• 9.378.789 stemmen

Step Brothers (2008)

Komedie | 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, John C. Reilly en Mary Steenburgen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Step Brothers

"They grow up so fast."

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly), twee verwende volwassen mannen, wonen ieder nog bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Dit makkelijke leventje bevalt hen goed en beide maken geen aanstalten om uit huis te gaan. Er komt echter een kink in de kabel als de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere en ze besluiten te trouwen. De twee mannen worden op deze manier stiefbroers.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Ja je moet hier duidelijk van houden en ik hou er simpelweg niet van. Ik heb hem op aandringen van mijn broer dan toch maar bekeken maar ik heb geen enkele keer moeten lachen en zelfs een glimlach was veel gevraagd van mij. Het is ook niet zo dat deze film slecht of flauw of stom of wat dan ook is. Het is gewoon een kwestie van smaak, je houd hier wel van en je ligt onder de tafel van het lachen, of je vind het niets, zoals ik.

avatar van De GeuS

De GeuS

rocco101 schreef:

Je hebt de film helemaal verkeerd begrepen

Wat valt er niet te begrijpen aan deze film? Hij verwoord het goed, maar vond de film verder alleen matig....

Koerok

Dit was een verschrikkelijke film, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor Will Ferrell. Een paar keer gelachen, maar verder gewoon te genant voor woorden. Jammer dat hij z'n talent zo verkwanselt, want Ferrell is soms echt heel erg grappig. Kan er niemend eens een goed script voor hem schrijven?

Onderhond schreef:

Njah, af en toe best leuk, Reilly is goed maar verdient gewoon een veel betere film. Waarschijnlijk best eentje zonder Ferrell, want hoewel hij ook een aantal leuke scenes heeft is hij het vooral die het niet kan waarmaken.

Tsja, smaken verschillen, maar dit snap ik dus werkelijk niet. De film moet het echt hebben van een paar spaarzame momenten met Ferrell. Reilly heb ik juist helemaal niks mee...

avatar van mikey

mikey

Koerok schreef:

Kan er niemend eens een goed script voor hem schrijven?

Volgens mij heeft die man zelf dit script geschreven ..(?)...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Sowieso een rare opmerking aangezien zowat alle films met Ferrell exact dezelfde soort humor hebben.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Fans van Ferrell moeten deze zien. Na Anchorman misschien de beste Ferrell, mijn god wat een heerlijke dosis onzin weer.

"Hulk Hands!" .

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Reilly en Ferrell zijn zijn gewoon erg grappig, zelfs in een matige film.

Opzet van het verhaaltje is best grappig en zorgt vooral voor een geslaagde eerste helft. De grappen zijn niet allemaal raak, maar het tempo is hoog genoeg om het boeiend en fris te houden. Wat ik wel jammer vond is dat er soms wat te gemakkelijk gescoord wordt, door alleen maar te schreeuwen ofzo.

De tweede helft van de film is toch wat minder boeiend, vooral omdat de film daar bijna verdrinkt in de clichés. Al met al best leuk maar vond Talladega Nights net iets grappiger.

mikey schreef:

Volgens mij heeft die man zelf dit script geschreven ..(?)...

Kan zijn, maar dan kan ik nog steeds verzuchten dat iemand eens een goed script voor hem moet schrijven.

BoordAppel schreef:
True, maar ik zou het dan eerder hebben over een aantal vormen van humor. Er is de absurdistische droge humor, en daarin vind ik Ferrell vaak briljant. Er zijn de meer groteske uitvergrotingen, en die zijn soms ook nog leuk. Maar dan heb je nog de genante kinderachtigheden, en die irriteren alleen maar.

Maar goed, geslaagde grappen vond ik toch:
Brennan Huff (to his stepfather): Hey, you're embarrassing yourself, you geriatric fuck! You keep your liver-spotted hands off my beautiful mother. Or I'm gonna shove one of those fake hearing devices so far up your ass.....you can hear the sound of your small intestine as it produces shit!

Randy (nadat hij Brennan uiterst vriendelijk heeft gecomplimenteerd met het succesvol organiseren van de Cataline Wine Mixer):
But it's not you, it's your face. I don't know what it is about your face, but god damn i just want to deliver one of these (hold up a fist) right to your suck hole.

Dale Doback: My dad and I decided that Nancy's kind of hot, so maybe we should just both bang her and in the meantime deal with the retard.
Brennan Huff: Who's the retard?

avatar van Slynkin

Slynkin

Koerok schreef:

Daar heb je zeker een punt. Die droogkloterige humor kwam niet zo vaak voor in Stepbrothers.

Dat was in Talladega Nights juist zo ijzersterk! Die hele film leunde daarop, zonder dat het stoorde. Iets meer 'Talladega Nights' had deze film beter gemaakt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ik douw je gehoorapparaat zo diep je reet in, dat je het hoort wanneer je blinde darm stront aan het produceren is!

sorry, maar dit vond ik echt GENIAAL.

de hele film zit vol met dit soort heerlijke grappen en de scene dat ze voor het eerst samen slapen zorgde ervoor dat ik op de grond lag van het lachen, je kan me dan echt uitdeuken!

avatar van marissaheinrich

marissaheinrich

Grappige film, echt geweldige humor!

Het is wel een kwestie van smaak, maar dat is zo bij elke film.

Normaal gesproken houd ik niet zo van die flauwe humor en ik twijfelde ook of ik deze film wel moest gaan kijken.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik het toch heb gedaan want ik heb erg genoten en gelachen!

Deze film krijgt van mij een 3.5!

avatar van Ammer

Ammer

Dit is nou een goed voorbeeld van hoe je een nietzeggend doorsnee verhaal tot een hoger niveau tilt, door het enthousiasme van de hoofdrolspelers! ben echt van die twee enorme sukkels reilly en ferrel gaan houden! (die overigens ook deel hebben aan het script ed wat merkbaar was want ze leefden zich helemaal uit in de voor hun geknipte rollen)Herkenbaar voor iedereen die broers of zussen heeft, heerlijk hoe die lui zich gedragen en misdragen 40 ipv 14 zo simpel maar o zo amusant, heb de extra's op de dvd gezien waarin enkele scenes werden, waaronder de promo voor hun prestige world wide plannen staan geweldig! ben normaal niet lovend over dergelijke platte films, maar geef deze een verdiende vier sterren.

avatar van Quisto

Quisto

Ik schaam me dat ik hier een 3 sterren voor geef maar dat is het kind wat nog ergens in me schuilt, heerlijke platte humor..

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2049 stemmen

Niks om voor je te schamen hoor, Will Ferrell is gewoon bere grappig.

Zeg nou zelf, wie vind dit nu niet grappig?

YouTube - step brothers deleted scene

avatar van tomzwier

tomzwier

mega film. Beste comedy van 2008.

avatar van kanjertje

kanjertje

Ja, blijkbaar verschillen smaken want ik vond het een slechte en dikke zeverfilm (ondanks de 6,8 op IMDB)

Wat een flauwe humor en weeral zo'n platte komedie.

Ik lach graag maar met deze film heb ik bijna niet kunnen lachen.

Heb hem trachten uit te kijken maar na een uur hielden mijn vrouw en ik het niet meer uit en hebben deze zever afgezet.

Had het eigenlijk op voorhand moeten weten want heb nu al enkele films van Ferrell gezien en eigenlijk geen enkele die ik mooi vond.

Misschien is het de jeugd die van dit soort humor houd.

Mij is het allemaal te vlak en te plat.

Moet het nu echt over kut, lul, kis of kak gaan of over hondendrollen gaan om een goeie mega comedy te hebben ?

Neen, geef mij maar iets verfijndere humor

1,5

Vermakelijk, maar meer ook niet. Geen Apatow niveau.

John C. Reilly is een stuk grappiger dan Will Ferrell. Ferrell is op momenten zelfs vervelend irritant.

Geen film die blijft hangen.

avatar van Dartmeister

Dartmeister

Een must voor fans van Will Ferrell!

Geweldig moeten lachen om deze heerlijke nonsens.

"I come from far to give you my seed!"

avatar van Poppe

Poppe

Bob Gray schreef:

Niks om voor je te schamen hoor, Will Ferrell is gewoon bere grappig.

Zeg nou zelf, wie vind dit nu niet grappig?

YouTube - step brothers deleted scene

Pas op he, er zitten vieze woorden in !

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

Briljant gewoon, en hij krijgt ongegeneerd ook 4sterren van mij.

Fantastisch absurde humor met Ferrel op zijn best, ook hier met John Reilly een goed duo als in talladega nights.

De film moet even op gang komen en ook lang niet alle scenes zijn grappig, maar heb toch behoorlijk krom gelegen.

(bijvoorbeeld de naamverwarring van Pam bij het solliciteren (O it's Pand with a d))

Ach je moet van droge humor houden.

avatar van joe black

joe black

Onderhond schreef:

Matig.

Reilly is goed te pruimen maar samen met Ferrell komt het er niet altijd uit. Hoorde iemand naar de humor verwijzen als droog (wtf ) maar het is vaak vooral veel roepen en lawaai maken.

Sommige scenes zijn erg geslaagd, vooral in het begin van de film. De scene aan de tafel was nog erg grappig. Andere scenes zijn pijnlijk en blijven vooral ook aanslepen (het slaapwandelen). Het zijn deze stukken die de lol en rek nogal uit de film halen. Beetje jammer.

Verder weinig over te melden, alles draait rond de humor hoewel ik ook echt niet begrijp waarom ze ook in dit soort pannekoekfilms nog een "goed" einde moeten smokkelen. Alsof mensen die knalhard lachen met teelballen op een drumstel daar echt op zitten te wachten.

Een acteur kiest zijn films zelf, dus hij verdient de films die hij kiest om te maken. Maar het is een feit dat een acteur die in Magnolia een fameuze rol speelt, laag valt.

btw: De teelballenscène was om te gieren.

avatar van Blokland

Blokland

Teleurstellend.

avatar van Doom

Doom

Will Ferrell en John C. Reilly in de hoofdrol als stiefbroers. Dat kan niet mislukken toch? Blijkbaar wel. Het begin is nog aardig, denk aan quotes als "This wedding is horse shit!" en "I don't believe in belts!", maar helaas zakt het niveau drastisch na een half uur. De geniale quotes worden dan namelijk vervangen door kinderachtig geschreeuw en onnozel gedoe. Opeens moet de humor komen uit gevechten en beledigende uitspraken, verder moet het ook opeens grappig zijn dat de broers in hun slaap alles over hoop halen. Niet mijn humor. Echt jammer. Het begon nog zo goed.

avatar van Rodger

Rodger

ok.. humor, maar dat is ook alles...

avatar van Joakiem

Joakiem

Matig, te voorspelbaar..

avatar van jurgenxxm

jurgenxxm

Ik kende gelukkig de acteur niet en heb de film gekeken op basis van de 3.08* welke hij op deze site kreeg. Een verschrikkelijke film. Mijn vrouw heeft het 30 minuten volgenhouden en ik heb de film uitgekeken met het idee dat het nog wat werd. Tot op het laatst aan toe nietszeggende super flauwe humor. Kortom behoort voor mij bij de top flops

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ik ben normaal gesproken echt geen liefhebber van comedies, maar bij deze vond ik de humor toch wel lekker melig, en kon er ondanks er hier anders over word gedacht toch wel om lachen