Genre: Komedie / Fantasy
Geregisseerd door: David Koepp
Met onder meer: Ricky Gervais, Téa Leoni en Greg Kinnear
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Ghost Town
"He sees dead people... and they annoy him."
Als Bertram Pincus (Ricky Gervais) sterft, maar na zeven minuten wordt gereanimeerd, blijkt hij als hij weer wakker wordt over de gave te beschikken om geesten te zien. Een van hen (Greg Kinnear) probeert hem te strikken om het nieuwe huwelijk van zijn weduwe (Téa Leoni) te beëindigen.
Dr. Bertram Pincus
Ghost Dad
Young Husband
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11909 berichten
Koepp, Gervais en Kinnear: mijn interesse is gewekt!
Bubblez
- 2060 berichten
doet me denken aan the frightness
'Frighteners' neem ik aan?
Meneer Bungel
Na je dood weer wakker worden... Hmm, wie gaat dat stukje eens herschrijven?
Nicolage Rico
- 20220 berichten
En de gave om geesten te zien. Tsjonge jonge, kunnen ze niets meer bedenken?
RickZ
Geen western maar kletstern, langdurige dramatiek en geklets in het rustige westen
fritsy
IMDb: 7.6/10 .............. 3,007 votes
en ik denk dat RickZ Ghost Town: The Movie bedoelt.
lykathea
En de gave om geesten te zien. Tsjonge jonge, kunnen ze niets meer bedenken?
We hebben het hier wel over Gervais hé.
De man die zelfs een "knock knock" joke grappig kan maken.
lykathea
Leuke komedie hoor, alhoewel 'ie tegen 't eind een beetje sappy werd.
De uitzonderlijke timing van Gervais en z'n gortdroge kop maken wat deze film toch bij de leukere komedies van het jaar schaart.
Ook is de chemie tussen Leoni en Gervais vrij goed aanwezig en speelt Kinnear (de geest) gelukkig een bescheiden rol.
RonMon
Gisteren gezien, vond hem niet tegenvallen. Ondanks dat je de afloop al van ver zag aankomen bleef de film me toch boeien.
Stem: 3,5 ster (7)
Zandkuiken
Ricky Gervais is een van m'n allergrootste helden en dus was ik erg benieuwd naar z'n Hollywood-uitstapje Ghost Town. En hoewel deze film het standaard verloop kent van een romantische komedie, weet Gervais er toch weer iets van te maken. Maar het is allemaal wat te light en te lief om het niveau te halen van The Office of Extras. Niettemin geinig en een film die Please Be Patient With Me van Wilco op de soundtrack heeft staan, kan sowieso rekenen op mijn sympathie!
brabusRUS
Dit is echt toevallig. Omdat ik morgen een Sigmoidoscopie(darm onderzoek) krijg, dacht ik dat het wel een goed idee zou zijn om een film te kijken om zo mijn gedachten even af te leiden. Maar wat gebeurt in deze film? De hoofdrol speler krijgt een Colonoscopie(vergelijkbaar met een Sigmoidoscopie) en wordt dood verklaart voor 7 minuten. Niet bepaald een gedachte om relax van te worden.
De film zelf is erg leuk. Leuk gespeeld door Ricky Gervais!
DaMovieJudge
Leuke komedie hoor, alhoewel 'ie tegen 't eind een beetje sappy werd.
you took the wordz out of my,,,,mouth,,,euhh fingers
Clueless Dork
Leuk filmpje hoor maar de chemie tussen Gervais en Tea Leoni is echt ver te zoeken.
De Meester
Leuke film met vrij origineel verhaal. Geen topper, maar met genoeg leuke momenten en de film verveelt geen moment. Een film om 'even lekker te kijken' zonder hele zware kost. Dikke voldoende! 3.5*
Justinx
Binnen een korte tijd heb ik erg veel respect gekregen voor Ricky Gervais. De manier waarop hij acteert, zijn verschijning; hij heeft iets speciaals. Met hoge verwachtingen van hem begon ik dan ook met het kijken van deze nieuwe film. Al vrijwel direct zie je dat Gervais totaal niet past bij de andere gecaste acteurs als pakweg Téa Leoni en diens huidige en ex-man in de film, die allen toch wel een hele andere sociale klas vertegenwoordigen dan Gervais' personage Bertram Pincus. En dat maakt al meteen het contrast van deze film duidelijk: Een slobberige tandarts niet niet te veel geeft om zijn uiterlijke verschijning (hij mag graag rondlopen in zijn werkkleding) en die probeert aan te pappen met de beeldschone en standvastige Glen (Téa Leoni). Dat de film enorm veel humor kan bevatten met dit contrast, mag je dan wel verwachten. Evenals overigens het verhaal dat 'vast wel goed gaat aflopen'.
Dat de film nog heel anders gaat lopen, had niemand in de eerste instantie kunnen verwachten. Het eerste uur van de film brengt ons namelijk niets meer of minder dan een komische 'niets-aan-de-hand'-film. De ontmoeting van tandarts Pincus met Gwen loopt in het begin zoals verwacht niet lekker, maar lijkt het steeds beter te klikken. In zoverre niet verrassend, maar wel erg komisch. Weinig heb ik bij momenten zo kunnen lachen. Een kokhalsende Gervais, onaangename gesprekken over de penis van een mummie en veel meer dan dat geven de lachspieren geen rust.
Was het niet voor het laaste half uur dat deze film gigantisch omdraait. Het verhaal ontwikkelt zich in een drama waarin alles mogelijk is en waar dat einde misschien helemaal niet zo goed afloopt als dat je in de eerste instantie had verwacht. Het vervolg geeft ons een aantal golven waarin je het ene moment denkt een prachtig einde te krijgen, maar dat het andere moment je die gedachte gruwelijk afneemt. Wel drie of vier verschillende eindes krijg je voor je kiezen die uiteindelijk leiden tot het echte einde. Daar ligt absoluut de kracht achter deze film.
Het totaalplaatje laat een humoristische semi-drama zien, die erg de moeite waard is om te zien. En of het einde nou zo fijn afloopt als gedacht? Daar moet je de film zelf maar voor zien.
Milan07
Een erg grappige film met een geheel nieuwe acteur voor mij in de persoon van Ricky Gervais. Het laatste deel van de film vond ik wat cliché en maakt de film iets onevenwichtig. Verder prima met heel veel leuke humor, wat ik in de meeste Amerikaanse komedies mis.
alec
Leuke komedie hoor, alhoewel 'ie tegen 't eind een beetje sappy werd.
De uitzonderlijke timing van Gervais en z'n gortdroge kop ... De rol als cynische tandarts is op z'n lijf geschreven, en juist die inslag, het beroep doen op zo'n pessimistisch mannetje maakt wat deze film in elk geval leuker maakt dan soort gelijke films.
Gedeeltelijk mee eens. Maar vond het einde juist verhelderend omdat je er eigenlijk zo op zat te wachten of 'er' nou iets mee wordt gedaan of niet.
De dialogen zijn echt een verademing (of wellicht bijzonder verwarrend) en op een dusdanige manier getimed dat de uitkomst vaak bizar grappig is. Een groot compliment
Klein minpunt is dat Leoni een beetje tegenviel in haar rol maar ze past goed bij Gervais.
Een *3.5
opa_paul
Wat een enorm komische film is dit zeg. Echt niet wat ik ervan verwacht had. Zeker een aanrader!
etel
Zo ik heb het gemiddelde even omhoog gehaald omdat dit echt een toffe film is. Kwam erachter (ik ben slecht in namen) dat dit die kerel van The Office is. Zeker een goede acteur.
Film is een aanrader, leuk, grappig, goed geacteerd... gewoon zien
Betamax
Vond het een prima film vooral Ricky Gervais had een prima rol.
Zeker veel grappige momenten in een goed verhaal.
Naduah
Ik kon deze film enorm waarderen....hoewel er inmiddels meerdere in dit soort genre zijn gemaakt. Verhaal was goed in elkaar gezet....heb soms echt vreselijk moeten lachen om bepaalde situaties....kortom...een aanrader!
Keane1983
Een erg leuke film...zit lekkere droge humor in (wat ik erg leuk vond was de scene in het ziekenhuis..patient vs. de doktor).
Heb echt met bepaalde stukjes erg moeten lachen.
Kijkt lekker weg en verveeld geen minuut. Goed geacteerd.
Wat oo erg leuk is, zijn de extra's op de dvd (vooral the making of)..
Echt een aanrader....3.5
NineEleven
Echt lachen heb ik niet gedaan..
Het is een leuk verhaal maar ook niet meer dan dat

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

The Boat That Rocked
Komedie / Muziek, 2009

City Island
Komedie / Drama, 2009
new york citylife and deathoverspelbusegyptewintermuseumsurgeonsterven en doodweduwemisanthrophyanti-social advocaatziekenhuisgeestdoormandentistexhibitiondead man lecturegreat dane anthropologisttalking to the dead manhattan, new york citydeath of husbandcardiopulmonery resuscitation dramedymummified bodiespatientsunresolved issues barseeing ghostsunlikely romancemisanthropeself-centeredhuman rights lawyer