Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
Onslaught
Ik moet zeggen jullie negatieve reacties zijn zwaar overdreven. Dit is best een film die je kan zien, helemaal niet saai of vervelend. Alleen het einde is een typisch einde waar je een beetje een nare smaak van kan krijgen, maar goed dat is het enige.
3.0
Homer Simpson
Op zich was dit best een leuke film.Alleen had ik het idee dat hij midden in de film stopt.Het einde had van mij wat spectaculairder mogen zijn.2.5*
lucas-s1
wat een dramatische trieste film, een van de slechste ooit.
er zat veel meer in dan dit gepruts
diedier
De Slechte Reacties zijn zo zo fel overdreven!
Ik ben hem vandaag gaan kijken in de bioscoop,natuurlijk met een bang hart door die slecht reacties.Maar opzich was dit een mooie film.Het begin is wat raar,de eerste 2 minuten geen klank alleen maar beeld,maar dat heeft met het verhaal van de film te maken kwam ik op het laatste van de film te weten.En de horror daar was zeker niks op aan te merken.Natuurlijk dit is geen horror zoals in Saw,maar het was soms toch even slikken.Het verhaal is nog het raarste van allemaal.Maar het is ook een B-film,dus je kan je wel verwachten aan een raar verhaal.
Het einde hadden ze iets spectaculairder kunnen maken,maarja het is nu eenmaal een B-film.
En nog een staande ovatie voor James Newton Howard.Hij heeft weer eens een prachtig stukje muziek geschreven voor deze film.
Toch nog een 3,5*
Martijnnn
Het is nu eenmaal een B-film, en dat zie jij positief?! Het is gewoon A film all over, dat het over komt als een B film is gewoon iets heel negatiefs.
Net of we deze film als horror hadden ingeschat. Geen 1 Shyamulan film is horror. Allemaal pshychologische of bovennatuurlijke thrillers.
diedier
Pulp Fiction is toch ook een ode aan de B-films.En is Pulp Fiction negatief ? Ik dacht het niet !
Lad
Ik wil deze echt zien, Shyamalan is een schitterende regisseur vind ik.
Dunny
3.0
hier sluit ik mij volledig bij aan !
Zo slecht is ie echt niet
eloyyy
als het enige wat jullie te zeggen hebben slechte film, stinkt, enz is en jullie het allemaal zo goed weten... waarom maken jullie dan niet gewoon een film??? het enige wat jullie kunnen is een film afkragen en het een 0,5 geven hou dit dan gewoon voor jezelf of zoek een goede reden ofzo.
Smith
Bagger, bagger en nog eens bagger. Pfff. dat ze zoiets willen en durven maken. Zonde van je tijd
johnrambo
Oké, ieder zijn mening over deze film, maar een 0,5 of een 1 geven slaat natuurlijk nergens op.
De film brengt inderdaad niets nieuws.
We hebben het allemaal al eens gezien, en deze brengt weinig nieuws tegenover de films die al uit zijn over dit soort onderwerpen.
Het einde van de film was inderdaad ook teleurstellend.
In mijn ogen was het zeker niet allemaal negatief.
Acteerwerk was dik in orde, en het verhaal stak goed in elkaar.
Verder brengt de film voldoende spanning om de hele speelduur boeiend te zijn.
Tymon
Film was echt zwak, geen enkel spannend moment. De film is gewoon raar, niet eng or something. Het enige vette wat er in de film was was die oude vrouw met scherven in haar hoofd, shit wat schrok ik daarvan. xD
a-rdaa
I agree with tymon =D
Pastichio Rocker
Dat jij het nou niet kan behappen dat andere mensen dit misschien wel een slechte film vinden (en dat zijn er heel veel), dat is jouw probleem. Maar kom dan niet aan met van die slappe antwoorden als 'maak zelf dan een film als jullie het beter denken te kunnen' want dit is wel een discussieforum, en ik zou niet weten waarom ik dit voor me zou moeten houden. Eerst nadenken voordat je domme dingen gaat roepen, okee? Er zijn genoeg (goede) redenen gegeven waarom mensen dit een slechte film vinden.
Dat slaat wel degelijk ergens op, namelijk dat mensen het blijkbaar wel een matige film vonden en de rest van de mensen willen behoeden om niet dezelfde fout te maken door geld te betalen voor een kaartje, maar om deze film gewoon van het internet te downloaden, of helemaal niet te bekijken.
Sommige mensen zijn echt kortzichtig/niet voor rede vatbaar als je hun favoriete regisseur en/of film negatief bejegend.
jex
Ik vond de film zeker niet slecht, maar ik bleef maar wachten voor de eindtwist, die bleek maar niet te komen.
Martijnnn
De film brengt inderdaad niets nieuws.
Het einde van de film was inderdaad ook teleurstellend.
In mijn ogen was het zeker niet allemaal negatief.
Acteerwerk was dik in orde, en het verhaal stak goed in elkaar.
Verder brengt de film voldoende spanning om de hele speelduur boeiend te zijn.
NIets nieuws? Ik kwam toch best wat dingen tegen die ik niet eerder gezien had, dat is dan ook weer een van de weinig positieve dingen aan de film.
Maar het acteerwerk en het verhaal zijn toch van een stuk mindere kwaliteit.
De enige reden waarom deze film nog de moeite waard is is de sfeersopbouw en de soms mooie scenes. Iets wat M Night nog wel kan.
Nick Theunis
dit is in mijn ogen een van de sterke punten van deze film, je verwacht ook een eindtwist, die uiteindelijk niet komt.. nu zou je dit teleurstellend kunnen noemen, maar je kan je ook bedenken dat dit uitermate knap is.. want volgens mij was dit een opzet van de regisseur,, geweldig grimmige sfeer op het einde waarvan je denkt dat dat personage iets met de gebeurtenissen te maken heeft..ik waardeer deze film juist op die punten waar iemand anders teleurgesteld over is.. smaken verschillen.. ik vind het bijzonder knap dat je als regisseur iemand laat smachten op een twist, voor express je dat de hele tijd laat denken en het achteraf niet komt.. verder waren sommige stukjes gruwelijk en mensen die zeggen dat de film niet spannend is?? volgens mij moeten ze dan een thriller-slasher film kijken waarbij het voortdurend donker is met bliksemschichten en allerlei schrikmomenten... sjongejonge zeg, mensen.. als je de film goed aanvoelt is hij wel degelijk spannend..denk dat je daarvoor gewoon in de sfeer van de film moet komen.. daarnaast nog iets te zeggen over de vrouw die glazig acteert,, ze deed mij juist verdomd veel denken aan het personage uit the shining.. ik was wel degelijk niet teleurgesteld, maar smaken verschillen
Knap gezegt !
En voledige met je eens !
Pastichio Rocker
Ik zie niet wat daar zo knap aan zou moeten zijn. Eerder slordig. Er zit niet eens een fatsoenlijk eind aan de film.
Halcyon
Is het ook iemand opgevallen dat wanneer de trein na een lange rit in dat dorpje stopt en de reizigers zich verzamelen in een bar, ze na de signalen van "The Happening" meteen allemaal een auto inkruipen en er als de bliksem vandoor gaan? Dit lijkt me toch al een vrij heftige plothole... Meestal storen plotholes me niet echt, of vallen ze me zelf niet op, maar deze zat me toch behoorlijk in de weg.
SanderSander88
Ik geloof dat ze hoorden dat het dichterbij kwam.
Halcyon
Ik geloof dat ze hoorden dat het dichterbij kwam.
Ja, maar ik bedoel gewoon dat ze plots in auto's sprongen die ter plaatse stonden en dus niet van hen waren, en een seconde later al de weg over scheurden. Hoe kwamen ze aan de autosleutels?
brucecampbell
Waren dat geen auto's van de klanten van dat cafe?
Halcyon
Waren dat geen auto's van de klanten van dat cafe?
Ok, maar dan nog. Hoe komen ze aan de autosleutels?
Ik wil niet muggeziften hoor, ik begreep die scène alleen niet zo goed
SanderSander88
Over dat stukje gesproken, het stoorde me heel erg hoe ze daar die wiskunde leraar stereo-typeerde. Verschrikkelijk was dat.
brucecampbell
Ok, maar dan nog. Hoe komen ze aan de autosleutels?
Ik wil niet muggeziften hoor, ik begreep die scène alleen niet zo goed
.De eigenaars van die auto's zaten toch gewoon in dat café, aangezien dat dorpje nog niet aangetast was?

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented