Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 19 november 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Madagascar: Escape 2 Africa
"Still together. Still lost!"
De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.
Alex (stemrol)
Marty / Additional Zebras (stemrol)
Melman (stemrol)
Zuba (stemrol)
Makunga (stemrol)
Mom (stemrol)
finitio
leuk om weg te kijken, maar dat is dan ook alles wat deze film te bieden heeft
Hankieh
Leuk filmpje om te zien, maar niet werelds, eerste was beter
Toch 3.5*
JohnWilliams
Een Must-see filmpje denk ik.
Tot nu toe veel positieve reacties gehoord over de film!
miepke
Ik vond 'm persoonlijk leuker dan de eerste.
Maar dat komt ook de sfeer die er hing bij onze personeelsvoorstelling.
Leuk!
hersenschimm
leuk filmpje, kan niet echt zeggen of deel 1 zoveel beter was als deze. andere sfeer, enkele nieuwe karakters.. doch blijft de droge humor geweldig!
Zellof
Eerste deel was de grens wel heel hoog gelegd voor het 2de deel. Ze zijn er in mijn ogen niet in geslaagd om de lijn door te zetten. De oude vrouw en pingiuns die in het eerste deel voor vermaak zorgden was in dit deel niet terug te zien.
Blij dat ik hem op de computer heb gezien en hier niet geld aan heb besteed. Morgen Wall e kopen !
2,5
Carolaah
Hm ik was niet zo'n fan van Madagaskar I, vond de film mooi gemaakt, maar het verhaal niet zo leuk en de humor ook niet echt leuk. Het was het nét niet.
Vorige week kregen we deze voorgeschoteld met de Sneak. Moet zeggen dat ik af en toe wel echt gelachen heb, maar eigenlijk vond ik ook veel dingen weer niet zo grappig. Het verhaal vond ik wel lachen. Leuker dan de eerste film, vind ik dan..
Leuk filmpje, maar niet fantastisch
hersenschimm
Madagascar I was imo 1 van de weinige amerikaanse animatiefilms waar de humor net dat niveautje hoger zat dan al de rest
JeaHM
Kijkt wel leuk weg maar was duidelijk minder dan deel 1. Had meer verwacht, beetje jammer.
RodneyS
Madagascar behoort, ook dit tweede deel, tot 1 van mijn favoriete animatiefilms.
Leuke humor, goede animatie en vermakelijk verhaaltje.
OlafK
Aardig film die de lijn van deel 1 goed doortrekt. De humor zoals die ook al in deel 1 zat, is weer aanwezig. Heel aardig wegkijkfilmpje. Madagascar: Escape 2 Africa is in mijn ogen wel meer een "huur-filmpje" dan een reden om naar de bioscoop te gaan. Vond je deel 1 echter erg leuk, zul je zeker niet bedrogen uitkomen.
amanda22
Ik vond het een grappige, leuke en ontspannende film.
Misschien niet zo leuk als deel 1, maar goed ik heb toch 90 minuten genoten van de simpele humor van de dieren
sweetlover100
Ik vond deel 1 duidelijk beter als deel 2, ik vond deel 2 was meer sentimenteler door dat alex zijn familie tegenkomt enzo, beetje vol clichés. De humor was zeker goed, maar vond dat er wel wat meer humor in had mogen zitten.
AceRed
2,5
Dat oude vrouwtje was juist wel terug te zien en dat was dan gelijk ook het enige minpunt van de film. Ze is erg vervelend om naar te kijken. De pinguïns heb ik juist weer erg om gelachen, en de rest van de film was ook absurd vermakelijk, ik zou zeggen een aanrader voor een avondje lachen.
Resh
Echt een vermakelijke film zeker om gelachen maar het was zeker niet zo goed als deel 1. De oude vrouw en de pinguins waren weer natuurlijk weer ontzettend grappig. De verhaal is ook erg leuk in elkaar gezet. Maar tog net ietje minder dan deel 1. Maar zeker een top animatiefilm! Echt een aanrader!
tukkerstein
In het genre een van de beste, vrij veel humor die niet altijd even geslaagd is (lees: bijdehante humor), maar sommige grappen komen goed aan en ook veel leuke personages. Verhaal met zoals gebruikelijk een moralistisch tintje, maar erg veel hinderen doet het niet.
soom
Arrr.. Na het teleurstellende the Little Mermaid: Ariel's Beginning gezien te hebben, had ik het wel weer gehad met sequels, prequels, en hoe je al die vervolgen ook mag noemen. Dus ging ik naar Madagascar: Escape 2 Africa. Een logische keuze? In het begin dacht ik nog wel even dat ik bij de verkeerde film zat, vanwege het begin, maar toen kwamen de vertrouwde beelden tevoorschijn, die ik tot uit den treure voorgekauwd kreeg door de tientallen trailers die ik te zien kreeg, en waar Madagascar ook voortdurend onder te vinden was.
Een kleine voldoende is op zijn plaats, al vind ik het wel een mindere film dan deel 1. En ik houd mijn hart vast voor deel 3, net als Ice Age 3. Kunnen die mensen nu eens leren dat er ook ergens een einde aan kan komen..?
Waar in deel een wat gebrek aan was, wordt hier verholpen. Er zit in dit deel namelijk meer humor. Helaas komt er tegen het eind een klein dipje en vertraagt de trein weer, maar e.e.a. is beter te pruimen dan bij een doorsnee animatie-sequel. Grappig filmpje. Goed.
martenaria
pinguins zijn nog steeds top. rest van de film is minder dan deel 1 vind ik. maar wel leuk nog. 3.5 sterren
FillumGek
Mijn verwachtingen waren aardig hoog, omdat het eerste deel verrassend leuk was.
Het verhaaltje was niks bijzonders. Het deed me vooral denken aan The Lion King en soms ook aan The Land Before Time III. Geen punt op zich, in dit soort films dient het verhaaltje meer als een kapstok waaraan je leuke grappen kan ophangen. Dat is dan weer wel geslaagd. Als je de humor uit het voorgaande deel weet te waarderen, dan zul je ook hier met een glimlach op je smoel zitten.
De voicecast was trouwens weer goed ingesproken met Cohen als de hilarische Julien als hoogtepunt, net als in deel één overigens. Hoewel Stiller vast z'n best heeft gedaan ergerde ik me af en toe aan zijn stem. Ik zag geen Alex the Lion, maar de hele tijd de zielige Gaylord Focker uit de Meet the...-films. Sommige zinnetjes leken haast gekopieerd. Wat me trouwens ook opviel is dat Melman aardige gelijkenissen treft met de kop van Anthony Lurling
Verder is de film weer aardig doorspekt met leuke herkenbare liedjes en ziet het er mooi verzorgd uit. Het moraaltje of liefdesverhaaltje is haast verplichte kost; beetje jammer, maar niet echt storend. Niks mis met deze film dus.
Edwin Pindahaai
En dan toch deze film 3,5* geven.
Ik zie het niet vaak, maar dit maal vind ik de opvolger leuker dan het origineel. Ik vond Madagascar 1 grafisch erg aardig maar ik vond de film wat teleurstellend wegens echt leuke humor.
Deel 2 is juist vele malen grappiger. Dit komt doordat je buiten de 4 hoofdpersonages ook weer de enorm grappige pinguins hebt, maar het wordt aangevuld met heel veel nieuwe dieren. Groepen leeuwen, zebra's, apen, een haai...je verzint het niet of ze zijn er. En regelmatig moest ik erg om hen lachen.
De humor is simpel, maar wel scherp en treffend. Het verhaal is niet groots, best simpel eigenlijk omdat de enige reden daarvoor is dat de makers graag de groep in Afrika wilden laten uitkomen maar dat geeft niet zo bij dit vervolg. De film is grafisch echt enorm mooi. De Afrikaanse steppe, de jungle, enorme groepen dieren...het ziet er zo mooi uit. Neem daarbij de leuke humor en het feit dat ie niet langer duurt dan nodig is en je hebt een erg leuk vervolg.
Speciale vermelding nog even voor de vele liedjes die terugkomen. Erg grappig, zon muzikale film. En ik sluit af dat de pinguins toch weer de show stalen. Ze komen maar af en toe voor, maar elke keer was het geweldig! Klasse!
Hele ruime voldoende: 4*
kevinhiero
Leuke humor, goede animatie en vermakelijk verhaaltje.
als je echt een goede animatiefilm wilt zien moet de de ice ages kijken, tenzij je ze al heb gezien
Taken
redelijk filmpje, het eerste deel was echt beter.
Nelusje
Ik vond 1 wel leuk, maar 2 is voor volwassenen toch leuker. Goeie grappen, lekker politieke pinguins en dictatoriale Ringstaartmaki's, wat wil je nog meer?
rikvanbeek
Zeer vermakelijke film.
Veel beter dan de eerste met idd een hylarische Ringstaartmaki als dictator haha.
Heb ook genoten van Chris Rock als ehmm zebra's

Madagascar
2005

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Earth