• 9.374.678 stemmen

Met onder meer: Brittany Snow, Johnathon Schaech en Jessica Stroup

Gesproken taal: Italiaans en Engels

Plot Prom Night

"A Night To Die For."

Het eindejaarsbal op de school van Donna zal de beste avond van haar jonge leven moeten worden, een avond van schoonheid, magie en liefde. Samen met haar beste vrienden zal ze die avond haar nare verleden achter zich kunnen laten. Maar als de avond al snel opgeschrikt wordt door een moord is er maar één man die de dader zou kunnen zijn: de man van wie Donna dacht dat hij al lang dood was. Nu moeten Donna en haar vrienden zien te ontkomen aan de sadistische grillen van deze moordenaar.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

mortuus schreef:

Wat een slechte movie!

Wist je het niet meer in het nederlands toch.

avatar van Kellytjah

Kellytjah

Krijgt van mij 5 sterren.

Ik vind het een hele goede film! Zie Brittany Snow in deze film heel graag spelen! Ik vind het wel eerder thriller dan horror eigenlijk!

avatar van Thijs78

Thijs78

Ik vond het een redelijke film. Acteerprestaties waren middelmatig maar de setting en camera werk waren in orde. Er waren helaas wat onwaarschijnlijkheden in de film en sommige cliches werden helaas niet vermeden. Een simpele weg kijk film, makkelijk te volgen.

avatar van flipflop

flipflop

start erg matig, maar op het eind nog wel vermakelijk. Acteerprestaties wisselend, ernstig veel cliche;s maar daar stond mooi camerawerk tegenover.

Als ik me verveelde kon ik bovendien toch naar de bloedmooie hoofdactrice kijken

net aan 2.5 *

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Nagebijtende horrorthriller die als remake beter is dan het origineel. Mijn vooroordeel - remakes zijn meestal minder goed - was hier niet terecht. Ik sta er toch van versteld hoeveel kijkers de prent de grond in boren. Ik heb me geen seconde verveeld. De spanning zat er volgens mij goed in.

avatar van mikey

mikey

Bijzonder braaf 'slasher' filmpje. Met zeurderige tieners die het mes eigenlijk verdienen. Weetje.. Vroeguh... waren tieners een stelletje dronken eikels (wellicht zoals het hoort) maar tegenwoordig doen ze alsof ze bezeten zijn door Oprah herself.....

Alle vervelende schrik-cliches zijn weer aanwezig, en te makkelijk getimed overigens. De film lijkt gemaakt te zijn voor kijkers die nog nooit eerder een genrefilm hebben gezien... Er is geen 'gore', geen bodycount en geen leuke special effects. Eventuele fans van het origineel. Het is slechts een remake by name. Er is geen overeenkomst tussen beide delen.

avatar van cfreak24

cfreak24

Het verhaal was niet echt orgineel maar opzich wel leuk uitgewerkt. Af en toe spannende momenten en heel af en toe een schrik momentje, die overigens niet orgineel zijn. Soms was er sprake van net iets te veel toeval maar over het algemeen heb ik me prima vermaakt. Sowieso hou ik wel van dit soort simpele tiener wegkijk filmpjes. Idris Elba blijf ik trouwens ook een toffe acteur vinden. 3,5*

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

Vond hem ondanks de 2.5 niet zo slecht

mooie locaties, beetje spannend , goed geacteerd, maar wel voorspelbaar

avatar van Quinne

Quinne

typische teenage-thriller die nogal soft en voorspelbaar was.

het enige goede acteerwerk was die psychopaat zelf, met zijn zenuwtrekjes in het gezicht...

avatar van Brabantse

Brabantse

Aardige thriller

avatar van o0Mayumi0o

o0Mayumi0o

Is het een horror? Vond het namelijk meer een thriller maar goed..

Leuk verhaal met hysterische tieners, altijd goed. En hij keek lekker weg.

avatar van erik1677

erik1677

Meer een thriller ja, en dan ook nog beetje een slappe.

Qua vormgeving en camerawerk zag er wel weer uitstekend uit, en er deden ook nog een paar mooie actrices in mee.

Leuk om en keer te zien,maar meer ook niet.

avatar van Boeikens

Boeikens

Pover tiener-thrillertje.

Gorevrij, weinig spannend, slechts enkele sfeervolle momenten.

Camera en audio ok maar het geheel kon me maar weinig bekoren.

avatar van Freckles

Freckles

3,99 in Fnac

avatar van puckb96

puckb96

Ik besloot hem te gaan huren nadat ik wat informatie over Prom Night had gevonden. Ik wist niet wat ik van deze film moest verwachten, ik had de trailer gezien en die zag er cool uit. Daarom heb ik hem besloten te kopen. Ik vond deze film definitief onderhoudend. Ik vond dit niet bepaald een schrik-film en de regisseur heeft volgensmij nog nooit een horrorfilm gezien. Het wat oude enge momenten, maar die waren helemaal niet schrikken. Dus ik vond deze film zeer onderhoudend, Brittany Snow speelde redelijk, en het acteerwerk was ook redelijk. De killer in deze film speelde gaaf, serieus echt. Die donkere smeris speelde ook goed en zijn collega ook. Dus als je een keer een redelijke horrorfilm wilt kijken, kijk dan Prom Night...

avatar van emma87

emma87

vampyrmaiden schreef:

10 in een dozijn???? ahum.

avatar van Bluebell

Bluebell

Brittany Snow is zo geweldig in deze film!!!

avatar van Sowii

Sowii

Ik vond dit niet eens een hele slechte film. Er speelde wat bekende tiener-acteurs in, die best redelijk acteerden. Ik denk dat dit niet echt een horrorfilm is voor een ervaren kijker. Dit is meer een film voor een paar tienermeiden die eens een avondje willen griezelen .

Trouwens Kellan Lutz viel me zwaar tegen. Hij keek alsof hij ieder moment in lachen kon uitbarsten. Brittany Snow was daarentegen erg geloofwaardig!

avatar van Stephaniievm

Stephaniievm

Kellytjah schreef:

Ik vind het wel eerder thriller dan horror eigenlijk!

Sluit ik me bij aan!

Wat ik wel vind, is dat Brittany Snow zeer goed acteert in deze film.

+ het verhaal vind ik goed in elkaar zitten. (maar dat vind ik al gauw bij films)

avatar van melvddonk

melvddonk

Herkeken en stem verhoogt naar 3*

De acteerprestaties waren niet top, maar het verhaal vond ik wel erg fijn. De film komt wat langzaam op gang, maar weet me daarna helemaal te boeien. Het einde is erg spannend.

avatar van Reinbo

Een film waar alles ondermaats aan is. Charismaloze killer, kleurloze scream queen, suffe vriendinnen en een visuele stijl die net het niveau van MTV Sweet Sixteen haalt. En het ergste; Saaie kills .Nee, dit is echt helemaal, helemaal niets. Zelfs in een alevering van As the World Turns gaat nog meer talent, creativiteit, finesse en intelligentie schuil.

avatar van Elineloves

Elineloves

Another remake. Deze is losjes gebaseerd de film uit 1980, de 'Prom Night' waarbij Scream Queen Jamie Lee Curtis in de hoofdrol was.

Another teenslasher. Een paar knappe mensen worden afgeslacht. Vernieuwend? Niet echt.

Another psychopath. Weer een koelbloedige, gestoorde killer die een obsessie heeft voor een vrouw, in dit geval meisje, en die het verleden maar niet kan laten rusten. Hij moet en zal haar bij zich hebben, kost wat kost.

Origineel? Nee. Clichématig? Ja. Routinewerk? Ja. Politie die het maar niet lukt om de moordenaar te pakken te krijgen? Ja, ook die krijg je te zien.

Wat is er dan leuk aan een dertien-in-een-dozijn film die niet vernieuwend, voorspelbaar en vol vlakke personages zit? Het is allemaal niet slecht hoor, maar er zijn zoveel van dit soort films, dat het moeilijk is om er met kop en schouders bovenuit te steken. Zelfs opvallen lukt al niet echt. Het is allemaal vrij eendimensionaal en het gore gehalte valt ook reuze mee.

Het is een vermakelijk tussendoor filmpje, voor een grauwe zondagavond/nacht op de bank of in bed, maar verder blijft hij niet lang genoeg hangen om indruk te maken. Allemaal net wat te braafjes.

avatar van kathmandu

kathmandu

Weer zo'n waardeloze "ik ben een American football player en ik moet een cheerleader girl mee uitvragen naar een bal" film.

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Een goede balans tussen een chickflick en horror.Heb niets meer aan te merken een 3

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

kathmandu schreef:

Dan moet je toch maar eens beter kijken want dat is het niet echt

avatar van james_cameron

Er komt maar geen einde aan de stroom van inferieure remakes. Ook dit is weer een flinke misser, met een charismaloze cast, een gatenkaas-plot en marginale spanning. Visueel kan het er net mee door, maar ondanks de korte speelduur voelt het erg opgerekt aan allemaal.

avatar van Zinema

Zielloze slasher.

Deze overbodige remake is dat vooral omdat de film werkelijk nergens indruk weet te maken. Zoals wel vaker binnen het genre is ook dit een zielloze slasher die probeert mee te liften op een culttitel uit vervlogen horrorland. Zoiets doet het vaak goed in de videobakken en soms zelfs de bioscoop, maar meer standaard dan dit wordt het bijna niet.

Doorsnee.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Leuk om een keer te kijken. De film was spannend en de hoofdrolspeelster, Brittany Snow, speelde prima.

Echter, de film zit zo vol met cliches dat ik me eraan stoorde. Vooral aan de slachtoffers die regelmatig struikelen als de moordenaar achter ze aan zit.

Ook niet echt een origineel verhaal, als er al een verhaal in zit!

Ik vond het een erg leuke film!

De moordenaar was Freaky en het verhaal wat om de film heen zat

was erg goed. Spanning zat er zeker in! Een erg aan te raden film!

avatar van nightbreed

nightbreed