- Home
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 19 november 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Madagascar: Escape 2 Africa
"Still together. Still lost!"
De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.
Alex (stemrol)
Marty / Additional Zebras (stemrol)
Melman (stemrol)
Zuba (stemrol)
Makunga (stemrol)
Mom (stemrol)
wwelover
Gewoon een leuke wegkijker. Weinig hoogstaands, en redelijk voorspelbaar en opvallende grapjes. Maar ja gewoon verstand op nul en lachen. Die pinguins en die oma waren het leukst. En natuurlijk die zingende koning, weet niet eens wat voor best het was. En Marty de Zebra is erg leuk, met al die zebra's die exact hetzelfde zijn. Hij is niet leuker dan deel 1, maar geinig om thuis te zien op zondagmiddag.
OlafK
Aardig film die de lijn van deel 1 goed doortrekt. De humor zoals die ook al in deel 1 zat, is weer aanwezig. Heel aardig wegkijkfilmpje. Madagascar: Escape 2 Africa is in mijn ogen wel meer een "huur-filmpje" dan een reden om naar de bioscoop te gaan. Vond je deel 1 echter erg leuk, zul je zeker niet bedrogen uitkomen.
tukkerstein
In het genre een van de beste, vrij veel humor die niet altijd even geslaagd is (lees: bijdehante humor), maar sommige grappen komen goed aan en ook veel leuke personages. Verhaal met zoals gebruikelijk een moralistisch tintje, maar erg veel hinderen doet het niet.
Waar in deel een wat gebrek aan was, wordt hier verholpen. Er zit in dit deel namelijk meer humor. Helaas komt er tegen het eind een klein dipje en vertraagt de trein weer, maar e.e.a. is beter te pruimen dan bij een doorsnee animatie-sequel. Grappig filmpje. Goed.
FillumGek
Mijn verwachtingen waren aardig hoog, omdat het eerste deel verrassend leuk was.
Het verhaaltje was niks bijzonders. Het deed me vooral denken aan The Lion King en soms ook aan The Land Before Time III. Geen punt op zich, in dit soort films dient het verhaaltje meer als een kapstok waaraan je leuke grappen kan ophangen. Dat is dan weer wel geslaagd. Als je de humor uit het voorgaande deel weet te waarderen, dan zul je ook hier met een glimlach op je smoel zitten.
De voicecast was trouwens weer goed ingesproken met Cohen als de hilarische Julien als hoogtepunt, net als in deel één overigens. Hoewel Stiller vast z'n best heeft gedaan ergerde ik me af en toe aan zijn stem. Ik zag geen Alex the Lion, maar de hele tijd de zielige Gaylord Focker uit de Meet the...-films. Sommige zinnetjes leken haast gekopieerd. Wat me trouwens ook opviel is dat Melman aardige gelijkenissen treft met de kop van Anthony Lurling
Verder is de film weer aardig doorspekt met leuke herkenbare liedjes en ziet het er mooi verzorgd uit. Het moraaltje of liefdesverhaaltje is haast verplichte kost; beetje jammer, maar niet echt storend. Niks mis met deze film dus.
DeCol
Waar ik deel 1 al vond tegenvallen vond ik deze ook tegenvallen. De film begint leuk met een leuke dosis humor. Die pinguins en die julien zijn geweldig! Maar daarna kakt het verhaal een beetje in en is het grappige er ook af. Het was dat mijn vriendin zo graag naar de film wilde anders was ik er niet naartoe gegaan. Dankzij de hele mooie graphics, muziek en de humor: 3*
hellblazer93
Iets leuker dan deel 1; ze hebben kennelijk van hun fouten geleerd. De humor is hier wat beter en de uitwerking is misschien wat beter gelukt. Ik vond dat kleine hamstertje (of wat dat ook was) ook grappig overigens.
Macmanus
Maak dan gewoon een film met alleen maar grappige onzinnige karakters.
Welgeteld 1tje was leuk en dat was Julien. Geestig karakter super ingesproken, je hoort Sacha Baron Cohen er helemaal niet meer in terug. Maar dan heb je een lelijke leeuw die danst, een giraf die praat als iemand uit friends, en een nijlpaard en zebra die gewoon kut zijn. Haha wat een bont gezelschap, ow dus hij wordt eerst door een slechte leeuw verbannen om daarna terug te komen als held, WOW! O ja die pinguïns waren ook wel geestig. Jammer dan weer dat een oma met joods accent niet dood kan, zelden zo graag een oma dood willen zien gaan.
Leuke bijrol(len) houden het nog levend in een verder vrij dode film.
2 kleine sterren.
Leland Palmer
Erg leuk vervolg toch wel. Het ziet er allemaal erg mooi uit, echt geweldig die jungle. Ik heb bij vlagen slap gelegen van het lachen, al kwam hier soms ook weer erg bruut een eind aan. Die klote-oma bijvoorbeeld, vreselijk, wat een irritant rotmens. Echt totaal niet grappig. Voor de rest een leuk, vermakelijk verhaal. Niet veel speciaals, maar het viel me allemaal wel mee. De meeste karakters waren erg leuk en grappig. De hoofdrolspeler - leeuw - viel me dan nog het meeste tegen. De pinguins en dat beestje - met de stem van Sacha Baron Cohen - waren hilarisch. Het sloeg vaak nergens op, maar leuk was het wel. Grootste pluspunt is en blijft toch het hele uiterlijk van de film wat mij betreft. Dikke voldoende en misschien nét ietsje leuker dan deel één.
neo
Na gisteren het compleet humorloze Flushed Away te hebben gezien (we scheren maar even alle Amerikaanse en Britse 3d animatie films over één kam) is dit toch wel weer erg leuk. Zelfs stukken leuker als Madagascar 1. Er zijn wat politiek incorrecte grappen, meer echt leuke figuurtjes en genoeg ruimte voor de pinguins. Ook ligt dit tweede deel niet stil vanwege een vervelend sentiment. Het is een groot woord om het het een wereld van verschil te noemen tussen de twee delen, maar zo voelt het wel. Onveranderd blijft de zeer aangename score van Hans Zimmer. Alleen moet je dan wel even langs de zoveelste flauwe Morricone parodie muziek kijken.
Samen te vatten als een combinatie van
, ... en
Op 90 minuten opgepropte grapjes twee keer gniffelen is gewoon slecht. Compleet ongrappig vehikel met enorm irritante muziek en humor.
Ziet er verder ook niet echt mooi uit. De figuurtjes clashen nog hard met hun omgevingen en men lijkt moeilijk te kunnen kiezen tussen een iets gestyleerdere look of realisme. Daardoor is het geheel gewoon best erg kischerig en lelijk te noemen.
Voice acting is ook érg slecht, waarbij de meeste acteurs bijna gewoon zichzelf zijn. Verhaaltje is vervelend en nodeloos dramatisch gezien de platheid van het geheel.
Als ik foute personages op I Like To Move It will zien dansen ga ik wel naar YouTube, die filmpjes zijn doorgaans ook nog 10 keer zo grappig als dit gebeuren.
Misschien als men een leukere spin-off voor die pinguins voorziet, en er een paar echt humoristische schrijvers opzet dat het ooit nog wat wordt met Madagascar, verder een duidelijk dieptepunt in het Amerikaanse animatie gebeuren. En da's een diepe val.
Niveath
Ook het vervolg scoort bij mij makkelijk een voldoende. Goeie animaties, leuke grappen en de tijd vliegt weer om.
serpico
De zoveelste Hollywood-animatie over een groep dieren, menigeen verliest zijn aandacht al bij de gedachte alleen. Ikzelf, echter, vermaak me meestal wel met dit animatie-genre, dat mits juist gedoseerd vaak een hoog niveau van meligheid weet te bereiken en iedere film weer een verbluffende animatiestijl tentoonspreid.
En hier ook: Madagascar 2 is een hoogtepuntje in zijn tweederangs genre. Als je goed je best doet, weet je best wel mee te leven met de 4 hoofdpersonages, die verder eigenlijk helemaal niet zo heel grappig zijn. De meeste humor moet komen van de bijpersonages, vooral natuurlijk de pinguins en de briljante King Julien die zich met Sacha Baron Cohen's stem overal een stompzinnig en fantastisch antwoord op weet. Aangevuld met vrolijke kleurtjes en nog een rats debiele personages (die apen
), opvallend leuke muziek en een spervuur aan al dan niet subtiele woord-en beeldgrapjes, waarin de échte grappen vaak het minst grappig zijn, is Afrika in deze film een zeer vrolijke beestenboel waar je waarschijnlijk heel blij van wordt. Net als ik.
Belangrijkste van alles is gewoon dat je je eraan overgeeft. Aan de cliché's en moraaltjes enzo. De film weet maar al te goed wat hij is en neemt zichzelf verre van serieus, en voelt vaak meer aan als parodie dan wat anders. Heerlijk
Omgevingen en personages zijn uitermate vloeiend en creatief geanimeerd, de vaart valt eigenlijk nooit weg en er wordt vooral niet teveel hooi op de vork genomen. Gewoon doen waar ze goed in zijn: grappig zijn. En een uur en een kwartier na het ontroerende begin met een klein leeuwtje later is het alweer afgelopen. En een swingend afscheid zit er ook nog wel in.
2 kleine opmerkingen nog die de film zijn hoge punt rechtvaardigen:
"Moto Moto. A name so nice, you like to say it ... twice."
"Let's quickly sacrifise him, before we come to our senses!"
®Tc
Een donkere leeuw met zwart haar neemt het op tegen de koning en prins van de jungle met bruin haar. Déjà vu !
Weinig creativiteit bij de schrijvers dus deze keer al blijft Madagascar een vermakelijk boeltje. Die pinguïns blijven geweldig en geestig. Ze zijn ook grappig geanimeerd. De decors op hun beurt zijn mooi neergezet. Ikzelf prefereer pixar hun stijl.
Maar er zit nu wel meer irritante scènes in dan in het eerste deel. Die dansscènes zitten er nog steeds in en het gevecht met die oma was enorme crap.
Normaal 3 sterren maar door mn laatste opmerking gaat daar nog een halfje vanaf.
Niet echt crack-a-lackin.
Ik begrijp nooit zo goed waarom ze zo'n vervolg nou moeten maken en er vervolgens niks mee doen. Waarom niet al die moeite en dat geld gebruiken voor een nieuw concept?
Halfje erbij voor die droge king Julian, daar moest ik dan wel af en toe om lachen.
Redelijk leuk, maar vooral een herhaling van zetten. Film speelt een beetje leentjebuur bij The Lion King en Ice Age en moet het wederom van de grappige pinguins hebben, die soms lekker droog overkwamen. Er zit een hoop vaart in de film en qua animatie ziet het er best goed uit. De film verveelt op zich niet, maar bijzonder of echt heel leuk wordt het nergens!
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik vond de film erg vermakelijk. Ik had destijds deel 1 nog niet gezien (die ik overigens ook erg leuk vond), maar dat maakte niks uit, ik kon het alsnog goed volgen.
Ik moet wel opmerken dat de stemmen soms iets te duidelijk als die van mensen klinken, maar wel op een positieve leuke manier dan.
De hilarische momenten met wat verwijzingen naar The Lion King, maken het een prachtfilm!
DieGo
Best wel leuk eigenlijk. Het verhaal is niet interessant en dient alleen maar om de meest debiele situaties te laten passeren (pinguins die vliegtuigen in elkaar zetten bijvoorbeeld), de verwijzingen naar The Lion King en Survivor zijn overigens wel leuk verzonnen. Het is dan ook de gort droge humor die deze film de moeite waard maakt en dan vooral de bizarre acties en uitlatingen van de perfect gecaste Sacha Baron Cohen als King Julien.
Aapje81
Heel schattig vervolg dat het vooral moet hebben van zijn hoge cuteness factor. Hoogtepunt was voor mij Alec Baldwin als de gemene leeuw en Schwimmer als Giraf. Het is niet allemaal even geweldig maar ik heb me hier toch wel mee vermaakt en af en toe best gelachen.
movie acteurs
Iets beter dan de vorige film.
Grappen waren wat leuker. Er zitten niet te veel drukke ADHD karakters in en het is minder irritant dan de vorige film. Ook is deze met de tweede kijk beurt nog steeds best vermakelijk. 3,5.
Fran
- 1953 berichten
Het eerste deel heb ik niet gezien maar deze film vond ik in ieder geval op zichzelf ook heel vermakelijk om naar te kijken. De karakters in de film zijn heel lief en vertederend om naar te kijken. De pinguins zijn hilarisch.
Minpuntje vond ik dat er in sommige scene's zoveel dieren zaten dat het af en toe heel chaotisch overkwam. Tenminste, voor de hele kleintjes die hier naar kijken.
Maar verder is het een superleuke, vrolijke en vertederende film om naar te kijken.
killerfreak
sterker dan deel 1, maar iets teveel melodrama in een animatiefilm imo. Maar kleintjes zullen dit natuurlijk wel een oooh-moment vinden, dus ja
Goldenskull
Kon me bar weinig van deel 1 herinneren en ook dit deel heeft weinig memorabels in zich. Eerste paar minuten verveelden nog het minst. Later wordt het bij vlagen vervelend melodrama en erg langdradig.
1.5*, kan hier toch niet al te sympathiek voor zijn.
Metalfist
Still together. Still lost!
Het eerste deel van Madagascar heb ik lang, lang geleden al eens gezien. Die film viel me toen goed mee maar op een vervolg zat ik niet noodzakelijk te wachten. Gisteravond wou ik eigenlijk Mission Galactica: The Cylon Attack (1978) zien maar omdat ik alleen maar een Hongaarse audiotrack kon selecteren was ik gedwongen om iets anders te zoeken. Het werd deze Escape 2 Africa.
Volgens mij is deze sequel niet noodzakelijk beter dan het eerste deel maar zeker en vast ook niet slechter. De film voelt nogal vaak aan als een rip-off van de Lion King maar echt storen doet het niet want we krijgen een vermakelijk verhaaltje voorgeschoteld. De meeste grappen zijn geslaagd maar het zijn vooral de pinguins en King Julien die de show stelen. Het plot heeft dan ook niet al te veel om handen, dan was de Lion King toch beter, maar dankzij de randpersonages blijft het wel allemaal vermakelijk. Natuurlijk zitten er weer tal van clichés in en wijze levenslessen maar het is en blijft natuurlijk een tekenfilm. Je kunt moeilijk verwachten dat je een echt beeld van Afrika krijgt voorgeschoteld. Visueel valt het ook allemaal wel goed mee. Persoonlijk ben ik meer voor de oude vertrouwde Disney tekenstijl à la Alladin, de Aristokatten, Lion King en vele andere films waar ik mee ben opgegroeid maar ik moet toegeven dat het hier ook allemaal wel netjes overkomt. Natuurlijk is het jammer dat de manen van Alex nooit bewegen en dat het allemaal digitaal moet tegenwoordig maar het heeft wel iets, al zal het nooit de charme van weleer halen. Hmm, nu klink ik wel erg oud precies...
Een animatiefilm valt of staat met twee factoren. Het eerste is de visuele stijl die hier wel vermakelijk is maar het tweede is de manier waarop de personages worden ingesproken. Het één kan bijna niet zonder het ander en wanneer de stemmen rotslecht zijn, laat je de visuele pracht ook al gemakkelijk vallen. Gelukkig kent dit 2e deel op het onverwachte succes dat deel 1 was genoeg sterke stemacteurs. Pluspunt is al het feit dat de originele cast uit deel 1 weer van de partij is. Ben Stiller is wat de minste in zijn rol van Alex. Het probleem is dat hij een nogal kenmerkend stemgeluid heeft waardoor ik constant aan films als Meet the Fockers of Dodgeball moest denken. Schwimmer heeft eenzelfde probleem maar vreemd genoeg is het totaal niet storend. Misschien ligt het eraan dat zijn personage van Melman wel redelijk dicht in de buurt komt van Ross uit Friends waardoor het me niet irriteert. Chris Rock is fantastisch als Marty en de vele andere zebra's maar ook Jada Pinkett Smith is de moeite waard in haar rol van Gloria. Toch wordt de rol gestolen door de bijrollen. Sacha Baron Cohen gooit zijn Borat, Ali G en een zak vol andere typetjes buiten en geeft een hilarische stem aan King Julien. Elke keer weer hilarisch wanneer hij in beeld is. Een tijd geleden heb ik eens een Nederlandse versie van de spin-off 'De Pinguïns van Madagaskar' gezien maar die stem is toch bijlange na niet zo goed als die van Cohen. Alec Baldwin doet het ook erg goed als Makunga, een stem die er nogal gemakkelijk is te herkennen mede door het feit dat Makunga wel echt hard op de Baldwin broertjes lijkt. Will i Am past op zich wel goed bij Moto Moto maar het is een personage dat me niet echt boeide waardoor ik hem al snel ook niet echt boeiend vond. Wel leuk om Fergie ook nog eens even te horen. Qua muziek boeit het me totaal niet wat ze maakt maar sinds Nine heb ik wel ergens een zwak voor haar.
Hier en daar een verwijzing naar een klassieker die wel leuk zijn om te spotten. De personages zijn leuk, al stelen de bijrollen de show, maar visueel is het net ietsje minder dan de vroegere animatiefilms. Ik zei het al, niet beter dan het eerste deel maar zeker ook niet slechter.
Vinokourov
Van hetzelfde kaliber en niveau als deel 1. De vier ontsnappelingen zoeken hun heil in Afrika en beleven weer een leuk avontuurtje, waar opvallend veel elementen uit The Lion King zijn overgenomen. Het is allemaal maar wat gemakkelijk en de animatie blijft niet denderend. Meer kan ik er niet van maken.
mister blonde
Wat is dit slecht zeg. Totaal niet geestig, vreselijk lelijk gemaakt en een ongeinspireerde clichematige pestbende. Heb 2 of 3 keer gegniffeld, dus 1 ster, maar das eigenlijk al fors. Vind de animatiefilms van dreamworks een verschrikking.
Angrod_Pallanén
Blijft een leuk vervolg.
'Madagascar 2' brengt dezelfde lol en eindeloos leuke personages als deel 1. Ze dragen de film prima, maar kunnen niet verbloemen dat het verhaal ongeïnspireerd is.
In deel 1 voelde de dynamiek tussen de vier hoofdpersonages gebalanceerd, maar nu is Alex te ver naar voren geschoven terwijl zijn verhaallijn veruit het minst grappig is. Daar heeft de film ook een gebrek. Met een dergelijke film mikt Dreamworks vooral op humor en hoewel je wel enkele keren lacht, mist het de geweldige grappen uit deel 1.
De personages zijn ontzettend leuk, de rest alleen niet.
Cijfer blijft hetzelfde.
Tonypulp
Oké vervolgdeel. Ik herinner me het eerste deel als 'aardig'. Dan verschilt het in beleving, zo jaren later, iig niet veel. Nog steeds kan ik het rijtje opdreunen; visueel erg karig en een shitload aan mislukte jokes, maar tussen al dit gedoe zit ook een kern die wél erg leuk uit de hoek komt.
Vooral de pinguïns waren geweldig in dit tweede deel, heel andere vorm van humor dan de rest van de personages, twijfel ook of de jonge kijkers het meeste wat ze bijv. parodiëren wel meekrijgen, of überhaupt weten waar ze het over hebben (zwangerschapsverlof en vakbond, bijvoorbeeld). Ik vond het de komische noot die Madagascar 2 nodig had, want de rest...tsja...de rest
Vooral die oma, ouch! Wat een vre-se-lijk misplaatste, onleuke en irritante 'bijdrage' zeg. Ook het verhaaltje is véél te ver gezocht, het mocht wel wat minderen op het gebied van toevalligheden. De cast blijft wel erg leuk, bekende namen, oké prestaties. Kan er wel mee door, maken mindere leuke grapjes niet beter dan ze zijn maar de momenten die écht tellen dragen ze goed.
Al met al niet geweldig, maar kan ook niet ontkennen dat ik me er af en toe best goed mee heb vermaakt.
martijn011
- 2034 berichten
Net iets minder dan het eerste deel.
In dit deel is het verhaal nóg minder. Het leek wel of er totaal geen inspiratie was en toen maar iets van 'de Leeuwenkoning' hebben gejat.
Alex de leeuw staat nog meer op de voorgrond. Dat komt de andere drie rollen niet ten goede. Vooral Marty is een beetje hulpeloos naar de achtergrond verdwenen, zeker vergeleken met z'n rol in het eerste deel.
Toch is het prima uit te zitten, lekker muziekje erbij en het is zo voorbij.
Helaas net niet goed genoeg voor een voldoende.
Mrs.Congeniality
Deel 1 is erg leuk, maar deel 2 mag er ook best zijn! Ontzettend leuke animatie voor jong en oud. Ook qua karakters zijn ze ontzettend leuk in elkaar gezet. Ik kijk hem altijd in Nederlandse audio, omdat mijn dochtertje er anders niks van verstaat en vind de stemmen ook goed gedaan. Dit is een film die ik telkens weer gezellig meekijk en die niet gaat vervelen, ook is de verhaalijn gewoon leuk

Penguins of Madagascar
2014