• 9.380.654 stemmen

Met onder meer: Jim Carrey, Zooey Deschanel en Bradley Cooper

Gesproken taal: Ests, Engels en Koreaans

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Yes Man

"One Word Can Change Everything."

Als Carl Allen (Jim Carrey) de zoveelste aanvaring met anderen en ook met zichzelf heeft gehad, besluit hij dat het zo niet langer kan. Hij schrijft zich in voor een soort cursus die van een principe uitgaat: zeg overal 'Ja' op. Aanvankelijk bevalt dit Carl goed, maar als het langer gaat duren ziet hij in dat een instemmend antwoord op alle vragen ook minder leuke kanten heeft.

avatar van Flauwekrul

Flauwekrul

Ik houd helemaal niet van Jim Carrey, maar deze film was toch echt wel hi-la-risch! Ik heb erg gelachen, zelfs bij een tweede x kijken. Dus voor iemand die geen komedie-fan is, vond ik dit toch wel een grappige film.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Niet mijn ding, ik dacht van ... ik probeer het nog eens, maar spijtig genoeg kon Jim Carrey me alleen weer irriteren in plaats van entertainen.

Voor één keer vind ik Zooey Deschanel wel goed, meestal vind ik dat een slechte actrice die me ook mateloos irriteert, maar deze rol ligt haar wel, juist gecast.

Het verhaal op zich had wel leuke uitgangspunten, maar was overal nogal zwak uitgewerkt en langdradig.

avatar van elayz

elayz

Aardige film, lekker uitgekeken. maar hoger dan een 3 verdiend ie niet.

avatar van 88Fabian

88Fabian

ik heb best wel gelachen om deze film eigenlijk.

het was wel leuk.

avatar van GuyB

GuyB

Jim Carrey haalt niet alles uit zijn kast. Hij blijft wel grappig, maar het is maar standaard. Remember Dumb & Dumber? En zo kun je er nog wel opnoemen waar hij fenomenaal is. Hij kan veel beter.

avatar van Movsin

Movsin

Voor de zoveelste keer bewezen dat een goede komedie veel zeldzamer is dan een goed drama.

Enkele goede ideeën maar nog meer stommiteiten en dwaasheden.

Jim Carrey heeft me nog maar zelden kunnen overtuigen.

avatar van matjuh

matjuh

Zijn er hier eigenlijk nog meer mensen die gewoon volledige fans zijn van Rhys Darby? Hij is echt geweldig!

avatar van NickDG

NickDG

Toen ik hem met een hele groep vrienden in de bioscoop keek lagen we voordurent in een deuk. Toen ik hem later met mijn ouders thuis keek vonden mijn ouders er niets aan (terwijl ze normaal wel van comedie houden): ik denk dus dat het een echte bioscoop film is.

avatar van dave

dave

Leuke komedie met een aardig aantal lachwekkende momenten. Carrey staat er in feite alleen voor, maar slaagt erin de film staande te houden. Wel jammer van het extreem voorspelbare einde.

3,00 (3,25)

avatar van casperspook

casperspook

Echt een leuke feelgood-komedie

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Leuke komedie met idd behoorlijk wat grappige situaties. Een van de betere Jim Carrey films van de afgelopen tijd!

avatar van purekillah

purekillah

Jim Carry heeft voor mijn gevoel wel redelijk altijd goede komedie films maar deze slaat wat mij betreft de plank mis.

Op een paar hilarische momenten na scoort deze toch een onvoldoende vrees ik.

2,5

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

na herziening gaat mijn score een half puntje omlaag. Blijft wel een hele leuke film om te zien. dat stukje met de buurvrouw bezorgde me zowel een lachbui als de kriebels

avatar van Archibald

Archibald

Heerlijke film. Lekker luchtig.

De film is wat mij betreft echt een feel-good movie. Na herziening begrijp ik waarom ik deze film een 3.5 heb gegeven. Ik heb wederom genoten van Jim Carrey, Zooey Deschanel en Faranoosh.

avatar van Spetie

Behoorlijk vermakelijk filmpje dit toch nog wel. Carrey is de laatste jaren niet helemaal meer wat hij ooit geweest is, maar hier is hij toch nog wel behoorlijk op dreef. Het scheelt ook dat hij wordt bijgestaan door leuke acteurs zoals Cooper en Deschanel.

Het verhaaltje is flinterdun, maar toch werkt een behoorlijk gedeelte van de grappen in ieder geval wel en zitten er enkele erg grappige momenten in. het moment dat die Faranoush daadwerkelijk aan de tafel bij Carrey zit is bijvoorbeeld erg leuk.

Jammer dat richting het einde de typische moraal weer even om de hoek komt zetten en het allemaal afloopt zoals je vantevoren al verwacht, maar desondanks is het allemaal wel behoorlijk leuk vermaak.

avatar van Prinsesje..

Prinsesje..

Jim Carrey irriteerde mij altijd in films. Maar nu ie wat minder beweeglijk wordt, kon ik erg genieten van deze film.

De drama hoeft er van mij niet in.

avatar van scorsese

Matige film waarvan het verhaal met 1 zin is uit te leggen: man zegt overal ja tegen. Hierdoor valt de film uiteraard nogal vaak in de herhaling en is het nogal voorspelbaar. Een aantal grappige scenes en leuke stunts (vooral tijdens de aftiteling). Zooey Deschanel is charmant als altijd, alhoewel ze als koppel met Jim Carrey niet echt matchen (bovendien zit er 18 jaar leeftijdsverschil tussen ze).

Q Jones

Elke Carrey film kan je in 1 kort zinnetje uitleggen.

Man zegt overal ja op

Man liegt een hele dag

Man gaat dieren vangen

Man is homo oplichter

Man vind masker en wordt groen

enzo

avatar van Martijnnn

Martijnnn

En dat is juist zo briljant, van een simpel gegeven toch iets heel leuks maken. Het hoeft niet altijd heel uitgebreid.

Nou ik vond ILYPM en Ace ventura echt super slecht

• 1931 stemmen

Ach man, als je het zo simplificeert kan je elke film wel in een zinnetje samenvatten.

Q Jones

Nee maar het valt wel op dat Carrey steeds van zulke films maakt

• 1931 stemmen

Dus wat je probeert te zeggen is dat ie in veel komedies speelt..?

Q Jones

Nee maar dat zijn films altijd in twee a drie worden is te verklaren

Carrey zegt ja

Carrey liegt

Carrey zoekt dieren

Carrey is oplichter

enzo

Ik denk gewoon dat die man zijn beste tijd heeft gehad

• 1931 stemmen

Wat ik eerder al zei, als je het zo simplificeert is (zowat) elke film zo te 'verklaren'.

Q Jones

Nou dat vind ik niet. Maar ja

Om maar wat uit je top 10 erbij te pakken:

Shoot 'em Up: Man redt baby

Little Miss Sunshine: Familie zet roadtrip

Die Hard: With a Vengeance: (ex)agent strijdt met boefjes

En ja, dan laat ik side-plotjes en andere info eruit. Precies hetgeen wat jij ook doet, simplificeren.

Q Jones

Ja maar in Carrey's films zijn geen side plotjes.

Shoot em Up is niet in 1 zin samen te vatten echt niet No way

• 1931 stemmen

bijv. in deze film: de romance. Verder hoeft het niet altijd side-plotjes te hebben, dan laat je alsnog info weg, hoe dan ook.

Ik vat het toch net samen in 1 zin (3 woorden zelfs)?

Q Jones

Ja maar dat is duidelijk geen samenvatting van de film, die van jou kkot niet en daar zit geen gevoel in wat je bij de film krijgt. Eerder

Antiheld redt een kind, waarna hij achter de daders aan gaat van de vermoorde moeder wat samen gaat met mega schietpatrijen gave muziek en explosieve actiescene's