Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
Lord Flashheart
Uit het interview dat Flashheart poste;
" Shyamalan: Yeah, definitely. I do. One of the things I said to everybody, the cast and crew, I said, We're making a movie about important stuff, but this is a B-movie. Let's get ourselves straight here. This is just a great B-Movie. We're making the best B-movie we can because that's our job. We're making a B-movie."
Volgens mij weet Night dat dus ook donders goed hoor.
en met wat castleden: Voorbeeld3
Verlaten steden en complete chaos

Veel rondtrekkende mensen, lege straten, de auto ongelukken, de mensen die van gebouwen springen, zichzelf neerschieten of breipennen in hun nek steken.[/quote]
Chaos ja...
Fax
vanavond even chekken, kijken wat de film brengt en of jullie mening waar is.
Bbolink
Wel spannende en vreemde momenten, maar niet een top film wat je van Night gewend bent. Althans, ik had er in eerste instantie meer van verwacht, maar na enkele reacties hier had ik me wel voorbereid op een matige film.
Toch een 2.5*.
ZedLep
Wat een non-event deze film,er gebeurt bijna niks, ze smijten gewoon poppen van het dak af,Wahlberg spreekt als een 18-jarige padvinder, de vrouwelijke hoofdrol trekt op niks,een einde zo spannend dat ik mijn teennagels ben beginnen knippen. Kan zijn dat het tong-in-kaak bedoeld is maar zo komt het niet over bij mij. 2* en dat is nog best veel.
Macmanus
en met wat castleden: Voorbeeld3
Uhm ja maar dat ontken ik toch niet? Alleen zei Pastichio Rocker dat Cronnenberg weet dat die b-films maakt en Night niet. Wat dus duidelijk niet waar is gezien de quote.
Je clip gezien met de regisseur. Zie niet dat hij iets super serieus wou maken. Hij wou wel dat je het heel spannend zou vinden, wat bij mij ook niet echt uit de verf kwam. Maar ik zie hem niet vertellen over bossen die we nu moeten redden enzovoort. En hij rept ook over humor in zijn film btw even.
ajanseaj
tjeetje... film net gezien, maar wat een k...film. Zie veel films, maar toen ik deze had gezien vind ik dat ik ff mijn mening moest geven. totaal geen lijn in deze film, acteren is zeer slecht.. Zo te leze nben ik niet de enige. Dat dit in de bioscoop draait.
Goodfella1812
Na alle reacties hier ben ik vandaag gaan kijken met de verwachting een enorme tegenvaller ta gaan zien. Deze film brengt inderdaad absoluut niet wat ik er in eerste instantie van verwacht had en vooral Mark Wahlberg lijkt te acteren alsof het zn allereerste film is zo slecht. Op zich vond ik de film zelf nog wel redelijk de moeite van het kijken waard, heb m 3 *** gegeven wat eigenlijk net te hoog is. Een mager zesje, meer vind ik m zeker niet waard. Ik wilde m graag zien, ik heb m nu gezien en ik hoef m niet nog eens te zien.
Goodfella
Even een bescheiden lans breken voor M. Night en z'n film.
Ik begrijp maar weinig van die felle kritiek. Niet dat The Happening zo denderend goed is, maar een beetje zelfrelativering als kijker mag ook wel. Wahlberg en die plant bijvoorbeeld.. KOM OP, al néémt Shyamalan die scène serieus, dan nog is het grappig. Niet hi-ha-grappig, maar grappig. Lekker droog.
'Plastic. I'm talking to a plastic plant. I'm still doing it.'
Ook begrijp ik niet waarom iedereen zo met die clou, of het gebrek eraan, bezig is, want de weg er naartoe vond ik een stuk boeiender. Toch weer een aantal knap uitgevoerde scènes - zorgen voor een unheimisch sfeertje. 't is dat de film wat trekt qua tempo, vooral tegen het eind, want verder vind ik het een prima ding. Duidelijk beter dan Lady in the Water ook.
edit: die goodfella's-nummer-zoveel blijven zo te zien ook uit de lucht vallen. laten we het dáár 's over hebben.
Recensies waren vernietigend, commentaren van de MovieMeter bezoekers waren vernietigend...maar toch wilde ik deze film graag zien. Een M. Night Shyamalan film was ooit bijzonder. Ik genoot erg van oa The Sixth Sence of Signs. Maar ik gruwde van vreselijke wanproducten als The Lady in the Water en The Village. Die man is de laatste jaren heel erg afgezakt, zijn films zijn karikaturen van zichzelf geworden. Ooit maakte hij spannende, beklemmende films. Tegenwoordig oninteressante neppe rommel. Voldoet The Happening aan het 1e of 2e?
Ik ging dus al wat bevoordeeld kijken maar na zon 3 kwartier constateerde ik dat het best een aardige film was. Verre van spannend, dat wel. De echte M. Night Shyamalan ontbrak. Maar het was op zich wel boeiend. Je vraagt je af wat er allemaal gebeurd en wat je ziet was best oke. Maar na 3 kwartier leek het wel of alle creativiteit en interesse die de maker in de film had volledig was verdwenen. Waarom? Ik zag een oninteressant gezwam dat nergens over ging, me irriteerde en me geen antwoorden gaf. Tel daarbij op dat er best matig werd geacteerd, ook door Walhberg (waarom doet hij mee aan zulke onzin?) en dat ''de vijand'' lachwekkend was en je weet dat het geen goede film is. Voor de 1e 3 kwartier zou ik de film wel 3* geven, voor de rest 0,5*. Als eindoordeel maak ik er 1,5* van. Ben toch te teleurgesteld. Jammer, ik had een tijdje het idee dat de film toch beter was dan gezegd. Maar dat was dus niet waar. M. Night Shyamalan is dus definitief afgezakt naar de B of C status als regisseur. Derde dramatisch slechte film op rij, dat zal einde carriere op goed niveau betekenen. En maar goed ook, want als je zulke pulp aflevert....schande.
Halcyon
Shyamalan. Toch een regisseur die ik erg graag aan het werk zie. Zeker niet altijd even subtiel, maar komt wel altijd af met verhalen waar over nagedacht is en waar hij in mijn ogen zelf ook 100% achter staat. The Happening is weer zo'n film. Een film met een boodschap. Toegegeven, vrij opzichtig en in se ook voorgekauwd, maar vooral erg sterk en maatschappelijk relevant. Net als in de seventies weet hij met de milieuproblematiek wel raad om een creatieve en originele uitwerking van het inmiddels klassieke Nature Strikes Back genre te verzinnen. Er zit vaart in de film, maar vooral de "aanslagen" zijn indrukwekkend in beeld gebracht (al kwam de aanloop waarbij plots alles stilviel iets te gemaakt over). 't Is bij mijn weten ook een uniek filmconcept en daaraan wordt nog eens een knappe wetenschappelijke insteek gekoppeld. In tegenstelling tot veel mensen was ik dus erg aangenaam verrast. Ok, er zijn betere acteurs en Shymalan's aanpak is niet de meest subtiele, maar dat was voor mij geen stoorzender.
Ben Shyamalan door de jaren heen blijven volgen en ik ben nog steeds een bescheiden fan. Niet zozeer van z'n talent als regisseur, maar wel als schrijver en bedenker van unieke en eigenzinnige concepten.
ken1976
na al de recenties van mijn voorgangers en voorgangsters ben ik deze film geheel zonder verwachtingen gaan kijken en ik moet zeggen dat het me reuze meeviel.
Het is absoluut geen cas-kraker maar ik vond dat de film de spanning er toch aardig inhield.
pluspunten
- het verhaal is simpel maar op sommige momenten toch wel vaag, dus dat had in mijn ogen wel iets
- akteurs doen het aardig , Mark Wahlberg zet een goeie rol neer, weer eens wat anders dan een aktieheld
- de spanning werd er aardig in gehouden
- je blijft gissen wat het probleem nu werkelijk is, is het de natuur of misschien toch wel iets buitenaards
minpunten
- sommige shots waren naar mijn mening niet af, kreeg soms de indruk dat er teveel in de film was geknipt
- het einde wijst waarschijnlijk naar een deel2, maar het vage einde hadden ze dan beter kunnen uitwerken
kortom ik heb me wel vermaakt met deze film , lekker vaag en een onvoorspelbaar einde, dus 3,5 sterren voor Marky Mark en natuurlijk niet te vergeten de film!!!!!
Martijnnn
Ben het gedeeltelijk wel met Halycon eens.
Het is jammer dat hij als regisseur wat te kort schiet zodat hij het toch niet voor elkaar krijgt om een complete film af te leveren, de sfeer en indrukwekkende scenes zijn er zeker, jammer genoeg blijft het daarbij. Ook word het tegen het einde aan allemaal wat fletser en het lijkt haast wel of het een beetje afgeraffelt is. Ook ontbreekt hier de twist die The Village op een geniale manier kon redden. Hopelijk word zijn volgende film, (dus na die kinderserie verfilming die hij nu maakt) wel leuk.
Haha juist de twist bij The Village verpestte de volledige film. Anders had ik de film wel 3* gegeven, nu 0,5*. Zie ook It, waar de slottwist de film compleet omlaag trekt.
Ik waardeer de ideeen en originaliteit van Shyamalan, maar ik beoordeel zijn film als een film. En als film schieten zijn laatste werken echt enorm tekort. Een film moet je toch op 1 of andere manier vermaken en dat doen ze niet meer. Ik denk niet tijdens een film die ik echt niks vind ''maar toch wel fijn dat er makers zijn die nog origineel zijn'' als de uitwerking naatje 1e klas is.
Martijnnn
Bij The Village vond ik juist dat de twist de film weer leven in blies. Dat had deze film ook goed kunnen gebruiken.
Bij The Village kon ik me best goed inleven.
Deze film had wel een twist kunnen gebruiken ja, maar dan meer 1 die het extremer maakte. Het was nogal een softe film.
Nick Theunis
Voor ik deze film keek las ik alle negatieve reacties op deze site, desondanks toch gekeken en er geen spijt van gehad.. van de vorige Shyamalan films was the village mijn favoriet, maar deze is erbij gekomen.. met in mijn ogen een goed einde.. geen seconde heeft de film me verveeld, ik vond hem mysterieus, spannend, elk moment zat ik gespannen te kijken.. geweldig mysterieuze personages vorderen er in deze film.. acteerprestaties waren ook te pruimen.. ik moet er dan wel bij zeggen dat het een aparte film is.. hij is anders dan anders.. je moet er gewoon van houden of niet, maar deze films zijn aan mij besteed.. hierboven zie ik dat er gehoopt was op een twist die het extremer zou maken.. vlak voor het einde laat Shyamalan je ook denken dat dit gaat gebeuren, je weet immers op geen enkel moment in de film wat er kan gebeuren.. knap gedaan en ben benieuwd wat zijn volgende film wordt.. ik ga hem zeker kijken
Zeem
Heb de film gisteravond gekeken tijdens mijn nachtdienst...wat een vreselijke BAGGER!!! film is dit zeg. Mark Wahlberg was ook vreselijk slecht dit mag niet eens een B film worden genoemd.
aerts007
Inderdaad,Wahlberg acteert hier als een houten pop.Het verhaal(natuur vs mensen) zou geschreven kunnen zijn door Al Gore!
Vond er eerlijk gezegd niks aan,buiten een paar shots van de zelfmoorden.
Een magere 2*.
ninoboy1
Snap niet goed wat jullie zo slecht vinden aan de film...
Maarja, ieder zijn mening natuurlijk
Ik vond hem super goed, behalve naar het einde toe wat saai, maar voor de rest, uitstekend!
lesamurai
als iedereen deze film niet waardeert dan zal er toch iets mis mee zijn
Pastichio Rocker
als iedereen deze film niet waardeert dan zal er toch iets mis mee zijn
Wil je hiermee nu insinueren dat je 'm niet eens hebt gezien?
jacco34
met alle respect maar dit was echt een waardeloze film met een flinterdun verhaal
90minuten die ik nooit meer terug krijg
brucecampbell
Sterk begin, maar naarmate de film vordert zakt alles hopeloos in met het einde als dieptepunt.
M. Night Shyamalan heeft mij met zijn laatste drie films totaal niet kunnen overtuigen en dat vind ik wel spijtig, want het genre waarin hij zijn films maakt spreekt me enorm aan.
djerk
Spannend en intens. Wat een gezeur over 90 minuten die je nooit meer terugkrijgt. Deze film is bezwaarlijk slecht te noemen. Torque, of alone in the dark ja, dat zijn slechte films, maar dit? nee toch...maarja shyamalanbashing is cool dezer dagen.
Tim Burton
je hebt helemaal gelijk djerk!
Mensen vinden het tegenwoordig gewoon leuk om Shyamalan af te kraken!
Oke, ik geef toe, de films aan het begin van zijn carriere waren beter dan deze, maar ik vond dit toch nog wel een goede film!
Maar ja... als iedereen al zijn films met The Sixth Sense blijft vergelijken dan zuigt iedere film van hem......want ook Signs, Lady in the Water en The Village waren op zich best goede films!
Hoodini
Ik heb me beperkt om maar een klein aantal van de reacties hier te lezen. Grappig dat een aantal mensen deze film echt zo geweldig vinden omdat ene Nightmare deze film gemaakt heeft. En die heeft toevallig ook The sixt sense gemaakt, wat blijkbaar een van zijn weinge uitblinkers is geweest. Maar alleen omdat het zijn film is, vinden ze hem goed. Volgens mij gaat het niet om wie de film gemaakt is en ook niet wie er acteert. Maar vooral hoe er geacteerd wordt en waar de film over gaat. En dat is volgens mij dus echt helemaal niks!

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented