Yes Man (2008)
Met onder meer: Jim Carrey, Zooey Deschanel en Bradley Cooper
Gesproken taal: Ests, Engels en Koreaans
Releasedatum: 8 januari 2009
Plot Yes Man
"One Word Can Change Everything."
Als Carl Allen (Jim Carrey) de zoveelste aanvaring met anderen en ook met zichzelf heeft gehad, besluit hij dat het zo niet langer kan. Hij schrijft zich in voor een soort cursus die van een principe uitgaat: zeg overal 'Ja' op. Aanvankelijk bevalt dit Carl goed, maar als het langer gaat duren ziet hij in dat een instemmend antwoord op alle vragen ook minder leuke kanten heeft.
- Trailer (YouTube)
Terence
Lucy
Stephanie
Flauwekrul
Ik houd helemaal niet van Jim Carrey, maar deze film was toch echt wel hi-la-risch! Ik heb erg gelachen, zelfs bij een tweede x kijken. Dus voor iemand die geen komedie-fan is, vond ik dit toch wel een grappige film.
notorious_kim
Niet mijn ding, ik dacht van ... ik probeer het nog eens, maar spijtig genoeg kon Jim Carrey me alleen weer irriteren in plaats van entertainen.
Voor één keer vind ik Zooey Deschanel wel goed, meestal vind ik dat een slechte actrice die me ook mateloos irriteert, maar deze rol ligt haar wel, juist gecast.
Het verhaal op zich had wel leuke uitgangspunten, maar was overal nogal zwak uitgewerkt en langdradig.
elayz
Aardige film, lekker uitgekeken. maar hoger dan een 3 verdiend ie niet.
88Fabian
ik heb best wel gelachen om deze film eigenlijk.
het was wel leuk.
GuyB
Jim Carrey haalt niet alles uit zijn kast. Hij blijft wel grappig, maar het is maar standaard. Remember Dumb & Dumber? En zo kun je er nog wel opnoemen waar hij fenomenaal is. Hij kan veel beter.
Movsin
Voor de zoveelste keer bewezen dat een goede komedie veel zeldzamer is dan een goed drama.
Enkele goede ideeën maar nog meer stommiteiten en dwaasheden.
Jim Carrey heeft me nog maar zelden kunnen overtuigen.
matjuh
Zijn er hier eigenlijk nog meer mensen die gewoon volledige fans zijn van Rhys Darby? Hij is echt geweldig!
NickDG
Toen ik hem met een hele groep vrienden in de bioscoop keek lagen we voordurent in een deuk. Toen ik hem later met mijn ouders thuis keek vonden mijn ouders er niets aan (terwijl ze normaal wel van comedie houden): ik denk dus dat het een echte bioscoop film is.
dave
Leuke komedie met een aardig aantal lachwekkende momenten. Carrey staat er in feite alleen voor, maar slaagt erin de film staande te houden. Wel jammer van het extreem voorspelbare einde.
3,00 (3,25)
Partyboooi
Leuke komedie met idd behoorlijk wat grappige situaties. Een van de betere Jim Carrey films van de afgelopen tijd!
purekillah
Jim Carry heeft voor mijn gevoel wel redelijk altijd goede komedie films maar deze slaat wat mij betreft de plank mis.
Op een paar hilarische momenten na scoort deze toch een onvoldoende vrees ik.
2,5
Timothyvdmeer
na herziening gaat mijn score een half puntje omlaag. Blijft wel een hele leuke film om te zien. dat stukje met de buurvrouw bezorgde me zowel een lachbui als de kriebels
Archibald
Heerlijke film. Lekker luchtig.
De film is wat mij betreft echt een feel-good movie. Na herziening begrijp ik waarom ik deze film een 3.5 heb gegeven. Ik heb wederom genoten van Jim Carrey, Zooey Deschanel en Faranoosh.
Behoorlijk vermakelijk filmpje dit toch nog wel. Carrey is de laatste jaren niet helemaal meer wat hij ooit geweest is, maar hier is hij toch nog wel behoorlijk op dreef. Het scheelt ook dat hij wordt bijgestaan door leuke acteurs zoals Cooper en Deschanel.
Het verhaaltje is flinterdun, maar toch werkt een behoorlijk gedeelte van de grappen in ieder geval wel en zitten er enkele erg grappige momenten in. het moment dat die Faranoush daadwerkelijk aan de tafel bij Carrey zit is bijvoorbeeld erg leuk.
Jammer dat richting het einde de typische moraal weer even om de hoek komt zetten en het allemaal afloopt zoals je vantevoren al verwacht, maar desondanks is het allemaal wel behoorlijk leuk vermaak.
Prinsesje..
Jim Carrey irriteerde mij altijd in films. Maar nu ie wat minder beweeglijk wordt, kon ik erg genieten van deze film.
De drama hoeft er van mij niet in.
Matige film waarvan het verhaal met 1 zin is uit te leggen: man zegt overal ja tegen. Hierdoor valt de film uiteraard nogal vaak in de herhaling en is het nogal voorspelbaar. Een aantal grappige scenes en leuke stunts (vooral tijdens de aftiteling). Zooey Deschanel is charmant als altijd, alhoewel ze als koppel met Jim Carrey niet echt matchen (bovendien zit er 18 jaar leeftijdsverschil tussen ze).
Q Jones
Elke Carrey film kan je in 1 kort zinnetje uitleggen.
Man zegt overal ja op
Man liegt een hele dag
Man gaat dieren vangen
Man is homo oplichter
Man vind masker en wordt groen
enzo
Martijnnn
En dat is juist zo briljant, van een simpel gegeven toch iets heel leuks maken. Het hoeft niet altijd heel uitgebreid.
- 1931 stemmen
Ach man, als je het zo simplificeert kan je elke film wel in een zinnetje samenvatten.
Q Jones
Nee maar het valt wel op dat Carrey steeds van zulke films maakt
- 1931 stemmen
Dus wat je probeert te zeggen is dat ie in veel komedies speelt..?
Q Jones
Nee maar dat zijn films altijd in twee a drie worden is te verklaren
Carrey zegt ja
Carrey liegt
Carrey zoekt dieren
Carrey is oplichter
enzo
Ik denk gewoon dat die man zijn beste tijd heeft gehad
- 1931 stemmen
Wat ik eerder al zei, als je het zo simplificeert is (zowat) elke film zo te 'verklaren'.
Om maar wat uit je top 10 erbij te pakken:
Shoot 'em Up: Man redt baby
Little Miss Sunshine: Familie zet roadtrip
Die Hard: With a Vengeance: (ex)agent strijdt met boefjes
En ja, dan laat ik side-plotjes en andere info eruit. Precies hetgeen wat jij ook doet, simplificeren.
Q Jones
Ja maar in Carrey's films zijn geen side plotjes.
Shoot em Up is niet in 1 zin samen te vatten echt niet No way
- 1931 stemmen
bijv. in deze film: de romance. Verder hoeft het niet altijd side-plotjes te hebben, dan laat je alsnog info weg, hoe dan ook.
Ik vat het toch net samen in 1 zin (3 woorden zelfs)?
Q Jones
Ja maar dat is duidelijk geen samenvatting van de film, die van jou kkot niet en daar zit geen gevoel in wat je bij de film krijgt. Eerder
Antiheld redt een kind, waarna hij achter de daders aan gaat van de vermoorde moeder wat samen gaat met mega schietpatrijen gave muziek en explosieve actiescene's

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

The Truman Show