Genre: Animatie / Komedie
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 19 november 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Madagascar: Escape 2 Africa
"Still together. Still lost!"
De bekende New Yorkse giraffe, leeuw, nijlpaard en zebra verlaten het eiland Madagaskar en komen terecht in Afrika. Hier ontmoet Alex de leeuw zijn familie, maar al snel komt hij tot de ontdekking dat hij het leeuw zijn verleerd is in de dierentuin van New York.
Alex (stemrol)
Marty / Additional Zebras (stemrol)
Melman (stemrol)
Zuba (stemrol)
Makunga (stemrol)
Mom (stemrol)
Wtfimdoing
Een erg leuke animatiefilm, maar in vergelijking met andere animatiefilms van deze tijd, valt hij best tegen. Toch een 2,5 voor de moeite.
MrEd
Teleurstellend vervolg...
Op een paar leuke momenten na kon deze film mij weinig boeien.
Zelfs de pinguïns konden geen glimlach op mijn gezicht toveren.
De scriptschrijvers hebben deze echt op automatische piloot gedaan om de kas te spekken.
Dreazz500
Van de week Bluray-versie gezien. Wat een detail-werk in deze film verwerkt. Ondanks de pijn die ik in mn been heb na recente breuk heb ik continue in een deuk gelegen!
Vlakker en slapper dan het eerste deel, vooral door het versplinterde verhaaltje, waarbij alle personages meer hun eigen weg gaan. Elementen die in het eerste deel goed werkten worden er hier met de haren bijgesleept, met duidelijk minder komisch effect. Wederom leuk geanimeerd en de film is nergens saai, maar het is allemaal zo verdomde voorspelbaar en veilig.
zonnemeisje
Ik vind het een erg leuke film!
Ik heb erg gelachen om King Julien inderdaad, ik was erg benieuwd wie die stem had ingesproken maar dat heeft Sacha Baron Cohen goed gedaan.
Swingende soundtrack waar ik erg van geniet als ik de zaal schoonmaak en voorderest veel hersenloze humor.
Prima film!
Angrod_Pallanén
De soundtrack is inderdaad het enige wat echt er uit springt in deze film. Prachtige muziek, maar wat kwaliteit betreft blijft het daar bij. Deze opvolger is meer van hetzelfde en met wat onderhoudende verhaallijnen zoals Melman en Gloria weet de film een aardig bestaansrecht te creëren. Voor de rest is het alleen leuk om de geweldige personages terug te zien met een aantal goede grappen op de koop toe. Helaas niet zo geweldig als deel 1.
3.0
neo
Na gisteren het compleet humorloze Flushed Away te hebben gezien (we scheren maar even alle Amerikaanse en Britse 3d animatie films over één kam) is dit toch wel weer erg leuk. Zelfs stukken leuker als Madagascar 1. Er zijn wat politiek incorrecte grappen, meer echt leuke figuurtjes en genoeg ruimte voor de pinguins. Ook ligt dit tweede deel niet stil vanwege een vervelend sentiment. Het is een groot woord om het het een wereld van verschil te noemen tussen de twee delen, maar zo voelt het wel. Onveranderd blijft de zeer aangename score van Hans Zimmer. Alleen moet je dan wel even langs de zoveelste flauwe Morricone parodie muziek kijken.
marissaheinrich
Een dikke 4.5!!!
Echt een geweldig grappige film!
Heel mooi vervolg op deel 1.
Ik heb zo gelachen om alle karakters in de film, heb hem zelfs 3x gekeken, echt een aanrader als je een relaxte filmavond wilt!
De film is heel mooi in elkaar gezet, tot in de details ziet alles er piekfijn uit.
Elineloves
Leuke film, maar net niet zo leuk als deel 1. Kijkt wel lekker weg.
JohnWilliams
Meestal een half jaar na dat die in de bios te zien is.
Dus zo rond mei denk ik.
arie-lex
ik vond hem zeker niet zo goed als 1 en voor een kind van 5 geloof ik dat het best een leuke film is
skitz0frenix
Leuke film voor kids én volwassenen. Geweldige voices van vele topacteurs en een leuk verhaal. Echt een film die je meerdere keren kunt kijken.
Rik^
Leuke stemmen en grappige karakters die lekker simpel in mekaar zitten, maar dat verwacht je ook van deze film. Ik vond m alleen erg kort en het einde was een beetje te makkelijk.
zon_jeroen
Ik heb er een recensie over geschreven: Klik hier voor de recensie!
Samen te vatten als een combinatie van
, ... en
Op 90 minuten opgepropte grapjes twee keer gniffelen is gewoon slecht. Compleet ongrappig vehikel met enorm irritante muziek en humor.
Ziet er verder ook niet echt mooi uit. De figuurtjes clashen nog hard met hun omgevingen en men lijkt moeilijk te kunnen kiezen tussen een iets gestyleerdere look of realisme. Daardoor is het geheel gewoon best erg kischerig en lelijk te noemen.
Voice acting is ook érg slecht, waarbij de meeste acteurs bijna gewoon zichzelf zijn. Verhaaltje is vervelend en nodeloos dramatisch gezien de platheid van het geheel.
Als ik foute personages op I Like To Move It will zien dansen ga ik wel naar YouTube, die filmpjes zijn doorgaans ook nog 10 keer zo grappig als dit gebeuren.
Misschien als men een leukere spin-off voor die pinguins voorziet, en er een paar echt humoristische schrijvers opzet dat het ooit nog wat wordt met Madagascar, verder een duidelijk dieptepunt in het Amerikaanse animatie gebeuren. En da's een diepe val.
AGoos
leuker dan de eerste film...maar nog steeds niet leuk genoeg.. de beste grappen komen wederom van de penguins met als hoogtepunt:
"Skipper: [Looking at the blueprints for the plane] Very impressive, Kowalski. But will it fly?
Kowalski: Yes, if you fold it here, here, and here."
Jorbmeister
Best een leuke animatiefilm, toch kon deze niet tippen aan het vorige Madagascar-deel.
Sjoerd111
Zoals alle Dreamworks na het succes van Shrek: leuk voor als je in de poep en pies fase zit. Komt dat verschrikkelijke ´I Like To Move It´ er nog eens bij. Pixar rules.
;)
een fijn vervolg op het eerste deel.
maar de pinguïns zijn en blijven zalig.
dartviper
super leuk... heb in tijden niet meer zo erg gelachen om een film.
4.5 sterren vindt ik echt hierbij passen.
queenie
Leuke film met grappige stukjes erin. Leuke swingende muziek. Leuk voor groot en klein.
3½*
the new guy
Slecht, krom verhaal. Flauwe grappen, erg voorspelbaar. jammer
I Black Hawk I
Ik vond de film niet echt slecht, maar heel goed was hij nu ook niet.
Ben blij dat ik hem heb gekeken en mocht er nog een vervolg op komen ga ik die ook wel kijken, het is gewoon een leuke film om s'morgens te kijken voor mij.
Een 3 geef ik hem dan maar.
Dead01
- 1977 stemmen
Leuke film en zeker goed vervolg op de eerste.
Verhaal lijn zeker niet slecht uitgewerkt.
Toch wel wat afgelachen met deze film, zaten echt goede stukken in.
3,5 sterren
Pastichio Rocker
Slecht, slecht en nog eens slecht. The Lion King meets..um...Madagascar.
Okee, de animatie was over het algemeen aardig en beter dan in deel één, maar wat een vreselijk saaie en onleuke prent is dit geworden. Het merendeel van de grappen en grollen zijn gewoon strontvervelend, cliché en al honderd keer beter gedaan in andere (animatie)films. Zelfs de pinguins vielen tegen en de grap met het kwieke oude dametje wordt teveel uitgemolken, waardoor het op een gegeven moment niet meer leuk is.
De voice acting was over het algemeen best aardig, maar Chris Rock heeft gewoon een vreselijk irritante stem en het past voor geen meter bij die zebra. Dat overdreven gedoe van Ali G/Borat/Bruno vond ik ook niks, en het was ook niet grappig. Ben Stiller, Jada Pinkett Smith en David Schwimmer heb ik niks op aan te merken; gewoon goed gekozen. Alec Baldwin was ook te pruimen als de Bad Guy, maar dit deed hij toch een stuk leuker en beter in Spongebob The Movie (Dennis!).
Nee, de eerste film was al vrij matig maar dit is echt een overbodig en nutteloos vervolg. Madagascar had tenminste nog een paar echt leuke grappen; dat kan van dit misbaksel niet gezegd worden. Wellicht leuk voor kinderen, maar volwassenen kunnen deze beter links laten liggen.
Replicant
Een aardige film.
Het is en blijft Madagascar, dus de humor blijft goed.
Het is sowieso onmogelijk om het eerste deel te overtreffen of er ook maar in de buurt te komen.
Het verhaal is wel heel erg cliche.
Het is minder verrassend dan het eerste deel.
De film is wel weer prachtig gemaakt, dus het is een lust voor het oog.
Deze moet je natuurlijk sowieso gezien hebben, maar er had veel meer in gezeten.
funland
vond het best wel een grappig vervolg
zelfs beter dan deel 1
Wat ik dan wel dom vond was de titel: Madagascar: Escape 2 Africa
Ze zijn niet eens meer in Madagascar???!!!! maar oké das nie zo erg
Ik vond de pinguins erg goed en Koning Julien ook ( Sacha Baron Cohen is echt geweldig ) Het oude vrouwtje was best grappig maar het is zo'n beetje altijd dezelfde humor
Het verhaal kon me op sommige momenten boeien en op sommige niet.. Toch erg hard gelachen op vele momenten dus een 3,5*
Maar wat me erg stoorde was Moto Moto..
valerio2003
Moto Moto is echt cool.
Ik hou van rond en vadsig, zo mooi,hahahahaha

Penguins of Madagascar
2014

Madagascar 3: Europe's Most Wanted
2012

Madagascar
2005

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod