• 9.375.865 stemmen

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Animatie / Komedie | 89 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Madagascar 2

Geregisseerd door: Eric Darnell en Tom McGrath

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 19 november 2008

Plot Madagascar: Escape 2 Africa

"Still together. Still lost!"

De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.

Alex (stemrol)

Marty / Additional Zebras (stemrol)

Melman (stemrol)

Makunga (stemrol)

Mom (stemrol)

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Hoewel mijn avond min of meer verpest was doordat ik niet werd toegelaten bij Witlicht (geen idee dat die voor 16+ was, foutje van mijzelf) heb ik toch erg genoten van deze film!

Naar mijn idee veel beter dan de eerste, doordat mijn verwachtingen hooguit op 0,00001 stonden omdat ik me niet had voorbereid op deze film was het reuze meegevallen. Het verhaal is voorspelbaar en niet zo orgineel als alle andere, toch bleef je kijken.

Petje af voor de makers, als je nagaat dat deze hele film gemaakt is door de computer is het zo knap gedaan, ik geniet vooral van de ontelbare haren van de leeuwen (bonus materiaal bij madagasker 1 lieten ze zien hoe ze de haren maaktten)

Film voor jong en oud, het publiek was schrikbarend hoge leeftijd en die lachde het hards, zelfs mijn moeder vond het helemaal geweldig die meestal veel te serieus is voor deze films of het te flauw vind.

Een 4* omdat het verhaal van mij ietsje beter mag en de liedjes mogen per film wel verschillen + het begin vond ik moeilijk te snappen als je het eerste film zeker een jaar geleden hebt gezien. Het leek op het heden, terwijl het het verleden moest zijn.

avatar van Tympous

Tympous

die pinguïns zijn weer erg leuk

Zat leuke humor in

ik wil dat ze een film over die pinguïns maken

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Leuke film!

De personages blijven erg grappig en natuurlijk vooral de pinguins.

Madagascar 1 was wel een stuk beter maar toch blijft het vermaken.

Wat me wel erg tegenvalt is dat stuk met die oma, in madagascar 1 vond ik dit al een minpuntje maar hier gaan ze daar alleen maar mee door..

Ach dat mag de pret niet drukken het blijft erg grappig!

avatar van Lui

Lui (crew films)

Een slap aftreksel van het eerste deel, ik had er veel meer van verwacht na het zien van de toch best wel komische trailer.

avatar van cubedude

cubedude

Veel genoten van deze film. Vond de eerste film al goed, maar ik ben deze toch met een kritisch oog gaan bekijken, want we weten hoe dat gaat met sequels.

Wel, Dreamworks stelt zeker niet teleur... Het is natuurlijk minder nieuw dan de vorige, maar je lacht evenveel, en er is voldoende variatie aanwezig. Elk karakter heeft zo zijn bijdrage in de film, jammer dat er niet echt iemand nieuw/grappig is bijgekomen.

De soundtrack is overigs HEERLIJK, net zoals de Schrek films. Hans Zimmer, petje af wederom!

avatar van cubedude

avatar van melchior7

melchior7

2 is wel korter

1 duurt langer

2 is iets van 43 minuten ofzo...

en 1 is iets in de 90

avatar van NXter

NXter

melchior7 schreef:

2 is wel korter

1 duurt langer

2 is iets van 43 minuten ofzo...

en 1 is iets in de 90

Ik weet niet welke film jij hebt gezien, maar bij mij duurt deel 1, 86 minuten en deel 2, 89 minuten...

Verder geweldige film, Madagascar 2 en Kung Fu Panda zijn de beste animatiefilms van 2008 (Naar mijn mening). En natuurlijk zijn de pinguïns weer briljant, misschien wel mijn favoriete karakters uit de film.

Dikke 5*

avatar van marlijn

marlijn

best wel leuke film, ik heb m in het nederlands gezien omdat een kindje van 7 meeging

avatar van N9ine

N9ine

moah vond hem tegenvallen.. deel 1 was beter, maar dat is met de meeste films.. 3 punten voor deze..

avatar van Ruben1994

Ruben1994

zoals de meeste zeggen, vond ik 1 ook beter.

en ook is eerder genoemd dat de penguins weer het leukst waren, wat ik ook vind.

Een leuke film, die niet te lang duurt en die me bijna de hele tijd kon boeien. Ben Stiller spreekt weer goed de stem van Alex de leeuw in.

Lang niet de leukste animatiefilm, maar leuk genoeg om het kijken waard te maken, zeker als je deel 1 ook gezien heeft. Al met al een 3,5 (kleine 7 in mijn ogen)

Apster

Op de valreep nog even een van de belabberste films van 2008 gezien. De animatie is wederom net als in deel 1 slecht, zo ook de humor. Rommelige film, waarin alleen een verhaal rondom de leeuw Alex valt te ontdekken. De animators hebben weer goed naar de bewegingen gekeken van de acteurs die de stemmen doen en dat stoorde me behoorlijk. Vooral omdat je dan naar irritante acteurs als Rock en Schwimmer zit te kijken.

De 0,5* zijn voor de pinguins

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Apster schreef:

De 0,5* zijn voor de pinguins

Bij jouw recensie krijg ik meer het gevoel van een azijnpisser dan iemand die de film van te voren echt wil zien. Als je weet dat je deel 1 niet leuk vind, bespaar ons dan jou ongeloofwaardige mening over deel 2.

NathanMandjes schreef:

Sorry, de film zuigt gewoon. Kan ik ook een mening geven dat ik het allemaal erg leuk vond, maar dan lieg ik.

avatar van AceRed

AceRed

Apster schreef:

Toch krijg ik bij jouw mening meer het gevoel dat je iets onderuit wil halen dan dat je een onderbouwde mening geeft. Waarom ga je trouwens naar madagascar 2 als je 1 slecht vond? Het is meer van hetzelfde en dat had je van te voren kunnen weten...

avatar van valerio2003

valerio2003

Een onwijs geinige film en hij is voor mij net zo leuk als het eerste deel.

AceRed schreef:

Mijn vriendin wou dit zien, die vond deel 1 erg leuk. Maar wat is er zo slecht aan onderbouwd? De animatie is matig, de humor is flauw. Je zit voor de zoveelste keer naar diertjes te kijken in een animatiefilm die hysterisch door elkaar heen schreeuwen. Animatiediertjes zonder eigen persoonlijkheid. De animators hebben gewoon schaamteloos de persoonlijkheid gejat van de acteurs die de stemmen verzorgden, lekker creatief ben je dan bezig. Behoorlijk irritante personages ook tot gevolg. Was ook totaal niet van plan, om dit van te voren af te kraken. Maar als ik wederom dezelfde voorgewarmde hap krijg voorgeschoteld, dan ga ik dat niet met de mantel der liefde bedekken.

avatar van jonasds

jonasds

Semi hoor... Eerste was stukken beter

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Ik DENK dat ik deel 2 lolliger vind dan deel 1...maar/want deel 1 is al weer eent tijdje geleden.

Ben benieuwd van wat voor soort humor de mensen houden die deze film flauw of cliché vinden. Van Duitse humor misschien?

Die Pinguins zijn toch geweldig? Wat 'n stelletje mafiosi...

avatar van Hubertien

Hubertien

Een gezellige film. Erg grappig. We hebben met de hele familie gekeken en iedereeen vond het een leuke film.

Blijft grappig hoe die pinguins samenwerken

Het begin was idd moeilijk te volgen, maar na een paar minuten wordt het wel duideiljk

avatar van joeri592

joeri592

beter dan deel 1!!een echte topper!

avatar van berrewillems

berrewillems

Zonder al te veel verwachtingen ben ik afgezakt naar Madagascar 2. Maar was ik even verrast na het zien van de film. De eerste film vond ik maar wat flauwtjes en bij momenten zelfs slaapverwekkend. Bij dit vervolg kan je ook moeilijk spreken over een origineel concept ( zie The Lion King ), maar alles wordt gebracht met zo'n dosis speelse humor dat je het splinterdun verhaal snel vergeet.

Over de vormgeving niets dan complimenten. Eindelijk nog eens een animatiefilm die het niet moet hebben van flitsende beelden en actiescenes die je met het blote oog maar amper te volgen zijn.

Ideaal tijdsverdrijf voor het hele gezien. Nog één goede raad: pas op voor oude dametjes met een handtas .

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Ik dacht dat deze film eerst The Crate Escape was genoemd...?

avatar van Edwin Pindahaai

Edwin Pindahaai

Die vraag is al eerder gesteld. Zoek maar eens op crate escape.

avatar van Ninto

Ninto

Beetje tegenvallend.

avatar van Blokland

Blokland

Tja, 't is geen Pixar niveau. Maar dat is natuurlijk wel erg veel gevraagd...

avatar van kimmie131195

kimmie131195

Ja,die pinguins zijn idd GEWELDIG !!

Erg grappige film..Einde klopt ook gewoon..mooi afgwerkt !

Weet niet wat er slecht aan is.

avatar van PsychoTiger

PsychoTiger

Alex heeft helemaal geen problemen met communiceren!

Iedereen kan hem verstaan!

avatar van Sasja

Sasja

Pastichio Rocker schreef:

Ik dacht dat deze film eerst The Crate Escape was genoemd...?

die vraag had ik ook al gesteld, ik vond het ook een leukere titel maar het bleek de werktitel te zijn

avatar van egelhunter

egelhunter

net deze film gezien. Deel 1 vond ik geweldig grappig. Dit deel was wel wat minder maar heb zeker genoeg gelachen. Vooral de stukjes met die oma vond ik hilarisch. En de pinguins stelen weer de show. 3,5*