• 9.374.710 stemmen

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Animatie / Komedie | 89 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Madagascar 2

Geregisseerd door: Eric Darnell en Tom McGrath

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2008

Plot Madagascar: Escape 2 Africa

"Still together. Still lost!"

De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.

Alex (stemrol)

Marty / Additional Zebras (stemrol)

Melman (stemrol)

Makunga (stemrol)

Mom (stemrol)

avatar van NulDerTien

NulDerTien

Ik heb erg genoten van de film.. vooral de pinguïns en die oma, haha. Erg leuke film. ik vond deze vrijwel evenleuk als deel 1. Ik heb me erg vermaakt

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Gewoon een lekker filmpie !

Niet zeiken ...... kijken !

avatar van Skrean

Skrean

Lachen, gieren en brullen.

avatar van ASroma

ASroma

leuke wegkijkfilm met gestolen verhaal van de lion king

avatar van whimp

whimp

strakke animatiefilm, ziet er allemaal leuk en grappig uit, voor mij blijft shrek op animatiegebied het toppunt maar met deze heb je ook een leuke avond, en gelukkig geen moraal, tenminste niet zo mierzoete die je door je keel word gedouwd, ook een pluspunt.4*

avatar van Katharina

Katharina

Ontzettend grappige film. Vol kleine dingetjes die echt geweldig grappig waren .

avatar van Raffael77

Raffael77

Katharina schreef:

Idd

avatar van Mandera

Mandera

Super leuke film! Ik vond het vooral leuk hoe er veelvoudig gebruikt werd gemaakt van muziek in de film. Telkens met de pinguïns: Music!

Deze film is absoluut beter dan deel 1 en zit voor met droge humor!

Absolute aanrader.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

Ik hou van dit soort films, maar om de een of andere reden zat iedereen in de bioscoop alleen maar op de 'tussenscenes' van de pinguins en apen te wachten.

Jammer is dat, hier heeft Ice Age ook last van. (Scrat)

Toch heb ik me wel vermaakt, maar een topper is het dan ook weer niet.

avatar van m1701

m1701

Ik vond de film leuk, maar zeker niet bijzonder

Wat mij betreft vond ik 1 vele malen beter

Veel meer leuke grappen

Verhaal was ook niet zo boeiend, eerder saai.

Vond het een beetje op het verhaal van The Lion King lijken!

Helaas 3*

avatar van AHWA

AHWA

Leuk, maar niet veel slechter of beter dan deel 1.

Het probleem met Madagascar is is dat de vier hoofdpersonages niet de grappigste zijn. De meeste humor komt van de pinguins af, en af en toe van Sacha Baron Cohen die weer met de vreemdste oneliners komt.

Als de personages waar de film om draait niet eens zo heel grappig zijn, zit je te snakken naar scenes met bijrolletjes die wel leuk zijn. Dat hele gedoe met die leeuwen en zebrapaarden was gewoon niet boeiend genoeg voor een hogere score.

Gelukkig zijn er altijd de pinguins en de apen nog die de film een flinke dosis humor meegeven. Dat weet de film naar een score van 3.5* te trekken.

De rest is niet saai of zo, maar de pinguins trekken de aandacht weg bij het verhaal omdat ze zo ongelofelijk hilarisch zijn. Dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling van de makers.

3.5* Zelfde score als deel 1.

avatar van Betamax

Betamax

Ik vond hem dus wel slechter dan deel 1.

Verhaal was erg langdradig.

Heb veel minder gelachen dan met de eerste.

avatar van Keane1983

Keane1983

Wat een heerlijkheid om naar te kijken....Het verhaal vond ik een beetje la-la...en niet meer zo spectaculair als deel 1, maar wist me wel de gehele film te boeien en een glimlach op mijn gezicht te toveren.

Moet ik ook wel heel eerlijk zeggen dat de film extra indruk op me gemaakt heeft omdat hij in blue-ray was.......

3.5

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Ik tegenstelling tot vele anderen vond ik deze leuker dan deel 1!

Grappig dat deel 1 zo veel meer media-aandacht kreeg terwijl ik die maar middelmatig vond.

Veel meer leuke grappen en kleinigheidjes dan deel 1, en ook meer kleinere verhaallijnen die uiteindelijk allemaal op elkaar aansluiten.

Veel droge humor en opmerkingen.

Betamax schreef:

Verhaal was erg langdradig.

Ja echt hé. Zat zo weinig tempo in en zo weinig nieuws en variatie. 1 uur en 20 minuten is dan ook véél te lang!

avatar van Wacko078

Wacko078

Super leuke film... Echt een gezellige feel good movie!!!

avatar van Macmanus

Macmanus

Maak dan gewoon een film met alleen maar grappige onzinnige karakters.

Welgeteld 1tje was leuk en dat was Julien. Geestig karakter super ingesproken, je hoort Sacha Baron Cohen er helemaal niet meer in terug. Maar dan heb je een lelijke leeuw die danst, een giraf die praat als iemand uit friends, en een nijlpaard en zebra die gewoon kut zijn. Haha wat een bont gezelschap, ow dus hij wordt eerst door een slechte leeuw verbannen om daarna terug te komen als held, WOW! O ja die pinguïns waren ook wel geestig. Jammer dan weer dat een oma met joods accent niet dood kan, zelden zo graag een oma dood willen zien gaan.

Leuke bijrol(len) houden het nog levend in een verder vrij dode film.

2 kleine sterren.

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Ik ben zeer te spreken over jouw recensie. Die doet mij goed.

avatar van JhonieCake

JhonieCake

Vandaag samen met mn zoontje en andere aanwezige kinderen de film in de bioscoop gezien. En de kinderen genoten van de film en lachten om grappen (die ik zelf niks aan vond). Oftewel dit is een gewoon een leuke kinderfilm.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Macmanus schreef:

Maak dan gewoon een film met alleen maar grappige onzinnige karakters.

Leuke bijrol(len) houden het nog levend in een verder vrij dode film.

2 kleine sterren.

Wat fijn dat je de hele film even voorzegt.

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

deel 1 is leuker...

avatar van behangdelul

behangdelul

Deel 2 is leuker

avatar van MarazRecep

MarazRecep

Niet te goed en niet te slecht, gewoon middenin. Was wel vermakelijk maar meer dan dat kwam het niet, dus krijgt van mij net een voldoende 3* (6/10)

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film is zeker net zo goed als de eerste.

avatar van sofripa

sofripa

Best oke deze animatiefilm. De pinguins waren het beste ingredient (net zoals de eekhoorn in Ice Age). De humor was meer een glimlach dan een schaterlach. Wat niet weg neemt; goed te pruimen. 3,5 sterren

avatar van ielss

ielss

gewoon een leuke film

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Erg leuk vervolg toch wel. Het ziet er allemaal erg mooi uit, echt geweldig die jungle. Ik heb bij vlagen slap gelegen van het lachen, al kwam hier soms ook weer erg bruut een eind aan. Die klote-oma bijvoorbeeld, vreselijk, wat een irritant rotmens. Echt totaal niet grappig. Voor de rest een leuk, vermakelijk verhaal. Niet veel speciaals, maar het viel me allemaal wel mee. De meeste karakters waren erg leuk en grappig. De hoofdrolspeler - leeuw - viel me dan nog het meeste tegen. De pinguins en dat beestje - met de stem van Sacha Baron Cohen - waren hilarisch. Het sloeg vaak nergens op, maar leuk was het wel. Grootste pluspunt is en blijft toch het hele uiterlijk van de film wat mij betreft. Dikke voldoende en misschien nét ietsje leuker dan deel één.

avatar van mavii

mavii

4.0 voor de film en nog 1.0 voor bernie mac r.i.p

avatar van barcam

barcam

Saai, langdradig, even slecht als deel 1.

Ik kan er niet aan doen maar vind nog altijd

de animatie en verhaal van "The Wild" stukken beter.

avatar van Legan

Legan

Vergelijkbaar met het eerste deel. Iets minder kinderachtig, maar met de net zo matige humor en tamelijk sfeerloos. Het verhaal is flinterdun en gaat soms van de hak op de tak. En natuurlijk speelt de cast personages die hun het beste liggen (bv uit de serie Friends, etc...). Personages die nauwelijks kunnen boeien, net zoals de meeste anderen; alleen de pinguïns waren enigszins vermakelijk. Maar om hun draait de film helaas niet.

Al met al een iets beter deel dan de eerste, maar nog steeds saai.

avatar van vwtune

vwtune

Ik vond hem vrij humorloos, eigenlijk gewoon niet leuk en saai.