• 9.377.028 stemmen

Step Brothers (2008)

Komedie | 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, John C. Reilly en Mary Steenburgen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Step Brothers

"They grow up so fast."

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly), twee verwende volwassen mannen, wonen ieder nog bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Dit makkelijke leventje bevalt hen goed en beide maken geen aanstalten om uit huis te gaan. Er komt echter een kink in de kabel als de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere en ze besluiten te trouwen. De twee mannen worden op deze manier stiefbroers.

avatar van vwtune

vwtune

Twee toffe acteurs en toch snap ik de goede recenties niet.

Ik vond het eigenlijk een kinderfilm die niet voor kinderen bedoelt is. (door grof taalgebruik)

avatar van ken1976

ken1976

Net voldoende voor deze kinderachtige film! Het begin ging nog wel aardig maar naar mate de film vorderde werd het toch wel een grote kinderfilm. De akteurs deden goed hun best om in hun rol over te komen maar dat kwam voor mij alleen maar flauw over!!

Will Ferrel en John Reilly vond ik echt tegenvallen , de oudere broer daar integen die kwam iets beter over!!!

Maar deze komedie is absoluut geen hoogvlieger maar dat komt zeker door de flauwe humor, waar je persoonlijk van moet houden

met moeite 3 sterren!!! niet meer dan dat

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Uberflauwe film die zo flauw is dat hij weer superleuk is. Leuke dialogen ook, en Farell en Reilly zijn erg aanstekelijk. 4 sterren

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Vooral de "rape" scene was leuk.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

verhaal sloeg nergens op, alleen sommige stukjes waren opzich wel beetje grappig. na 3 kwartier maar uitgezet.

de ouders hadden ze ook wel wat ouderm ogen maken, hun waren 40'ers en de ouders zagen er niet veel ouder uit

avatar van Zinema

Vermakelijke komedie met de sterke Ferrell en Reilly. De humor moet je liggen, maar dan zijn de grappen ook vaak hilarisch. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar de chemie tussen de hoofdrolspelers maakt een hoop goed in dat opzicht. Zeer goed.

avatar van bp123

bp123

snap niet wat iedereen zo geweldig vind aan die film heb zelfs geprobeerd te lachen maar ik zie niks grappigs . voor de hand liggende domme kinder grappen en het is teveel gespeeld . veel leuke comedies niet gezien alleen big stan dan

avatar van RickZ

RickZ

De acteurs zijn goed, het verhaal en de grappen zeker niet!

Er valt nergens te lachen, wel af en toe een glimlachje...

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

geniaal 5.0

avatar van The Oceanic Six

Tsja...wat een onzinnige en debiele film zeg. Ik heb nauwelijks tot geen verhaal kunnen ontdekken, het sloeg nergens op. Maar....wat heb ik me helemaal dood gelachen op bepaalde momenten! De film is zooo flauw en de grappen zijn plat en melig maar op 1 of andere manier was dit gewoon echt grappig. Will Farell films, je haat ze of je vind ze helemaal te gek. Ik behoor tot de laatste groep. Wel hadden ze de leeftijdsverschillen beter moeten uitwerken. Farell en Reilly spelen 2 mensen van rond de 40 en dat zou kunnen maar de mensen die de ouders spelen zouden dan toch wel zestigers moeten zijn. Ze zijn er uit als mensen die een eindje in de 50 zijn. Maar goed, het was niet storend, het kon alleen beter.

Jammer dat er niet een verhaal van een beetje niveau was in verwerkt, dat had de film dan nog hoger kunnen laten scoren. Voor nu gewoon een hele grappige film voor de mensen die van Will Farell humor houden.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Na Talladega Nights weer een samenwerking tussen regisseur McKay en Ferrell/Reilly. Iets wat voor mij louter toe te juichen viel, aangezien Talladega tot de leukste comedies van de laatste jaren behoort. Kan Step Brothers dit wellicht overtreffen...?

Al snel wordt de infantilieit van de hoofdrolspelers duidelijk. Zo ook het feit dat Step Brothers het moet hebben van de flauwe en herkenbare dialogen. Het verhaal an sich heeft weinig om handen en de bijrollen zijn niet sterk. De film wordt louter getrokken door Ferrell en Reilly, die dit met verve doen. Zoals verwacht. Beiden zorgen voor een bepaalde synergie die nu al klassieke scenes opgeleverd hebben.

Bijv:
- Het slaapwandelen. Ik lag dubbel van het lachen. Geweldig uitgebeeld. Hilarisch. Vooral dat men later in de film nog een stapje verder ging.

-stapelbed en de heisa rondom. Fantastisch; so many activities!!!

Het einde is een beetje cheesy maar zeker niet misplaatst. De laatste scene maakt dit dan ook ruimschoots weer goed.

Maar Step Brothers kent ook een keerzijde. Niet alleen het scenario is een beetje lafjes, maar ook de rest van de cast is niet overtuigend. Niet alleen door de leeftijd, wat hierboven ook aangeven werd, maar ook door de acteer-prestaties.
Weinig overtuigend, het voegt niks toe en zorgt slechts voor een opvulling rondom Ferrell en Reilly. Gelukkig zijn deze twee een klasse apart om de hele film voort te trekken naar een prima resultaat.

Zeer zeker aardig, met enkele memorabele scenes, maar om Talladega Nights te evenaren mist het op enkele fronten teveel. Een leuke bijrol zoals Borat in Talladega was ook geen overbodige luxe geweest. Desalniettemin zie ik een volgende samenwerking met plezier tegemoet!

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Exact wat ik er van verwacht had.

avatar van Spetie

Bij vlagen erg leuke film met een aardig verzonnen verhaal, maar op sommige momenten ook erg flauw. De dialogen zijn voorspelbaar, net als eigenlijk de hele film, maar toch stoort het niet. De film wordt eigenlijk volledig gedragen door Ferrell en Reilly, die allebei een lekker druk typetje neerzetten. Voor Ferrell is zo'n rol eigen, maar ook Reilly is in deze rol gewoon erg grappig. Ferrell liefhebbers zoals ik zullen deze film zeker wel kunnen waardere, anderen zullen er waarschijnlijk weinig aan vinden.

Nou, heel kleine 2,5 dan maar. Met moeite.

Probleem met deze gasten is dat een paar enorm grappige scènes eigenlijk helemaal teniet gedaan worden door een hele zooi niet-grappige dingen.

Best wel zonde. Had er nog wat meer moeite in gestoken denk je dan, al zal dat het probleem waarschijnlijk niet zijn geweest.

avatar van mattjo

mattjo

vermakelijke film kijkt lekker weg is ook leuk met de fam te bekijken 3 van mij

avatar van Skrean

Skrean

Hilarisch, deze comedy doet wat het moet doen.

avatar van edouard

edouard

3,5* voor deze vermakelijke film

'Your voice is like a combination of fergie and jesus'

avatar van Jordaeh

Jordaeh

Verstand gewoon op nul en kijken die hap.

Heb me uitermate prima vermaakt met deze film.

Soms iets TE flauw, maar het viel gelukkig nog behoorlijk mee.

Prima humor

avatar van ViolentGhost

ViolentGhost

Bijna constant in een deuk gelegen.

Zeer vermakelijke film

avatar van crimson

crimson

Leuke film - inderdaad af en toe wat flauw maar de grappige momenten hebben de overhand. Lekker Milfje ook die moeder

avatar van Rarara

Rarara

eeeh heerlijk om om deze hilarische onzin gelachen. eindelijk. de schaterende lach die maar uit bleef bij Tropical Thunder werd hier ruimschoots in gehaald. klasse film. Ik hoop dat Will Ferrell en John C. Reilly samen nog een hoop films gaan maken. Het leukste komische duo sinds tijden!

avatar van Safri

Safri

Ben het wel eens met Rarara. Ik had meer verwacht van Tropic Thunder, maar deze is toch echt leuker.

Ik vond Anchorman en Talledega wel net iets leuker dan deze, maar toch erg gelachen om de maffe dialogen.

avatar van balosa

balosa

op zich wel een leuke comedie als het door 2 jongere acteurs was gedaan, maar voor deze 2 'oudjes' kwam het toch allemaal wat té nep en overdreven over, teveel onderbroekenlol en te weinig verhaal, jammer er had meer ingezeten volgens mij...

avatar van luigi22

luigi22

Een van de leukste films ooit gemaakt!

Ferrell en Reilly zijn top samen. Heb de film al zeker 5x gezien en hij blijft grappig..

Do you like guacomole? hahahha

avatar van -Faith-

-Faith-

Ja sorry..

Mensen die dit niet grappig vinden luisteren niet duidelijk naar de dialogen die in deze film zitten.

Het kan zijn dat die humor je niet ligt, maar dan moet je ook geen films meer kijken van deze, trouwens naar mijn mening ontzettend grappige, acteurs.

Chapeau voor Will Ferrell en John C. Reilly!

Hoop meer van deze twee te kunnen zien in dezelfde film.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Echt een lachen film! goed ge acteerd door Will Ferrel & John C. Reilly! ze lijken idd echt wel opelkaar als je ze zo op het eerste gezicht ziet....

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Heb dit jaar zelden zo hard gelachen als met deze film. Zitten echt briljante stukken in. Helaas zitten er net zo goed stukken in die voor geen ene meter werken en is de overgang tussen scènes of zelfs dialogen binnen scènes vaak erg zwak. Als de heren McKay en Ferrell echt eens een keer tijd steken in een film, kunnen ze misschien weer eens een klassieker als Anchorman maken. Die potentie is er in ieder geval nog altijd.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Leuk filmpje waarin de twee heren eindelijk nog eens met nonsens van enig niveau op de proppen komen. Typische Will Ferrell-humor die zeker niet iedereen geestig zal vinden, maar ik kan er best wel van genieten. Oké, er zitten een aantal zwakkere passages in en het obligate einde is er misschien wat te veel aan, maar dat maakt Step Brothers goed met enkele hilarische momenten.

avatar van Ninto

Ninto

GENIAAL! Super komedie.

avatar van RodneyS

RodneyS

Nee, beetje saai deze film. Behalve een aantal aardige grappen vond ik deze film niet boeien.