Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
Raffael77
Deze film valt me niet tegen. Welleswaar geen superspannende film maar toch leuk. Zo als het hier bovenstaat klopt het ook.
Het begin vond ik wel leuk met al die..........bouw. Walhberg doet nog aardig zijn best. De film is best orgineel.
SanderSander88
Eindelijk gezien gister en hij viel me erg tegen. Volgens mij had Marky Mark er geen zin in bij deze en besloot hij maar de houterigste performance ooit te geven.
De "Ik moet bijna huilen" blik hield die heel de film aan en dat gold ook voor ze tegenspeelster Deschanel, die alleen haar enorme ogen gebruikte om 1 dezelfde emotie te tonen. Sommige zinnen kwamen er echt verschrikkelijk uit.
Een paar scenes waar mensen zichzelf van het leven beroofden waren best indrukwekkend, ik vond het alleen heel mal overkomen als de slachtoffers in hun "2e fase" waren, de zogenaamde "physical disorientation", dit werkte meer op me lachspieren.
Ook vind ik het concept wel oke, jammer dat het zo kaal en oppervlakkig is uitgewerkt. Ik miste bijvoorbeeld de paniek, ik vond mensen wel heel erg rustig reageren op alles. De mensen kwamen vaak erg droog over en de eerder beschreven emoties van Wahlberg en Deschanel kwamen weer slecht tot hun recht.
Een 2.5* voor deze film omdat ik het concept wel goed vind en omdat de moorden soms erg gruwelijk waren.
PS:
De scene waar Marky Mark tegen een plant begint te praten was het dieptepunt van zijn carrière denk ik.
Jimske
Ik heb hier al verschillende theoriën gehoord wat de reden kan zijn waarom dat oud mens dood ging, en de twee hoofdrol spelers (het koppel) even later niet. Ik vond de theorie dat 'het virus" eerste grote groepen aanpakt (parken) en daarna steeds kleinere groepen aanpakt (tot zelfs een individue) wel goed gevonden. Het lijkt me wel logisch dat het virus uitsterft wanneer het het stadium van kleine groep (indivudi en in dit geval die oude vrouw) heeft bereikt. Vandaar dat even later het koppel niet meer werd vergiftigd. Mijn theorie was eerst dat het te maken had met immuun zijn voor deze stof. Zoals sommige ook immuun zijn voor bepaalde virussen.Of een andere theorie waar ik aan dacht was dat het te maken had met liefde. Aangezien de hoofdrolspelers veel liefde kenden. En ook het feit dat in het begin van de fim en op het iende telkens 1 persoon niet werd aangetast doet me gewoon vermoeden dat een enkele mens immuun is voor het virus. En dat het virus zichtzelf heeft vernietigd. 4sterren.
SanderSander88
Of misschien omdat ze lid waren van greenpeace?
Simon Smith (crew films)
Ik miste bijvoorbeeld de paniek, ik vond mensen wel heel erg rustig reageren op alles. New York werd ontruimd en iedereen liep op het treinstation alsof ze onderweg waren naar hun werk. De mensen die wat gehaaster leken, kwamen over alsof ze laat waren voor hun werk.
Dit waren geen beelden van New York, maar van het station in Philadelphia en daar was niets aan de hand, dus waarom zouden de mensen daar in paniek moeten zijn?
SanderSander88
Ik dacht dat het New York was, ik zal het even corrigeren.
cuca
Ik heb deze film begin deze week gezien, en ik vond hem niet echt tegenvallen. Het verhaal en de opzet waren niet eens zo bar slecht. Dat het acteerwerk te wensen over liet, das wat anders. Nu ben ik niet een grote fan van Marc Wahlberg (vond hem in geen een van zijn films goed acteren).
Ik geef deze film, ondanks zijn schoonheidsfoutjes en matige acteerwerk een 3,5
Jordy
Woorden schieten te kort om deze absurd slechte film te beschrijven. Waar moet ik beginnen? De manier waarop Leguizamo een wiskunde leraar is, alleen maar omdat hij een bril op heeft en het over getallen heeft? De gefotoshopte kerncentrale op de achtergrond van een huis? Mark Wahlberg met z'n jankhoofd in de slechtste acteerprestatie ooit? De slechtst uitgewerkte, meest misplaatste relatieproblemen ooit in een film? De scene waarin je seconden lang vol spanning geacht wordt te kijken naar een grasveld dat beweegt door de wind? De scene waarin Wahlberg met een plant praat? De manier waarop Wahlberg telkens als er iets gebeurt hardop dingen zegt als "hmnn, dus het gebeurde in een park...". De irritante en simplistische moraal? Het totale gebrek aan een climax?
Ik geef niet vaak de laagste score, de laatste keer is al weer een paar jaar geleden, maar voor films als deze maak ik graag een uitzondering, al doet het wel een beetje pijn bij een regisseur die twee maal 5* op z'n naam heeft staan bij me. En nu ga ik een hummer kopen en de rest van het weekend door het bos scheuren.
Miss Sway
Begin is intrigerend maar naarmate de film vordert voorspelbaar en nogal 'lame'. Ook bepaalde dialogen vond ik vreemd en misplaatst. Al met al een grote tegenvaller.
Lord Flashheart
Je vergeet de verschrikkelijke cliché eindscene waar Zooey ontdekt dat ze zwanger is.
Wat een ongelofelijke tegenvaller de films van Shyamalan worden minder en minder....
En wat een korte film , in dit geval maar goed ook.
Tim Burton
Gisteren gezien, en viel me eigenlijk alles mee!
Na al die slechte kritiek die ik gelezen had, dacht ik echt dat het de slechtste film ever moest zijn
Ja, de verhaallijn is wat absurd, maar als je daar doorheen prikt is het best een vermakelijke film!
Shar
Ik vond het géén echt slechte film, maar tis zeker geen toppertje in mijn boekje. Beetje 'flets' geacteerd, het lijkt er inderdaad op wat een medelid schreef, alsof Mark er niet écht zin in had. De film zelf weet wel te boeien, maar het is jammer dat het gegeven niet wat verder is uitgewerkt, het had ons er op kunnen wijzen dat planten inderdáád met elkaar 'communiceren', en dat het geneuzel van de mens met de natuur inderdaad contraproductief kan uitpakken met onvoorziende gevolgen. Had het misschien nog wat mensen aan het denken gezet, nu bijft het een beetje steken. Leuk om te zien, maar als je 'n spannend boek hebt om te lezen zou ik daar m'n vrije uurtje maar aan besteden.
Spiritmolecule
ik ga deel 2 opnemen in mijn huiskamer ik heb nog een ventilator staan , misscien willen de dropouts van idols als acteurs meedoen
Glacius
Je zou hiermee zomaar eens een succes-formule kunnen hebben gevonden.
jeroenATA
Afgelopen week gezien. Was een aardige film, wat anders dan altijd die terroristen. Harde stukjes af en toe, maar daardoor wel verfrissend. 3 sterren.
grovonion
De eerste echte tegenvaller van Night, alhoewel Lady in the water ook niet al te schitterend was. Dit was echter niet meer dan een mislukte B-film, die me wat herinnerde aan de fantasy/sf-films uit de jaren 50 (a la It came from the desert etc.). Alleen was hier het acteren idd erg flets en de karakters wat bizar.
NightWolf
Wat een verschrikkelijke slechte film. Zelfs nog erger als Shutter die ik de dag voor deze ben gaan zien. Had die €50 beter het raam uit gegooid, dan had ik me de tijd tenminste al bespaard.
Na 5-10 minuutjes had ik nog iets van 'tof'. Maar dat gevoel ging al snel over. Er gebeurde telkens hetzelfde: niks dus. De oorzaak van de moordlustige planten die kwaad zijn is zelfs té banaal voor woorden. Om dan nog maar te zwijgen van de meest verschrikkelijke acteerprestaties die ik ooit heb gezien.
1* voor dat ene leuke schrikmoment.
Miss Sway
Wat ik trouwens ook erg vreemd vond was het volgende,
wat heeft in hemelsnaam de wind te maken met stofjes die de bomen afscheiden? Op een gegeven moment in het huis van de oude seniele dame en trouwens ook in eerdere scènes word sterk geïnsinueerd dat de wind beheerst word door al het groen. Nu worden deze stofjes natuurlijk wel gedragen door de wind maar de manier waarop de wind het huis 'aanvalt' ging me echt te ver. We hadden te maken met zelfdenkende bomen en een vrij agressieve slimme wind(?)
.Marjo.
Zaterdagavond gezien in de bioscoop. Wat een geldverspilling. De trailer was erg veelbelovend maar de film zelf was gewoon lachwekkend. De acteerprestaties waren echt ontzettend slecht. De hele bioscoopzaal zat ook elke keer als er zogenaamd iets "spannends" gebeurde te lachen. Het hele verhaal was echt te belachelijk voor woorden.
sSjorsz
Als je denkt dat M. Night Shyamalan met deze film uit z'n dal kruipt heb je het goed mis.. Sterker nog hij daalt alleen maar dieper.. Er zit totaal geen clue in deze film op het einde wordt gewoon letterlijk vertelt dat het allemaal onduidelijk is..
Ook vind ik dat deze film net als Happy Feet echt zo'n BEHOORLIJKE knipoog geeft aan het feit dat we beter op het milieu moeten letten. Vind ik zo verschrikkelijk als ze dat in gewone films doen.. Verpest eigenlijk al een beetje m'n avondje uit..
De 'geintjes' die in de film zitten zijn echt van niveau -10 en pastten ook totaal niet in de film..
Het enige positieve van ik kan vertellen was dat de sfeer op zich wel kon.. het was allemaal op mooie locaties gefilmd, en het zag er allemaal mooi uit.. Maarja dat neemt niet weg dat dit verhaal één van de slechtste is..
Toch geef ik 2 sterren voor de vormgeving, de trailer en de poster..
Joän
Heb de film bekeken.
Als ik hem in 3 delen moet omschrijven:
Eerste deel:
Ik moest toch even inkomen, bleef geboeid, wat gaat er gebeuren en het kan nog spannend worden toch?
Tweede deel:
De bomen, gras en andere planten die door de wind begonnen te bewegen, of waren het nou de stofjes die vrijkwamen door de bewegingen, in iedere geval bleven de mensen daarna even een aantal sec stil staan om vervolgens zelfmoord te gaan plegen.
Het derde deel:
Het stel Mark Wahlberg en Zooey Deschanel en de kleine meid hebben het overleefd en alles is weer in orde en dan een korte scene waar je 2 gasten ziet praten, of het in Zweden, Noorwegen of iets dergelijks was weet ik niet, maar daar begint de ellende met de plantjes opnieuw en thats the end of the story.
Over the cast: Mark Wahlberg heb ik beter zien presteren in nog veel betere films. Zooey ken ik alleen van Thinman en daar vond ik haar acteerprestaties al zeer matig.
Ik vraag me af of andere acteurs deze film wel hadden kunnen redden, lijkt me moeilijk, de film sloeg gewoon nergens op.
Joän
en ik ga meer planten oproken voordat ze mij aanvallen
Off topic :
Maar als je stoned bent kan je ook gekke dingen doen.
blablabla89
Op zich een redelijke film, maar ik vond de personages een beetje vreemd. In mijn ogen waren er een aantal personages die niet helemaal spoorden, vooral dat meisje Alma niet. Mede door vele close-ups van gezichten dacht ik dat later in verhaal hiermee wel iets gedaan zou worden maar er het bleef uit dus nu vraag ik me af of het gewoon hele slechte acteurs waren of heb ik iets gemist? Wat was ook de toegevoegde waarde van die Joey die dat meisje steeds belde?
Verder op zich wel spannend maar niet te vergelijken met zijn meesterwerk 'The sixth sense'. 3 sterren
Jbakers
Zweden, Noorwegen of iets dergelijks .
Hahaha, ze praten frans dus ik denk dat het taïwan was
hahaha
Wouter666
boutfilm 1e klas, en wat een slecht acteer werk.
Die meid (alma?) deed me ook de hele tijd denken aan die "postbank" meid.
Hertog_Johan
Verschrikkelijke K film...
Eerste 10 minuten dacht ik nog "dit ga leuk worden", maar hoe langer die ging duren, hoe dramatischer het ging worden. Revenge of the killer trees.....

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented