• 9.379.415 stemmen

Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 12 juni 2008

Plot The Happening

"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."

Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.

avatar van OlafS

OlafS

Oef dit was wel erg matig, gelukkig duurde hij niet zo lang

avatar van scorepio

scorepio

In tegenstelling tot de meesten hier , vond ik de film echt heel goed.

Spannend van begin tot eind en een heel origineel verhaal.

Snap niet dat velen het einde niet begrijpen.

avatar van whoizerwin

whoizerwin

Omfg wat een achterlijke film,

1ster voor de moeite

avatar van jam4085

jam4085

Tjonge... wat hebik uitgekeken naar deze film... Net gekeken en tot de conclussie gekomen dat het veel te laat is geworden en ik beter in bed had kunnen liggen. Om mn frustratie wat kwijt te raken maar even een berichtje achtergelaten.

Voor diegene die 90 min van hun leven willen weggooien. Dan moet je de film kijken hoor ) Sorry maar weinig goeds aan de hele film... 0.5 omdat het niet minder kon.

avatar van mrhanky

mrhanky

Eerste trailer was erg goed. Ook ik keek uit na deze film.

Het begin was wel oke, geen intro gewoon lekker beginnen met die zelfmoorden. Het stukje in het huis van die oude vrouw was ook nog wel oke. Verder is de film gewoon erg saai.

avatar van 3793

Goeie film

avatar van The Oceanic Six

Van de week maar eens kijken maar gezien het feit dat er met 0,5* gestrooid wordt beloofd het weinig goeds..

avatar van Lad

Lad

The Oceanic Six schreef:

Juist niet vind ik, er zijn blijkbaar veel mensen die de film niet snappen dan...Ik wil deze ook snel eens zien.

avatar van scorepio

scorepio

The Oceanic Six schreef:

Laat je niet misleiden door alle negative kritieken hier.

De film is net heel goed en uniek.

Snap de reacties hier echt niet.

Lad schreef:

Heeft niets met snappen te maken, de film is gewoon slecht.

avatar van gotti

Heeft weinig met snappen te maken inderdaad. Meer met mensen die keer op keer in het trucje van Night blijven trappen...

Meer met mensen die keer op keer in het trucje van Night blijven trappen...

Vind dat hij hier juist mooi z'n trucje omzeilt, en zijn eigen imago met nogal wat humor weet te benaderen.

Onderhond schreef:

Vreemd gevoel voor humor heb je dan. Snap zo-ie-zo niet hoe je erbij komt, want Shyamalan heeft in een interview zelf aangeven dat hij hiermee een serieuze boodschap wil uitdragen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Bron?

Mijn bericht staat compleet los van enige boodschap die Shyamalan wel of niet wil uitdragen.

Onderhond schreef:

Zie ook mijn bron (en er zijn meerdere interviews, ik zag er toevallig 1 op tv). Je opmerking slaat dus helemaal nergens op. Was je bij klassiekers (of een Cronenberg) ook maar eens zo ruimdenkend. Misschien neemt Cronenberg zichzelf ook nooit serieus.

edit: Extra bron uit uw eigen Humo.

Misschien neemt Cronenberg zichzelf ook nooit serieus.

Zou kunnen, alleen zie ik dan de humor niet in de films van Cronenberg. Het moment dat Wahlberg tegen een plant staat te praten kan je nog moeilijk als serieus bestempelen.

Nogmaals trouwens, ik reageerde helemaal niet over inhoudelijke zaken, enkel over de stijl van Shyamalan. Die bron die je geeft is mij te lang om door te spitten, maar in het eerste deel wordt in ieder geval niet zwaar ingegaan op de serieux waarmee Shyamalan zijn onderwerp zou behandelen. (ook het stuk uit Humo maakt mij niet veel wijzer).

Onderhond schreef:

Helemaal met je eens. Daarom is het des te schrijnender dat de beste man het zelf wel serieus lijkt te nemen (zie ook de Humo). Ik had dat interview gezien voordat ik de film zag en ben zodoende nogal afgeknapt.

Maar wat is er dan niet serieus aan de stijl? De eindeloze berg cliches, het camerawerk, de soundtrack? Ik begrijp echt niet wat je hiermee bedoelt.
Misschien moet je het tv-interview maar zien dan.

Onderhond schreef:

Wel als er nergens enige vorm van komedie in de film zit. Ik bestempel het ook niet als serieus. Maar ook niet als grappig, wel stupide.

Misschien moet je het tv-interview maar zien dan.

Misschien ja, wat ik nu vooral uit de interviews opmaak is dat Shyamalan een goeie bron gezien heeft in de ecologische schrik die al enkele jaren heerst. Niet echt vreemd en zegt weinig over de serieux waarmee hij zelf tegenover het onderwerp staat.

Onderhond schreef:

Onder andere dat hij z'n geweldige twist op het einde wel opbouwt maar compleet naast zich neerlegt als het uiteindelijk zover is, en de humor dus die doorheen de hele film te vinden is. Toch best nieuw voor een Shyamalan film. Lijkt me dus vreemd dat mensen weer "voor hetzelfde trucje" zouden vallen.¨

Niet zozeer voor hetzelfde, danwel voor een zelfde soort trucje...

danwel voor een zelfde soort trucje...

En wat mag die soort van trucjes dan wel zijn ?

Wel als er nergens enige vorm van komedie in de film zit.

Valt wat mij betreft niet naast te kijken.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Cronenberg is dan ook veel beter als regisseur dan Shyamalan. Cronenberg heeft tenminste nog zelfrelativering en weet dat hij in principe b-films maakt, terwijl Shyamalan zichzelf met elke film die hij maakt dermate serieuzer neemt, dat wanneer men kritiek uit hij helemaal uit zijn plaat flipt en elke kans aangrijpt om te verkondigen dat niemand hem begrijpt en/of serieus neemt. Mooi voorbeeld is het Disney debacle met Lady In The Water.

avatar van dirk1978

dirk1978

het idee is op zich wel aardig, de uitwerking stukken minder.

ik heb vooral kritiek op het acteerwerk,de vele cliché dialogen en het camerawerk. Ik had werkelijk het idee dat ik naar een B-film zat te kijken. Verder is het einde niet verassend maar eerder teleurstellend.

Ik denk dat de mensen die the village goed vonden deze film wellicht ook wel aardig vinden, alleen in the happening wordt een stuk slechter geacteerd.

Dit is zijn slechtste film tot nu toe, bioscoop onwaardig.

Onderhond schreef:

En wat mag die soort van trucjes dan wel zijn ?

In dit geval: met veel bombarie iets aankondigen en het afdoen met een flauw en uiterst stupide gegeven.

Wel als er nergens enige vorm van komedie in de film zit.

Valt wat mij betreft niet naast te kijken.[/quote]

Er is natuurlijk een verschil tussen bedoelde en onbedoelde komedie. Lijkt me in dit geval duidelijk dat het serieus bedoeld is...

Ja, Shyamalan laat Wahlberg daar serieus tegen een plant praten .

Verder niet veel "gemerkt" van de bombastische aankonding. Film verliep net redelijk gelijkmatig met strikt getimede puzzelstukje die het verhaal vervolledigen.

avatar van Macmanus

Macmanus

Pastichio Rocker schreef:

Cronenberg is dan ook veel beter als regisseur dan Shyamalan. Cronenberg heeft tenminste nog zelfrelativering en weet dat hij in principe b-films maakt, terwijl Shyamalan zichzelf met elke film die hij maakt dermate serieuzer neemt.

Uit het interview dat Flashheart poste;

" Shyamalan: Yeah, definitely. I do. One of the things I said to everybody, the cast and crew, I said, We're making a movie about important stuff, but this is a B-movie. Let's get ourselves straight here. This is just a great B-Movie. We're making the best B-movie we can because that's our job. We're making a B-movie."

Volgens mij weet Night dat dus ook donders goed hoor.

Onderhond schreef:

Ja, Shyamalan laat Wahlberg daar serieus tegen een plant praten .

Ik ben bang van wel ja.

Kom nou. Pre-apocalypse achtige tafarelen, verlaten steden, complete chaos. Dat vanafdaar het drama op de vierkante meter afspeelt maakt de gehele aankondiging juist enorm bombastisch. De film heet niet voor niets "The Happening".

Pre-apocalypse achtige tafarelen, verlaten steden, complete chaos.

Verlaten steden en complete chaos

Verder genoeg aanwijzingen (die vent met z'n hotdogs ) dat Shyamalan er lekker tongue-in-cheek overgaat.