Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 19 november 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Madagascar: Escape 2 Africa
"Still together. Still lost!"
De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.
Alex (stemrol)
Marty / Additional Zebras (stemrol)
Melman (stemrol)
Zuba (stemrol)
Makunga (stemrol)
Mom (stemrol)
Qwertary
Hahaha de pinguins en King Julian ("Shake the hot thing!") zijn echt geweldig! heb me erg vermaakt!
Clubber Lang
Na het zien van deel 1 vind ik deze toch wat tegenvallen. Weinig grappige momenten die zullen blijven hangen, terwijl deel 1 die juist wel had. De pinguins zijn aardig, maar maken niet alles goed. Ik hd er meer van verwacht...
2,5 *
horrorfreak23
Voor mij mogen er nog vele volgen. Ze blijven supergoed en hilarisch.
melchior7
De leukste scene was in dat vliegtuig ;p
Bridgetvh
"Thank you for flying Air Pinquin" hahaha
Madagascar blijft leuk en hilarious geweldig.
En ook de zebra's die allemaal tegelijk en exact hetzelfde bewegen en praten.
De stemmen zij allemaal weer perfect ingesproken wat mij betreft door gewelige acteurs/actrices.
®Tc
Een donkere leeuw met zwart haar neemt het op tegen de koning en prins van de jungle met bruin haar. Déjà vu !
Weinig creativiteit bij de schrijvers dus deze keer al blijft Madagascar een vermakelijk boeltje. Die pinguïns blijven geweldig en geestig. Ze zijn ook grappig geanimeerd. De decors op hun beurt zijn mooi neergezet. Ikzelf prefereer pixar hun stijl.
Maar er zit nu wel meer irritante scènes in dan in het eerste deel. Die dansscènes zitten er nog steeds in en het gevecht met die oma was enorme crap.
Normaal 3 sterren maar door mn laatste opmerking gaat daar nog een halfje vanaf.
soom
Soms is je stemming tijdens het kijken van een film niet echt ok. Je voelt je klote (verkering is uit, ruzie met je moeder/vader/opa/oma), en in die bui ga je dan een film kijken. Het cijfer dat je dan geeft, zal waarschijnlijk best laag uitvallen, neem ik aan, omdat je je gewoon niet zo ok voelt.
Wat de reden ook was, ik gaf bij de eerste keer 2,5*. Ik vond het matigjes, wel een pietsie leuk, genoeg om tot een 2,5* te komen, maar niet denderend.
Maar sfeer/omgeving helpen ook zeker bij tot de waardering van een cijfer. Ik keek Drag me to Hell bijvoorbeeld de eerste keer in m'n eentje, en zoals ik beschreef bij die film, dat beviel me niet echt goed, omdat ik ook echt niet wist wat ik kon verwachten. De plot sprak me een beetje aan, maar ik wist echt niet waar het heen zou gaan. (toch gaf ik die film wel 3,5* bij de eerste kijkbeurt..)
Hoe dan ook, ik was bij Remi en zijn allerliefste schattige, enige kleine zusje thuis lekker Madagascar aan het kijken, lekker op de bank hangend. Ik keek met een schuin oog naar Madagascar 2, (de grappen en alles kwam nu veel meer aan bij me), terwijl ik eigenlijk meer naar de 2 naast me op de bank keek, die, zoals ik dat Remi al eerder bij Igby Goes Down zag doen, heel geconcentreerd naar de film keken, waarbij ik de manier zoals ze met elkaar praatten en deden, heel lief vond.
Ik denk best weleens aan zowel Remi en Flip, zoals ze zijn. Ik denk aan hun families, en aan de dingen die we samen gedaan hebben, en terwijl ik dat alles overpeins op de bank hangend, zit ik gewoon heerlijk lui en relaxed m'n zaterdagavond door te brengen, en geeft Madagascar meer dan de vorige keer.
chanel34
Hij is wel heel grappig flauw haha. Deel 1 is natuurlijk leuker, maar erg vermakelijk, hoor. Gewoon kijken!
lagaiske
Redelijk grappige animatie film.
Wel zeer mooi gemaakt.
Wel een stuk minder dan het eerste deel.
Niet echt crack-a-lackin.
Ik begrijp nooit zo goed waarom ze zo'n vervolg nou moeten maken en er vervolgens niks mee doen. Waarom niet al die moeite en dat geld gebruiken voor een nieuw concept?
Halfje erbij voor die droge king Julian, daar moest ik dan wel af en toe om lachen.
Redelijk leuk, maar vooral een herhaling van zetten. Film speelt een beetje leentjebuur bij The Lion King en Ice Age en moet het wederom van de grappige pinguins hebben, die soms lekker droog overkwamen. Er zit een hoop vaart in de film en qua animatie ziet het er best goed uit. De film verveelt op zich niet, maar bijzonder of echt heel leuk wordt het nergens!
Zizzo
matige film, ten eerste snap ik de titel niet, het klopt niet met de film zelf. het eerste deel vond ik vele malen beter, de humor en karakters waren beter uitgewerkt. al het dansen vond ik maar irritant. weinig humor, pinguins waren hier en daar wel lachen. was geen film voor mij. kinderen zullen hier meer plezier in hebben
ohh, en de eerste 5 minuten vond ik verwarrend
MovieHolic
Gaaf ... een erg goeie animatiefilm. En beter dan deel 1 vind ik.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik vond de film erg vermakelijk. Ik had destijds deel 1 nog niet gezien (die ik overigens ook erg leuk vond), maar dat maakte niks uit, ik kon het alsnog goed volgen.
Ik moet wel opmerken dat de stemmen soms iets te duidelijk als die van mensen klinken, maar wel op een positieve leuke manier dan.
De hilarische momenten met wat verwijzingen naar The Lion King, maken het een prachtfilm!
TragieStar.*
Ook dit 2de deel was weer om te lachen. Ze zijn weer allemaal terug en de lol begint weer. Heerlijk.
Hoop dat er nog een deel komt, maar het moet niet gekker worden.
Ik heb deel 1 en 2 allebei 4 sterren gegeven maar ik vind ze allebei op een andere manier leuk.
Deel 1 klopte meer en zat meer verhaal en grappigheid in.
Deel 2 was grappig en de actie en verhaal eromheen was leuk.
Ook zijn de personages weer goed neergezet.
DieGo
Best wel leuk eigenlijk. Het verhaal is niet interessant en dient alleen maar om de meest debiele situaties te laten passeren (pinguins die vliegtuigen in elkaar zetten bijvoorbeeld), de verwijzingen naar The Lion King en Survivor zijn overigens wel leuk verzonnen. Het is dan ook de gort droge humor die deze film de moeite waard maakt en dan vooral de bizarre acties en uitlatingen van de perfect gecaste Sacha Baron Cohen als King Julien.
FrankiegoestoHW
I like to move it move it !!
Aanstekelijk vanaf het begin. De personages uit het eerste deel beleven nieuwe avonturen en je blijft gewoon lachen. De pinguins zijn nog inventiever als het A-team en het wilde Omaatje in het wild maakt de lach op je gezicht compleet.
Kan zich meten met The Incredibles, Shrek, enzovoorts.
Ik kan niet wachten tot mijn kleine ventje wat groter is.. gaan we samen lachen op de bank.
Aapje81
Heel schattig vervolg dat het vooral moet hebben van zijn hoge cuteness factor. Hoogtepunt was voor mij Alec Baldwin als de gemene leeuw en Schwimmer als Giraf. Het is niet allemaal even geweldig maar ik heb me hier toch wel mee vermaakt en af en toe best gelachen.
movie acteurs
Iets beter dan de vorige film.
Grappen waren wat leuker. Er zitten niet te veel drukke ADHD karakters in en het is minder irritant dan de vorige film. Ook is deze met de tweede kijk beurt nog steeds best vermakelijk. 3,5.

Penguins of Madagascar
2014