Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titel: Fixing the Shadow
Geregisseerd door: Larry Ferguson
Met onder meer: Charlie Sheen, Linda Fiorentino en Michael Madsen
Releasedatum: 2 september 1993
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Beyond the Law
"Some men are meant to stand between good and evil."
De jonge en impulsieve agent Dan Saxon wordt door zijn corrupte overste ontslagen. Meteen hierna wordt hij benaderd door de geheime dienst. Die wil dat hij infiltreert in het ruige milieu van de motorbende 'The Jackals'. De bende houdt zich bezig met drugs, wapensmokkel en drank. Saxon aanvaardt. Na enkele maanden stelt hij vast dat hij de grens tussen realiteit en zijn undercoverwerk steeds moeilijker kan trekken.
Daniel 'Dan' Saxon
Bogus Charlie
Deputy Prescott
Crying Child

chrissie
Als je het over bikerfilms hebt, begint iedereen onmiddellijk aan Easy Rider te denken. Deze film wordt door motorfans de ultieme bikerfilm genoemd maar ik vind dit schromelijk overdreven. OK het is een prima actiefilm en de motors zijn geweldig. Maar motors hoeven niet te acteren. Charlie Sheen wel, en die vind ik nu net niet overtuigend genoeg, niet als rasechte motard en niet als undercover agent.

donnie B.
Is een waargebeurd verhaal. Goeie bikerfilm, persoonlijk 1 van Sheens betere rollen. En ik zeg het al vaker.. Michael Madsen rules!

Skuller
Gewoon een goeie actie film.
Michael Madsen speeld een sterke rol
niks op aan te merken

Mescaline
Zeer goede film goed geacteerd goed verhaal wat kunnen 100 min snel gaan:O mooie film 4,5 verdiend deze zeker te weten

Rocking
Zeker een goede kijk op het bikerwereldje, hier en daar licht overdreven, maar wel pakkend!

Saldek
Altijd een verassing als Michael Madsen ergens in meespeelt. Hij heeft iets dat een film net even dat 'extra' geeft. Ook was ik verrast om Charlee Sheen. Vind het een weinig interessant acteur. Doet het leuk in de 'Three Musketeers', maar dat was het voor mij toch wel. Maar dat hij in een film als deze zo'n rol kon zetten vond ik echt gaaf. Ik las ergens hiero dat de film hier en daar wat overdreven zou zijn. En dat vind ik nu juist even meevallen. Wat ik bizar vind aan deze film is het samenspel van humor, spanning en verwondering om het verhaal dat een misdaad-genre is met een held in een zware identiteitscrisis, met de prikkels (die ik lijk te ervaren) voor het bike-leven.....etc. Ach laat maar. Heb de film een aantal keer gezien en vind het gewoon een lekkere stoere film,en nog waar gebeurd ook.....wow 4*.

Mescaline
Nu een goed jaar later de film nog een keer bekeken en de film blijft even boeiend even spannend en even cool.!
Charlie sheen en michael madsen tillen deze film erg hoog.
nog steeds 4,5 sterren.

Toepie
Hoop dat ik het goed doe. Ben al tijden op zoek naar deze film maar kan hem nergens krijgen. Jaren terug gezien en heeft veel indruk gemaakt omdat ik mij voor kon stellen dat iemand een andere weg in zijn leven inslaat. Wil deze film nu graag met mijn kids kijken. Is er iemand die mij naar al die tijd aan deze film kan helpen? Zou helemaal te gek zijn.

FixX
net weer voor de zoveelste x bekeken
voor mij 1 van de beste films ooit over bikers
charlie sheen speelt geweldig en zijn transformatie naar een clublid komt zeer goed en duidelijk naar voren
madsen die het geweldig doet als badguy
voor mij zeer zeker een vette coole film
ps : toepie ik ben aan het zoeken

sinterklaas
Gekocht voor een prikkie op dvd met zo'n zilveren balk onderaan de poster. Wat WB tegenwoordig doet bij B-films.
Maar het was een heerlijk bikerfilmpje (trouwens ook gebasseerd op een waargebeurd verhaal). Echt helemaal mijn soort. Ik hou van dit soort roadmovies. Dit stond weer gerant voor een avondje topvermaak. Charlie Sheen heb ik eerder nog niet in films gezien maar hij deed het prima. Het verhaal was ook wel redelijk orgineel verzonnen en de sfeer was ronduit zalig.
Ook de flash-back momenten met spannende muziek erdoorheen maakt de film nog beter. Bargevechten zaten er ook in. Het leukste vond ik die scene waarbij Sheen met zijn moter de boeren saloon in crosst en dat dan iedereen begint te vechten.
En nu weet ik ook al hoe een trouwfeest van bikers eruit ziet. Dan schieten ze bij de kus met vreugde met hun AK's in de lucht.
Ook die politie agent en dat vrouwtje mochten er wezen.
Goed voor vrijdag, zaterdag of zondag avond met bier, cola, popcorn of chips op de zetel en genieten maar. Voor 2,50 heb ik wel veel gekregen.

neo
Die gezichtsuitdrukking van Sheen... Wat een heerlijke klassieke, stupide, quasi-serieus, quasi-stoere blik. Kan moeilijk niet in de lach schieten als ik bovenstaande poster al zie. Uiteraard zit de film vol clichés, maar je laat het als kijker maar over je heen komen.

m1chel
- 1948 berichten
Ik heb nog nooit ergens gelezen dat deze film onder de titel : Beyond the Law doorging. Hier in nederland is hij volgens mij ook alleen bekend onder de naam Fixing the Shadows. Laat het dan bij die titel, want Beyond the Law krijg ik zo'n goedkoop Seagal gevoel bij (ook goeie films hoor) en daar is deze film toch te goed voor. En o ja....De poster is inderdaad bagger.

Thorak
'Beyond the Law' is de Amerikanse titel, 'Fixing the Shadow' de Nederlandse titel.
In Duitsland en Zweden was de film weer onder de naam 'Made of Steel' uitgekomen.
In België blijkbaar als 'The Punisher'....
Also Known As (AKA)
Finland
Fixing the Shadow
International (English title)
Izvan zakona
Serbia (imdb display title)
L'infiltrato
Recuerdos que matan
Spain

m1chel
- 1948 berichten
Ok dat wist ik niet. Maar wees met me eens dat Fixing the shadows een betere titel is. Neemt niet weg dat dit een topfilm blijft,anyway... Thanx for the info my friend.

DESPERADO1
fixing the shadow is de titel , althans op mijn dvd hoes wel(niet om betweterig te doen of zo, maar toch) en het is een hele lekkere film, waargebeurd en het schijnt dat de echte undercover agent een figurant was in de film....

Filmkriebel
Titel in de credits was duidelijk Fixing the Shadows. Ik moet zeggen dat de film mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Een leuke onderhoudende biker-thriller over een undercover agent die de opdracht heeft om een bende moordende en drugsdealende motorrijders de nor in te draaien. Meer had ik na een vervelende werkdag niet nodig. Goed geregisseerd voor een B-film en zeer afwisselend. Deze film is tien jaar te laat gemaakt; ik vind het visueel en inhoudelijk typisch jaren '80. Het romantisch verhaaltje en de indianen-onzin moet je er maar bij nemen. En ook Sheen vond ik niet leuk.

B-200
Wie dit wel wat vind, moet Stone Cold kijken. Veel betere actie biker film. Deze was ook wel leuk.

Aardige film waarin een agent undercover gaat bij een motorbende. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film komt wat moeilijk op gang, maar wordt gaandeweg wel beter (vooral als het hoofdpersonage, vanwege het undercoverwerk, door een identiteitscrisis gaat). Charlie Sheen en Michael Madsen doen weinig verkeerd. Met gemak 3.0 sterren.

Left4Dead
Ja aardig, dat is het dan ook wel. Wel heerlijk om de muziek van Chris Rea te horen, met name het nummer The Road To Hell natuurlijk, genieten!
Charlie doet het wel prima hier, het verhaal is doorsnee maar schijnt dus gebaseerd te zijn op een waargebeurd verhaal. Madsen ben ik totaal geen fan van maar ook hij doet het alleraardigst voor wat de rol kan brengen.
Leuk voor één keertje.

blurp194
Filmpje van alweer heel lang geleden, toen Charlie Sheen nog een behoorlijke acteur was in plaats van het wat lachwekkend karikaturale figuur dat hij de laatste jaren speelt. En ook nog eens met de mooie Linda Fiorentino, als de onwaarschijnlijk mooie fotografe aan de rand van de motorbende - dat zal in het echte verhaal waarop de film gebaseerd is wel wat minder mooi of helemaal niet gebeurd zijn. Net als het verhaal met de indiaan en de slechte jeugd. Toch leiden die subplotjes niet af, vooral omdat ze in de timing van het verhaal de spanning gedoseerd houden. Best goed gedaan, ondanks dat het vrij cliche is allemaal.
Enige wat me eigenlijk wat irriteert is de te gladde soundtrack. Maar da's misschien een kwestie van smaak.

Gang_Star
Een redelijke actiefilm waarin Charlie Sheen en Michael Madsen hun rollen aardig vertolken. Het verhaal is niet slecht, maar opbouwend wel een stuk minder. Het komt enigszins wat moeizaam op gang en begint pas rond de infiltratie echt interessant te worden. Daarna volgt nog een portie actie en een aantal redelijk spannende momenten.

ChrisM
Deze had ik ook al een tijdje niet meer uit de collectie gehaald .... lekker actie filmpje
Helaas heb ik ook de low budget full screen WB DVD deze titel heeft naar mijn weten geen blu ray versie... ?

psychopath
Deze voor het laatst gezien in de jaren 90 en vind em net zo goed of misschien wel beter als toen.
Het enige wat ik ongelovig vond is dat je komt opdagen met een niet bestaande club aangezien bikers over het algemeen alle clubs kennen maargoed kleine detail.
Volgens mij zag ik een film foutje maar weet het niet zeker. Wanneer ie in de auto zit met die 2 junkies op de achterbank schopt ie op een gegeven moment de zijdeur eruit en wanneer ie later door de politie wordt achterna gezeten die je volgens mij een shot dat de deur er weer in zit. ?

Survivor87
Een zeer goede, realistische biker/undercover cop film. Als je van biker films, politiefilms en Charlie Sheen of Michael Madsen houdt is dit je film! Charlie Sheen bewijst hier dat hij toen toch wel een goed en degelijk acteur was, lang voor hij zijn (nu) bekendere 'Two and a Half Men' maakte. En Michael Madsen als eeuwige badguy.

matthieu1204

wizard of midian
Deze film heb ik op dvd.
Heb die eens goedkoop kunnen kopen voor 2,5 euro 20 jaar geleden of zo.
Heb hem al zo vaak gezien, maar toch blijft het een sterke film. Keihard imo en verveelt nooit.
Michael Madsen speelt zeer sterk in deze film.
Charlie Sheen ook, ik lees vaak kritiek op hem, maar dit is toch een leuk filmpje.
Enige probleem dat deze film heeft is hij onder veel verschillende titels uitgekomen is. Misschien een reden dat deze film zo onbekend en ondergewaard is gebleven... Fixing the shadow zou eigenlijk de best passende titel zijn imo.

Lebarron
Fixing The Shadow is een politiethriller gebaseerd op een ware gebeurtenissen. Charlie Sheen speelt Dan Saxon, een deputy-sheriff uit een klein plaatsje Arizona. Hij wordt benaderd door het OM van Arizona om undercover te gaan in de Outlaw Motorcycle Club The Jackals die zich bezighouden met wapen- en drughandel. The Jackals staan onder leiding van Blood(Michael Madsen), wiens vertrouwen winnen lastig is.
De film is een uitstekende bikerfilm maar als undercover copfilm, is hij vrij standaard maar zeker niet slecht. Hij biedt voldoende realisme maar heeft wel voldoende spanning en slaat gelukkig niet door in de actie.
De cast is beter dan gemiddeld. Madsen is altijd uitstekend als villain. Sheen speelt hier een van de betere rollen van zijn carrière. In bijrollen zien we o.a. Linda Fiorentino, Rip Torn en Courtney B. Vance.
Fixing The Shadow biedt alles wat een undercovercopfilm moet hebben maar overtreft zichzelf als Bikerfilm.

rebelkush
Ik heb dit film gekeken vanwege hoge cijfers en het verhaal.
In Beyond the law worden motorbendes afgeschilderd als een stelletje amateuristische koekwousen.
Het kan natuurlijk zijn dat ze 28 jaar geleden niet precies wisten hoe georganiseerd de meeste biker gangs waren, maar hoe ze hier worden geportretteerd is wel heel erg pijnlijk.
Charlie Sheen overtuigt geen seconde als een geharde crimineel, hij acteert niet verkeerd maar een rol als crimineel past hem niet. Gelukkig hebben we Michael Madsen die wel overtuigt als crimineel en het ook prima doet. Geen flauw idee wie Dildo speelt maar ik vond hem hilarisch.
FIlm begint goed maar zodra de transformatie naar SID gaat wordt het slechter en grappiger.
Ik heb dit film eigenlijk afgekeken omdat ik Dildo grappig vond.
Beyond the law is een van de slechtste actie film dat ik ooit heb gezien, als je zin hebt in een undercover film kun je beter kijken naar Point Break of Donnie Brasco en dit gedrocht heel snel vergeten.

'F1 The Movie' is een indrukwekkend spektakel: 'Maar behaalt het verhaal een podiumplek?'

Danny Boyle’s ‘28 Years Later’ verdeelt Belgische filmcritici: visueel sterk, verhaal wankel

Streamingtoppers op Netflix: Deze tien series worden momenteel het best bekeken

Gloednieuwe Duitste sciencefictionfilm 'Brick' komt zeer binnenkort naar Netflix

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002