Uzumaki (2000)
Horror / Fantasy
90 minuten
geregisseerd door Higuchinsky
met Eriko Hatsune, Fhi Fan en Hinako Saeki
Kirie komt de vader van haar vriendje tegen terwijl hij een slak aan het filmen is. Hij merkt haar aanwezigheid niet op. Later neemt de obsessie van de man voor spiralen bizarre vormen aan. Ook andere mensen van het stadje raken in de ban van de spiraal, op de meest vreemde manieren. Een klasgenootje van Kirie verandert langzaam in een slak en de moeder van Kirie's vriendje ontwikkelt een hevige vorm van 'spiralopfobia'.
Trailer
Helaas wordt de plank wel volledig misgeslagen bij het spanningsgehalte. Uzumaki is namelijk nergens spannend, eng of iets dergelijks.
Volgens mij probeert Uzumaki ook helemaal niet met een plank op het spanningsgehalte te slaan, al is het ook weer een tijdje geleden dat ik hem gezien heb.
In ieder geval doe je de film erg veel oneer aan hem in het suspense hoekje te duwen.
Met een enige bron van spanning erbij had Uzumaki nog wat kunnen hebben, maar helaas was het nu alleen een opstapeling van langdradige scenes die echt nergens kunnen boeien.
Niet dat liefhebbers van Dr.Who of de Wrekers nu deze film moeten gaan zien, maar iets deed me toch aan beide tv-series denken zonder dat ik het precies vastpinnen kan. Wellicht het bizarre in de sfeer en wat filmische middelen.
2,5 sterren, maar de film is een aanrader voor liefhebbers van wat afwijkende b-film horror.
Ook leuke camera bewegingen en apart sfeertje. Hier en daar wel grappig eigenlijk, maar misschien komt dat ook omdat sommige scenes wat gemaakt overkwamen.
Als het dorpje wordt geteisterd door enkele vreemde gebeurtenissen die zelfs de aandacht trekken van het landelijk journaal draait dit vrolijke verhaaltje een kwartslag om. Een uzumaki (spiraal, red.) neemt de bewoners en hiermee het dorpje compleet over. Niets is meer hetzelfde en de twee jongelingen raken verstrikt in een mengelmoes van gevoelens en angsten. Weten de twee elkaar toch nog te vinden, of is het te laat en zal de uzumaki alles overheersen??
Een modern drama, dat ondanks de speelduur van de film geweldig lachwekkend is. 1,5*
Een stuk beter dan ik van te voren verwacht had.

best wel my cup of tea.
maar vond het soms beetje te traag op gang komen.
Maar de beelden zien er super mooi uit
Voor de rest vond ik hier niet veel aan.
Deze film doet daar nog wel eens wat aan denken.
Bizar gefilmd, maar het komt soms ook iets te veel over als een film voor Villa Achterwerk.
Naar het einde toe wat het allemaal wat vreemder en luguberder en ook zeker niet geschikt voor kinderen.
Enkele hele goede scenes maar de film kon me niet echt meeslepen.

Ondanks dat ben ik toch wel blij dat ik deze bekeken heb en ik zal 'm in de toekomst zeker nog eens weer opzetten. Lang niet slecht.
3,0*.
Veel spanning zit er wel niet in en schrikmomenten mag je ook vergeten. Eigenlijk eerder grappig.
Leek me ook wel "low budget" maak ze hebben er wel iets leuks mee gedaan.
Ster van de film is wat mij betreft Osugi. Nooit verwacht dat hij hierin zou opduiken, maar nadat ik hem eerder in Ekusute zag, blijkt hij hier ook al zo'n freaky rol te hebben. Fantastisch, en jammer dat hij niet meer screentime krijgt. De andere rollen waren wat minder, het acteerwerk was ook niet altijd om over naar huis te schrijven, met name Fhi Fan bakt er weinig van.
Ondanks dat is de film behoorlijk interessant. Er wordt aardig gekadreerd, en er zitten veel interessante ideeën in. Wel oogt het soms wat amateuristisch, ik heb steeds het gevoel dat men aardige ideeën heeft om een scène op te bouwen, maar er niet in slaagt om het zo af te werken dat het een maximaal effect heeft. Daar komt ook nog eens de wat goedkope effecten bij, waardoor de film niet weet te overdonderen. 3*.