• 9.179.613 stemmen

The Autopsy of Jane Doe (2016)

Horror | 86 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: André Øvredal

Met onder meer: Emile Hirsch, Brian Cox en Ophelia Lovibond

Plot The Autopsy of Jane Doe

"Every body has a secret."

Tommy en Austin Tilden zijn vader en zoon en beiden lijkschouwer. Ze worden belast met de autopsie van een jonge, onbekende vrouw. Sheriff Burke heeft gevraagd om de doodsoorzaak voor de volgende ochtend te ontdekken, zodat hij een volledige verklaring naar de pers kan afleggen. Wanneer Tommy en Austin de autopsie verrichten, beginnen er bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats te vinden in het mortuarium.

avatar van shrink

shrink

• 2080 berichten

Wat een goede film zeg!! Een horrorfilm hoeft niet altijd een slasher te zijn. Het verhaal en de sfeer waren super!

avatar van Q Jones

Q Jones

Aangezien mijn vrouw pas bevallen is en mijn dochtertje slecht slaapt breng ik mijn nachten door met horror films. Ik vond de Troll Hunter een geweldige film. En deze viel mij ook niet tegen. De film is erg sfeervol en er wordt enorm goed geacteerd. Vooral Cox vond ik erg goed. Het eerste uur zat ik echt op het puntje van mijn stoel. Daarna raakte de film zichzelf een beetje kwijt naar mijn mening. Richting het einde had ik het idee dat ik naar een andere film zat te kijken. Uiteindelijk toch nog 3.5 * vooral door het sterke eerste uur

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 1951 stemmen

Aardige verrassing deze. Perfecte speelduur en twee goede leads, kom je tegenwoordig toch niet veel meer tegen in het horror genre, Met name het eerste uur is echt heel sterk, daarna vervalt de film toch wel een beetje in wat meer cliché's. En de hele uitleg had van mij achterwege gelaten mogen worden. Maar al met al een hele fijne film.

avatar van AniSter

AniSter

Helaas was het dit voor mij allemaal net niet. Een beetje te eenvoudig opgezet. Het werd ook nergens spannend. Op zich bleef het geheel wel redelijk boeien en was de sfeer in en rondom het huis OK. Jammer van de onwaarschijnlijkheden en dan heb ik het niet over rondwandelende lijken maar bijv. over het feit dat het vader en zoon niet lukt om naar buiten te geraken terwijl het vriendinnetje gewoon naar binnen wandelt. En zo waren er nog wat dingen.
Ondanks enkele bekende acteurs is deze film voor mij niet verder gekomen dan een middelmaatje.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Best wel een sterke horrorprent waarbij de spanning hoog gehouden wordt. Zeer creepy ook waarvan ik dacht dat het lichaam elk moment tot leven kon komen. De autopsie op zich heeft zo zijn gore momenten. Zeker het eerste uur was sterk toen het mysterie nog vol aan de gang was en de twee hoofdrolspelers nog niet goed doorhadden wat er gaande was. De focus lag goed op de éénkamerlocatie.

Hier en daar ook wat minpuntjes. Beetje eigenaardig en jammer dat die vriendin ineens kwam opduiken. Was absoluut niet nodig voor het plot.
Weinig echte schrikmomenten, maar de spanning en sfeer daarentegen maakten veel goed. Best zo, want de scare jumpes in vele andere films komen vaak geforceerd over.

avatar van willemfilm

willemfilm

Het 1e deel vd film was prima. Het 2e deel werd onwerkelijk en daarom niet spannend meer. De sfeer was vooral het 1e deel ook in orde.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Geen slechte horrorprent, met weinig echte schrikmomenten (behalve dan de autopsie zelf). Het verhaaltje zelf is ook maar flinterdun, maar de enge sfeer, het goede acteerwerk van vader en zoon, en het mooie lijk van Jane Doe maken veel goed.

acisiz schreef:
Enige wat ik jammer vond was dat de vader "the only way to stop it.." roept, suggererend dat hij een oplossing heeft gevonden voor het probleem en vervolgens lijkt het erop dat hij zichzelf opoffert om zijn zoon te redden. Hij leek met de vrouw een pact te hebben gesloten. Echter zien we de zoon vijf minuten later ook overlijden, dus dit stukje in het verhaal vond ik niet goed in elkaar gebreid . Anders kreeg de film zeker 4*.

Dat komt omdat de zoon de vader doodde voordat de 'transactie' volledig was uitgevoerd. De heks kon zichzelf dus niet genezen en haar wonden aan de vader geven, want hij was reeds gestorven. De vader had namelijk aan de heks gezworen dat hij zichzelf zou opofferen als ze het leven van zijn zoon zou sparen.

avatar van KiwiKiller97

KiwiKiller97

Ik heb me rijkelijk vermaakt met deze film. De spanning was vanaf het begin goed opgebouwd. Heel snel al werd duidelijk dat hier zaken gebeurde die niet hoorden te gebeuren.

De film bleef mij toch wel boeien door de volledige loopduur heen. Ook vanaf het 2de deel waar iedereen het over heeft Waarop plots de stront aan de knikker is en lijken beginnen te wandelen enzo bleef het mij boeien. Ondanks dat vanaf dat moment het aantal vragen per minuut afnemen en de spanning de overhand neemt bleef het ook echt spannend.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Briljant eenvoudig uitgangspunt. Een vader en een zoon runnen een kleine begrafenisonderneming. Plotseling wordt er een mysterieus lijk gebracht door de lokale sheriff. Het is niet meteen duidelijk wat de doodsoorzaak is van het ongenaakbare vrouwenlichaam. De rationele vader zoekt met zijn autopsie naar wetenschappelijke antwoorden. Elk afgepeld laagje vlees een stukje dichterbij de waarheid. Maar het stormachtige noodweer neemt toe en er vinden steeds meer onverklaarbare verschijningen plaats. Heerlijk smeuïg spel tussen wetenschap en bijgeloof. Alleen al de tijd die er wordt uitgetrokken om de autopsie zelf in beeld te brengen. Het snijden in mensenvlees is hyperrealistisch en ranzig, maar ergens ga je ook mee in de wetenschappelijke afstand van de vader. Voor mij boet de film wat aan kracht in als het lichaam een soort portaal blijkt naar de hel en je wel erg clichématige jump scares op je krijgt afgevuurd.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Tof filmpje. Goed concept en prima uitwerking. Wel vind ik vaak met horrorfilms de eerste helft het beste, dat is hier niet anders. Knap gedaan trouwens met het ontleden van het lijk. Met dit lijk ga je zowaar ook iets meer begrijpen van necrofilie

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2024: Weer een RW (aan de eerdere waardering te zien), kon mij deze film vaag herinneren, maar waarschijnlijk met een paar biertjes op gezien dus wat minder goed ingeprent

Ik vond dit een sterke film, lange tijd gebeurd er eigenlijk weinig, maar is de sfeer onheilspellend. Dan gaat het los, ook al gebeurd er eigenlijk nog niet bijster veel, maar de hele setting maakt het een creepy gebeuren. Zal geen klassieker worden, daarvoor is het denk ik net te veel als sommige andere films, maar voor mij persoonlijk één van de betere films van de afgelopen jaren in zijn genre. Ik merk dat ik een beetje afwijk van mijn kijklijst, maar dat komt doordat er ook wat wijzigingen plaats hebben gevonden op mijn streamingdiensten qua aanbod, daarnaast waardeer ik een goede RW beter dan een bij voorbaat kansloze FTV (daar ik toch al aan het minimum FTV`s zit voor de challenge ).

Dus eens even kijken wat ik vanavond aan ga zetten, wanneer mijn vrouw met schoonmoeders naar Fred and friends is, als we het over horror hebben...

avatar van DVD-T

DVD-T

De film hangt iets te veel aan elkaar met toevalligheden om echt een topper te zijn. Toch is Autopsy een erg vermakelijke film. Er gebeurt genoeg, de sfeer is prima en er wordt goed geacteerd. Het ontrafelen van het mysterie rondom "Jane" is op een leuke manier in beeld gebracht. Toch iets te toevallig allemaal waarop men de volgende aanwijzing vind. Ik snap best dat je dit dan voor een breed publiek maakt, maar er wordt onderschat hoe slim het publiek daadwerkelijk is.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Low budget en kon mij eigenlijk nooit echt boeien.

avatar van ibendb

ibendb

Een enorme verademing in het genre. The Autopsy of Jane Doe neemt een heel andere aanpak dan vele andere horrorfilms. Het speelt zich bijna exclusief af in een locatie, namelijk een mortuarium. Dit op zich al is een erg leuke setting. De autopsie zelf stelt ook helemaal niet teleur met een opbouwend mysterie en wel heel effectieve sound design. Er worden steeds meer en meer vragen gesteld waardoor je gewoon weet dat het antwoord niet even goed kan zijn. Dit is ook zo, met een derde akte die net te toevallig lijkt te gebeuren en een uitkomst die te voorspellen valt.

De eerste helft is werkelijk subliem en had me aan het scherm genageld. Jammer dan dat het allemaal evolueert naar een bovennatuurlijk circus met aspecten die rechtstreeks uit de klassieke horror-toverhoed worden gehaald. Het verzakt te veel in standaard gedoe dat we al te veel gezien hebben, wat natuurlijk afbreuk doet aan de zorgvuldig opgebouwde eerste deel. Toch bleef het allemaal zeer interessant en kan ik dit aanraden aan fans.

The Autopsy of Jane Doe is een frisse wind die veel dingen precies goed doet maar hier en daar toch een paar steken laat vallen. Een paar tekortkomingen die een écht hoge score doet uitblijven.

avatar van frans123

frans123

Best wel goed...Misschien een iets te lange autopsie voor er wat gebeurt. in zijn genre best goed. Moet nog half uur maar val om van de slaap.Nu op 3.5*.

avatar van frans123

frans123

Dentheman schreef:

Als ze naar Fred gaat zou ik maar mee gaan...

avatar van Dentheman

Dentheman

frans123 schreef:

Als ze naar Fred gaat zou ik maar mee gaan...

Te laat, ze is nooit meer terug gekomen..