• 8.841.402 stemmen

Book of Shadows: Blair Witch 2 (2000)

Horror | 90 minuten

Releasedatum: 2 november 2000

• Canal Digitaal Bekijk via Canal Digitaal

Plot Book of Shadows: Blair Witch 2

"Evil Doesn't Die."

Vier jongeren hebben zich bij de handige Jeff Patterson ingeschreven voor een tour door de bossen van Black Hills rond Burkittsville. Ondanks zijn dubieuze reputatie is zijn bedrijf een gat in de markt. Vlakbij het vervallen huis dat ooit toebehoorde aan de kindermoordenaar Rustin Parr, en waar de camera's en de filmblikken van de studenten zijn teruggevonden, slaan ze hun kamp op. Een nacht die verstrekkende gevolgen heeft. Donkere uren, waarvan de bizarre symbolen in hun huid gekerfd staan. Geen van hen kan zich de volgende ochtend echter iets van de gebeurtenissen herinneren. In het oude pakhuis van Jeff, aan de rand van Burkittsville, proberen ze deze nacht te reconstrueren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Kim Diamond

Sheriff Cravens

Eileen Treacle

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

duizend maal beter en leuker dan de eerste.

avatar van 606

Queen-Bee schreef:

duizend maal beter en leuker dan de eerste.

Vond en vind ik nog steeds maar vooral het horror gedeelte.

avatar van Awake78

Awake78

Actarus schreef:

Ze gingen verdorie een trilogy maken...!

Aan je stem te zien mag je beter blij zijn dat ze dat niet gedaan hebben.

avatar van Perry Meer

Perry Meer

waardeloze domme film, zonde van mijn tijd

zo tegen het einde begint het ergens op te lijken maar het blijft een wanproduct

dat nooit gemaakt had mogen worden, bah stelletje bandieten om de argeloze filmliefhebber

zo'n slechte debiele troep voor te schotelen

1,5 blair shit project

avatar van Steinson

Steinson

Hier word je ook niet blij van, heb je deel 1 gekeken en krijg je dit.

avatar van HAFC1903

HAFC1903

Steinson schreef:

Hier word je ook niet blij van, heb je deel 1 gekeken en krijg je dit.

Niets meer aan toe te voegen.

Voor mij in 1 woord: CRAP

1.5* voor de moeite...

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Dodelijke vervelende film. Alles wat deel 1 wel had, heeft deze niet. Links laten liggen. 0.5*

avatar van Gooly

Gooly

De enige overeenkomst met The blair witch project deel 1 is de titel en dat er een bos in de buurt is. Verder houdt de overeenkomst wel op. Waar deel 1 van redelijk goeie kwaliteit is, is deel twee echt een aanfluiting. Een B-film genre.

avatar van Corcicus

Corcicus

Voor het eerst terug gezien sedert 2001 en waar ik toen nog in mijn broek piste, viel mij nu enkel op hoe belachelijk en onnozel deze film wel niet is. Wat een personages, die wicca en die gothic op kop. Allemaal ergerlijke figuren, nergens werd het spannend en enkel die flikken namen hun rol serieus. Een schabouwelijk vervolg op the Blair Witch Project.

avatar van lezertje

lezertje

Het is meteen al raak qua onwaarschijnlijkheid met deze film. Na zogenaamde ‘echte’ interviews met bewoners van Burkittsville over het wel of niet bestaan van The Blair witch zien we hoe een arts in een psychiatrische kliniek met zijn blote handen, dus zonder rubber handschoenen een sonde via de neus in een patiënt zij maag geleid, om daarna met een sigaret met een askegel die boven de trechter hangt voedsel toe te dienen. Moet je zo film dan nog serieus nemen? Hier is door regisseur Joe Berlinger (Die hoofdzakelijk documentaires op zijn naam heeft staan, dus wel moet weten wat reëel is en wat niet) niet goed nagedacht en dat is verder tekenend voor deze film. Het enige positieve wat er over deze film te vermelden is, is dat het hier niet gaat om zogenaamde found footage, maar dat de meeste scènes keurig vanaf een statief zijn gedraaid. Qua script is het een ratjetoe aan onnavolgbare scènes. De personages maken constant ruzie, schelden elkaar helemaal verrot, om in de volgende scène weer aardig tegen elkaar te zijn. Beschuldigen elkaar over en weer van allerlei misstanden. Ze krijgen uit het niets de meest onlogische invallen en niets, maar dan ook niets van dit alles wordt ingelost (De schrijvers hadden het zichzelf duidelijk te moeilijk gemaakt). Het is om er moe van te worden. En dan opeens is de film afgelopen. En de grootste gotspe is toch wel dat een tv-verslaggeefster ‘The Blair witch project’ een blockbuster durft te noemen. WHOHAHAHAHAHHIIIIHIIIII. De extra’s om de dvd geven ook geen inzicht in het geknoei van Berlinger en kompanen, behalve dan dat actrice Kin Director (What’s in a name) zegt dat de film beter en enger is dan het origineel. Een dikke 0 sterren.

avatar van n00r

n00r

Van een van de beste films ooit naar o zo slecht.

avatar van The Oceanic Six

Na deze week het sterke origineel te hebben gekeken, ook maar eens dit beruchte vervolg opgezet. Stond me bij als slecht, blijkt na herziening nog vele malen slechter te zijn dan ik me herinnerde. Dit is natuurlijk een schaamteloos wanproduct dat op een hele armoedige wijze heeft geprobeerd mee te liften op het waanzinnige succes van de voorganger. Jammer genoeg heeft deze film bijna niks met het origineel te maken, op de titel en wat geneuzel over de heks na dan.

We krijgen geen handycam beelden, we komen nauwelijks tot niet buiten in een eng bos en wat we wel zien is echt tergend vervelend om te volgen. Veel te veel gelul over helemaal niets, met in de hoofdrol 1 van de meest irritante casts ooit in een film. Dat constante geschreeuw naar elkaar werkte me echt zwaar op mijn zenuwen. Zeker die sneue emo-meid was echt afschuwelijk vervelend en kansloos. De twists slaan ook al nergens op (kijk de video andersom! ) en alles bij elkaar is dit een belediging voor de naam Blair Witch. Daarom een verlaging naar de allerlaagste score. Heel terecht dat dit gedrocht in de flop 100 staat.

0.5* (was 1,5*)

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Slechts een jaar na The Blair Witch Project werd er een vervolg uitgepoept om snel mee te liften. Hoe sneller hoe beter, zo dacht de studio. Documentairemaker Joe Berlinger werd aangehaald om die tweede film eveneens een documentairefeel te geven, maar tegelijkertijd niet hetzelfde te doen als het origineel. Berlinger had allerlei ideeën - hij wilde een soort Jacobs Ladder meets Audition maken - maar een groot deel van die ideeën kwam niet tot zijn recht in deze film; de bemoeienissen - en hele slechte keuzes - van de studio waren simpelweg te groot. Of Berlingers versie een goede film had opgeleverd is nog maar de vraag, maar het eindproduct wat uiteindelijk resulteerde in deze Blair Witch 2 - of Book of Shadows, een titel die van kut op Dirk slaat - is in ieder geval één hele grote, stinkende drol.

De studio is onder meer verantwoordelijk om de film te openen met een hele emmer flashbacks. Onvoorstelbaar hoe warrig een film kan beginnen, met de meest uiteenlopende sequenties waar geen touw aan vast te knopen is. Gedurende de film worden er dan ook nog eens allerlei snelle cuts in de montage geflikkerd, zo'n trucje dat eind jaren 90 in veel horrorfilms werd gebruikt. En natuurlijk met een soundtrack vol hardrock en metal nummers, want dat vinden jongeren cool. Ik snap dat men iets anders wil doen dan het origineel herhalen, maar Blair Witch 2 is qua toon en feel echt enorm ver verwijderd van de eerste film. De personages zijn ongeloofwaardig en suf, alle dialogen voelen enorm 'geschreven' en de pogingen die de film onderneemt om eng te zijn, zijn lachwekkend. Berlinger kan misschien prima documentaires maken, maar in iets engs neerzetten faalt hij enorm. Er is eigenlijk geen vlak waar Blair Witch 2 wel slaagt. En niet alleen als je 'm naast een creatief en effectief product als The Blair Witch Project legt, ook als losstaande horrorfilm is en blijft dit flink beroerd.

1 ster.

dvdcrusher

ik herinner mij ook dat ik deel 2 veel beter vond dan deel 1, maar moet hem nog eens kunnen bekijken om een recenter oordeel te kunnen vellen

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

Blair Witch 2 is een nogal vreemde toevoeging aan de reeks, een film die eigenlijk de compleet verkeerde aanpak heeft gekregen die duidelijk niet goed is gevallen bij het publiek. Het eerste deel is klaarblijkelijk nep in deze film, en wordt enkel als referentiepunt gebruikt. Verder gooit Berlinger het hier als film zelf ook over een hele andere boeg.

Het found-footage gehalte van de eerste film wordt achtergelaten, dit is een heel normaal opgezette horrorfilm met een mysterieus tintje eraan verbonden, alleen niet zo goed uitgevoerd. Het voordeel dat deze film heeft is dat het ontzettend vermakelijk is en een poging doet eigenzinnigheid aan de personages mee te geven, maar verder moest Berlinger hier duidelijk nog veel leren.

Cinematografisch een ietwat wisselende film. De oranje gloed van enkele scenes is stijlvol, en de sequentie waarin de tieners terugkijken wat er gebeurd is in dat bos is best geslaagd. Verder wordt er op abominabele manier gebruik gemaakt van slowmotion, is het camerawerk nogal matig en het acteerwerk niet overtuigend. De cast werkt met macht en man om goed te spelen, maar de vreselijke dialogen zitten ze duidelijk te veel in de weg.

De film zit vol met vermaak, het was erg makkelijk uit te kijken en duurt niet lang. Wel is het erg ridicuul en is de vorm van spanning die het eerste deel zo in zijn voordeel had compleet weg. Berlinger maakt er een zeer lompe film van die alle subtiliteit mist en iets te hard doorknalt. Zo heb je wel een vlotte film, maar geen film die een blijvende indruk achterlaat.

Het einde gooit de rest van de film ook een beetje omver, maar dat is de film vergeven dankzij een vlotte aanpak. De potentie voor de film was er wel, ik denk alleen dat de uiteindelijke stijl van de film een goed resultaat in de weg heeft gezeten. Het is een erg wisselende film, maar vooral richting de negatieve kant waartegen de positieve punten niet kunnen opwegen. Jammer.

dvdcrusher

Geen van beide Blair Witch films kon me als horrorliefhebber echt bekoren. Deze film is veel te rommelig en het scenario hangt men haken en ogen aan mekaar. De acteerprestaties vond ik ook maar matig. De film kon mij bij deze tweede zit een stuk minder bekoren. Er wordt nergens dieper op ingegaan en dat is jammer want dit had met een betere cast en scenario best een leuke film kunnen worden. 2,5 sterren.

dvdcrusher

Blijkbaar ben ik gelukkig niet de enige die deze tweede film beter vond dan de eerste. Nipt 4 sterren na een nieuwe kijkbeurt. Denk dat mijn vorige recensie voor het eerste deel bedoeld was.