Genre: Horror / Mystery
Met onder meer: Brittany Snow, Johnathon Schaech en Jessica Stroup
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Plot Prom Night
"A Night To Die For."
Het eindejaarsbal op de school van Donna zal de beste avond van haar jonge leven moeten worden, een avond van schoonheid, magie en liefde. Samen met haar beste vrienden zal ze die avond haar nare verleden achter zich kunnen laten. Maar als de avond al snel opgeschrikt wordt door een moord is er maar één man die de dader zou kunnen zijn: de man van wie Donna dacht dat hij al lang dood was. Nu moeten Donna en haar vrienden zien te ontkomen aan de sadistische grillen van deze moordenaar.
Donna Keppel
Dr. Elisha Crowe
Detective Winn
Detective Nash
pampie
Best een aardige thriller/horror. Ik was geboeid van het begin tot het eind, maar het is net geen topper.
Verhaal: 0.5
Acteerwerk: 1.0
Camerawerk: 1.0
Filmmuziek: 0.5
X-Factor: 0.5
---------------------
Totaal: 3.5 ster(ren)
rare manier van stemmen. zo kom je altijd op 2,5 * uit minimaal.???
Ethicus
Allemachtig wat slecht. Het verhaal is slecht en klopt op een aantal punten ook niet (o.a. de killer verplaatst zich soms wel heel snel). Zeer vervelend is ook het terugkerende medicijnkastje met de aloude truc van de spiegel (kastje gaat dicht en plotseling staat er iemand achter het slachtoffer). Die truc is nu toch wel uitgekauwd lijkt mij...
Dat hele highschool gebeuren er omheen is ook wederom zwaar cliché en dat betekend dat deze film helemaal niets nieuws en bijzonders te bieden heeft. De schrik momenten worden hoofdzakelijk veroorzaakt door de geluidseffecten met hoog volume (amateuristisch).
Het acteerwerk was vrij aardig, maar daar blijft het ook bij. 1,5* voor dit tien in een dozijn werkje.
JacoBaco
Dat de film helemaal niets nieuws te bieden heeft, komt wellicht omdat het een remake is.
N_SANE
Hele leuke film die mij heeft kunnen vermaken! Al zijn er zoveel films van dezelfde soort, dat maakt deze film echt niet minder.
Heerlijk geacteerd en leuke schrikmomenten.
En het is wat hoor, zo'n psychologische gek die helemaal bezeten van je is.
Al met al een prima film, een heerlijke sfeer en goed acteerwerk!
Ethicus
Leuke opmerking, maar ik ken het origineel niet dus heeft het feit dat jij noemt geen toepassing op mijn beleving.
JacoBaco
Nee, maar het verklaard nu wel het 1 en ander.
Ach het origineel was ook al niet echt innovatief te noemen wat dat betreft.
Manu
wat een ongelooflijke stomme film is dit zeg! die spiegel kennen we nu wel hoor, en al die 'toevalligheden' van een horror film
Dutchmeister
Ja dit is echt belachelijk dom. Het einde zag ik al van 2000 meter aankomen. De tering wat een bagger. Was blij dat hij afgelopen was. Brittany Snow is wel leuk om te zien, jammer dat het in zo een film moet zijn. Triest...
mckiller
Slechte horror, de moorden waren ook allemaal op dezelfde wijze en spannend vond ik hem niet. En er zijn inderdaad heel veel toevalligheden. Alleen het acteerwerk is redelijk.
AmazingPP
Helemaal geen slechte horror film, deze film. Ik vond hem juist erg prettig weg kijken. Lekker makkelijk, natuurlijk, dat wel, maar goed geschoten. Er had van mij iets meer variatie in de moorden mogen zitten en er had van mij ook veel meer gore in mogen zitten. Waarschijnlijk is het een 16+ film, geen 18+. Al met al niet beroerd voor een "hak alle tieners in de pan"-film. 3,5 *
Spartaan1986
Grotendeels voorspelbare Thriller die de laatste 20 minuten pas iets boeiender wordt. Voor een horror was het allemaal wat te tam.
De Meester
Goede en bij vlagen spannende horrorfilm. Verwacht geen bijster origineel verhaal, maar wel een film die prettig wegkijkt en mij in ieder geval niet verveeld heeft!
lagaiske
Wat is me dit een stomme en ongeloofwaardige film.
Seriemoordenaar ontsnapt dus laten we het vermoedelijke toekomstige slachtoffer(s) hierover maar in het ongewisse???
Belachelijk!!!!
Tienerslasher film zonder inhoud zouw ik zeggen.
Toch nog 1.5 omdat ik hem uitkeek en het acteerwerk boven het gemiddelde uitstijgt.
Verder film om snel te vergeten.
pimke
Acteerwerk goed, manier van filmen leuk maar niet meer dan dat. Hij kijkt makkelijk weg en als je houdt van dat tienergebeuren kun je je ook een beetje beter inleven en dan vind je het misschien ook wat spannender. Ook al is hij standaard en niks nieuws ik heb weinig fouten kunnen ondekken en was hij zeker leuk om een keer te zien.
Faits
Slechte film!
Er wordt niet uitgelegd wáárom hij achter haar aan zit? Hij vermoordt de ene na de andere.
Verhaal slaat nergens op.
Acteerwerk daarin tegen vind ik wel goed.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Slechte film!
Verhaal slaat nergens op.
Acteerwerk daarin tegen vind ik wel goed.
Omdat hij een pedofiel is en een crush op haar heeft, maar hij kan haar niet krijgen. Daarom gunt hij anderen ook niks en moeten ze ook uit haar buurt blijven.
Genre
Zeer goede film !
Verhaal : 2/2.5 : Het verhaal was goed,het was eigenlijk een meer een standaard verhaal (dertien in een dozijnhorrorfilm "waar ik dol op ben". De dialogen waren ook goed. Alleen als ik de politie was zou ik meer politiemensen naar donna's huis gestuurd hebben, en er ook mee het huis in gestuurd.
Acteerwerk : 2/2.5 : het acteerwerk was zelfs zeer goed voor een horrorfilm"meestal is het acteerwerk in horrorfilms te doen". Ze hebben soms wel wat steken laten vallende slechte gil van lisa.
Vermaak : 2.5/2.5 : ik heb me van het begin tot het einde vermaakt.
Horror : 1.5/2.5 : Er was veel spanning , soundtrack paste bij de film , alleen veel te weinig bloed.
+ punten : + spannend
+ verhaal goed
+ Zeer goed vermaakt
+ dialoog goed
+ acteer werk zeer goed voor horrorfilm
- punten : - Acteurs lieten steken vallen
- Veel te weinig bloed
- 'Fouten in het verhaal'(kan het niet anders benoemen)
8/10 = 4/5 dus vier sterren voor deze film
boldhead
vond 'm een beetje tegenvallen, weer zo'n 13 in een dozijn tienerfilm
Don_Mat
Uitmuntend goeie film. Beetje te onschuldig hoofdpersoon, maar pastte op zich wel bij de sfeer. Het enige minpuntje, was het langdradige einde! Maar voor mij een dikke 5 * en een notering in mijn top 10!
Don_Mat
Het spijt me, maar jou plaatje zegt al genoeg, dat jij niet van films met een verhaal houdt!
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Alsof in Prom Night wel veel verhaal zat
Don_Mat
Ik heb ze slechter gezien! Niet fantastisch, maar sorry, sommige mensen maken gewoon hersenloze opmerkingen, en dan met een plaatje met de meest afgezaagde horrorfilm. Sorry, dan vraag je erom!
Don_Mat
rare manier van stemmen. zo kom je altijd op 2,5 * uit minimaal.???
Hahahahahahaha Ja idd, lijkt me sterk dat je 0 punten gaat geven!
Resh
off topic;
Wel een grappige manier van stemmen dan
Ik doe meestal ;
Verhaal:
Acteerwerk:
Film in genre:
Film totaal:
Film indruk:
--------------------------------------
en kom dan wel meestal op een goede cijfer uit wat ik in gedachten had
On; dit lijkt me wel een vermakelijke horror, ga ik zeker kijken. Word dan de eerste horror wat ik ga zien van 2008
Christopher99
Sorry niet persoonlijk maar, uitmuntend goede film 5 sterren? Ik snap dat mensen Halloween en Nightmare etc goed vinden maar Prom Night 2008, The Dark Knight die is pas gruwelijk en LOTR die jij ook je top 10 hebt staan. Vind ik een opvallend contrast. Heel veel van die andere films vind ik ook vet maar deze, sorry. Hij viel erg tegen.
Christopher99
Als ik zie hoe laag mensen films raten denk ik echt van, *&^^$# alsof men denkt: 5 sterren is perfect of een 9 op imdb dat kan gewoon niet. Maarja ik ben het daar niet mee eens. Ik geef 2 sterren van de vijf, geen 2.5 want hij was niet slecht maar zeker niet goed, erg middelmatig. Je weet vanaf de eerste paar minuten de Killer, niet dat dat zou hebben uitgemaakt als je Christopher Nolan, of John Carpenter heette ofzo. die konden er dan zelfs nog mysterie aan toe voegen. Dit is echt onder de maat. Het is cliché dat ik dit zeg maar hij is:cliché en nauwelijks spannend. Hij doet niet wat hij moet doen. Er is opvallend veel te zien, als je net wat minder zag, donkerder dus bij bepaalde deathscenes, alleen dat zou al bijdragen.
Kan niet tippen aan bijv. Halloween, scream films zijn veel beter(toch wel)
Don_Mat
Tja, dat is mijn mening, ik vond vooral heerlijk de overgang van dromerige tienerfilm, naar slasher geweldig, dat vond ik ook al geweldig aan de film uit 80, dus wat dat aan gaat snap ik wel wat je bedoeld. Ik vond hem uit 1980 al vet, en deze remake was echt van deze tijd zeg maar!
mckiller
een notering in mijn top 10!
hoe kun je deze in je top 10 hebben!
ik bedoel er zijn ZAT betere horror films
the-hague-pride
bagger film
opzich wel leuk om een keer te zien meer ook niet. zwaar irritant hoe ze het elke keer spannend proberen te houden. en boordevol cliche's
die lisa verdwaald in een ruimte waar ze bouwen
idd dat met die spiegel
ook irritant dat ze terug ging voor die sjaal terwijl er alarm af ging en dan nog rustig zoeken ook
en het verplaatsen van die vent was idd ook beetje ongeloofwaardig hoe snel hij steeds overal was
best irritante film dus eigenlijk vond ik
acteerwerk was wel prima

Hello Mary Lou: Prom Night II
1987

Prom Night
1980

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Cheaper by the Dozen

The Uninvited
Horror / Thriller, 2009

Boys in the Trees
Drama / Thriller, 2016
auntremakeslasherdeath of family masturbatieblack stereotyperenovationchest