• 9.375.326 stemmen

Met onder meer: Brittany Snow, Johnathon Schaech en Jessica Stroup

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot Prom Night

"A Night To Die For."

Het eindejaarsbal op de school van Donna zal de beste avond van haar jonge leven moeten worden, een avond van schoonheid, magie en liefde. Samen met haar beste vrienden zal ze die avond haar nare verleden achter zich kunnen laten. Maar als de avond al snel opgeschrikt wordt door een moord is er maar één man die de dader zou kunnen zijn: de man van wie Donna dacht dat hij al lang dood was. Nu moeten Donna en haar vrienden zien te ontkomen aan de sadistische grillen van deze moordenaar.

avatar van mortuus

mortuus

Wat een slechte movie!

ik heb me aangemeld bij Moviemeter om dit even in een berichtje te kunnen zetten!

Het is zon slecht en dom verhaal! Dit is echt een nutteloze film en raad hem aan niemand aan. Mensen die gek zijn komen op deze manier aan ideeën.

avatar van lagaiske

lagaiske

Don_Mat schreef:

Het spijt me, maar jou plaatje zegt al genoeg, dat jij niet van films met een verhaal houdt!

Verhaal???

avatar van lordhumangus

lordhumangus

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

JacoBaco schreef:

1,5* voor dit tien in een dozijn werkje.

10 in een dozijn???? ahum.

avatar van voskat

voskat

Tsja, kun je het een remake noemen als het alleen de naam deelt met het origineel..?

Ontzettend matige slasher met vrijwel geen spanning en nauwelijks een spettertje bloed. Had net zo goed een Disney film kunnen zijn wat dat betreft.

1 ster

avatar van john constantine

john constantine

Het was best een leuke tiener-horrorfilm!

Natuurlijk zit hij vol cliche's natuurlijk weet je al hoe het afloop en dat het voorspelbaar is. Maar dat hoef de pret nog niet te verminderen. Want jok was nog best vermakkelijk, geen saaie momenten!

krijgt van mij een 3.0* omdat hij best te pruimen is!!

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1916 stemmen

haha, wat een klucht. en die KOEN DE BOUW look-a-like als "slasher" is helemaal te grappig!!

avatar van 606

aardige slasher film en wel een hele mooie brittany snow

2,5 ster

avatar van Ellis85

Ellis85

vond em wel goed hihi

avatar van Ricochan38

Ricochan38

ik zou zeggen kijk liever het origineel nog een keer met de enige echte scream queen erin

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Wat een voorspelbare, simpele, irritante,niet spannende horror was/is dit zeg!..pfffffffff

avatar van Noodless

Noodless

Inderdaad geen geweldige film, maar ik heb me ook niet verveeld.

Er gebeurt genoeg en de film bevat toch de nodige spanning.

De locatie is ook goed gekozen. Natuurlijk heel wat clichés, maar dat weet je bij dit soort films. Aardig, meer niet. 6/10

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Noodless schreef:

Inderdaad geen geweldige film, maar ik heb me ook niet verveeld.

Er gebeurt genoeg en de film bevat toch de nodige spanning.

Een objectieve recensie. Hier sluit ik mij bij aan. Mooi zo.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Gelul. Recensies zijn nooit objectief, en als ze dat wel zouden zijn dan zou het geen recensie mogen heten.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

BlueJudaskiss schreef:

Er zit in die recensie toch wel een eerlijke beoordeling. Mensen die aan deze film een 0,5 geven of zelfs gisteren bij de originele friday the 13th een 0,5 zetten zijn volgens mij toch niet meer objectief bezig.

Er is een verschil tussen een film slecht vinden en een objectieve 1,5 vb. geven en een film een O,5 geven omdat je hem slecht vond.

Remake?

Herinnner me niet zoveel meer van het origineel, behalve dan dat het een serieus waardeloze film was. Maar volgens mij delen deze film en het origineel enkel het genre en de setting. De rest is toch helemaal anders. Is het dus echt een remake, of gewoon een film met dezelfde titel/zelfde genre?

In ieder geval, veel soeps is het niet. Erg slecht geacteerd, erg saaie moorden en een veel te lang uitgesponnen einde. Daarbij hangt over de hele film een Halloween geurtje, maar dan veel minder sterk uitgewerkt.

Af en toe nog wel aardig geschoten maar compleet kapotgeëdit, ook de muziek voegde absoluut niks toe, behalve dan wat luide knallen als schrikeffect.

Pover probeersel tot een spannende slasher, die volgens mij verder gewoon op zichzelf staat. Indien niet, beter dan het origineel, maar niet veel, en da's verre van genoeg.

avatar van crack1

crack1

Tienervoer!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Afgezaagde slashers zijn op zijn tijd wel leuk, maar dit sloeg werkelijk nergens op. De meest belachelijke moordenaar, overigens. Ik maak er maar niet al te veel woorden aan vuil.

lordhumangus schreef:

Michael myers had een grotere mes. Superflauwe film en een saaie psycho.

En die van Jason is groter dan die van Michael Myers. Is Halloween nu ook een kutfilm?

avatar van Threeohthree

Threeohthree

Waarshijnlijk wel,

Vond het opzich geen verschrikking, maar ik heb gewoon niks ( jonge ) vrouwen in een horror film, het is ook altijd hetzelfde kat en muis spelletje met hetzelfde einde, maargoed aan de andere kant,, wat hadden ze beter kunnen doen ? moeilijk te zeggen er zijn al zo veel films gemaakt op dit gebied dat het wel een beetje versleten is.

Bedoel het is opzich duidelijk waar het over gaat, maar het is gewoon heel simpel neergezet. Heb me verder niet verveeld of geërgerd,, maar dit is het gewoon allemaal nét niet.

Ik bedoel dan de Halloween uit 1978 he

avatar van korenwolf

korenwolf

Erg doorsnee concept, totaal geen verrassingen in te herkennen. Bovendien alles behalve indrukwekkend of spannend. En.....niet echt als 'horror' aan te merken.

Wat even hiervoor al is vermeld is natuurlijk gewoon waar. De films uit dit genre zijn al niet meer op twee handen te tellen en dus is het vrij lastig om iets neer te zetten wat boeit. Ik ga er altijd weer dapper aan beginnen terwijl ik uiteindelijk elke keer weer weet waar het op uitdraait. En in enkele gevallen weet ik nog wel een punt van waardering te vinden, maar hier is echt helemaal niets in terug te vinden waar langer dan 10 minuten over nagedacht moet zijn. (zo standaard)

Maar goed, hopen dat er dan toch een keer filmmakers zijn die over iets meer inspiratie beschikken en die wel weer een leuk concept kunnen bedenken.

Dit schot op de roos was er ver naast. next!!!.......1,0*

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Ik had niet erg hoge verwachtingen van deze film. Toen hij begon, vond ik het toch een best aardige film. Niet briljant, maar best spannend.

Tot het eind. De film was zo abrupt afgelopen dat ik echt met een 'wow' gevoel zat. En niet een goed ' wow' gevoel, meer 'wow, wat slécht'. Als de film beter uitgewerkt was had hij veel beter kunnen zijn.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

lordhumangus schreef:

Michael myers had een grotere mes. Superflauwe film en een saaie psycho.

Dit kun je toch niet vergelijken met Halloween.

Michaelpitt schreef:

Dit kun je toch niet vergelijken met Halloween.

True...

Net zo min als Saving Private Ryan en Finding Nemo

avatar van _Tomm_

_Tomm_

Als fervent filmliefhebber (en dan nog het liefst horror) heb ik al veel horrorfilms gezien. Ik heb me al vaak verschrokken, ik heb veel bloed zien vloeien. En al die ervaring leerde me dat Prom Night één van de slechtste horrorfilms ooit is.

Respect voor de mensen die het lef hebben om dit flutding, dat niet eens de naam 'film' waardig is, tot het einde te bekijken. Totaal geen spanning, een verhaal dat je aan de muren doet oplopen, slasherscènes waarin amper een druppel bloed te zien is (en zulke films worden toch gemaakt om mensen in af te slachten, niet waar?...

Natuurlijk heeft ieder zijn mening, maar deze film in je persoonlijke top 10 zetten, tussen topfilms als The Dark Knight en Lord Of The Rings...

Nee, over Prom Night kan ik kort zijn. 0 sterren, en anderhalf uur van mijn leven die ik nooit meer terugkrijg!

avatar van Tun-89

Tun-89

Gister gekeken met met vriendinnen. Voorkant sprak ons al aan.

We hebben ons zeker vermaakt, spelen jongeren in, veel leuke meisjes, onderwerpen van toch wel leeftijdsgenoten. Hij was ook zeker spannend, goede schrikmomenten ook. Acteerprestaties zeer goed van Brittany Snow.

3,5

avatar van ;)

;)

vrij goede film.

het verhaal is al erg vaak gebruikt maar de film blijft boeiend tot het einde.

het is geen topper maar perfect om een avond te vullen.

het acteren en het camera werk zijn niet erg goed maar de opbouw van de film is goed gelukt.

weinig saaie momenten of irritante personages.

avatar van ;)

;)

_Tomm_ schreef:

weer een vorm van kinderachtig gedrag!!!

als je deze film niet goed vind waarom geef je dan 5 sterren aan When a Stranger Calls (2006) of 4 sterren aan I Know What You Did Last Summer (1997) ???

deze films zijn van het zelfde niveau en en het slachten hoe je het noemt gebeurt hier ook met een beperkt bloed vergiet.

als je nog is een film bekritiseerd doe het dan objectief en laat je niet afleiden door kinderpraat dat hier op de site spijtig genoeg vaak word achtergelaten.

avatar van pizza maniak

pizza maniak

Ik vind Prom Night blijkbaar in tegenstelling tot vele anderen hier wel een goede film, hoewel ik niet snap waarom hij als horror wordt beschouwd. Ik dacht dat het meer om de sfeer ging want veel bloed wordt er niet vergoten wat volgens mij ook niet noodzakelijk is.