Genre: Drama / Mystery
Met onder meer: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 12 juni 2008
Plot The Happening
"We've sensed it. We've seen the signs. Now...it's happening."
Het getrouwde stel Elliot (Mark Wahlberg) en Alma (Zooey Deschanel) moet samen met een groep vreemden vluchten voor een apocalyptische crisis die de wereld dreigt op te slokken. Deze vreselijke gebeurtenis zorgt ervoor dat mensen helemaal doordraaien en zichzelf doden. Veel mensen denken dat het een virus, of zelfs een terroristische aanslag is, maar niemand kan het met zekerheid zeggen. Tot een ietwat excentrieke bioloog met een mogelijke uitleg komt.
Elliot Moore
Nursery Owner
Private Auster
Principal
ILDIB
Sommige films zijn niet gemaakt om te laten schrikken, om te vermaken of om te gruwelen. Soms zijn er gewoon films die een ? willen oproepen. Deze doet dat ook.
van duijn
Tja.. het heeft ook mystery als genre dus misschien dat je dat bedoeld?
PEN15
Ooooooh, niet te geloven dat hij dé Mark Wahlberg is van Marky Mark and the funky bunch. Zoveel films later in deze echte bout-film herken ik hem pas. Was het niet om het povere script en ditto acteren (dat dialoogje over die hoestsiroop zeg.. goeie genade).. ja dan had ik er nog overheen gekeken!
De Knip
Ehhh.....voor mij is Wahlberg nog steeds 'die zanger, die acteert'.
Neemt niet weg dat het hem geen windeieren heeft gelegd en zelfs prijzen heeft gewonnen.
Nee, inderdaad niet voor het acteren in The Happening.
ILDIB
Tja.. het heeft ook mystery als genre dus misschien dat je dat bedoeld?
Ja, maar sommigen verwachten dan actie of horror of thriller of zo...
En gaan voor het ontbreken daarvan zeuren.
m1701
pffff dacht dat er heel wat zou komen.....
het middenstukje is wel aangenaam, maar had er toch graag iets meer van gezien, (zelfmoordacties) en je zag ook te weinig, ok het is dan ook geen horror maar ze hadden
het wel iets spannender en mysterieuzer mogen houden....
Het einde is echt helemaal rampzalig!!!
Had eigenlijk 2,5 willen geven maar vanwege het einde maar 2*
ILDIB
pffff dacht dat er heel wat zou komen.....
het wel iets spannender en mysterieuzer mogen houden....
Het einde is echt helemaal rampzalig!!!
Had eigenlijk 2,5 willen geven maar vanwege het einde maar 2*
Het einde is zoals war of the worlds of the day after tomorrow;"en ineens was alles goed"
Malli
Ik denk dat je het einde dan nog een keer goed moet herzien, want dat was het allerminst.
gizmo_o
Inderdaad, misschien heb je hem uitgezet nadat het klaar was in de USA, maar daarna begon het toch echt ook in Frankrijk.
Het is allemaal best aardig maar meer ook niet.
Niet mysterieus genoeg en te weinig spanning.
Acteren viel ook wat tegen.
Einde was niks.
2,5 ster
dudebag
Niet denderend. Een huurfilm. +1 * voor Zooey Deschanel.
Reuzel
Wat een afschuwelijk slechte film.
Al was het begin niet eens zo heel slecht. Het begint allemaal best eng en de spanning zit er goed in. Maar zodra Wahlberg bij z'n vrouwtje thuis komt (het vrouwtje dat meteen één van de slechte acteerprestaties allertijden neerzet) zakt alles helemaal in elkaar.
De zogenaamde romance is zo knullig en idioot in de film gebouwd dat het gewoon niet serieus te nemen valt. *Cliché* Ik ben vreemd gegaan maar ik hou van je blablabla. voor de makkelijkheid hebben ze ook nog even een kind erbij gepropt omdat de vader op een kansloze 'heldenmissie' gaat om zijn vrouw te redden.
Het enige leuke, spannende stukje in de film was dat ze op een gegeven moment aankomen bij het huis met dat enge oude vrouwtje. Helaas gaat deze ineens om onverklaarbare reden dood (er werden alleen groepen aangevallen?) en krijgen we nog een heerlijk tenenkrommende scéne voorgeschoteld waar onze geliefden net op tijd in een veld naar elkaar toelopen en zo nog verder een gelukkig leven te leiden.
Tel daar nog de barre acteerprestaties bij op en het suffe einde en je krijgt 1*.
Malibu Stacy
Wel een aardige film, niet echt bijster spannend of origineel, maar goede opvulling als er eens niets op tv is.
mordang
Het was best een verspilling van tijd. Ik had de vaat kunnen doen of strijken....dat was gelijk ook een stuk leuker geweest.
moviemafketel
- 19752 berichten
Dat was een echte happening geweest. je had wel gelijk kunnen strijken en deze film kijken.
DB10
Erg matig, op zich nog best een aardig verhaaltje, maar het acteerwerk was echt dramatisch. Totale clichérol van Mark Wahlberg en Zooey Deschanel past echt niet in zo'n film. Die moet een leuk dromerig meisje spelen ... totaal niet geschikt hiervoor. Nog wel wat grappige gezien, maar voor de rest was het niet veel.
WeZet
Zo, lange tijd geleden dat een film (met zo'n interessant thema) me zo slecht heeft kunnen boeien! Mark acteert nog redelijk (met opzet een sulletje mag ik hopen) al is hij wel miscast. Nicolas Cage was een betere docent geweest, al is dat alleen maar in het begin zichtbaar en voegt het verder niks toe., maar Zooey Deschanel ... Vreeslijk, of was het de bedoeling dat ze autistisch/gedragsgestoord over komt? Zaken spreken elkaar tegen, zoals het virus dat alleen groepen dood, maar toch ook weer niet.. Verder worden alle clichés uit de kast getrokken en zijn ze ook nog eens ongeïnspireerd verwerkt. Jammer! Misschien had Lionel Richie een titlesong moeten maken: "Running with te wind".
TragieStar.*
Heb de film een paar jaar terug bekeken, maar het kan ook zijn dat het een andere film is geweest (volgens mij niet). Maar het was erg slecht, en heb de film niet eens afgekeken. Dus ik ga ook geen beoordeling geven. Maar ga de film wel een keer opnieuw bekijken hoor, ben toch wel benieuwd of die echt wel zo slecht was.
Zeriel
De grootste filmdeceptie van de afgelopen jaren.
En ook nog eens slecht gejat van Tarlovsky. De wind door het groen, wat meteen het hoogtepunt was van deze prutsfilm.
mnrk
Deze film van M. Night Shyamalan heeft weer een sterk thema....
Dit was ook een film waarin er genoeg bloed in vloeide en er veel mensen om het leven kwamen, iets wat ik nog niet in zijn films had gezien...
Het verhaal is redelijk en ook het acteerwerk is niet slecht maar ook niet goed ( had meer verwacht van Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo ).
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Alleraardigst begin, al heeft de film daar al wat haperingen.
Dergelijke virusverhaaltjes zijn (bijna) altijd wel vermakelijk, zo ook deze, maar de film bezit veel te veel mankementen om uit te groeien tot een bevredigende filmvoorstelling.
Misschien wel het grootste euvel is het acteerwerk. Viel me nog mee dat Wahlberg het script niet in zijn handen had, want het had er alle schijn van dat hij de teksten voorlas. Deschanel acteert eigenlijk altijd op deze manier, alleen past haar nonchalante gedrag/uiterlijk niet bij een rampenfilm. Slecht gecast dus.
De kern van het verhaal is natuurlijk véél te ver gezocht. Vooral bij het stukje op de grasvelden werd het bij (wind)vlagen te gênant voor woorden. Soms had ik het idee dat het script ingeleverd is door een 12-jarig ventje, na het maken van een huiswerkopdracht. Shyamalan neemt het niet zo nauw met plotgaatjes/fouten. Het is alsof zijn hele oeuvre op zijn kop is gezet (van goed naar slecht, i.p.v. andersom).
Wat ik Shyamalan wel moet nageven, is dat hij altijd zijn kenmerkende vindinkjes heeft, die goed werken, zoals - in dit geval - de ring van Elliot.
Verder een hoop onzin voorbij zien komen, zoals de militair die verkondigd dat "het" populaties aanvalt en kort daarna schreeuwt: 'Stay in groups!"
Helaas ook weer zo'n ontiegelijk voorspelbaar eind, inclusief het stukje in Parijs. Tjonge jonge Shyamalan, ik ben wel wat beters van je gewend.
puckb96
Review: The Happening.
Ik vond The Happening eerlijk gezegd wel een lollig filmpje. Natuurlijk is het niets bijzonders, nee juh maar voor wat het is vind ik het een prima filmpje. Gewoon een anderhalf uur planten die allemaal mensen killen. Toch best wel lollig? Het acteerwerk is heel erg slecht. Ik bedoel: hallo? Mark Wahlberg? Die acteur is geniaal en in deze doet hij het super slecht. Maar ook Zoey Deschanel was ook niet bepaald goed naar mijn mening. Het acteerwerk was niet goed, behalve die man dan met z'n hotdogs.
Het regisseurwerk is zoals atijd weer prima. M. Night Shyamalan is nog steeds een geweldige regisseur ook al zijn zijn films een beetje achteruit gegaan. De muziek is ook weer een pluspunt waard, James Newton Howard blijf een geweldige componist. De kills in deze film zijn cool. Mensen die voordurend zelfmoord plegen. En dan op een best wel gave manier vind ik zelf
Dus kortom: The Happening is voor een M. Night Shyamalan film niet bepaald goed maar als je het vanuit een niet serieus aspect bekijkt is het een lollige film.
m1chel
- 1948 berichten
Wat de meeste mensen hievan ook vonden, ik vond het een ijzersterke film. Spannend, sfeervol en mysterieus vond ik. Ik had een flinke k-film verwacht maar dat viel me echt 100% mee. Nou moet ik ook eerlijk zijn dat ik tot nu toe nog geen echt slechte film van Marky Mark heb gezien, daarintegen wel van M. Night Shyamalan. tot aan deze film vond ik alleen The 6th sense en Unbreakable maar goed van hem.Ik vond echter Signs, Lady in the water en het verschrikkelijke Airbender ver onder de maat. Daarom waren mijn verwachtingen voor deze film erg laag maar ik ben blij dat ik hem toch heb gekeken. Met vlag en wimpel 4*
devidia
Ja, maar sommigen verwachten dan actie of horror of thriller of zo...
En gaan voor het ontbreken daarvan zeuren.
Of mensen verwachten op z'n minst IETS, en zelf dat krijgen we hier niet. supercrap deze film
Nomak
supercrap deze film
Slam_Duck
Stevige film die qua verhaallijn volgens mijn weten toch zeer verfrissend uit de hoek komt. De boodschap van de film wordt zeer duidelijk overgebracht op een spannende manier. Buiten het iets wat cliché einde( het moment dat ze buiten stappen uit de schuur is het voorbij waardoor het romatische koppeltje lang en gelukkig verder leven) is dit een sterk stukje film. 3,5*
eldodo
The happening was gisteren op de Vlaamse TV te zien, en mijn eerste kennismerking met deze film van Shyamalan. Het begon goed, maar faalt voornamelijk in een gebrek aan een uitdieping van het plot en karakters. De spanning wordt wel opgebouwd, maar zakt gaandeweg weer af omdat de film nergens heen lijkt te gaan. Mark Wahlberg viel enkel op door zijn vlakke acteerwerk, helaas.
AC1
Zo slecht dat ik er zelfs niet kwaad om werd. Ik was alleen heel verbaasd. Elk, maar dan ook elk idee dat in deze film voorkomt werkt totaal niet. Ik ben niet de grootste fan van Shyamalan maar hij kan toch wel beter.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Tian Xia Di Yi Quan
Actie / Drama, 1972

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008
zelfmoordman vrouw relatietreenatural disastercrisisparknatuurstrange behavior virusmysteriousunexplainedtoxin anxiousunprecedented