Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
Halcyon
De eigenaars van die auto's zaten toch gewoon in dat café, aangezien dat dorpje nog niet aangetast was?
Ok nu begrijp ik het. Ik dacht dat de bar louter gevuld was met de passagiers van de trein. Dat de bar dus leeg was toen ze daar aankwamen... Bedankt om dit even voor me op te helderen, zat me al een tijdje dwars
J filmrecent
Orgineel idee, de natuur die tegen ons is, maar veel verder datn dit idee komt de film niet.
Blijft vaag, wat de mensheid doodt, dit is waarschijnlijk de boodschap.
film zit vol met kleine foutjes, maar ach kijk en oordeel zelf. Acteerwerk is goed genoeg.
the-hague-pride
geweldig
wilde eerst niet kijken omdat ik erg veel mensen hoorde zeggen dat het een bagger film is. blij dat ik wel gekeken heb vond hem heel goed. goed verhaal, goed uitgewerkt en prima acteer werk
en einde is ook top. volgens sommige had het spectaculerder gemogen, maar wat hadden ze dan moeten doen. net als vele andere films simpel met grof geweld alles vernietigen.
vind het prima zo, s een keer wat anders
Madecineman (moderator films)
Dit lijkt me toch al een vrij heftige plothole... Meestal storen plotholes me niet echt, of vallen ze me zelf niet op, maar deze zat me toch behoorlijk in de weg.
Wat ik ook zo idioot vond was dat wanneer ze de staatsgrens bereikt hadden de mensen veilig waren. Alsof die bomen en planten weten waar de ene staat begint en de ander eindigt
Halcyon

Maar waren ze ook daadwerkelijk veilig? Misschien dachten ze dat gewoon omdat het vermoedelijk om een terroristische aanslag ging. Bij mijn weten is dan ook iedereen vrij snel aan z'n einde gekomen.
Lee72
Viel me behoorlijk tegen, slaat helemaal nergens op deze film. Slecht verhaal, slecht geacteerd. Zeer onlogisch verhaal dat lijkt op een gatenkaas.
Madecineman (moderator films)
Maar waren ze ook daadwerkelijk veilig?
Volgens het kaartje wat je op het journaal zag wel (de incidenten deden zich precies voor binnen de staatsgrenzen).
pampie
film probeert spannend te zijn wat ook aardig lukt, maar je zit steeds maar te wachten op iets wat nooit gaat komen helaas. de échte spannende momenten zitten er niet in. heb me wel goed kunnen vermaken mede dankzij wahlberg. 3*
rotem
Wat een slechte film. Mark Wahlberg heeft toch wel in betere films mogen spelen.
De film is af en toe best wel spannend. Maar sommige scenes zou wel heel erg ongeloofwaardig. Ik heb af en toe flink doorgespoeld, maar wilde natuurlijk wel het einde zien. Wat een afknapper.
1,5 ster van mij.
BlueSword
de film was eerst wel spannend enzo maar later werd het echt slecht, origineel is het zeker maar vind het eerder lachwekkend.
had er meer van verwacht!
chronos85
Vreselijke film. Ik heb hem net gezien in de bioscoop. Het gehele publiek kon zijn aandacht er niet bijhouden. Ik vond vooral het moment dat de hoofdpersonen ontsnapten aan de verwoestende werking van de wind omdat ze met 'te weinig' waren echt beschamend. Daarnaast vond ik het "I see dead people"-moment wel humoristisch als de bebaarde man in zijn verrekijker kijkt. Kop noch staart + niet bepaald sterk verhaal. Ook het idee dat mensen zichzelf door bepaalde chemicaliën van kant zouden maken kan ik moeilijk bevatten (oké ik weet het: het is SF, maar je zou verwachten dat er nog iets van een achterliggende gedachte achter zit)
kelama3
beetje B? , vond hem eigenlijk meer BBBBezigheidstherapie,de beste rol was die van het kleine meisje.....
Mr. Olaf
Niet een heel goede film. Het idee is leuk gevonden, maar de uitwerking is dat zeker niet. Casting niet goed, de verhaallijn niet en de "wending" al helemaal niet. Dit is niet de film van M. Night Shyamalan geworden om weer terug op het oude niveau van zijn eerdere films te komen... helaas.
deTuinman
de bios is ook niet echt een plek waar snel film-'liefhebbers' op af komen
Pastichio Rocker
de bios is ook niet echt een plek waar snel film-'liefhebbers' op af komen
Ligt er maar net aan naar welke bios je toe gaat.
chronos85
Precies. Jij bedoelt zeker de "filmnerd", die de hele dag op zijn kamertje film na film kijkt. Nee inderdaad, die gaat niet naar de bioscoop.
Prudh
De bioscoop geen plek waar filmliefhebbers op af komen? Wat een volslagen onzin zeg.
Martijnnn
Haha, epische opmerking.
Spookje
Een paar leuke schrikmomentjes en een paar leuke zelfmoorden, maar over het algemeen niet erg geweldig....Het acteerwerk is niet bepaald top te noemen, het idee achter het script was goed, alleen niet lekker uitgewerkt....
2,5 sterren
macromark
wat een vreselijke film was dit.... vooral het einde: liefde verslaat de natuur... gaat echt nergens over... 0,5
Martijnnn
Liefde verslaat de natuur? Waar haal jij dat nou dan weer vandaan...
Het was 9 uur geweest, zoals voorspeld door meneer de wetenschapper zou het effect bij dageraad afnemen en verdwijnen.
George84
Dat idee kreeg ik ook van die liefde...
Erg matigfe film, sommige scenes in het begin waren wel aardig
Leviwosc
Mensen lijken vaak niet te willen onderkennen ook deel uit te maken van de natuur. De natuur is een overkoepelende term voor een verzameling ecosystemen die in een kwetsbare balans met elkaar coëxisteren. De mens speelt echter al millennia lang een dominante rol in het bloederige en genadeloze schouwspel dat wij ‘natuur’ noemen. Maar zoals de machtige leeuw zal vluchten voor een zwerm agressieve bijen, zo ondergaat ook de mens de toorn van moeder aarde. Want wanneer de natuur zich tegen de mens keert zijn wij onherroepelijk verloren.
Een nieuwe rolprent van de Amerikaans-Indiase regisseur en producent M. Night Shyamalan, zijn 8e alweer en zoals we konden verwachten heeft hij ook nu weer een rolletje. De film is, zoals we gewend zijn van Shyamalan, ook nu weer anders dan anders. Het verhaal is weinig origineel en lijkt op jatwerk van bekende filmklassiekers zoals van Invasion of the Body Snatchers.
Waar gaat het verhaal over? Zomaar uit het niets ontstaat er een golf van zelfmoorden, gepleegd door mensen die schijnbaar zonder enige aanleiding tot deze daad komen. Zo’n golf van zelfmoorden lijkt telkens door een windvlaag vooraf te worden gegaan. De wind speelt hierdoor eveneens een karakter in de film, namelijk die als aankondiging van een naderende dood. De golf begint in Central Park, New York City en verspreidt zich in een brede strook over de hele Noordoostkust van de Verenigde Staten tot aan Maine toe.
De film begint vrijwel direct bij de hoofdpersoon van deze film: high school biologieleraar Elliot Moore (Mark Wahlberg) die zich druk maakt over het langzaam verdwijnen van de honingbij, terwijl er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hiervoor is. Als dan het nieuws over de zelfmoordgolf ook de school heeft bereikt worden alle leerlingen naar huis gestuurd. Talloze mensen besluiten de stad te verlaten. Zo vertrekt ook Elliot Moore met zijn vrouw Alma Moore, zijn vriend Julian en diens dochter Jess. In de media spreekt men van een terroristische aanval met een neurotoxisch gas waardoor mensen willoze zelfmoordenaars worden. Maar deze theorie wordt al snel verworpen doordat het gebied, waar de golf zich afspeelt, bijzonder uitgestrekt is. Een ietwat excentrieke amateurbioloog (Frank Collison) denkt dat het de bomen en de planten zijn die een mix van chemicaliën afgeven aan de omgeving. De bioloog geeft als tekenend voorbeeld: planten die wespen aantrekken door een veranderende geur wanneer ze worden aangevreten door rupsen. Beseffende dat de natuur zich tegen hen heeft gekeerd, trachten ze de windvlagen te vermijden en trekken ze verder in kleinere groepen naar dunbevolkt gebied; alwaar de golf niet lijkt toe te slaan.
Alweer een creatuur met een flinke dosis mysterie en fantasie, we zijn niet anders gewend van M. Night Shyamalan. Maar dit is ook zijn eerste R-rated film, dit houdt in dat kijkers onder de 17 beter niet kunnen kijken. Heel verwonderlijk is dit ook niet, want er is wel enig expliciet geweld aanwezig in de rolprent. Maar vaak is het ook de suggestieve werking van geweerschoten die men hoort op de achtergrond of het onvermijdelijke bloedbad waar de camera zich tijdig van afwendt. Maar als je dergelijke aspecten toch heel erg op prijs stelt is The Happening veel te braaf. Sommige zelfmoordscènes grenzen aan het belachelijke en blijken niet goed te zijn uitgedacht. Heel wat meer bloederige scènes waren mogelijk geweest met dit verhaal in het achterhoofd. Maar het verhaal blijft zich toch vooral concentreren op Elliot en zijn vrouw Alma.
Alhoewel het hier fictie betreft met een sciencefictionelement is het verhaal toch nog heel erg onrealistisch. Het is immers de kunst om in een film het onmogelijke te brengen alsof het mogelijk zou kunnen zijn. Shyamalan schijnt hier sowieso een probleem mee te hebben, zijn enige kassucces was The Sixth Sense en sindsdien is het niveau en de originaliteit van zijn producties dramatisch gedaald. Het idee van de hele film heeft erg veel potentie maar Shyamalan is kennelijk niet meer het meesterbrein dat hij ooit is geweest. Want uiteindelijk doet hij maar weinig met alle mogelijkheden Hij had zoveel dieper kunnen ingaan op het biologische aspect. Maar niets van dat alles! We zien een hoop gras een stel bomen, heel erg veel wind uit de windmachine en vervolgens het nodige geweld of de suggestie hiervan. Daarnaast is het effect ook veel te sterk en te selectief. Nu lijkt het net alsof drie kroppen sla en één lullig boompje je gek kunnen maken, maar dat onze hoofdpersoon en zijn liefje worden ontzien door de wrede natuur.
De acteurs spelen vrij aardig, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Mark Wahlberg doet het niet slecht als Elliot Moore. Maar de samenwerking met Zooey Deschanel die zijn vrouw Alma speelt gaat niet echt lekker. De chemie ontbreekt totaal tussen deze twee acteurs. Waarom Shyamalan deze acteurs heeft gecast is mij een raadsel. Ook de passieve rol van Jess (Ashlyn Sanchez) overtuigt niet en lijkt enkel in de film te zitten om de andere karakters nader tot elkaar te brengen. Hierdoor blijft het niveau steken op dat van een soapserie.
Al met al, een aardige film maar ook niet meer dan dat! The Happening is net als bijna alle andere films van M. Night Shyamalan niet bepaald een hoogvlieger. Aan dit creatuur kun je beter geen duur bioscoopkaartje verspillen en mocht je deze rolprent dan ergens wel kunnen gaan kijken, ga dan gerust kijken om het ding vervolgens weer te vergeten.
Connor Macleod
Te slecht! Hoge verwachtingen en uiteindelijk wordt een film neergezet die geen horror is en zich daar zelfs niet voor mag kwalificeren omdat die meestal een beter plot hebben. Wat een onzin, dat iemand naar communicerende planten kan kijken en hier nog voldoening uithaalt ook gaat er bij mij moeilijk in.
Pastichio Rocker
Heel verhaal
Lang verhaal, maar het blijft een kutfilm. Wel een goeie observatie, btw.

Het is al eerder genoemd, maar het is erg vreemd dat de bomen ook de wind lijken te controleren. Bij elke oprukkende wind weet je dat er iets onheilspellends gaat gebeuren.
Tja, film was ook weer niet zo gigantisch slecht, maar toch wel verre van goed. Opvallend slecht acteerwerk ook, Wahlberg en vooral Deschanel kunnen toch wel wat beters dan dit zou je denken, vooral zij was ook vreselijk gemiscast.
Het gegeven is op zich wel aardig, beinvloeding van de neurotransmitters is een freaky idee, vooral omdat het in werkelijkheid nogal veel voorkomt maar dan natuurlijk in wat mindere mate en compleet de andere kant op (90 procent van alle medicijnen).
Maar er wordt nogal weinig mee gedaan, allerlei rare theorietjes die nergens over gaan, grote groepen, kleine groepen, eerst gaat er een groep van 4 wel aan, dan is een groep van 4 weer klein genoeg, dat soort onzin.
rare zijstraatjes ook dat oude mens
die 2 huisjes met dat geluidssysteempje, raar onnodig gedoe.
De humor kwam ook een beetje over als op dat moment verzonnen of zo.
ben verder nooit echt een fan van Night geweest dus het boeit me verder ook allemaal niet zo.
Muziek van J.N. Howard was verreweg het beste aan de film.
Macmanus
Is toch niet echt een zijstraatje. Ze lopen in de middle of nowhere en komen dan terecht na eerst weg te zijn gejaagd bij een ander huis, bij een oude vrouw waar de film ook eindigd.
En als je als groep totaal geen idee hebt hoe het virus werkt. Kan het toch best dat je foutieve theorien gaat verzinnen. Dus het groepen gebeuren?
En als je als groep totaal geen idee hebt hoe het virus werkt. Kan het toch best dat je foutieve theorien gaat verzinnen. Dus de groepen gebeuren?
maar het was toch helemaal niet fout? alleen de uitwerking klopte niet.
Macmanus
uhh nu moet ik even terug denken
Maar dacht dat ze andere groep gewoon geluk had en dat het groepen gebeuren eigenlijk helemaal niet klopte? Maar jij hebt hem frisser in je geheugen, dus wellicht heb je dan gelijk. Maar het blijft geen zijstraatje
(PS: heb mijn vorige bericht nu met spoiler tags btw)

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented