
En dat einde laat je met een echt goed geval achter. ('dit is een klassieker, maar dan wel een remake.)
Wat me rest te zeggen: Ik zou echt niet kunnen kiezen welke van de 2 ik het beste waardeer. Daarom moet ik maar weer eens het origineel pakken.
The One Ring
Ik hoop het wel. De film doet het goed in Amerika geloof ik, dus er is kans dat hij hier ook de bios haalt.
king16
- 1904 stemmen
Redelijke film, Bale is op dreef, net als die gozer die Russel Crowe's 1st luitenant speelt. Crowe zelf kon mij niet echt boeien. 3*
UrbanDjampa
Film zat redelijk goed in elkaar. Het acteerwerk was uitstekend. Alleen heeft de film alleen geen indruk op me achter gelaten.
amibra
Een film met als acteur Christian Bale kan niet anders dan goed zijn
3.5
Dogie Hogan
johnrambo
In tegenstelling tot de meeste berichten, viel deze film mij tegen.
Het acteerwerk van Russell Crowe, Peter Fonda en Christian Bale was goed.
Voldoende actiescenes, die er zeer overtuigend uitzagen.
Het decor, de kleding, en de geslaagde tijdssfeer waren allen ruim voldoende om dit één van de betere westerns te maken.
Dit alles maakte de film voor mij 4 sterren waard.
De waardering voor deze film zakte echter zeer snel, door het veel te ver gezochte teleurstellende einde.
2,5 ster
Ik vond het wel een fijne, vermakelijke western. Maar dan dat einde.
. wie verzint zoiets?
Wade besluit opeens zomaar dat hij zichzelf gewoon overgeeft en meeloopt naar de trein zodat Dan een beetje tof kan doen voor z'n zoon? en hij schiet vervolgens zn eigen crew dan maar neer?
eh... mkay...
Beetje jammer.
Jefferson019
Dit is de 2e western film die ik ooit in me leven heb gezien , dus ik kan niet zeggen als dit nou een goeie western was of een slechte. Wel vond ik de actie in deze film erg goed , veel pistolen geschiet,een prachtige set en goeie acteurs , Vooral Ben Foster vond ik echt goed. Damm wat kan die gast goed een wacko neerzetten
De andere acteurs waren daartegen ook niet verkeerd. Ik vond alleen het einde een beetje te ver gezocht .
4.0
ralfsjam
geweldige western! goede cast en leuk (maar simpel) verhaal. wel was het raar dat de schramen en plekken opeens verdwenen waren van het gezicht van Crowe... na en stuk of 15 klappen met een achterkant van een geweer zou ik er beroerder uit hebben gezien. ik dacht dat dat alleen bij suske en wiske kon. maar goed, dat zijn de kleine dingen die ik weer zie! verder was het een film zonder inkak momenten en goede dialogen. zelfs hier en daar een goede grap! ik kon het einde wel waarderen.
een aanrader voor die gene die van schietgragekoeiejongens-film's houd. pang pang hiha!!!
een dikke 4
bisse
Lang op mijn te zien lijstje stond deze om uiteindelijk behoorlijk tegen te vallen.Bale die ver bovenaan aan mijn lijste van top-acteurs staat wist me niet echt te overtuigen maar dat wijt ik aan het eendimensionale zwakke script. Ik vond het gewoon een erg voorspelbare film waarin je iedere gebeurtenis van mijlenver ziet aankomen.
Helemaal raar vind ik dat iedereen zoveel vragen heeft over de motivatie van Wade en zijn uiteindelijke omslag. Ik vond de hele uitwerking wat toch de kern van het script was er juist heel dik bovenop liggen en veel te simplistisch uitgewerkt. Deze film had gewoon weinig te bieden vond ik. Echt een standaard western om snel weer te vergeten. Weing diepgang/weinig entertainment en de aktie was ook maar so so.
Waku
Uiterst vermakelijke western.
Natuurlijk helpt een goede rolbezetting mee.
Christian Bale als harwerkende boer , Russell Crowe als sluwe en uitgekookte crimineel en Ben Foster als creep.
Vooral laatstgenoemde zet een angstwekkende personage neer.
3.10 to Yuma is verder een sfeervolle western.
Dorpen zien er athentiek uit en de makers van deze film hadden oog voor detail.
2 uur topvermaak!
Ché Cliché
Gisteren gezien in de bios en ik moet zeggen prima film. En dat van een niet-Western fan. Ben Foster is een absolute koning! Deze knaap begint echt een favoriet acteur van mij te worden. Hij liet al een onvergetelijke indruk achter in het meesterwerk Bang, Bang You' re Dead, was de enige reden waarom Alpha Dog door te komen was en steelt nu de show in 3:10 To Yuma tegenover acteerkanonnen als Christian Bale, Russell Crowe en Peter Fonda.
De film is zelf ook erg sterk, al is het einde een enorme teleurstelling en anti-climax in mijn ogen. Vanwege het einde twijfel ik tussen een 3,5 en 4 sterren, maar voorlopig zet ik hem neer op 4 sterren, met dank aan absolute uitblinker Ben Foster.
ralfsjam
let op! Ben Foster heeft ook weer een (helaas ietst te kleine) rol in "30 days of night". goeie Vampieren film trouwens!
Chr.s
Best knappe interpretatie van het erg sterke orgineel.
Deze versie is een stuk meer op aktie gericht wat zo z'n voor en nadelen heeft. Aan de sterke (en belangrijke) bar scéne uit het orgineel word in deze versie bijvoorbeeld een stuk minder aandacht besteed wat me behoorlijk stoorde. Daartegenover staat wel een stuk meer aktie wat de film ook niet misstaat.
Crowe en Bale spelen beiden fantastisch, de chemie tussen de 2 personages is perfect. Met name Crowe wist me aangenaam te verrassen.
Extra credit wil ik geven aan het fantastische eind.
Anyway, leuk om weer eens een moderne western te zien, en helemaal leuk dat hij zo sterk is als deze.
Chr.s
Dat hij iedereen overhoop schiet.
christophel
best een goede western...heb me in elk geval niet verveeld..***3.5
Macmanus
Redelijk.
Het is niet echt iets anders dan we al kennen uit andere westerns. Dat viel me wel een klein beetje tegen. Mangold is ook nogal een regisseur die alles doet volgens het Hollywood "hoe maak ik een film" boekje. Maar gelukkig speelt Bale erin, en speelt Crowe ook heel netjes. Ben nooit heel gecharmeerd van hem geweest. Maar hier speelt die de bad guy rol leuk, door er toch een wat menselijker karakter van te maken. Einde viel me ook niet tegen. Beetje flauw misschien om het nu allemaal opeens niet eens te zijn met Kos. (Het valt nog mee Chris en ik alleen
) Maar Crowe zijn karakter voelde wel wat begrip voor Bale en wist kennelijk toch dat die zo weer uit die gevangenis zou ontsnappen. Ik kon er wel inkomen. Gekker vond ik eigenlijk waarom ze niet gewoon even wachten tot hij op de trein zat en die trein gewoon even gingen aanvallen met ze alle.
Maar probleem blijft toch dat de Western films van nu te veel naar hun voorgangers kijken en te weinig een eigen soort Western maken. Moet Miike het dan maar weer doen
3 sterren hiervoor.
Pastaman
Goed geacteerde western
helemaal niks mis mee
tot het einde werd ingezet
wat een tegenvaller
toch een 4
Mr_White
- 2067 berichten
Veel kritiek op het einde, wat ik niet helemaal snap. Wade heeft nooit de intentie gehad zich op te laten sluiten. Hij vertelt Dan dat hij al twee maal uit Yuma is ontsnapt en als hij uiteindelijk in de trein stapt, glimlacht hij en fluit voor zijn paard, en impliceert daarmee dat er deze keer geen verschil in zit. De reden dat hij redelijk vrijwillig met Dan richting de trein ging was omdat omdat de meeste kerels in het wilde weg op hun schoten (tevens de reden dat Charlie (geweldige rol van Ben Foster btw) een paar van zijn eigen mannen omlegt). Maar de belangrijkste reden is dat hij iets ziet in Dan en zijn zoon ziet wat hij wilde, respect voor zijn vader. Toen Wade Dan probeerde te wurgen, vertelde Dan dat hij helemaal geen held was maar een leugenaar die niet zwak wilde lijken t.o.v. zijn familie. Ben beseft hier dat Dan alleen maar het respect van zijn familie wilde (en Wade's eigen verhaal over zijn ouders geeft aan dat Ben hier een zwak voor heeft), en als Dan wordt doodgeschoten, moet Wade aan Dan's zoon bewijzen dat Dan wel een held was. Dus vermoordt hij zijn eigen bende en in het specifiek de moordenaar van Dan en geeft zich vrijwillig op om aan de zoon van Dan te tonen dat zijn vader wel een held was. En dan stapt Wade dus op de trein, glimlacht hij en fluit voor zijn paard, Dan is eindelijk een held in de ogen van zijn zoon en Wade zal snel weer op vrije voeten zijn, mogelijk zelfs nog met de hele buit van de bende voor zichzelf. Vergeet niet, Wade vertelde Dan's zoon eerder al dat hij misschien sympathie vertoont maar toch nog verrot is.
Ja beste mensen, je moet die kleine details wel oppikken hè.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Laatste fluitsignaal voor '3:10 to Yuma': deze spannende western is vanavond (29 juli) te zien op televisie

De best beoordeelde moderne Westerns

Unforgiven
Western, 1992

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
ouder-kindrelatiesalonheldarizonaliberation of prisonerstransport of prisonerswildernissterven en doodrace against timerailway car stetsonrivaliteitbendevuurgevechtfamiliepsychologicaldishonestyheroic missionrighting the wronged chases and racesmind and soul