• 9.376.689 stemmen

Geregisseerd door: Adam Wingard

Met onder meer: James Allen McCune, Callie Hernandez en Brandon Scott

Releasedatum: 15 september 2016

Plot Blair Witch

"There's something evil hiding in the woods."

Het verhaal volgt een groep studenten die besluit te gaan kamperen in de bossen. Wanneer ze zich in het bos bevinden, realiseren ze zich dat ze niet alleen zijn. Er zit namelijk een duister gevaar verscholen in de bossen...

avatar van barcam

barcam

Overbodige remake, te mijden als de pest.

Totaal geen voeling met de irritante hoofdpersonages die ik allemaal zo rap mogelijk dood wenste

en slaapverwekkend slap verhaal.

Begrijp nog altijd niet waarom ik dit onding uitgezeten heb.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Weinig vernieuwend helaas.

Met Wingard aan het roer waren de verwachtingen hooggespannen maar hij weet ze niet waar te maken. Film duurde even voordat ie op gang kwam en ondanks de spannende tentscenes met de geluiden vanuit het bos en de drone toevoeging die erg cool was kwam de film nooit echt lekker los. Te weinig prominent in beeld gebracht, geen gore, voorspelbare schrikmomenten en veelal irritante personages waar je geen binding mee krijgt. Al met al is het een vrij doorsnee found footage film geworden die bleekjes af steekt tegenover het origineel. Het was niet vernieuwend, shockerend en hard genoeg.

avatar van RealLife

RealLife

Zware teleurstelling voor deze fan van het eerste deel.

Het is al allemaal hierboven goed uitgelegd: personages zijn oervervelend met 0 chemie, film wil er veel te hard in vliegen waardoor het totaal alle spanning mist, en de clou is langdradig en slap.

Vooral jammer omdat ik net deze ene keer geen zin had om aan te schuiven voor popcorn. 2.5*, omdat ik waarschijnlijk met té hoge verwachtingen naar de bios gegaan ben (voelde meer aan als een zwakke 2*)

avatar van arnxx

arnxx

Verschrikkelijk saai, chaotisch en gewoon slecht. Mijn vriendin kon er soms nog wel om lachen maar ik niet.

Je wordt in een achtbaan gegooid van een groep jongeren die allemaal parkinson hebben, want niemand kan normaal filmen. Telkens wordt geswitcht naar een van de andere jongeren, die toevallig net rondjes aan het draaien is of de zoomfunctie uittest.

Dat moet de illusie wekken dat ze allemaal meewerken aan een documentaire. Het verschrikkelijk irritante camerawerk verpest de hele film. Even lijkt het interessant te worden als een mysterieus aspect wordt geïntroduceerd maar daar wordt vervolgens nooit op teruggekomen.

De personages zijn oninteressant en blijven onuitgediept. Er wordt constant paniek en heisa gemaakt om niks.

Het einde leek wel interessant te worden, maar was ook een dikke tegenvaller.

avatar van Corcicus

Corcicus

Iets meer uptempo dan het origineel, maar het voegt weinig vernieuwend toe en is dus overbodig.
De filmmakers hebben iets meer gear dan het trio uit het origineel met een drone, selfiesticks en go pro's. Ook de heks heeft grotere spierballen dan in de versie uit '99. Zo kan ze thans bomen ontwortelen, tenten te lucht in gooien, brommende geluiden maken als een wild beest en heeft ze handlangers of die suggestie werd althans gewekt. Er zijn heel wat onheilspellende, maar onverklaarbare digitale geluiden toegevoegd, die je wel eens doen opveren van je stoel. Enfin, dezelfde circustrucs als waar Insidious het van moest hebben.

Dit ging er nog net mee door voor de fans, maar is absoluut geen bioscoopmateriaal.

avatar van Halcyon

Halcyon

Blair Witch is een sequel/remake van de originele found footage film uit 1999. (Nog steeds rillingen als ik eraan terugdenk trouwens.) Deze nieuwe versie borduurt voort op de verhaallijn van het origineel, recycleert tegelijkertijd bepaalde scènes en hanteert ook de schokkerige handycam waardoor je je als kijker in dat uitgestrekte, deprimerende bos waant. De film bevat een paar beklijvende scènes, maar is bij vlagen ook tamelijk schreeuwerig. Wie herinnert zich dat aftandse huisje uit 1999 nog? Deze locatie speelt in de nieuwe Blair Witch een prominente rol, met een paar schrikmomenten van formaat. Of je de heks te zien krijgt, zul je zelf moeten ontdekken .

Je kan je natuurlijk afvragen of deze film überhaupt gemaakt moest worden. Ik ben geneigd te zeggen van niet. Want: wat is de toegevoegde waarde? Die is eigenlijk heel miniem, op enkele afzonderlijke scènes na dan (bv. in de tunnel onder dat huis). En toch ben ik elke keer gematigd positief als ik nieuws over zo'n remake-project verneem, want af en toe zit er een pareltje tussen. Niet dat deze nieuwe Blair Witch er een is, maar bagger is het allerminst.

n00r

Yes, staat voor zaterdag op het lijstje

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Is dit nou een remake of is het een vervolg op de 1999 versie?

Wat het dan ook mag zijn, het niveau van de originele kan onmogelijk nog gehaald worden. Toch wil ik deze nieuwe BW toch wel gaan kijken, gewoon omdat ik de eerste uit 1999 nog steeds één van de beste found footage film aller tijden vind. Oke, deze nieuwe zal wel tegen vallen wat ik hier ook al lees, maar toch ga ik hem kijken.

n00r

Natuurlijk kan het nooit beter dan die uit 1999.

Weet trouwens iemand echt SPANNENDE heksen films?

avatar van Karl van H.

Karl van H.

The VVitch: A New-England Folktale (2015) is absoluut een aanrader. Sowieso de beste heksenfilm van het jaar. Blair Witch is een goede tweede

Hmm 12+ Karl van H.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

n00r schreef:

Natuurlijk kan het nooit beter dan die uit 1999. Maar als ik het nou niet vergelijk heb ik toch nog 90 minuten op het puntje van mijn stoel gezeten. Gelukkig duurt die zo kort want langer hoeft het ook niet te duren. De laatste 30 min waren het beste. Gewoon de moeite waard om hier eens naar te kijken.

Precies.

avatar van mixmaster

mixmaster

Bijna exact hetzelfde als die uit 1999, alleen vindt ik het laatste half uur van deze veel beter.

De geluiden en het camerawerk is ook erg goed gedaan, nogmaals vooral het laatste half uur was echt creepy !!!

avatar van kloete

kloete

Op zichzelf een goede film met goeie creepy en schrikmomenten. Zoals RealLife al vermelde kan ik me niet echt identificeren met de personages. Ik kan me goed voorstellen dat fans van het origineel deze film minder waarderen.

Voor de mensen die het eerste deel van 1999 niet hebben gezien is dit best een aanrader. Goeie sfeer. Erg spannend terwijl je de heks nooit echt te zien krijgt.

De film heeft mij in elk geval, ondanks de personages, geboeid tot het spannende eind.

avatar van DBTim

DBTim

Viel mij erg mee! Einde is sterk en goed. Eerste uur vooral een herhaling van de 1999 versie. Al met al toch aardig mee vermaakt

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel een aardig vervolg op het eerste deel uit 99...ik denk dat we deel 2 uit 2000 gerust kunnen vergeten,maar dat waren we toch al waarschijnlijk.

Er word hier weer gebruik gemaakt van de zelfde ingrediënten als uit deel 1 en dat blijft leuk..tuurlijk het is niet zo verrassend zoals het in 1999 was maar het gevoel is er.

De spanning is hier ook goed aanwezig en het acteerwerk is best aangenaam.

Aanrader!!!

avatar van Doom4

Doom4

Erg goed,

Ik lees hier reacties zoals overbodige remake, dit is geen remake! en dat dit niet zo goed is als deel 1, logisch ook wel want dat was 1 van de eerste films die zo gefilmd is en alsof je daar nu weer op zit te wachten iemand snotterend voor de camera.

Ik vond het begin erg goed waar de film begon met het engste moment uit de eerste film, daarna heb ik me geen moment verveeld, met spanning zitten kijken tot aan het eind. Het einde vond ik nog steeds erg creepy! Ik had altijd nog een beetje vraagtekens gehad bij het eind van de eerste film, maar die worden nu weggehaald. Nu vraag ik me iets anders af waarom zou je blijven leven als je in een hoekje blijft staan, anderen gingen toch ook gewoon dood zonder die heks aan te kijken? had ook het idee dat deze film een stuk korter was.

Maar goed al met al ik wil een deel 4!

avatar van Reckless_D

Reckless_D

Jammer, hier had meer potentie ingezeten als het script minder aandacht had gegeven aan de elementen van de eerste film.

erg naïef hoe de broer hoopt dat zijn zus na 17 jaar nog steeds leeft

Sommige dingen mochten wat beter uitgewerkt worden Wat was bijv. Dat ding in de voet van Ashley?, een 2,5 ster omdat het uitzitten niet erg vervelend was.

avatar van joolstein

joolstein

Blair Witch is een vervolg op de film The Blair Witch Project, de found footage-film uit 1999. Dankzij briljante marketing én timing (het internet stond nog in de kinderschoenen) werd het toen een weergaloze hype rond de film gecreëerd. Anno 2016 is het bioscooppubliek vertrouwd geraakt met het concept van de ‘found footage’-film.Twijfels over de authenticiteit van de beelden zijn er allang niet meer. Toch weerhield dat de filmstudio er niet van om het trucje nog eens dunnetjes over te doen. Nobel maar de impact van die stunt is ditmaal zeer gering. Blair Witch moet het nu juist hebben van de cinematografische verfijning ten opzichte van het origineel. De regisseur Adam Wingard begrijpt maar al te goed dat hij niet kan komen aanzetten met de destijds gebruikte 16mm-camera’s. Daarom verschaft hij de jongeren van geavanceerd speelgoed, dat beter past bij de huidige tijd. Blair Witch speelt zich dan ook 20 jaar later af en volgt James, die gaat onderzoeken wat er met zijn zus Heather is gebeurd (in The Blair Witch Project). Die motivatie om opnieuw de vervloekte wildernis te betreden, is vrij zwak en ongeloofwaardig. Echter is de film wel beter dan die andere sequel Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000) Dit is met recht een goede opvolger waarin plaats is voor (iets) meer gorigheid en expliciete horrorscènes. Het is zeker geen vernieuwende film, maar regisseur Adam Wingard weet wel een eigen draai aan het verhaal te geven. Zeventien jaar na het eerste deel is er dan toch eindelijk een prima tweede Blair Witch film.

avatar van coumi

coumi

Tsja, feitelijk natuurlijk een overbodig vervolg, welk eigenlijk weinig tot niets toevoegt aan de verassingshit van 1999.

Toch moet ik zeggen dat voor zolang het duurt dit toch wel een enerverende griezelfilm was, ik heb me niet verveeld. De gebreken zijn wel duidelijk te zien, dus is het vrij makkelijk schieten: less is more is niet aan de makers besteed. De suggestieve spanning uit het orgineel is vervangen door meer expliciete beelden. Je moet je sowieso afvragen waarom deze zes jongeren(waaronder de broer van een van de vorige slachtoffers), na de gruwelijke verdwijningen van jaren er voor kiezen om vrijwillig door dat verdoemde bos te dwalen. Het trucje met de found footage werkt ditmaal ook niet helemaal: je vraagt je meerdere keren af waarom deze mensen tijdens hun uitvoerige doodsstrijd nog steeds die camera meeslepen en het zichzelf daardoor zo moeilijk maken... Maar wie over dit soort zwaktes in het scenario heen wil stappen en het verstand anderhalf uur op nul wil zetten, krijgt in ieder geval een intense, vaak claustrofobische griezelervaring te zien.

avatar van Alathir

Alathir

I don't wanna be here...

Als fan van het eerste uur van Adam Wingard's vorige film The Guest, kon ik natuurlijk niet anders dan deze film kijken. Ik herinner me dat ik ooit eens de versie van 1999 heb opgezet maar al snel weer had afgezet. Ik heb dus geen idee in hoeverre deze overeenstemt met de versie van toen, maar ik vond het toch wel spannend. Mijn hart sloeg geregeld wat slagen over en dat is iets wat ik sinds Hush niet meer heb voorgehad.

Camerawerk was soms heel chaotisch maar hoort bij een found footage. Regelmatig verloor je wel het overzicht wat er nu juist gaande was, ook de heks die je eigenlijk nooit écht ziet maakt het extra spannend. Je weet dat er iets is, maar wat juist weet je niet en dat maakt het net dat tikkeltje griezeliger.

Het einde is ook enorm claustrofobisch en sterk in beeld gebracht. De radeloosheid en de angst waren op de gezichten af te lezen, vooral dat van Lisa.

Blair Witch is dus een horror die niet alleen creepy is, maar ook nog eens ranzig en claustrofobisch.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Het is weer veel van hetzelfde, een zeer mager verhaal, irrirant camerawerk en veel heen en weer geren door het bos. Zoiets kennen we onderhand nou wel. Een film als dit is ook erg makkelijk te maken, het zou me niks verbazen als dit in het plaatselijke park geschoten zou zijn. Je krijgt ook zeer weinig tot niets te zien. De film duurt slechts 89 minuten maar ik vond het toch een lange zit.

Pazmaster schreef:

irrirant camerawerk

Ik neem aan dat als je een found footage film gaat kijken je 'irrirant camerawerk' wel kan verwachten.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond deze eigenlijk beter dan het origineel, vooral het laatste halfuur, maar over de ganse lijn ook net ietsje enger en geluid en camerawerk was ook beter. 7/10, origineel uit '99 blijft steken op een 6/10.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

n00r schreef:

Uiteraard, toch vond ik het irritant omdat je niets te zien krijgt behalve bladeren en takken die voorbij zoeven. Er zijn ook found footage films waarbij ik me er niet aan stoorde, daar krijg je tenminste ook nog eens wat te zien, zoals Trolljegeren en Chronicle. Dan erger ik me er een stuk minder aan.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Spannende film. Soms geen idee wat er nou precies gebeurt, maar dat is natuurlijk ook het mysterieuze van de Blair Witch films.

Dit is geen remake van het eerste deel zoals sommige hier schrijven, het is er wel een vervolg op.

Ben een paar x geschrokken en dat is altijd goed. Het stuk dat ze vastzit werkte me echt op de zenuwen, ik kan niet goed tegen kleine ruimtes, maar het werkte wel in de film.

avatar van santaro

santaro

Jammer. Ik had hierbij geen gevoel dat het een vervolg was maar eerder het idee van een remake. Nu ben ik echt klaar met heel de blair witch gemiste kans en niet echt eng, er zijn films die vele malen spannender zijn.

santaro schreef:

Wat vind jij spannende films dan?

avatar van darkcity

darkcity

Dan heb je 17 jaar de tijd om een waardig vervolg te maken op een van de meest baanbrekende horrors aller tijden en dan weet je toch zo'n inspiratieloze film af te leveren. Zonde! De kracht van het origineel zit hem in de eenvoud. Dat wordt hier overboord gegooid met allerlei nikszeggende gore en effecten. Ik had gehoopt dat het verhaal nog enigszins toevoeging zou geven op het origineel maar dat is ook niet het geval. Verder gebeurt er vanalles wat nergens op slaat en nergens verklaart wordt waarom vliegen er tenten de lucht in, wat is het licht in het huis, van wie is het hoofd op het filmpje in het begin, hoe komen ze aan hun eind, hoe zit het met die time loops, wat kwam er uit dat been van dat meisje. Het enige interessante/spannende gegeven vond ik het stuk dat ze de heks niet aan mochten kijken en dat dat meisje door die tunnel kruipt. Als fan van het eerste uur dus erg teleurgesteld!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik kan om eerlijk te zijn het eerste "Blair Witch" niet meer goed voor de geest halen maar ik herinner mij nog dat ze door het bos aan het dwalen waren en dat ik niet echt onder de indruk was.

Ook deze gaat op herhaling in mijn geheugen (toekomst), dwalen door het bos, veel gegil en echt niet indrukwekkend. Ik houd niet zo van dat camcordertje in iedere deelnemende acteur zijn/haar hand. Schokkende beelden en niet realistisch. Het stopt dan ook bij mijn waardering met een 6.

Een geluk dat ik niet in slaap gesukkeld ben!