• 8.758.312 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Leslie Nielsen en Casey Stevens

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Prom Night

"If you're not back by midnight... you won't be coming home!"

Een meisje is per ongeluk vermoord tijdens het spelen met een groepje kinderen in een verlaten schoolgebouw. De kinderen zweren niets te zeggen. Toch was er nog een andere getuige. Tien jaar later op een schoolfeest, worden ze een voor een afgeslacht door degene die hun daad gezien heeft en uit is op wraak.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 1907 stemmen

Na 10 jaar nog eens herzien en is in waarde voor mij gestegen. Het duurt echt te lang eer dat de eerste dode valt, pas na 60 minuten.... Maar Jamie Lee Curtis en haar disco dans scene, de old skool muziek en de spannende en lange chase scène van Wendy zorgen ervoor dat dit obscure horrorwerkje net boven het gemiddelde uitsteekt.

avatar van rebelkush

rebelkush

Vanwege slechte cijfers op IMDB en dit site Prom Night altijd geskipped, onterecht afteraf.

Dit film heeft een beter verhaal dan bijvoorbeeld Halloween of Friday the 13th maar heeft helaas ook zijn minpunten.

Aangezien het een slasher film is duurt het helaas iets te lang voordat er iets gebeurd net zoals de acteerprestaties van sommige acteurs, maar dat ben ik wel gewend van de jaren 80 slasher.

Heel erg vreemd en apart om Leslie Nielsen in dit film te zien, Curtis doet het aardig.

Haalt never nooit het niveau van Halloween maar kan zich in mijn ogen wel meten met bijvoorbeeld Friday the 13th.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

• 20753 berichten

Ik zie regelmatig mensen vergelijkingen maken met Halloween. Maar buiten dat beide films slashers zijn en Jamie Lee Curtis in een van de hoofdrollen zie ik geen overeenkomsten. Sterker nog Prom Night heeft een veel beter verhaa en uitgangspunt dan Halloween, een veel leukere uitvoering en vooral een geloofwaardigere killer die niet over superkrachten beschikt. Halloween mag dan nog het summum zijn voor velen, hoe meer slashers ik zie hoe meer ik begin te denken dat de Carpenter film eigenlijk een toonbeeld is van hoe het eigenlijk niet moet. Toch zijn er minpunten want na een leuk begin wanneer de protagonisten nog kinderen zijn is het lang wachten voor het slashergedeelte begint (na een uur of zo). Het slashen zelf is dan niet erg origineel maar wel fijn. Ik zie de vergelijking met Carrie passeren omwille van het eindbal maar daar stopt de vergelijking ook weer. Sterk einde wel, al zijn er nogal een aantal dingen die niet echt geloofwaardig zijn in de onderlinge vriendschappen gezien het incident aan het begin van de film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Absoluut niet slecht wat mij betreft. Een spelletje met slechte afloop heeft buiten ieders medeweten een getuige, die jaren later terugkeert om de schuldigen om te brengen. Prom Night heeft het van zijn sterke build-up, waarin voornamelijk de ouder geworden schuldigen gevolgd worden en de familie van het slachtoffer, daags voor de jaarlijkse prom night. Zeker een genietbare sfeer, en ondanks de lange aanloop, vond ik het niet erg dat de killer pas in het laatste half uur in actie schiet. Leslie Nielsen kent iedereen van Naked Gun; daarom is dit best een opmerkelijk (maar matig) rolletje voor hem. Curtis als disco queen vond ik een stuk beter.

avatar van Noodless

Noodless

Matig horrorwerkje dat nog enigszins gered wordt door de cast, de 80’s sfeer meer bepaald de aanwezige muziek en kledingstijl. Leslie Nielsen speelt hier maar een kleine rol. De opening van de film doet op meer hopen, maar de film laat te veel steken vallen. Bijvoorbeeld de spanningskracht van de film wordt al in die openingsscène te niet gedaan. Je weet onmiddellijk al hoe de vork in de steel zit. Hoe kan het ook anders ? Met de leeftijd wordt niet echt rekening mee gehouden want 6 jaar later zien de kinderen wel erg vlug ouder uit. De kills zien er erg matig uit en de moordenaar ziet er wat knullig uit. Naar het einde toe lijkt het wat weg te hebben van Carrie qua opzet tijdens de Miss/Mister verkiezing, al zal dat toch uiteindelijk niet zo zijn. 5/10

avatar van Shadowed

Shadowed

Vermoeiend.

Ik weet dat ik nu met een controversiële mening ga komen, maar na het zien van deze Prom Night kan ik veilig concluderen dat ik met alle liefde de remake verkies. Ik weet dat de remake ook op veel punten tekort schiet, maar alles liever dan de oersaaie en levenloze bende die zichzelf Prom Night 1980 noemt.

Ik heb het niet vaak meegemaakt dat ik zoveel moeite had om door een slasher heen te komen. Doorgaans toch vaak vermakelijke films met weinig vereiste denkkracht. Films waar je gewoon lekker met een bak popcorn en 0 hersenkracht naar kan kijken. Prom Night wil echter meer zijn, en ondanks dat ik deze beslissing respecteer, komt het de film niet ten goede.

De opening is nog wel aardig, en de setting ook, maar al snel is duidelijk dat de film een nogal saaie aanloop neemt. Elk personage acteert slecht en is oersaai. Curtis daarbij meegerekend. Ik weet dat ze een fanbase heeft, maar daar behoor ik niet toe. Ik vond haar personage net zo saai en matig geacteerd als de rest, en weinig hebben om de film mee te dragen.

Opzicht zijn de decoraties nog wel in orde, en een ideale achtergrond voor wat lekker bloedvergieten. Dat bloedvergieten blijft echter uit. De kills blijven veilig op een paar rollende hoofden na. Ze verzinnen echt van alles om de kills niet grafisch te maken. Ik had eigenlijk op basis van de moorden volledig begrepen waarom de remake PG-13 is geworden. Deze 80s film zou namelijk ook PG-13 moeten zijn.

De diepere laag en dramatische toon die de film aan z'n verhaal wil meegeven zorgen alleen maar voor saaiheid en irritatie, het acteerwerk is slecht, de personages zijn vervelend en het verloop lijkt nooit te eindigen. Wel moet ik eerlijk bekennen dat het qua decoratie en versiering een competente film is geworden, met wat stijlvolle sequenties tot gevolg. De opening was trouwens ook aardig, en ondanks dat de film langer lijkt te duren, mocht ik deze onzin al na 87 minuten afsluiten. Ik kon er alleen niks mee, helaas.

avatar van joolstein

joolstein

Nogal tegenvallende slasher… Ik zie niet waarom dit zo vaak genoemd wordt als een goede slasher-film? Is dat omdat Jamie Lee Curtis erin zit? Hoe dan ook, dit is een vrij ongeïnspireerde slasher-film die redelijk verstoken is van verbeeldingskracht of iets heel opvallends. Het plot gaat over een groep kinderen die een jong meisje pesten en haar per ongeluk uit een raam laten vallen en haar dood veroorzaken. Hierna volgt je een groep tieners (die eruit zien als 20-plussers ) aan de vooravond van op ​​hun schoolbal. Wat volgt is een slappe slasher-film De paar moorden die we krijgen, beginnen pas na het uur en de meeste zijn ronduit tam (één onthoofding is niet voldoende!), zelfs volgens de normen van de jaren 80. En om nu naar een uur tienerdrama en grappen op de middelbare school die niet erg interessant zijn, te kijken.? Het meest angstaanjagende van alles; de Saturday Night Fever-achtige scène! Oké het is niet de slechtste slasher ooit gemaakt, maar de traagheid en het gebrek aan sfeer maken wel dat het een levenloze bedoeling werd! Om onverklaarbare reden kwamen er van deze film ook 3 vervolgen.

avatar van ibendb

ibendb

Een groepje kinderen pleegt per ongeluk een moord op een leeftijdsgenootje. Zes jaar later, op Prom Night, worden de tieners een voor een vermoord door een gemaskerde moordenaar uit op wraak. Waar hebben we dit nog gezien?

Prom Night is helemaal niet origineel maar wel kijkbaar. Dit vooral door de aanwezigheid van Jamie Lee Curtis die bijna elke film beter maakt. Ook Leslie Nielsen is altijd fijn om naar te kijken. De rest van de cast is niet erg opmerkelijk en het acteerwerk is vaak op het randje van lachwekkend. Toch valt er genoeg te genieten. Zo is de minutenlange disco-dansscène tussen JLC en Casey Stevens een traktatie en de climax op discomuziek is geweldig en campy. Ook zijn enkele kills nog wel interessant. Hier en daar wordt er wat leuks met de camera gedaan waardoor je in de lange opbouw toch wat te zien wat de moeite waard is. Het mysterie is bijna afwezig aangezien het al heel vroeg duidelijk is wie erachter zou kunnen zitten.

Pluspunt voor het fabulous glittermasker van de moordenaar.

avatar van XanderJ

XanderJ

Waar is toch die tijd dat er nog zulke films gemaakt werden.

Tegenwoordig moeten er 18 productie maatschapijen aan te pas komen om een film te maken, zonder verhaal of plot-twist, enkel de ene explosie na de andere. en elke week een nieuwe superheld.

Wat mis ik die teen-slashers toch

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

How can you not love this? Jamie Lee Curtis als dancing scream queen in deze Saturday Night Fever meets giallo. De intro is nog een beetje ongemakkelijk met een stel kinderen die hun lijnen opdreunen. Maar noodzakelijk om context te creëren voor het stukje psychodrama dat zich nadien ontwikkelt. Aardige sfeeropbouw waarbij langzaam wordt toegewerkt naar de climax die hoe kan het ook anders tijdens de Prom Night plaatsvindt. Is de eerste moord nog laid back te noemen, nadien volgt er een spectaculaire scene met de van, en een spannende achtervolging in uitgestrekte verlaten schoolgangen. En wat is dat toch met die branddeuren in slashermovies die onreglementair niet open te duwen zijn? De Prom Night is een waar discofeestje en ik kreeg er zowaar zin van om zelf mijn discoplaten boven te halen. Grappig dat de productie speciaal voor de film een aantal disco classics ‘herschreven’ heeft om de copyright te ontwijken (wat uiteindelijk geleid heeft tot een rechtszaak en minnelijke schikking). De scene met het hoofd op de disco dansvloer en bijhorende lichtshow is on-ver-ge-te-lijk. Daarom alleen al moet dit wel een cultfilm wezen. Ook de ontknoping mocht er zijn. Met een huilende Jamie Lee Curtis omkaderd door een heerlijk stukje muzikale pathos. Een echte parel deze film.