Don't Breathe (2016)

mijn stem
3,37
875 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Misdaad
88 minuten

geregisseerd door Fede Alvarez
met Dylan Minnette, Jane Levy en Stephen Lang

Money hoort over een blinde veteraan die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex is niet blij met de klus maar Rocky staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

TRAILER

223 BERICHTEN 57 MENINGEN
zoeken in:
3,5
0
geplaatst: 30 mei, 21:46 uur [permalink]
"Don't breathe" De film is een horror/misdaad. Van de horror komt het er niet echt van maar de misdaad is letterlijk en figuurlijk er goed in verwerkt. Het was ten slotte ook echt een (mis) daad van de jonge lui!

Dit is echter wat ik verwachte van Alvarez, ook wel geinig dat jane in "Evil dead" het slachtoffer mocht zijn ook in deze versie wederom het muisje was. Over de film zelf, een groepje dat geld ruikt en een blinde natuurlijk beter af wist te zijn krijgt een 'karma' . Voor vele lag de medelijden bij de jongeren, voor andere bij de man. Een trieste blik in het leven van Jane ( roxy ) zorgde voor een goed evenwicht. Op den duur werd het wat slapjes maar toen leek hij weer wakker geschud te zijn.

Hier en daar schommelde het tussen leven en dood, wat 9 van de 10 keer wat onrealistich was MAAR zorgde voor een spanned effect. Al bij al , ik heb me geamuseerd, laat nu deel 2 maar komen.

3,5
0
geplaatst: 30 mei, 21:49 uur [permalink]
ambrosini schreef:
Trailer al een paar keer gezien.. verwachting was hoog.

Laatst met een aantal vrienden bekeken..

Film is wel vermakend, maar 'thriller' momenten waren weinig of voorspelbaar. Film begint heel snel al met het huis waar ze 'the jackpot' willen halen.

Verhaal is slap waardoor je al heel snel afhaakt. Mijn bedoeling was om een 2,5 sterren te geven, maar toen ontdekte wat deze meneer nog meer van plan was heb ik er toch 3 sterren van gemaakt.

Ik zou don't breathe eerder in de genre thriller zetten dan horror. Als je de trailer al hebt gezien dan weet je ongeveer wat je te wachten staat.Daarom de gouden tip: laat de traillers achterwege. Leuk om later een terugblik op te werpen, maar de trailer doet het voorkauwen, dat is zonde!

4,5
0
geplaatst: 30 mei, 23:10 uur [permalink]
Goeie film zeer spannend, Lang speelt een sterke rol hij komt echt goed over als de engerd die hij moet zijn.

avatar van Valak
3,5
1
geplaatst: 31 mei, 01:17 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Een ijzersterke, bloedstollende thriller van Fede Alvarez.

Ik had zonder twijfel de hele film op het puntje van m'n stoel gezeten, als ik niet te veel verleid was door de trailers die van te voren vrij gegeven waren, waarin in feite bijna íedere jumpscare uit de film al in zaten gepropt, wat ervoor zorgde dat de scares en extra intense momenten in de film dus grotendeels al voor mij verpest waren. De spanning zat er zeker nog wel in, want je weet nog steeds niet hoe het verhaal precies zal verlopen, en een paar verrassingen bleven nog over; maar toch in veel mindere mate als ik de trailers niet gezien had.
(Ik heb m'n lesje dus wel geleerd met betrekking tot het kijken van trailers van horrorfilms; ik houd het vanaf toen gewoon bij één of twee trailers of teasers, en niet 3 of 4 of 5 zoal zoals er steeds vaker van films uitgebracht worden.)

Maar dit moet natuurlijk niet af doen aan de film zelf, dat ligt aan m'n eigen vroege nieuwsgierigheid.

Uiteraard bleef de grootste schok-surprise uit de film wel intact, wanneer we in de laatste 20 minuten terecht komen waarin Stephen Lang Jane Levy gevangen heeft en haar wilt bezwangeren met een nieuw kind vanwege zijn omgekomen dochter.
Daar schrik je natuurlijk wel even flink door, zo van; "Holy shit, dit gaat opeens heel ergens anders heen!"

Het acteren vond ik ook allemaal erg goed.

En ze zijn dus aan het werken aan een vervolg!

avatar van Boneka
4,0
0
geplaatst: 30 juni, 22:35 uur [permalink]
Uitstekende thriller zeer goed opgebouwde film die lijkt een B film te zijn bij de opening maar zodra ze HET huis benaderen wordt ECHT alles anders. Gelukkig had ik de trailer niet gezien, maar er komt wat op je af in deze film die naast de huiveringwekkende beelden (hoog thrillergehalte/minder horror) ook een zeer goede soundtrack heeft. Ook de bijgeluiden van die fucking dog komen zowat je huiskamer in. Gelukkig weet ik dat ik geen hond heb. Stephen Lang die man des huizes speelt echt een sublieme rol als blinde veteraan. Er is ook veel aandacht besteedt aan detail. Natuurlijk ook wat kleine minpuntjes. De onverlichte scenes zagen er zeer goed uit, maar een blinde heeft geen lampjes nodig in de huiskamer. En de meeste blinden zien meestal toch wel iets al is het een schim. Maar goed ik heb me kostelijk vermaakt bij deze film die zowaar Don't breathe again zou kunnen opleveren.

avatar van handelaar
4,0
0
geplaatst: 1 juli, 13:45 uur [permalink]
Genoten van dit filmpje, maar waarom zo moeilijk doen met een glazenbuis terwijl je toch je geslachtsdeel het werk kan laten doen is me een raadsel.

avatar van Zwolle84
4,5
0
geplaatst: 2 juli, 00:54 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
handelaar schreef:
Genoten van dit filmpje, maar waarom zo moeilijk doen met een glazenbuis terwijl je toch je geslachtsdeel het werk kan laten doen is me een raadsel.


Dat geeft hij in de film zelf antwoord op: 'I'm not a rapist.'

Vergeet je spoilerhaakjes trouwens niet.

avatar van Zwolle84
4,5
0
geplaatst: 2 juli, 00:56 uur [permalink]
Deze heeft de thuistest glansrijk doorstaan; wat is het toch een waanzinnig goede film. Ik kan zo 1,2,3 geen enkele andere film bedenken die zo lang en zo strak de spanningsboog gespannen houdt. Fantastisch vakwerk van een veelbelovend regisseur.

3,0
0
geplaatst: 4 juli, 00:11 uur [permalink]
The best american horror movie in 30 years...

Dit is geen horror film maar en thriller of ik moet een verkeerde film hebben gezien.
Jammer dat ze zoiets erop zetten want ik dacht dat ik naar een goede horror film ging kijken, ik heb me gelukkig wel prima vermaakt.
Leuk verhaal, acteurs waren middelmatig, spannend, jammerlijke einde.
1 meesterlijke scene waar ik bijna van moest kotsen

avatar van sinterklaas
4,5
0
geplaatst: 15 juli, 13:47 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Na de zieke remake van Evil Dead heeft Fade Alvarez nu zelf een verhaal verzonnen en verwerkt in de moddervette Don't Breathe.

Home Invasion films kennen we de afgelopen tien jaar in den duizenden, maar nu verdraait de boel zich en mogen de inbrekers zelf vrezen voor hun leven... Drie onderklassers, twee vrienden en een vrouw hebben er een beroep van gemaakt om zo nu en dan een inbraak te plegen... En dan komt er een nieuw plan: een inbraak in een huis van een oude oorlogsveteraan, die nota bene nog blind is ook. Ja, dat lijkt een eitje... Ze slaan hun slag, weten in te breken, zijn bijna bij de buit... maar dan beseffen ze dat van alle inbraken die ze gepleegd hadden, dit er eentje is waar ze enorm veel spijt van krijgen.

En zo wordt Don't Breathe een spannende, coole, donkere en claustrofobische horrorfilm die me op alle vlakken blij maakte. Ja, wat moet ik zeggen... De sfeer is om te beginnen helemaal in orde, de soundtrack is in orde (geen bombastische orkesten e.d.)... die oorlogsveteraan is een nieuw horror-icoon geworden en je wordt hierbij gewaarschuwd dat niet alle blinden te onderschatten zijn, het acteerwerk van de inbrekers en dan met name Rocky is flink in orde, een paar vette kills en kleine actiescene's... en dan nog blijft het niet daarbij; het tragische achtergrond verhaal van de veteraan en dan ook vooral de plottwist die we krijgen op het moment dat je denkt dat alles wel een beetje is afgelopen, weten de film alleen maar nog sterker te maken en weet de film daarbij ook op psychologisch vlak erg ziekelijk te worden.

En ja, is het je toch nog gelukt om de man te ontkomen, zijn agressieve bulldog is zijn beste vriend...

Conclusie: er wordt hier een complete maaltijd voorgeschoteld. Grandioze horrorfilm en een mijlpaal in het archief daarvan.

Deel 2 staat al in de steigers... Nou, laat maar komen.

4,5*

avatar van GoodOldJack
4,5
0
geplaatst: 17 juli, 23:07 uur [permalink]
Goddamn eat this Steven, Bruce, Sylvester en co Stephen Lang is pas echt een badass motherfucker. Zal morgen wel een iets langer stukje schrijven maar wat heb ik genoten van deze film seg.

3,5
0
geplaatst: 28 juli, 13:44 uur [permalink]bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Redelijk goede film. Vooral goed acteerwerk. Alleen het jammere is dat die gek in dat huis nog steeds niet dood is. Het kan dan ook goed zijn dat er een vervolgd komt!

avatar van Tarkus
3,5
0
geplaatst: 9 augustus, 19:27 uur [permalink]
Goede horror-misdaad film.
De zoveelste film in het genre zou je denken, dat is wel zo, maar dit keer wel een goede, met prima vertolkingen.
Ook een goed scenario, zou zouden er meer mogen zijn.
Een verademing deze prent !!

* denotes required fields.

*

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.