• 9.375.988 stemmen

Step Brothers (2008)

Komedie | 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Genre: Komedie

Speelduur: 98 minuten / 106 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Adam McKay

Met onder meer: Will Ferrell, John C. Reilly en Mary Steenburgen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Step Brothers

"They grow up so fast."

Brennan Huff (Will Ferrell) en Dale Doback (John C. Reilly), twee verwende volwassen mannen, wonen ieder nog bij hun alleenstaande ouders. Brennan bij zijn moeder en Dale bij zijn vader. Dit makkelijke leventje bevalt hen goed en beide maken geen aanstalten om uit huis te gaan. Er komt echter een kink in de kabel als de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere en ze besluiten te trouwen. De twee mannen worden op deze manier stiefbroers.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Will Ferrell en John C. Reilly, een geniale combo blijkt maar weer eens. Geniale humor van Ferrell en Reilly zoals ik eigenlijk al had verwacht. Zeer grof en tegelijkertijd hilarisch taalgebruik leidde tot geniale scènes. Een aantal scènes zullen me nog voor een lange tijd bij blijven.

Toch had ik er stiekem wat meer van verwacht, was weer net teveel het standaard verhaaltje met geniale humor erin verwerkt. Wat je eigenlijk telkens weer terugziet, maar toch blijft het vermakelijk. Helaas betekende dit ook weer een cliché einde wat de boel een beetje verpeste.

Ergerde me ook vaak aan de mede en tegenspelers die vaak een poging tot 'grappig zijn' deden, maar die daar zeker niet in slaagden.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Uberflauwe film die zo flauw is dat hij weer superleuk is. Leuke dialogen ook, en Farell en Reilly zijn erg aanstekelijk. 4 sterren

avatar van Zinema

Vermakelijke komedie met de sterke Ferrell en Reilly. De humor moet je liggen, maar dan zijn de grappen ook vaak hilarisch. Het verhaaltje heeft weinig om het lijf, maar de chemie tussen de hoofdrolspelers maakt een hoop goed in dat opzicht. Zeer goed.

avatar van The Oceanic Six

Tsja...wat een onzinnige en debiele film zeg. Ik heb nauwelijks tot geen verhaal kunnen ontdekken, het sloeg nergens op. Maar....wat heb ik me helemaal dood gelachen op bepaalde momenten! De film is zooo flauw en de grappen zijn plat en melig maar op 1 of andere manier was dit gewoon echt grappig. Will Farell films, je haat ze of je vind ze helemaal te gek. Ik behoor tot de laatste groep. Wel hadden ze de leeftijdsverschillen beter moeten uitwerken. Farell en Reilly spelen 2 mensen van rond de 40 en dat zou kunnen maar de mensen die de ouders spelen zouden dan toch wel zestigers moeten zijn. Ze zijn er uit als mensen die een eindje in de 50 zijn. Maar goed, het was niet storend, het kon alleen beter.

Jammer dat er niet een verhaal van een beetje niveau was in verwerkt, dat had de film dan nog hoger kunnen laten scoren. Voor nu gewoon een hele grappige film voor de mensen die van Will Farell humor houden.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Na Talladega Nights weer een samenwerking tussen regisseur McKay en Ferrell/Reilly. Iets wat voor mij louter toe te juichen viel, aangezien Talladega tot de leukste comedies van de laatste jaren behoort. Kan Step Brothers dit wellicht overtreffen...?

Al snel wordt de infantilieit van de hoofdrolspelers duidelijk. Zo ook het feit dat Step Brothers het moet hebben van de flauwe en herkenbare dialogen. Het verhaal an sich heeft weinig om handen en de bijrollen zijn niet sterk. De film wordt louter getrokken door Ferrell en Reilly, die dit met verve doen. Zoals verwacht. Beiden zorgen voor een bepaalde synergie die nu al klassieke scenes opgeleverd hebben.

Bijv:
- Het slaapwandelen. Ik lag dubbel van het lachen. Geweldig uitgebeeld. Hilarisch. Vooral dat men later in de film nog een stapje verder ging.

-stapelbed en de heisa rondom. Fantastisch; so many activities!!!

Het einde is een beetje cheesy maar zeker niet misplaatst. De laatste scene maakt dit dan ook ruimschoots weer goed.

Maar Step Brothers kent ook een keerzijde. Niet alleen het scenario is een beetje lafjes, maar ook de rest van de cast is niet overtuigend. Niet alleen door de leeftijd, wat hierboven ook aangeven werd, maar ook door de acteer-prestaties.
Weinig overtuigend, het voegt niks toe en zorgt slechts voor een opvulling rondom Ferrell en Reilly. Gelukkig zijn deze twee een klasse apart om de hele film voort te trekken naar een prima resultaat.

Zeer zeker aardig, met enkele memorabele scenes, maar om Talladega Nights te evenaren mist het op enkele fronten teveel. Een leuke bijrol zoals Borat in Talladega was ook geen overbodige luxe geweest. Desalniettemin zie ik een volgende samenwerking met plezier tegemoet!

avatar van Spetie

Bij vlagen erg leuke film met een aardig verzonnen verhaal, maar op sommige momenten ook erg flauw. De dialogen zijn voorspelbaar, net als eigenlijk de hele film, maar toch stoort het niet. De film wordt eigenlijk volledig gedragen door Ferrell en Reilly, die allebei een lekker druk typetje neerzetten. Voor Ferrell is zo'n rol eigen, maar ook Reilly is in deze rol gewoon erg grappig. Ferrell liefhebbers zoals ik zullen deze film zeker wel kunnen waardere, anderen zullen er waarschijnlijk weinig aan vinden.

Nou, heel kleine 2,5 dan maar. Met moeite.

Probleem met deze gasten is dat een paar enorm grappige scènes eigenlijk helemaal teniet gedaan worden door een hele zooi niet-grappige dingen.

Best wel zonde. Had er nog wat meer moeite in gestoken denk je dan, al zal dat het probleem waarschijnlijk niet zijn geweest.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Leuk filmpje waarin de twee heren eindelijk nog eens met nonsens van enig niveau op de proppen komen. Typische Will Ferrell-humor die zeker niet iedereen geestig zal vinden, maar ik kan er best wel van genieten. Oké, er zitten een aantal zwakkere passages in en het obligate einde is er misschien wat te veel aan, maar dat maakt Step Brothers goed met enkele hilarische momenten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Deze film slaat echt helemaal nergens op Maar... is gewoon erg leuk en bij vlagen vreselijk hilarisch. Heb echt een paar keer krom gelegen van het lachen. Het begint wat matig allemaal, soms zelfs wat irritant en een paar scénes die grappig moeten zijn, maar waar dat dus echt even niet lukt.

Ondertussen kent de film zeker zijn leuke momenten, maar na een half uurtje ongeveer begint de film echt hilarische momenten te kennen. John C. Reilly en Will Ferrel zijn gewoon geweldig, vooral Reilly. Natuurlijk is het verhaal behoorlijk stupide en zo ongeloofwaardig als ik weet niet wat, maar deze film is dan soms zo dom dat het gewoon geweldig wordt. Eigenlijk kent de film gewoon té veel hilarische momenten om allemaal op te noemen, dus dat ga ik ook niet doen. Zeker een dikke voldoende voor deze film, want ik heb me meer dan vermaakt.

avatar van FillumGek

FillumGek

De laatste film die ik heb gezien van Ferrell, Talladega Nights, viel iets tegen, maar toch heb ik altijd wel aardige verwachtingen van een nieuwe film van hem. En die verwachtingen zijn netjes ingelost.

Een verhaaltje dat nergens op slaat. Twee volwassen mannen die nooit de overstap hebben gemaakt naar volwassenheid. De vader en moeder van beide mannen krijgen iets samen en ze worden stiefbroers. En je weet hoe het gaat met kleine kinderen; de ene keer is het koek en ei, de andere keer barst de hel los om niks. Zo ook hier.

Dat resulteert vaak in grappige situaties waarom ik hartelijk heb gelachen. Fans van Ferrell zullen het zeker kunnen waarderen; deze rol is echt voor hem weggelegd. Poep - en pisgrappen, enorm kinderachtig gedrag en extreme stemmingswisselingen die hij al vaker in andere films heeft gedaan. Ook Reilly zit de rol als gegoten en samen vormen ze een komisch duo.

Het lied op het eind vond ik ook leuk gedaan. Ik dacht eerst dat het allemaal wat te sentimenteel werd, maar dat viel wel mee. Anderhalf uur flink gelachen.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Precies wat je kan verwachten van een Will Ferrell film: debiele onzin. En dat krijg je gelukkig genoeg. Buiten de gebruikelijke onzin van Ferrell en partner in crime Reilly heb ik erg moeten lachen om de vrouw van de broer (I wanna roll you up into a little ball and shove you up my vagina ) en de broer zelf (goede casting, wat een irritante kop zeg). Hoewel het script de geijkte paden volgt blijft het door de unieke humor toch grappig. Erg leuke motivational speech van Jenkins aan het eind.

Het is allemaal erg stompzinnig maar dat is nu net het leuke aan die Ferrell films. Typisch iets waar je van moet houden.

Matig.

Reilly is goed te pruimen maar samen met Ferrell komt het er niet altijd uit. Hoorde iemand naar de humor verwijzen als droog (wtf ) maar het is vaak vooral veel roepen en lawaai maken.

Sommige scenes zijn erg geslaagd, vooral in het begin van de film. De scene aan de tafel was nog erg grappig. Andere scenes zijn pijnlijk en blijven vooral ook aanslepen (het slaapwandelen). Het zijn deze stukken die de lol en rek nogal uit de film halen. Beetje jammer.

Verder weinig over te melden, alles draait rond de humor hoewel ik ook echt niet begrijp waarom ze ook in dit soort pannekoekfilms nog een "goed" einde moeten smokkelen. Alsof mensen die knalhard lachen met teelballen op een drumstel daar echt op zitten te wachten.

Njah, af en toe best leuk, Reilly is goed maar verdient gewoon een veel betere film. Waarschijnlijk best eentje zonder Ferrell, want hoewel hij ook een aantal leuke scenes heeft is hij het vooral die het niet kan waarmaken.

avatar van SPADE VI

SPADE VI

Ik vond hem niet zo goed als Blades of glory of talladega nights, maar hij was wel best te pruimen,,,heb een aantal keren echt platgelegen. will en john zijn echt perfect als duo. Hoe geef je hier eigenlijk scores??? ik geef hem alvast 3,5.

Vermakelijk, maar meer ook niet. Geen Apatow niveau.

John C. Reilly is een stuk grappiger dan Will Ferrell. Ferrell is op momenten zelfs vervelend irritant.

Geen film die blijft hangen.

avatar van Doom

Doom

Will Ferrell en John C. Reilly in de hoofdrol als stiefbroers. Dat kan niet mislukken toch? Blijkbaar wel. Het begin is nog aardig, denk aan quotes als "This wedding is horse shit!" en "I don't believe in belts!", maar helaas zakt het niveau drastisch na een half uur. De geniale quotes worden dan namelijk vervangen door kinderachtig geschreeuw en onnozel gedoe. Opeens moet de humor komen uit gevechten en beledigende uitspraken, verder moet het ook opeens grappig zijn dat de broers in hun slaap alles over hoop halen. Niet mijn humor. Echt jammer. Het begon nog zo goed.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Heerlijke komedie met een geweldige Will Ferrell (rest doet het ook goed).

Misschien zat er iets meer in, maar ik heb gelachen met de flauwe en droge humor.

avatar van Minotaures

Minotaures

''It feel like a lightning bolt hit the tip of my penis.''

Wat een heerlijk komedie film. Zo leuk om die 2 gasten van ruim 40 jaar nog kindergedrag tonen en bijna alles wat ze tegenkomen en ervaren zwaar verfucken.

Heb kostelijk gelachen, er waren leuke stukjes bij zoals dat gevecht met de pestkoppen en de helft van de school, slaapwandelen en natuurlijk hun sollicitatie-gesprekken.

Een tip als je met een paar maten, kraten bier, pizza's en chips de nacht door wilt brengen.

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Erg flauwe komedie die mij ondanks de aanwezigheid van Will Ferrell helemaal niet kon bekoren.

Verder dan wat standaard pipi-kaka-moppen worden de humorbakens niet verlegd. Had graag wat meer verfijnde grappen gewild (zoals de Good Will Hunting gag bij de therapeut), maar daarop was het vergeefs wachten.

Het coveren van enkele Billy Joel-nummers levert Step Brothers dan nog een halve ster extra op, want voor de rest was het vooral huilen met de pet op en dat ondanks het "Komedie"-genre.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Bij vlagen 'comic genius' maar vaak ook tenenkrommend irritant. De balans slaat echter nooit over naar de verkeerde kant. Niet mijn humor en toch wist het mij tot lachen aan te zetten. En dan te bedenken dat ik Will Ferrel niet uit kan staan.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heerlijke flauwe meuk.

Ferell is een baas, heerlijke comedy acteur die er de perfecte smoel voor heeft. Samen met Reilly wordt 't alleen maar beter en beter. De humor is flauw en nogal geeky, precies wat mij aanspreekt. Vooral het feit dat het een heel los verhaallijntje heeft komt goed uit, het zorgt ervoor dat de film wel gevuld móet worden met onzinnige situaties.

Meestal worden die situaties geweldig ingevuld door de cast. Ben nu ook wel benieuwd geworden naar The Other Guys. Deze Step Brothers biedt alles wat ik nodig heb om goed te lachen, buitengewoon leuk dus!

avatar van dave

dave

Grappig, maar niet constant.

Misschien wel dé beste Ferrell komedie, maar zoals steeds is er net iemand beter dan hijzelf. Reilly komt namelijk veel vermakelijker uit de hoek, al ligt dit vooral aan zijn koddige uiterlijk en stemgeluid. Het samenspel tussen beide heren kent pieken en dalen, maar is over het algemeen wel meer dan leuk te noemen. Toch bizar dat ik steeds op de extended edition stuit als ik een Apatow koop of binnenhaal. Bij mijn weten nog nooit een ingekorte versie mogen bekijken. En die extra 10 minuten laten zich voelen, want het geheel duurt te lang om imponerend te blijven. Vandaar de inzakkingen op willekeurige momenten. Rond het midden was de vaart er bijvoorbeeld helemaal uit.

Ondanks de sporadische flauwheid en impasses waren er meer dan genoeg momenten die deden glimlachen tot schuddebuiken. De humor is soms erg spitsvondig en schiet als een duiveltje uit een doosje. Met name de totaal irrelevante opmerkingen bevallen. "Feels like a lightning bolt just hit the tip of my penis."

3,50 (3,25)

avatar van rep_robert

Wat valt er nog over te zeggen, debieligheid heerst in deze film. Niks valt serieus te nemen en net als je denkt dat Ferrell en Reilly niet debieler kunnen zijn overtreffen ze elkaar in stupiditeit. Het plot is zo onzinnig als de pest, Ferrel en Reilly zijn extreem in vorm in slecht acteerwerk(zoals hethoort), gedragen zicht als kinderen van 10 in een lichaam van een 40 jarige.

Kortom, de perfecte komedie met een biertje in de hand en een zak chips bij de andere. Wel een beetje jammer van dat zoete einde. Hoeft er niet echt in.

avatar van 606

PEN15 schreef:

binnen enkele uren zijn die idioten van randdebielen ineens echte zakenmensen geworden in nette pakken. Is er dan echt geen tussenweg meer of middenmoot of een geloofwaardige goede opbouw?

Daar ging logischerwijs wel wat langere tijd aan vooraf, maar dat snap je zelf ook wel neem ik aan.

Verder een komische en leuke film over onvolwassen mannen.

Heerlijk geacteerd en aantal zeer goede scènes.

3,5 ster

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een komedie met duidelijke hoogte- en dieptepunten.

Erg jammer dat het niveau zo verschilt binnen de film, aangezien het best een stuk sterker had kunnen zijn. Het ene moment lig je dubbel van de geniale grappen, het andere moment zit je weer verbaasd naar je scherm te kijken. Beide heb ik hoog in aanzien en de 2 samen zou de perfecte film moeten opleveren, maar helaas komt dat er niet helemaal uit.

Wil niet zeggen dat het er niets te lachen valt, in tegendeel zelf. Maar de niet leuke grappen voeren vooralsnog de boventoon. De eindscène was overigens wel prachtig! Ik moet snel Anchorman maar weer eens opzetten

2,5 voor nu.

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week bekeken.

Film komt wat afwachtend en langzaam op gang, maar dan gaan ook alle remmen los en wordt het precies de film waar ik al op hoopte.

Compleet geschift verhaaltje, met al even maffe performances van de twee hoofdrolspelers, over twee gelijkgestemde onvolwassen geesten, die weigeren zich aan te passen.

Ferrel is feitelijk in iedere film, waar hij aan mee doet, kompleet van de pot gerukt, maar zelfs naar zijn maatstaven is dit toch wel een hoogtepunt.

Reilly biedt hem trouwens goed tegenspel.

Wanneer je van absurde, droge humor houdt en het leven niet al te serieus neemt, is dit de film voor jou!

Een flink aantal keren erg moeten lachen!

Een acht, ofwel vier sterren.

avatar van DVD-T

DVD-T

Will Ferrell kan ik vaak niet uitstaan, en ook hier heb ik me dood geërgerd aan hem.

Erg jammer dat de film lang de tijd nodig heeft om echt grappig te worden. Het kinderlijke macho gedoe van de 2 stiefbroers is eg vervelend om te aanschouwen, en is daarnaast ook niet echt grappig. Ferrell doet waar hij goed in is, denken dat hij grappig is en dat ook echt over brengen naar het publiek wat dus niet echt werkt. Reilly was daarnaast aangenaam om naar te kijken. Een groot deel van de film is niet echt heel leuk, en pas tegen het einde na de scheiding tussen de "broers" en de familie wordt het pas leuk. De humor is dan van een hoog niveau. Ik moest vooral erg lachen bij het moment dat Ferrell op de W.C. zat en de paier op was . Jammer dat het voorgaande niet van dit niveau was, en daarom is Step Brothers als komedie erg matig.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteren gezien. Ik zag laatst een stuk op TV, maar dat was ergens midden in de film en besloot hem maar eens te huren om de film helemaal te zien. Will Ferrell blijft een leuke komiek opzicht. Ook hier is hij weer goed op dreef. John C. Reilly kende ik nog niet heel erg goed (heb hem wel gezien in een tweetal films geloof ik) maar ook hij zette een leuke prestatie af. Het verhaal is natuurlijk erg simpel. Dus een film als deze moet het al snel hebben van de humor. Gelukkig was dat geen probleem, want ik heb me vaker echt krom gelachen. Die 'team-sollicitaties' waren echt heel erg leuk evenals bijv. dat doorkakkende stapelbed. En hoe kinderachtig ze ook zijn, al zijn ze 40. Gewoon gênant bijna om te zien dat twee kerels van 40 jaar komen vragen of ze een stapelbed mogen maken. Maar wel erg grappig. Ik moet zeggen dat de film wel een beetje op gang moet komen, want de eerste minuten stelt het allemaal niet zo heel veel voor. Ook vond ik de stukken waarin ze ruzie maakten minder grappig dan dat ze samenwerkten. En dan ook nog een leuk einde

Ik moet zeggen dat ik het, ondanks het simpele verhaal, echt een heel aangename komedie vond. Ferrell en C. Reilly passen echt perfect bij elkaar in een film als deze. Natuurlijk was ook weer niet alles grappig, maar het meerendeel zeker wel naar mijn mening. Echt een leuke film.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Wel leuk filmpje dat lekker weg kijkt met wat flauwe ''grappen'' tussendoor. Het concept is wel aardig, maar toch voelt de film alles behalve 'goed'' bedacht. Een opeenstapeling en een, voor mij, nieuw jasje zorgt voor een leuke avond, maar daarmee is Step Brothers ook mooi omschreven. Voldoende, 3 sterren

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Heeft op zich nog wel wat humor, die aanslaat, maar op een gegeven moment worden Ferrell & Reilly als Step Brothers wel heel kinderachtig. Na een tijdje had ik de film ook wel gezien. Door toch nog wat geslaagde scenes (vooral in het begin) alsnog een voldoende.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Hilarische film

Leuk bedacht het idee van 2 volwassen venten die zich blijven gedragen als echte pubers, dat doen ze heel goed en zorgt voor een pak humor.

Humor die misschien niet voor iedereen weggelegd is, want wat ze uitkramen heeft natuurlijk vaak met sex of onzin te maken. Daar moet je je maar niet aan storen en gewoon de gekheid op je af laten komen

2e film die ik zag met Will Ferrel na The Other Guys die ik ook geweldig vond, vind hem echt heel grappig met dat uitgestreken gezicht.

Lachen dus deze film!

3,5 sterren