Prom Night (1980)
Canada
Geregisseerd door: Paul Lynch
Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Leslie Nielsen en Casey Stevens
Plot Prom Night
"If you're not back by midnight... you won't be coming home!"
Een meisje is per ongeluk vermoord tijdens het spelen met een groepje kinderen in een verlaten schoolgebouw. De kinderen zweren niets te zeggen. Toch was er nog een andere getuige. Tien jaar later op een schoolfeest, worden ze een voor een afgeslacht door degene die hun daad gezien heeft en uit is op wraak.
Mr. Hammond
Vicki
Lou Farmer
Drew Shinnick
Derkje
Zoveelste variant op Friday en Halloween (natuurlijk), maar toch leuk om Curtis en Nielsen in deze film te zien. Zeer grappig. Zoek eigenlijk de dvd, maar kan die nergens vinden. 2,5
Goodfella
Staat dit er al lang op? Over het hoofd gezien waarschijnlijk...
Uit de goeie ouwe tijd dat ik nog bijna elk RTL4 horrorfilmpje keek
Chainsaw
Inderdaad een filmpje uit de oude RTL4 horrorfilm tijd. Lange tijd geleden dat ik 'm gezien heb. Vond het volgens mij wel een redelijk, maar standaard filmpje. Wat me nog het meest bij is gebleven is Nielsen in een serieuze rol.
mikey
Een uit een lange maar mooie geschiedenis van tieners in reepjes. lekker veel cliches en een boel stereotiepe kinderen. en let op de disco-groep-dans-scene aangevoerd door jamie lee (de scream queen). zien is geloven. 3 aaaaahh.
niels1990
Een van de betere jaren 80 horror filmpjes,
met een spannende ontknoping.
Ik kan er niks aan doen,maar vond deze beter als
Halloween
4sterren
Waku
Simpele slaughtermovie.
Niet meer, niet minder.
Er is spanning, er wordt wat afgemoord en uiteraard afgegild.
Vermakelijk ondanks de enorme voorspelbaarheid.
Halcyon
Matige slasher die erg traag op gang komt en in principe enkel voer is voor Curtis-fans en/of genrecompletisten. Beide criteria zijn op mij van toepassing, dus ik heb me vermaakt. Maar een aanrader voor doorsnee horrorfanaten zou ik dit niet durven noemen.
- 2023 stemmen
nog nooit zien liggen in de videotheek, zou hem wel eens willen zien
en er komt een remake van uit in 2008, ze zijn nu al bezig met filmen
Wie dit in godsnaam wil remaken
Halloween invloed is overduidelijk, Carrie in de mix gegooid, goed geschud, ondertussen blijkbaar heel wat budget verloren en het eindresultaat is maar erg matig.
Nielsen uiteraard! De man kan er waarschijnlijk zelf niet aan doen maar het werkt gewoon niet, een serieuze rol en Leslie Nielsen. Curtis doet het wel aardig maar als Disco Queen is het ook niet alles.
Maffe lompe moordenaar die alles behalve angstaanjagend is. Eerder een dom figuur die erg veel en snel mep krijgt. Verder is het gewoon het afraffelen van bekende verhaaltje.
Tippyke
Ik denk dat ik deze wel zou willen zien, om wille van Jamie Lee Curtis, maar de rest van de reeks lijkt me niet leuk...
Diekmans
Qua stijl lijkt ie op Halloween maar Prom Night is minder goed. Dat komt vooral omdat ie traag op gang komt en de spanning pas begint in het laatste half uur. De ontknoping is mijn inziens een anticlimax.
niethie
Een van de betere jaren 80 horror filmpjes,
met een spannende ontknoping.
Ik kan er niks aan doen,maar vond deze beter als
Halloween
4sterren

Heb hem laats maar weer eens even herkeken en vond hem helaas niet meer zo leuk als toen, het is zoals onderhond al zei een soort kruising tussen halloween en carrie met inderdaad een hoop jatwerk, maar toch is dit (als het je genre is) eens in de zoveel tijd prima vermaak je moet er alleen niet veel van te verwachten. 3 sterren
horrorjp
Best nog wel een leuke film. Weer zo'n leuke 80 school filmpje waar ik erg van hou! Deze film heeft wel wat min punten. Het zeer slechte licht. of licht soms was er helemaal geen licht zelfs zo donder was het. En ik vond het geluid erg matig. Ik kon soms niet horen wat ze zeiden. En erg jammer dat Leslie Nielsen hier een kleine rol in heeft.
Maar daarintegen was de leuke muziek op het feest erg leuk! En Leslie Nielsen daar op danst is gewoon zeer grappig
Het gegil en geren terwijl je weet dat je dood gaat was ook helemaal top .
- 2023 stemmen
Een classic slasher? Mmm waarschijnlijk wel....
Een lange, saaie zit? Ja, dat is een betere omschrijving.
Het eerste uur gebeurt er zo goed als niks. Voor wie bang wordt van een paar wel erg domme dreigtelefoontjes zal het eerste uur nog wel doorkomen.
Maar dan begint het eindelijk " het schoolbal". Wel wat we daar te zien krijgen is eeuhm ja weer zo goed als niks. Ik ga niet zeggen dat ik de beste dvdversie heb, maar dit was wel heel erg donker. Ik kon amper iets zien. Verder zat er zo goed als geen spanning in de film, geen enkele schrikscene en totaal geen suspense. Ook het goor wordt tot een minimum beperkt (buiten dat hoofd dan).
Leslie Nielsen in een serieuze rol is inderdaad leuk om te zien, maar kan de film op geen enkel vlak beter maken. Ook Jamie Lee Curtis loopt erbij alsof ze een late dertiger is. Trouwens op het begin zagen we een opschrift met "6 jaar" later en het meisje dat omgekomen is bij het ongeluk was 10 jaar en ze zou ook op het schoolbal aanwezig zijn moest ze nog leven Dan moeten die studenten doorgaan als meisjes van 16 jaar??? Laat me niet lachen.
Ook voor wie een spannende whodunit wil zien, kan deze film beter laten links liggen. Na 5 minuten weet je al wie de moordenaar is. Ik zou echt een 0 willen geven, heb mij nog nooit zo verveeld bij een slasher, het kon me eigenlijk niets meer schelen en heb nog nooit zitten af te tellen bij een film. Ik ga toch een 0,5 geven voor de mooie dance-scenes en het dansen van Jamie Lee Curtis, wat ik eigenlijk fantastisch vond en ook meteen het hoogtepunt van de film wordt. Wat geef nu toe, na een uur ben je toch wel echt aan het twijfelen of je naar een slasher aan het kijken bent of een high school drama.
Tegenover dit origineel is de remake een prijsbeest!!
0,5
- 2023 stemmen
Waaaauw de muziek is echt toch wel prachtig in deze film, zelden zo een film gezien met zulke goede discomuziek. Ik ga deze liedjes proberen terug te vinden, deze moet ik hebben
niethie
Is toch best wel vreemd hoor, in zoveel berichten over deze film lees ik dat iedereen al na een korte tijd wist wie de moordenaar was maar ik wist dat dus niet, hoewel ik zoiets normaal gesproken zo doorheb met dit soort cheesy filmpjes.
En wat de film zelf betreft je moet het allemaal niet te serieus nemen, gewoon eens een keer kijken als je een lollige bui hebt en het is gegarandeerd lachen geblazen, vooral die dikke onnozele hijger met die geforceerde gemeene blik (onsterfelijk).
- 2023 stemmen
Nu ja, ik had eigenlijk ook wel een twist verwacht in deze film. Maar die was er niet gekomen, dus de moordenaar is wel erg makkelijk te vinden. Haar broer was toch aanwezig in het begin bij de gebeurtenis, had natuurlijk nooit verwacht dat hij het ging zijn omdat dit te voorhandliggend zou zijn, maar blijkbaar heeft deze film toch voor geen plotwendingen gekozen en het vrij simpel gehouden.
Die Hard,Willis
Staat op de planning voor vannacht waarschijnlijk.
Benieuwd naar je recensie. Die van Friday the 13th is niet zo hoopgevend
- 2023 stemmen
Hopelijk vinden jullie hem allebei wel goed. Ben erg benieuwd naar jullie recensie. De laatste tijd erg veel horrors gekeken en als ik dan vergelijk is dit voor mij toch één van de mindere.
De dansscène is natuurlijk wel fenomenaal. Soit, ik zal het hier wel lezen hé
Één fenomenale scene is sowieso al reden voor mij meer dan 0,5* toe te kennen
Daarom ook 0,5 voor de scène
. De rest van de film kan ik helaas geen enkel pluspunt geven.
Die Hard,Willis
Ach een leuk '80's sfeertje wat moorden.. Ik zie het zonnig in.
- 2023 stemmen
Ach een leuk '80's sfeertje wat moorden.. Ik zie het zonnig in.
Ik hoop echt dat ik mis ben in mijn recensie en dat jullie de zon niet gaan zien keren.
Ik vond dat het eerste uur meer weghad van een highschool drama, de moorden zijn zeker aanwezig (ofcourse
), maar pas zeer laat in de film helaas.
dutchtuga
De film heeft zijn sfeer mee want verder is dit een zeer matige slasher. Elke slasher waar je een uur op de eerste moord moet wachten en er met uitzondering van welgeteld één scene die moorden zo mak als wat zijn is gedoemd te falen.
Om het erger te maken wordt er te overduidelijk leentjebuur gespeeld bij Halloween en Carrie en is het script er één die erg slecht geschreven is met al even slecht geschreven personages.
Enigszins begrijpelijke recensie van Friday the 13th.
Die Hard,Willis
Nou nou, ik heb me zeker vermaakt met deze film. De opbouw vond ik niet al te saai, het had wat weg van al die jaren '80 komedie's.
De sfeer vond ik erg goed, lekker cheesy en 80's. Het duurt een tijdje voordat de moorden komen. De moorden waren goed, soms een beetje te veel buiten beeld. Maar 1 moord maakt het zeker goed en ik denk dat dat dezelfde moord is waar dutchtuga het over had.
Ik heb erg van het filmpje genoten en het was weer een leuke avond met deze zoveelste 80's slasher.
Mijn dvd versie was trouwens erg donker en stil. Op sommige momenten hoorde je niet zo goed wat een personage zei. Maar daar trek ik geen punten voor af, want dat ligt aan de dvd en niet aan de film. (denk ik.)
P.s. Ik heb het over de Echo Bridge Home Entertainment release.
- 2023 stemmen
Allebei gedeelde reacties zo te zien
P.S: De moordenaar ook zo rap kunnen raden of kwam het aan als een verrassing?
En eeuh Jamie Lee Curtis als disco queen was toch wel de topper van de nacht haha
Zoiets zou ik nog durven overdoen op mijn huwelijk

Prom Night
2008

Prom Night IV: Deliver Us from Evil
1992

Prom Night III: The Last Kiss
1990

Hello Mary Lou: Prom Night II
1987

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Changeling
Horror, 1980

Hardcore
Drama, 1979
dansenseksdansmiddelbare schoolwraakmoordpromseriemoordenaarslashertienermoordenaardiscopsychored herring