• 9.252.848 stemmen

Met onder meer: Jane Levy, Dylan Minnette en Daniel Zovatto

Releasedatum: 29 september 2016

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Don't Breathe

"In the dark the blind man is king."

Money hoort over een blinde veteraan die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex is niet blij met de klus maar Rocky staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

avatar van frans123

frans123

horizons schreef:

Maar dan mag je ook geen commentaar erop geven dat er 11 keer mee geschoten wordt terwijl jij denkt dat er maar zes keer mee geschoten mag worden.

Je bent als mosterd na de maaltijd- dat is al drie keer gezegd. Wil je ook scoren?? Goed hoor, jouw kennis is ook van wat je hier leest Pistolen Paultje......!!!

avatar van Cinefiel 1

Cinefiel 1

Bij voorbaat vond ik de cast en trailer wat matig. Ik werd toch positief verrast. Het verhaal was goed en de spanning was er zeker. Ook de cast deed het prima.

Niet zo verrasend einde, en af en toe wat apart.

Maar voor de rest een goede film.

avatar van pako

pako

Film is oke, maar waarom hem laten leven? Kan toch alleen maar problemen opleveren?

avatar van notsub

notsub

Dit is typisch zo'n film, die brengt wat je ervan verwacht. Don't Breathe bevat geen moeilijke plots, maar is gewoon een kat en muis spel tussen wat opgeschoten jeugd met een iets te ambitieus plan en een doorgewinterde gespierde veteraan. Dat de laatste blind is geeft de film een extra laag. De speelduur is lekker compact en de geloofwaardigheid vrij laag. Toch zit het goed in elkaar en wordt er overtuigend genoeg geacteerd om hier gewoon een fijne anderhalf uur naar te kijken. Prima filmpje!

avatar van Rfc_

Rfc_

Zeer matige, onwijs voorspelbare 13 in dozijn filmpje.

avatar van Mansterkas

Mansterkas

Niet mijn genre maar al met al niet verkeerd. Best spannend hier en daar. Behalve dat gedeelte met die vrouw die gevangen zat, dat vond ik net teveel van het goede en voegde weinig toe. Die scène met dat sperma was te goor voor woorden. En dat de blinde man vlak langs iemand loopt zonder diegene te ruiken maar wel een paar schoenen ruikt…uhuh. Drie sterren

Tof!

Goede film, niet hoogstaand maar een heerlijke film over drie tieners die gaan inbreken bij een oude, krachtige blinde veteraan voor het jatten van zijn geld. Spannend kat en muisspel die zeker een paar schrikmomenten kent.

Ik vond Money een ontzettend irritant personage, slecht geacteerd ook, gelukkig hadden we daar vrij snel geen last meer van

Een 7

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op blu-ray!

Redelijk geslaagde film, al stoorde ik mij soms wel aan de domme keuzes die de personages maken

1 van de jongens had het al veel eerder af kunnen maken, in het huis en in de schuur liggen genoeg voorwerpen waarmee je de psychopaat op zijn kop kan slaan of tegen zijn benen aan kan slaan, zelfde geldt voor het meisje in de film, die had het ook al eerder af kunnen maken door hem te steken met een stuk gereedschap of erger, maar nee ze rennen allemaal weg en verstoppen zich en doen verder niets

Dat irriteerde mij soms in de film, hij was verder wel spannend en goed gespeeld door de man!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Nog even iets soepels als afsluiting van de film-marathon-dag en dat werd deze Don't Breathe op Netflix en voor mij een redelijk onbekende film, slechts Stephen Lang is een bekende. Verder had ik geen kennis van deze film dus kom maar op.

Het verhaal is maar al te simpel met het criminele trio dat het huis in een achterbuurt op het oog heeft van een blinde veteraan. Easy peasy zou je zeggen buiten het feit dat de man de boel redelijk beveiligd heeft en een niet misselijke poedel aan de lijn heeft. En ach, zo'n film als dit moet je in die zin het voordeel van de twijfel geven, want er zijn natuurlijk zat dingetjes die je als kritiek aan kan dragen. Zo vind ik het best wel bijzonder dat je tijdens het intikken van een raampje zo weet waar de sluiting zit terwijl het matglas is. Dan vind ik Rocky en Alex nu niet bepaald overtuigend in slimheid en doortastendheid van het willen overleven, nu snap ik in eerste instantie de vlucht en zit niet in iedereen cold blooded moordenaar, maar ze hadden die man toch al 100 keer uit kunnen schakelen vooral omdat ze een voordeel hebben en hun kansen daar levend weg te komen met de minuut slinkt.

Gelukkig maakt Stephen Lang, die altijd wel bad ass is, veel goed, is Jane Levy ook een welkome verrassing en zou ik die ook proberen te overtuigen om te blijven, stapelen de problemen voor het tweetal zich razendsnel op en ontstaat er toch een alleraardigst kat en muis spel. Is het allemaal realistisch? Niet bepaald lijkt me, toch is duidelijk dat de man een gedegen training gehad heeft en bepaalde zintuigen zich aangescherpt hebben en wordt er toch prima gewerkt met hoe hij ondanks zijn beperking dingen ontdekt en zelfs bijzondere hobby's in de kelder verstopt. Desondanks heeft het een bepaalde voorspelbaarheid maar vervelen doet het niet. Het cijfer is dan toch weer lastig om dat deze dichter bij de 3,3 zit dan de 3,4 maar vooruit. 3,5.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Aardige film maar op wat momentjes na nooit echt spannend. Grootste pijnpunt is dat ik ook weinig kon met de personages. Die jongeren zijn ordinair dieven maar de blinde man wist nu ook niet bepaald sympathie op te wekken. Het boeide me dus niet veel wat er zoal gebeurde. Wel redelijk kort en een goed tempo en visueel wel oké. 2,5*