menu

Step Brothers (2008)

mijn stem
3,02 (1207)
1207 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
98 minuten / 106 minuten (unrated version)

geregisseerd door Adam McKay
met Will Ferrell, John C. Reilly en Mary Steenburgen

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly), twee verwende volwassen mannen, wonen ieder nog bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Dit makkelijke leventje bevalt hen goed en beide maken geen aanstalten om uit huis te gaan. Er komt echter een kink in de kabel als de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere en ze besluiten te trouwen. De twee mannen worden op deze manier stiefbroers.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=biwp7iuyYKo

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kalehein
0,5
Wat is dit slecht!
Zwaar overdreven ge-acteerd. Humor is echt van een bedroevend niveau. Maar goed dat was ik dan weer gewend van Ferell. Volgens mij is het echt een gevalletje "You love him or you hate him" In mijn geval dus zeker dat laatste. Die gast is echt verschrikkelijk.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Will Ferrell

Snap best dat mensen zijn films vreselijk vinden. Zijn humor ligt zeker niet iedereen. Maar ik hou ervan. Zo droog, zo over the top. Step Brothers is toch wel een geweldig leuk werkje geworden vol met flauwekul over niks.

avatar van rep_robert
3,5
IK denk toch na Anchorman de leukste Ferrell film. Af en toe krom gelegen in deze film ja

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Anchorman is inderdaad Ferrells masterpiece. Die heb ik een tijdje terug nog herzien. Maar deze Step Brothers is toch wel een goede nr 2.

avatar van rep_robert
3,5
Met jou kan ik praten

avatar van PEN15
Schrok toch wel toen ik het productie jaar zag. 2008? Had hem veel ouder geschat, leek een beetje op een vergeten eighties film.
Ik had er ook zo eentje gezien met twee van die sukkels in pyjama's die toen een brandje uit gingen pissen, zou echt niet weten hoe die film heet, maar het doet me hier sterk aan denken.
Ik vind dit allemaal erg overtrokken, binnen enkele uren zijn die idioten van randdebielen ineens echte zakenmensen geworden in nette pakken. Is er dan echt geen tussenweg meer of middenmoot of een geloofwaardige goede opbouw?
Maar dat gebeurt nu eenmaal in de stereotype US film, o.a. zelfs in BTTF

avatar van 606
3,5
606
PEN15 schreef:
binnen enkele uren zijn die idioten van randdebielen ineens echte zakenmensen geworden in nette pakken. Is er dan echt geen tussenweg meer of middenmoot of een geloofwaardige goede opbouw?

Daar ging logischerwijs wel wat langere tijd aan vooraf, maar dat snap je zelf ook wel neem ik aan.
Verder een komische en leuke film over onvolwassen mannen.
Heerlijk geacteerd en aantal zeer goede scènes.

3,5 ster

avatar van van duijn
3,5
Erg grappig en best leuk geacteerd ook. Ferrel vooral komt ongelooflijk dom over en dat maakt de film juist zo grappig. Ik heb zeker genoten.*3.5

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
PEN15 schreef:
Ik vind dit allemaal erg overtrokken, binnen enkele uren zijn die idioten van randdebielen ineens echte zakenmensen geworden in nette pakken.


Je kan beter de film eens herkijken als je dit echt denkt.

Die sollicitaties zijn een ramp. Pas op het einde veranderen ze deels, maar daar is dan ook een periode overheen gegaan.

avatar van PEN15
Ik snap het wel, maar het ging me ook meer om het resultaat. Twee mafketels die rijp zijn voor het gekkenhuis die ineens een pak gaan dragen (leidinggevende functie of iets in dat straatje). Waarom gelijk het uiterste? Kan ik wel opvatten dat dát de humor is, maar onder die noemer kun je alles wel zetten. Vergelijk het met de sportsfilm met een selectie vol mislukkelingen die halverwege ineens in topsporters veranderen. Zo vaak gezien, maar altjd zo overdreven.

avatar van rep_robert
3,5
Je moet het natuurlijk niet al te serieus nemen, zoals je zag aan het einde vd film zijn het nog steeds mafkezen.

avatar van Tup&Joep
3,0
Was wel een aardige komedie. De stukjes met Kathryn Hahn roll you into a little ball and shove you up my vagina waren af en toe echt hilarisch!

avatar van Soulistic
3,0
["De Clown heeft geen penis"] Whahaha

YouTube - Sleep walking quote from step brothers

Boven verwachting toch heel veel gelachen om deze film

avatar van nightbreed
3,5
De eerste 20 minuten waren matig, maar gelukkig werd hij daarna een stuk beter. Bij dat stukje met Rogen lag ik heel ff in een deuk.

avatar van JustMike
3,5
He Started It

Leuke film, ik lag soms echt in een deuk, of soms gewoon 10 minuten helemaal niks. Ik vond het einde echt het beste. het eindgevecht tussen de broers en de kinderen. Slow-mo met de kids gooien. Ik vond het soms echt heeeel erg overdreven. Maar ja, wat verwacht je hiervan haha. De rest was echt geniaal. De gevechten tussen de broers waren wel te overdreven. Met levend begraven...tuurlijk

Je moet echt van Ferrel houden. Anders niet kijken.
3.0

avatar van SaNDuTjE
2,5
Een komedie met duidelijke hoogte- en dieptepunten.

Erg jammer dat het niveau zo verschilt binnen de film, aangezien het best een stuk sterker had kunnen zijn. Het ene moment lig je dubbel van de geniale grappen, het andere moment zit je weer verbaasd naar je scherm te kijken. Beide heb ik hoog in aanzien en de 2 samen zou de perfecte film moeten opleveren, maar helaas komt dat er niet helemaal uit.

Wil niet zeggen dat het er niets te lachen valt, in tegendeel zelf. Maar de niet leuke grappen voeren vooralsnog de boventoon. De eindscène was overigens wel prachtig! Ik moet snel Anchorman maar weer eens opzetten

2,5 voor nu.

KansAllochtoon
TheThirdMark schreef:
Als je van Over The Top acting houdt is deze film een absolute aanrader.
Ben je er geen fan van dan is het een komedie die aardig te pruimen is.Als je gevoel voor humor hebt is dit een topper.

damn wat heb ik gelachen.

avatar van thunderball
4,0
Deze van de week bekeken.

Film komt wat afwachtend en langzaam op gang, maar dan gaan ook alle remmen los en wordt het precies de film waar ik al op hoopte.

Compleet geschift verhaaltje, met al even maffe performances van de twee hoofdrolspelers, over twee gelijkgestemde onvolwassen geesten, die weigeren zich aan te passen.

Ferrel is feitelijk in iedere film, waar hij aan mee doet, kompleet van de pot gerukt, maar zelfs naar zijn maatstaven is dit toch wel een hoogtepunt.
Reilly biedt hem trouwens goed tegenspel.

Wanneer je van absurde, droge humor houdt en het leven niet al te serieus neemt, is dit de film voor jou!

Een flink aantal keren erg moeten lachen!

Een acht, ofwel vier sterren.

NightSpirit
Ik vond het gewoon een hilarische komedie. Uiteindelijk werd hij toch een beetje eentonig, maar hij had gewoon hele sterke momenten waar ik echt om in een deuk heb gelegen!

4*

avatar van DVD-T
2,0
Will Ferrell kan ik vaak niet uitstaan, en ook hier heb ik me dood geërgerd aan hem.

Erg jammer dat de film lang de tijd nodig heeft om echt grappig te worden. Het kinderlijke macho gedoe van de 2 stiefbroers is eg vervelend om te aanschouwen, en is daarnaast ook niet echt grappig. Ferrell doet waar hij goed in is, denken dat hij grappig is en dat ook echt over brengen naar het publiek wat dus niet echt werkt. Reilly was daarnaast aangenaam om naar te kijken. Een groot deel van de film is niet echt heel leuk, en pas tegen het einde na de scheiding tussen de "broers" en de familie wordt het pas leuk. De humor is dan van een hoog niveau. Ik moest vooral erg lachen bij het moment dat Ferrell op de W.C. zat en de paier op was . Jammer dat het voorgaande niet van dit niveau was, en daarom is Step Brothers als komedie erg matig.

avatar van wu-tang
3,0
eerste uur is best grappig

daarna kakt de film wat in en de stukjes die leuk moeten zijn zijn mij dan iets te flauw , op basis van het eerste goeie uur 3 sterren maar had meer in gezeten als de 2de helft ook nog wat was geweest !!

avatar van sander.h
3,5
Grappige komedie.
Niet alle grappen zijn even geslaagd en af en toe een beetje aan de makkelijke kant, maar over het algemeen valt er het nodige te lachen.

Will Ferrell heeft bij mij al een voordeel, namelijk dat ik al moet lachen als ik zijn hoofd zie.
Die foto (hoes?) waar hij samen met John C. Reilly op staat (met die spencertjes) vind ik al geniaal. Ook in deze film doet hij weer waar hij goed in is; met een strakke kop maffe quotes de wereld inslingeren en vooral een groot kind spelen.

De show wordt echter gestolen door vader Richard Jenkins, meesterlijk hoe hij bij broerlief Derek in zijn hol kruipt! (Bij Burn After Reading vond ik hem ook al zo goed).
Ook de scenes met Alice zijn erg grappig. 3,5*

avatar van lars-pixar
4,0
Heerlijk verhaal die snel opstart. De casting is geweldig beter had niet gekund voor Will Ferrel was dit natuurlijk makkelijk acteren ook John C. Reilly was geweldig. De grappen waren allemaal geslaagd en ik lag in een dubbel een keer goed genieten van een echte humor film.

Het komt inderdaad wel een beetje over dat Brennan Huff en Dale Doback zich voor doen als een man met een laag niveau maar dat maakt ook de humor. De Dvd had 2 versies ik heb de normale gezien op tv die was ook goed maar de UNRATED version was weer met de delete scènes’s die viel ook goed in de smaak en niet aan de saaie kant.

Heerlijke film met doses humor voor lief hebbers. 4,0*

avatar van lars-pixar
4,0
sander.h schreef:

Will Ferrell heeft bij mij al een voordeel, namelijk dat ik al moet lachen als ik zijn hoofd zie.
Die foto (hoes?) waar hij samen met John C. Reilly op staat (met die spencertjes) vind ik al geniaal. Ook in deze film doet hij weer waar hij goed in is; met een strakke kop maffe quotes de wereld inslingeren en vooral een groot kind spelen.


Je hebt helemaal gelijk Will Ferrel is zich zelf en heeft de film hellemaal goed vermaakt hij was geweldig gelukkig was John C. Reilly ook geweldig want ik denk als iemand anders de rol zou doen dat het iets minder zou worden maar dat weet je natuurlijk maar nooit.

Will Ferrel en John C. Reilly zijn ook te zien in 2012 in de film Tim and Eric's Billion Dollar Movie die geproduceerd is door Will Ferrel.

avatar van fatshark
4,0
Veel te hard lachen, gewoon schitterend

avatar van Steve Scandal
4,0
‪Step Brothers - Bunk Beds‬‏ - YouTube

So many activities!!!

Voor de zoveelste keer weer gezien, hij blijft gewoon lachen!

avatar van tommykonijn
3,5
Gisteren gezien. Ik zag laatst een stuk op TV, maar dat was ergens midden in de film en besloot hem maar eens te huren om de film helemaal te zien. Will Ferrell blijft een leuke komiek opzicht. Ook hier is hij weer goed op dreef. John C. Reilly kende ik nog niet heel erg goed (heb hem wel gezien in een tweetal films geloof ik) maar ook hij zette een leuke prestatie af. Het verhaal is natuurlijk erg simpel. Dus een film als deze moet het al snel hebben van de humor. Gelukkig was dat geen probleem, want ik heb me vaker echt krom gelachen. Die 'team-sollicitaties' waren echt heel erg leuk evenals bijv. dat doorkakkende stapelbed. En hoe kinderachtig ze ook zijn, al zijn ze 40. Gewoon gênant bijna om te zien dat twee kerels van 40 jaar komen vragen of ze een stapelbed mogen maken. Maar wel erg grappig. Ik moet zeggen dat de film wel een beetje op gang moet komen, want de eerste minuten stelt het allemaal niet zo heel veel voor. Ook vond ik de stukken waarin ze ruzie maakten minder grappig dan dat ze samenwerkten. En dan ook nog een leuk einde

Ik moet zeggen dat ik het, ondanks het simpele verhaal, echt een heel aangename komedie vond. Ferrell en C. Reilly passen echt perfect bij elkaar in een film als deze. Natuurlijk was ook weer niet alles grappig, maar het meerendeel zeker wel naar mijn mening. Echt een leuke film.

3,5*

4,0
kalehein schreef:
Wat is dit slecht!
Zwaar overdreven ge-acteerd. Humor is echt van een bedroevend niveau. Maar goed dat was ik dan weer gewend van Ferell. Volgens mij is het echt een gevalletje "You love him or you hate him" In mijn geval dus zeker dat laatste. Die gast is echt verschrikkelijk.


Hate him ok .. maar slecht zeker niet. Deze film is steengoed voor de liefhebbers! Als je goed naar de film kijkt zie je dat het juist zeer goed is geacteerd. Iedere droge spier in zijn kop is over nagedacht en er zit veel moeite in de camerashots.

Als je Wil Ferrel leuk vind zul je zeker veel en hard lachen om deze film

avatar van Kelsey16
1,0
Ik vind Will Ferrell wel leuk, maar deze film vind ik echt vreselijk slecht

0,5
Tenenkrommend slechte film.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:30 uur

geplaatst: vandaag om 07:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.