Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Brittany Snow, Johnathon Schaech en Jessica Stroup
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Plot Prom Night
"A Night To Die For."
Het eindejaarsbal op de school van Donna zal de beste avond van haar jonge leven moeten worden, een avond van schoonheid, magie en liefde. Samen met haar beste vrienden zal ze die avond haar nare verleden achter zich kunnen laten. Maar als de avond al snel opgeschrikt wordt door een moord is er maar één man die de dader zou kunnen zijn: de man van wie Donna dacht dat hij al lang dood was. Nu moeten Donna en haar vrienden zien te ontkomen aan de sadistische grillen van deze moordenaar.
Donna Keppel
Detective Winn
Detective Nash
Mac Hammer Fan
De zoveelste remake...
En meestal zijn ze minder dan het origineel.
Tippyke
Ik zit er wel op te wachten. Ik wil hem graag zien en ik vind de originele nergens dus...
- 2023 stemmen
inderdaad tippy vind de originele ook nergens terug, alleen de trailer nog maar gezien, daarom wil ik ook graag deze bekijken, mij zul je alvast in de bioscoop terugvinden
- 2023 stemmen
http://www.ugo.com/movies/prom-night/trailer/ ----< DE TRAILER!!
ik kan niet wachten om deze film te zien, lijkt ontzettend goed !!! Op 12 juni komt hij in België uit !!
matthijs_013
Even was ik enthousiast, totdat ik er achter kwam dat de film een Amerikaanse filmkeuring van PG-13 heeft. In Nederland zal dat niet erger worden dan MG6, volgens mij.
Maar goed, kan altijd leuk uitpakken. Het origineel uit 1980 was vrij bagger.
En meestal zijn ze minder dan het origineel.
Kan het me moeilijk inbeelden. Een enorm dubieuze horrorreeks.
Halcyon
Het origineel was inderdaad geen hoogvlieger.
De poster van deze remake ziet er in elk geval wel netjes uit.
- 2023 stemmen
mijn interesse in deze film is erg groot
de film zal hoe dan ook erg voorspelbaar zijn met het eerste uur (voorbereiding van het bal, jurk uitkiezen, de jongen die beneden aan de trap wacht, het sentimentele van 'nu gaat iedereen zijn eigen weg gaan") en met als laatste half uur de moorden
voor de moorden gaat het dan weer zoals altijd "Claire? Claire....is that you?"
mmmm wat hou ik toch van de slashers
aerts007
juist trailer bekeken,ik vrees dat ik al weet wie de dader is!
13 in een dozijn pure bagger.
MIsStenVelde
na de trailer te hebben gezien... vergelijk ik het automatisch een beetje met de films van scream.
maargoed, dat waren erg leuke films....
deze dus ook maar bekijken..
Kellos
Heb de film gezien hier in Australie. Beetje saaie voorspelbare film met weinig schrikmomenten. 1 uit duizenden maar wel leuk op een zondagmiddag op dvd te kijken.
Brianna
Film keek lekker weg, spannend, en goed geacteerd. Het is wel zo'n film waar er al honderden van gemaakt zijn, maar dat maakte de film er niet minder om.
matti
Deed me af en toe denken aan Halloween.
Verder alle clichés op een rijtje in deze film. Niets vernieuwend, had het allemaal al eens een keer gezien.
Toch was de film nog vrij vermakelijk en af en toe zelfs ietwat spannend...
3 sterren!
- 2023 stemmen
Ik heb naar deze film heel lang uitgekeken. Nu ik hem gezien heb, valt hij toch wat tegen. Ik had er wat meer van verwacht. Natuurlijk weet ik ook wel dat zo een film heel voorspelbaar is en dat er tieners één voor één afvallen. Maar toch........het goor was tot een minimum beperkt. Niet dat ik dat erg vind, maar laat dan astublieft de spanning heel erg hoog zitten. Ik vond dat de moordenaar veel te vlug toehapte, er was weinig spanningsopbouw. Ook met de talrijke schrikmomenten werkten er maar één voor mij effectief.
Ook de moordenaar zelf was niet echt overtuigend. Dat je al na 1 minuut weet wie hij is maakt de film er niet beter om. Het is altijd enger als de moordenaar vermomd is of zo.
Het einde vond ik ook zo snel voorbij gaan. De laatste beelden deden mij denken aan een goedkope politieserie.
Toch moet ik Matti ook gelijk geven. Op één of andere manier keek de film heel vlotjes weg en is hij op één of andere manier nog vrij vermakelijk. Het is totaal geen must see, maar gewoon een film voor als je een keertje niks te doen hebt.
2,5
Tonypulp
Wat een ondergewaardeerde film..
Ik ben een echte liefhebber van de wat nieuwere horror films, al dat oude gedoe spreekt mij niet aan.
Op het gebied van gore kom je tegenwoordig niets te kort, maar op het gebied van goede slashers mis ik toch het éen en ander.
Heb laatst all the boys loves mandy lane gekeken en die vond ik wel aardig, nu net klaar met Prom night kijken.
En het is weer voor het eerst in lange tijd dat ik echt met spanning een film zat te kijken (Op [rec] na)!
Er werd goed geacteerd, er zaten een paar schrik momenten die voor mij (2uur s'nachts) goed werkte.
En de spanning zat er goed in.
Killer sloeg soms erg snel toe, en soms erg laat.
Je weet dus nooit wanneer die nou precies aan gaat vallen, want het verschilt nogal, dat hield het goed spannend
De film hield mijn aandacht de hele tijd lang vast, en verveelde op géen moment!
Op het gebied van gore...uuhm welke gore?
Er zat vrijwel geen bloederige slachting in voor.
Is ook niet erg, daar heb je andere films voor
De moordenaar werd al vrij vroeg onthuld, stoorde ik me niet aan..maar kan me voorstellen dat liefhebbers van het slasher genre het toch leuker hadden gevonden als ze nog niet helemaal weten wie nou de moordenaar is.
Dit alles bij elkaar heeft mij een leuke tijd bezorgd, en is zeker een aanrader voor de slasher liefhebbers.
Want is toch éen van de betere slashers die ik ooit heb gezien
4 verdiende sterretjes
jacobine_rodijk
Want is toch éen van de betere slashers die ik ooit heb gezien
Ontstaat er geen gore in een film doordat er geslashed word? Vind het prima als een PG-13 slasherfilm ook voor de schrikmomenten gaat maar dan niet van die goedkope tactieken zoals tegen de lamp aanstoten als je naar achter loopt met een goedkoop deuntje. Maar de film maakt wel duidelijk dat het een slasher wilt zijn en daarvan is barweinig te zien. Wat ketchup tegen de muur, maar dat kan ik ook thuis zien. 1*
Tonypulp
Ik hoef niet persé gore te zien om een slasher leuk te vinden.
Vooral de spanning rond de moorden vond ik juist goed in deze film.
Ben misschien 1 van de weinige die deze film goed vond, maar kan ook door de sfeer waarin ik hem keek komen
En ja, alle cliché dingen komen er over duidelijk in terug, maar dat vind ik juist weer leuk, hoort een beetje erbij hé
Carlos Olivera
Voorspelbaar, vol met cliché's... maar best vermakelijk. Leuk om één keer te zien, maar ook niet meer dan dat.
illogical
Natuurlijk heel voorspelbaar, maar daarom niet minder vermakelijk
Ik heb de unrated version gezien, die is echter maar 1 minuut langer. Niet dat daar meer gore in zit, dus als je deze gaat kijken hoef je niet meer bloed te gaan verwachten. Vond de scène waarin Lisa achtervolgd wordt toch wel spannend, ook al weet je hoe de scène afloopt. Een redelijke slasher die leuk is om met een aantal vrienden te kijken.
forum1nl
Best een aardige thriller/horror. Ik was geboeid van het begin tot het eind, maar het is net geen topper.
Verhaal: 0.5
Acteerwerk: 1.0
Camerawerk: 1.0
Filmmuziek: 0.5
X-Factor: 0.5
---------------------
Totaal: 3.5 ster(ren)
UrbanDjampa
Waar ik hier meer had van verwacht heeft het me toch niet kunnen bekoren. De hoofdrolspeelster steeds als een bange konijn altijd maar alleen op pad en om anderen bekommeren.
De politie die geen rekening houdt dat meneer de ongrijpbare man er misschien anders uitziet.
Haar vriendin die met kip zonder kop maar door het beeld liep te rennen. Moest er soms zo om ergeren dat ik m'n hoofd schudde.
En het moorden was ook niet je van het. Kon hij het wapen van Michael Myers niet lenen?(oke misschien minder praktisch) Naar mijn mening kwam het daardoor nogal 'gewoontjes' over.
Ik heb de film met koptelefoon bekeken en ben maar liefst 1 keer geschrokken. Zo van ja er gaat iets gebeuren, maar toch niet..
Kortom als je 'm toch gaat kijken dan maar met vrienden.
Zat aan een 2 te denken, maar toch een krappe 2.5*
JacoBaco
Gisteravond gekeken en ik vond het wel ok.
Het verhaal is erg matig, maar de acteerprestaties zijn wat dat betreft goed genoeg.
En ik maak me nooit zo druk om dit soort films al waren er wel een paar van die momentjes dat ik dacht neee niet weer he.
Zoals het moment wanneer het alarm gaat en iedereen de zaal MOET verlaten, dus dan doe je dat ook. Maar nee Donna is haar tasje ofzo vergeten en ze gaat helemaal alleen naar boven om hem te halen. Dat is vragen om problemen. Niet veel later een Silence of the Lambs achtige scene waarin er een dooie bovenop de lift ligt en de killer zijn kleding heeft aangetrokken om zo te kunnen ontsnappen. Heel erg herkenbaar
Ach het geeft allemaal niet, het is maar een horror / thriller film
Angrod_Pallanén
Goede horror.
'Prom Night' had een spetterende openingscène (naar mijn idee had dat een gehele film mogen beslaan met als vervolg dit, maar zo werkte het nog beter) en dat niveau hield de film een hele lange tijd vol. Elk schrikmoment was geslaagd en de film hield je op het puntje van je stoel. Tot op ongeveer driekwart was het enige bezwaar dat iedereen op dezelfde manier dood ging. Pas toen Donna's vriendin werd vermoord en iedereen het hotel uit moest nam de kwaliteit af. Sterk vond ik wel dat 'Prom Night' verder ging daar waar andere tienerslashers meestal stoppen; bij het moment dat de politie komt. Toch ging de film juist daar de mist in. Het was cool hoe de moordenaar ontsnapte, maar vanaf toen werd het voorspelbaar, iets waar de gehele film niet moeilijk over werd gedaan aangezien het op een goede manier werd afgehandeld, dan maakt het niet uit dat je het einde al van ver kan zien. Maar zodra Donna thuis was, werd het minder. De politieagenten die dood werden gevonden, de moordenaar in de kast, het vriendje dat al dood was.. Allemaal erg jammer, en vooral zonde, want zoals het de gehele film was gegaan, had ik best nog wel een uitgebreider einde willen zien. Nu werd het echter veel te vroeg afgekapt en begin je de aftiteling met een beetje onvoldaan gevoel. Was het de hele tijd lekker griezelen, op het einde kan je je ogen dichtdoen en het einde identiek verder bedenken.
Jammer, want 'Prom Night' is een van de betere slasherfilms van de afgelopen tijd en zelfs al ken je de moordenaar vanaf het begin, je blijft griezelen. Prima muziek, heerlijke gillende meiden en een lekkere setting, maar het had beter gekunt en daar blijf je mee in de maag zitten.
3.5
ninoboy1
Goed verhaal en zeer veel spanning, alleen de blonde actrice, kan niet op haar naam komen, kon niet goed acteren vond ik...maarja, alleszins beter als mij waarschijnlijk...ha-ha
aerts007
Doordeweekse tv thriller.Griezelen,niet echt..........!

Prom Night IV: Deliver Us from Evil

The Uninvited
Horror / Thriller, 2009

Boys in the Trees
Drama / Thriller, 2016
auntremakeslasherdeath of family masturbatieblack stereotyperenovationchest