• 9.461.639 stemmen

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Avontuur / Fantasy | 153 minuten

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 15 juli 2009

Plot Harry Potter and the Half-Blood Prince

"Dark Secrets Revealed"

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Zweinstein beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, dat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Halfbloed Prins. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Perkamentus hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Perkamentus zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Ron Weasley

Lavender Brown

Luna Lovegood

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Is dan elke stoel gereserveert .

tommykonijn schreef:

Is dan elke stoel gereserveert .

Ja.

Het allernieuwste voorproefje:

YouTube - Harry Potter and the Half-Blood Prince (5th Trailer)(HD)

avatar van AHWA

AHWA

Vette trailer. En nogmaals: Ginny

Don MN schreef:

Ja.

Het allernieuwste voorproefje:

YouTube - Harry Potter and the Half-Blood Prince (5th Trailer)(HD)

Goede trailer. Fijn om een paar nieuwe beelden te zien.

avatar van syno

syno

de laatst nieuwe trailer ziet er zo spectaculair mooi uit, dat ik het bijna niet meer kan uithouden om hem te zien....

@AHWA: Ginny :O? En Emma dan?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Man, met die nieuwe trailers is er geen houden meer aan.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Na het zien van The Order of the Phoenix (beste Potter-film tot nog toe!) ben ik wel nieuwsgierig geworden naar deze film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Die nieuwe trailer is wel erg tof.

jumpstylemovie

Beetje hetzelfde, maar telkens weer een paar kleine stukjes nieuw

Don MN

Ja we hebben misschien al 5% gezien inmiddels. Was al trailer 5.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

GE-WEL-DIG!

Wat een trailer zeg! kan niet wachten op de film!!!

Don MN

Vreemd, exact dezelfde gedachte kwam als eerste in me op.

• 2041 berichten

Ik heb de trailer ook gezien en hij is wel echt cool, moet ik zeggen! Jezus, man, kan hem heel de avond wel kijken! Maar... een trailer zegt vaak niets over de film, dus ik wacht nog vol spanning op de film itself.

avatar van Nicholas

Nicholas

Inderdaad errug vet deze trailer. Nog precies 3 maandjes wachten...

Nicholas schreef:

Inderdaad errug vet deze trailer. Nog precies 3 maandjes wachten...

Boehoehoe

avatar van AHWA

AHWA

Pastichio Rocker schreef:

Oneens. Azkaban vind ik de beste, qua sfeer nog steeds onovertroffen in de Potter-saga.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

AHWA schreef:

+1 De derde springt er zeker het verst boven uit!

• 2041 berichten

Ik vind het altijd moeilijk welke ik de beste Potterfilm vind. De eerste twee vind ik altijd heel mooi, maar het zijn toch wel een beetje kinderfilms. Dus bij mij is het altijd de grote strijd tussen 3,4 en 5. Ik weet niet welke ik nou de beste vind. Zoals jullie al zeggen zit in Prisoner of Azkaban een erg goede sfeer. In Goblet of Fire zit een heerlijke duistere sfeer en kunnen we genieten van de prachtige visuele effecten, wat ook geld in Order of the Phoenix, waar ze een hele eenzame sfeer laten hangen. Allemaal mooi, allemaal goed. Nee, ik kan niet goed kiezen. Waarschijnlijk vind ik Order of the Phoenix dan misschien toch nog het minste, maar dat is vooral door de enorm grote delen die uit het boek ontbraken en door de schamele uitleg over de profetie, die toch wel van groot belang is. Maar qua stijl, regie en acteerprestaties, kan ik absoluut niet kiezen tussen de laatste drie. Qua verhaal moet Order of the Phoenix toch in het stof bijten, vrees ik.

Maar ik ben benieuwd naar Half-Blood Prince. Alan Rickman doet het waarschijnlijk weer geweldig ("It's over." Heerlijk!), maar ik ben ook benieuwd naar het acteren van Bonnie Wright, die tot nog toe altijd maar kleine rolletjes had, maar waarvan de screentime nu ineens een aantal minuutjes meer gaat worden. Hopelijk worden alle dingen ook goed uitgelegd voor de niet-lezer, niet zoals in het vijfde deel.

Albus Dumbledore schreef:

Kijk, ze gaan Deel 7 dus verdelen in 2 delen. Maar dat hadden ze veel beter met Deel 5 kunnen doen, aangezien die een stuk meer pagina's met zich meebrengt. In Order of the Phoenix is alles meestal ook veel te kortaf. Je kan het wel begrijpen maar bepaalde details ontbreken.

• 2041 berichten

Daar ben ik het niet mee eens. Iedereen verwacht tijdens de climax in een Potter film een hoop sensatie en visual effects. Is het niet raar als een Potter film midden in Harry's schooljaar stopt, zonder zo'n spectaculaire climax? In deel 7 kan dit wel, want hier zit een hoop spanning en sensatie door het hele boek heen, waardoor je een actiestuk uit het midden van het boek makkelijk kunt vertalen als een climax voor het eerste deel van Deathly Hallows. Ook heb je in deel 7 natuurlijk geen schooljaar meer, waardoor mensen het ook niet raar zullen vinden als de film midden in het jaar stopt.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ziet er wel heel vet uit die trailer, moet gezegd. Ziet er visueel toch stukken beter uit dan een lord of the rings!

Albus Dumbledore schreef:

Deel 5 heeft in het boek amper sensationele stukjes. Vermakelijk, dat wel... maar geen speciaal moment. Dat komt pas op het einde. Dus opzich moet ik je wel gelijk geven, al blijf ik erbij dat het gewoon ietwat kortaf is...

Ze hadden het einddeel van het Ministerie best een uur ofzo laten duren. Hier is het aardig kort terwijl het in het boek een heel avontuur is.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Macmanus schreef:

laat me niet lachen

avatar van Macmanus

Macmanus

Zonder twijfel, effecten zijn duidelijk eerste klas, en de belichting is een stuk sfeervoller, kijk naar die metro awesome! Vanaf deel 3 heeft deze serie een sterke visuele sfeer. Ook wel een heel klein beetje gedurfd om het toch zo donker te maken.

jumpstylemovie schreef:

Eerlijk gezegd ben ik wel blij dat hij niet super op alle details inging, nu is het duidelijk en wat echt belangrijk is zit in de film. Ik heb liever een korte goede film dan een lange die door teveel detail saai wordt.

Hopelijk is dat ook bij HBP!

jumpstylemovie

Tja, dat boek was sowieso wat korter. Deel 6 vond ik het leukste boek. Hopelijk is de verfilming ook mooi.

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

nou voor mij betekent deel zes best veel omdat dat het eerste was dat ik volgens mij van hp gezien had (oftewel deel 1 en 2 van films maar dat weet ik niet meer) dus en ik vind het een van de drie beste boeken

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

bij deze harry potter kunnen ze toch gewoon geen gevoelige kinderen van onder de 12 jaar binnenlaten.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Trailer ziet er goed uit, en Yates heeft me overtuigd van zijn kunnen met Order of the Phoenix. Het voordeel is ook dat ik me nooit heb verdiept in de boeken, dus ik kan het ook niet met elkaar vergelijken.