Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 19 november 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Madagascar: Escape 2 Africa
"Still together. Still lost!"
De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.
Alex (stemrol)
Marty / Additional Zebras (stemrol)
Melman (stemrol)
Makunga (stemrol)
Mom (stemrol)
Fran
- 1953 berichten
Het eerste deel heb ik niet gezien maar deze film vond ik in ieder geval op zichzelf ook heel vermakelijk om naar te kijken. De karakters in de film zijn heel lief en vertederend om naar te kijken. De pinguins zijn hilarisch.
Minpuntje vond ik dat er in sommige scene's zoveel dieren zaten dat het af en toe heel chaotisch overkwam. Tenminste, voor de hele kleintjes die hier naar kijken.
Maar verder is het een superleuke, vrolijke en vertederende film om naar te kijken.
pooper
iets beter als deel 1, en natuurlijk de penguins. die redde film.
killerfreak
sterker dan deel 1, maar iets teveel melodrama in een animatiefilm imo. Maar kleintjes zullen dit natuurlijk wel een oooh-moment vinden, dus ja
Niet zo slecht, al waren mijn verwachtingen ook vrij laag. De accenten liggen anders, maar de humor werkt met momenten wel. Al heb je wel veel momenten het gevoel dat je alles al eens gezien had. Lijkt soms zelfs een update van The Lion King. Maar voor een animatiesequel heeft deze film het er nog best goed van afgebracht.
tommykonijn
Over het algemeen haalt het soms makkelijk het niveau van deel 1. Maar aan de andere kant mocht de film ook wat origineler. Het voelde eerder aan als The Lion King 4 i.p.v. een vervolg op Madagascar. Gelukkig zijn de personage's en de stemacteurs wel leuk bezig, en is dit al met al een lekker vermakelijke kinderfilm.
skipy05
Goede film. goed vervolg. Ik vond deze even goed als e 1ste. zitten ook weer leuke stukken bij. Verhaal was weer goed.
Minder dan het eerste deel maar nog steeds goed vermakelijk
soms wel iets te langdradig en inderdaad veel gefakt van
The Lion King
Goldenskull
Kon me bar weinig van deel 1 herinneren en ook dit deel heeft weinig memorabels in zich. Eerste paar minuten verveelden nog het minst. Later wordt het bij vlagen vervelend melodrama en erg langdradig.
1.5*, kan hier toch niet al te sympathiek voor zijn.
Minder dan het eerste deel maar nog steeds goed vermakelijk
soms wel iets te langdradig en inderdaad veel gefakt van
The Lion King
Edit
herzien en moet zeggen toch echt een flink stuk slechter dan het eerste deel
slechts 80 min lang maar had het gevoel dat tie ruim 2 uur duurde
echt erg langdradig en ronduit vervelend dit vervolg
Metalfist
Still together. Still lost!
Het eerste deel van Madagascar heb ik lang, lang geleden al eens gezien. Die film viel me toen goed mee maar op een vervolg zat ik niet noodzakelijk te wachten. Gisteravond wou ik eigenlijk Mission Galactica: The Cylon Attack (1978) zien maar omdat ik alleen maar een Hongaarse audiotrack kon selecteren was ik gedwongen om iets anders te zoeken. Het werd deze Escape 2 Africa.
Volgens mij is deze sequel niet noodzakelijk beter dan het eerste deel maar zeker en vast ook niet slechter. De film voelt nogal vaak aan als een rip-off van de Lion King maar echt storen doet het niet want we krijgen een vermakelijk verhaaltje voorgeschoteld. De meeste grappen zijn geslaagd maar het zijn vooral de pinguins en King Julien die de show stelen. Het plot heeft dan ook niet al te veel om handen, dan was de Lion King toch beter, maar dankzij de randpersonages blijft het wel allemaal vermakelijk. Natuurlijk zitten er weer tal van clichés in en wijze levenslessen maar het is en blijft natuurlijk een tekenfilm. Je kunt moeilijk verwachten dat je een echt beeld van Afrika krijgt voorgeschoteld. Visueel valt het ook allemaal wel goed mee. Persoonlijk ben ik meer voor de oude vertrouwde Disney tekenstijl à la Alladin, de Aristokatten, Lion King en vele andere films waar ik mee ben opgegroeid maar ik moet toegeven dat het hier ook allemaal wel netjes overkomt. Natuurlijk is het jammer dat de manen van Alex nooit bewegen en dat het allemaal digitaal moet tegenwoordig maar het heeft wel iets, al zal het nooit de charme van weleer halen. Hmm, nu klink ik wel erg oud precies...
Een animatiefilm valt of staat met twee factoren. Het eerste is de visuele stijl die hier wel vermakelijk is maar het tweede is de manier waarop de personages worden ingesproken. Het één kan bijna niet zonder het ander en wanneer de stemmen rotslecht zijn, laat je de visuele pracht ook al gemakkelijk vallen. Gelukkig kent dit 2e deel op het onverwachte succes dat deel 1 was genoeg sterke stemacteurs. Pluspunt is al het feit dat de originele cast uit deel 1 weer van de partij is. Ben Stiller is wat de minste in zijn rol van Alex. Het probleem is dat hij een nogal kenmerkend stemgeluid heeft waardoor ik constant aan films als Meet the Fockers of Dodgeball moest denken. Schwimmer heeft eenzelfde probleem maar vreemd genoeg is het totaal niet storend. Misschien ligt het eraan dat zijn personage van Melman wel redelijk dicht in de buurt komt van Ross uit Friends waardoor het me niet irriteert. Chris Rock is fantastisch als Marty en de vele andere zebra's maar ook Jada Pinkett Smith is de moeite waard in haar rol van Gloria. Toch wordt de rol gestolen door de bijrollen. Sacha Baron Cohen gooit zijn Borat, Ali G en een zak vol andere typetjes buiten en geeft een hilarische stem aan King Julien. Elke keer weer hilarisch wanneer hij in beeld is. Een tijd geleden heb ik eens een Nederlandse versie van de spin-off 'De Pinguïns van Madagaskar' gezien maar die stem is toch bijlange na niet zo goed als die van Cohen. Alec Baldwin doet het ook erg goed als Makunga, een stem die er nogal gemakkelijk is te herkennen mede door het feit dat Makunga wel echt hard op de Baldwin broertjes lijkt. Will i Am past op zich wel goed bij Moto Moto maar het is een personage dat me niet echt boeide waardoor ik hem al snel ook niet echt boeiend vond. Wel leuk om Fergie ook nog eens even te horen. Qua muziek boeit het me totaal niet wat ze maakt maar sinds Nine heb ik wel ergens een zwak voor haar.
Hier en daar een verwijzing naar een klassieker die wel leuk zijn om te spotten. De personages zijn leuk, al stelen de bijrollen de show, maar visueel is het net ietsje minder dan de vroegere animatiefilms. Ik zei het al, niet beter dan het eerste deel maar zeker ook niet slechter.
Vinokourov
Van hetzelfde kaliber en niveau als deel 1. De vier ontsnappelingen zoeken hun heil in Afrika en beleven weer een leuk avontuurtje, waar opvallend veel elementen uit The Lion King zijn overgenomen. Het is allemaal maar wat gemakkelijk en de animatie blijft niet denderend. Meer kan ik er niet van maken.
Sportingerke
Erg flauw vervolg op een animatiefilm die ik zelf ook al niet super vond. Op de pinguins en de dansende leeuwen na zijn er weinig leuke momenten en hoewel het geheel slechts een klein anderhalf uurtje vind ik dit meer dan genoeg.
Was serieus aan het twijfelen om hem af te zetten, maar heb hem dan toch maar de hele rit uitgezeten.
Extra minpunt was dat het een gedubde versie betrof en ondanks de grote namen (genre Borgmans, Pas, Agnew, Damen en Vanthielen) zie ik toch 100 keer liever de originele film. Ik hou van dansen, dansen ipv I like to move it, move it ; komaan, wie verzint dat
Daarom maar 1.5 sterren...
TheLionKingFan
ik heb een stukje in het NL gezien
Ik hou van vet,ik hou van fatsig.......

TimZor
slecht vervolg snap niet dat deze een hogere waardering heeft dan het eerste deel. Weinig humor en zelfs de 80 minuten waren nog wel erg lang. Twee echt erg leuke momentel de haai. En nog voordat de film begint dat je het dreamworks logo ziet en dat de pinguins het jongetje neerslaan om het hengeltje over te nemen was hilarisch maar eigenlijk wel zielig dat het meest hilarische moment van de film aan het begin was dat de film nog niet eens begonnen was ?
juhnzun
zijn ook percies de twee scenes die mijn vingers ervan weerhouden om een 0'5 te stemen
totti999
De scene waarin Alex en Marty ruzie krijgen over een vernielde Ipod terwijl het vliegtuig naar beneden plettert is toch wel bijzonder grappig!
TheLionKingFan
Het voelde eerder aan als The Lion King 4 i.p.v. een vervolg op Madagascar. 3,0*
Oeh,dat vind ik niet erg.
Denzz
deze film breidt natuurlijk voort op het succes van de eerste film. de eerste film was zeer grappig en vermakelijk dus besloot ik deze sequel ook eens op te zetten. ik heb me wel geamuseerd met deze animatiefilm. leuke kinderfilm, veel grappen en ook mooi geanimeerd. de engelstalige stemmen van chris rock en stiller zijn ook wel grappig bij hun karakters. een dreamworks-film heeft natuurlijk nooit zo'n charme als een pixar-film zoals ratatouille of toy story, maar ik kan ze wel waarderen.
mister blonde
Wat is dit slecht zeg. Totaal niet geestig, vreselijk lelijk gemaakt en een ongeinspireerde clichematige pestbende. Heb 2 of 3 keer gegniffeld, dus 1 ster, maar das eigenlijk al fors. Vind de animatiefilms van dreamworks een verschrikking.
Angrod_Pallanén
Blijft een leuk vervolg.
'Madagascar 2' brengt dezelfde lol en eindeloos leuke personages als deel 1. Ze dragen de film prima, maar kunnen niet verbloemen dat het verhaal ongeïnspireerd is.
In deel 1 voelde de dynamiek tussen de vier hoofdpersonages gebalanceerd, maar nu is Alex te ver naar voren geschoven terwijl zijn verhaallijn veruit het minst grappig is. Daar heeft de film ook een gebrek. Met een dergelijke film mikt Dreamworks vooral op humor en hoewel je wel enkele keren lacht, mist het de geweldige grappen uit deel 1.
De personages zijn ontzettend leuk, de rest alleen niet.
Cijfer blijft hetzelfde.
Tonypulp
Oké vervolgdeel. Ik herinner me het eerste deel als 'aardig'. Dan verschilt het in beleving, zo jaren later, iig niet veel. Nog steeds kan ik het rijtje opdreunen; visueel erg karig en een shitload aan mislukte jokes, maar tussen al dit gedoe zit ook een kern die wél erg leuk uit de hoek komt.
Vooral de pinguïns waren geweldig in dit tweede deel, heel andere vorm van humor dan de rest van de personages, twijfel ook of de jonge kijkers het meeste wat ze bijv. parodiëren wel meekrijgen, of überhaupt weten waar ze het over hebben (zwangerschapsverlof en vakbond, bijvoorbeeld). Ik vond het de komische noot die Madagascar 2 nodig had, want de rest...tsja...de rest
Vooral die oma, ouch! Wat een vre-se-lijk misplaatste, onleuke en irritante 'bijdrage' zeg. Ook het verhaaltje is véél te ver gezocht, het mocht wel wat minderen op het gebied van toevalligheden. De cast blijft wel erg leuk, bekende namen, oké prestaties. Kan er wel mee door, maken mindere leuke grapjes niet beter dan ze zijn maar de momenten die écht tellen dragen ze goed.
Al met al niet geweldig, maar kan ook niet ontkennen dat ik me er af en toe best goed mee heb vermaakt.
u.alreadyknow
Ik denk dat ik dit toch wel een van mijn favoriete Animatie films kan noemen. Alle personages vind ik leuk en grappig, behalve de oma.
Vooral king Julien en de Penguins zijn mijn favoriet! De liedjes zijn ook leuk, heel de film vind ik vrolijk en achteraf heb ik een goed gevoel. Heb hem meerdere keren gezien en blijf Madagascar 2 leuk vinden.
Diogo
Deze film vind ik veel leuker dan deel 1.
Het verhaal is leuker, en de film kijkt fijner weg.
Zeker het meerdere keren bekijken waard
bollepeer
ondanks dat ik niet van dit genre houd, vond ik dit zeer vermakelijk. beter dan deel 1. mooie plaatjes, leuke stemmen. ja wel een aanrader.
martijn011
- 2034 berichten
Net iets minder dan het eerste deel.
In dit deel is het verhaal nóg minder. Het leek wel of er totaal geen inspiratie was en toen maar iets van 'de Leeuwenkoning' hebben gejat.
Alex de leeuw staat nog meer op de voorgrond. Dat komt de andere drie rollen niet ten goede. Vooral Marty is een beetje hulpeloos naar de achtergrond verdwenen, zeker vergeleken met z'n rol in het eerste deel.
Toch is het prima uit te zitten, lekker muziekje erbij en het is zo voorbij.
Helaas net niet goed genoeg voor een voldoende.
TheLionKingFan
Het voelde meer iets als The Lion King dan als Madagascar.
Leuk voor tussendoor.
Mrs.Congeniality
Deel 1 is erg leuk, maar deel 2 mag er ook best zijn! Ontzettend leuke animatie voor jong en oud. Ook qua karakters zijn ze ontzettend leuk in elkaar gezet. Ik kijk hem altijd in Nederlandse audio, omdat mijn dochtertje er anders niks van verstaat en vind de stemmen ook goed gedaan. Dit is een film die ik telkens weer gezellig meekijk en die niet gaat vervelen, ook is de verhaalijn gewoon leuk

Penguins of Madagascar
2014