• 9.378.934 stemmen

Geregisseerd door: Fede Alvarez

Met onder meer: Jane Levy, Dylan Minnette en Daniel Zovatto

Releasedatum: 29 september 2016

Plot Don't Breathe

"In the dark the blind man is king."

Money hoort over een blinde veteraan die alleen woont en weleens een grote som geld zou kunnen bezitten. Alex is niet blij met de klus maar Rocky staat te popelen om snel geld te verdienen. Als ze vervolgens bij het enige bewoonde huis van het blok staan en de rottweiler van de eigenaar hebben weten te kalmeren, slagen ze erin om binnen te komen. Al snel wordt duidelijk dat de eigenaar dan wel blind mag zijn maar verre van hulpeloos is.

avatar van basssss

basssss

I liked it, nothing very special but there's nothing wrong about this movie...

avatar van Terminator05

Terminator05

Op elk aspect kwam het net een tikkeltje te kort vond ik ... er had wel wat meer geweld in gemogen, het kon wat vulgairder, en zo spannend/goed uitgewerkt was ie nu ook weer niet. Jammer dat het horrorgenre zelden de nodige aandacht krijgt en vaak een b-film indruk achterlaat, zoals in den deze ...

avatar van yassin k

yassin k

wat een geweldige horror film vindt ik dit zeg echt heel goed en de jumpscares ook ik ga dit zeker nog een keer kijken ik raad dit zeer aan om te kijken je krijgt er geen spijt van

frans123

Oervervelende, langdradige film , ja zelfs voor 87 minuten. Niks horror. 11 keer schieten met een Beretta, een six-shooter, dan weet ik het wel. Stevig door gezapt. 13 in een dozijn.

yassin k schreef:

Waar was de horror dan?

ik vond dit wel een goede film. Geen topper, maar zeer zeker heel origineel/goed bedacht. Als je fan bent van Playstationtoppers als The Last Of Us en Resident Evil, moet je deze gewoon zien. Een blinde oorlogsveteraan die, als een soort zombie, een stel inbrekers het leven zuur maakt door op ze te jagen. Waarbij het maar de vraag is of ze kunnen ontsnappen. Goed gemaakt.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Spannende film, indien je er niet te veel bij na gaat denken. Doe je dit wel, dan gaat het tegenvallen.

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Aardige matig geacteerde film met een juiste speelduur. Nu volgen de scenes elkaar nog op snelheid op.

Dun verhaaltje maar who cares, je bent toch zomaar 1,5 uur verder zonder ergernissen.....

avatar van Capablanca

Capablanca

Onderhoudend van begin tot eind. Hier en daar wat over the top, maar wat zou het.

avatar van Waackx

Waackx

In het begin vond ik het niet zo bijzonders, als we op een gegeven moment meer te weten komen van de blinde man, wordt de film al wat interessanter en boeiender, vooral het stukje in het donker was goed gedaan.
Alleen jammer weer van zo'n einde [/spoiler,]meisje moet natuurlijk blijven leven om een happy end te creëren met haar dochtertje, ik had liever haar zien sterven dan die Alex, zij verdiende het meer dan hem, naar mijn mening)

avatar van RevengeN

RevengeN

Een beetje over de top halverwege de film

Wel vermakelijk om naar tw kijken van begin tot eind.

avatar van slam1975

slam1975

Zeker spannende film, meer thriller dan horror

avatar van Antonev

Antonev

Alleraardigste thriller, met als achtergrond decor het troosteloze en door economische problemen verloederde Michigan. Het blijft bizar om te zien dat ooit florerende buitenwijken volledig leeg staan.

Fijn om te zien dat er ook nog films gemaakt worden die met maximaal 90 minuten de klus kunnen klaren. Onnodige dialogen en achtergronden zijn weggelaten, waardoor de film een zeer vlot verloop heeft. Goed gekozen plottwists en spannende momenten zorgen er voor dat het bijzonder boeiend blijft. Het viel me ook niet tegen dat er maar weinig ‘goedkope’ schrikmomenten in zaten. In dit soort films zie je dat normaal gesproken toch wel vaak.

Een paar van de hoofdrolspelers had ik wel eens vaker langs zien komen, maar ik kan niet helemaal thuisbrengen in welke films dat dan was. Voor mij persoonlijk dus een relatief onbekende cast. Dat neemt niet weg dat ze het bijzonder goed deden. Interessant om eens te kijken wat ze vooraf aan deze film allemaal gedaan hebben. Wellicht levert dat nog iets voor het lijstje met films op die ik nog wil zien.

Dergelijke films bevatten natuurlijk altijd wel ongeloofwaardigheden of onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Ik vond het wel wat vreemd dat de veteraan uiteindelijk weer naar huis mocht volgens het nieuws. Als er in je huis meerdere doden personen worden gevonden, dan haalt de politie (en zeker in Amerika) waarschijnlijk je hele huis overhoop. Al is het maar om na te gaan of er niet misschien ergens nog een inbreker verstopt zit. In dat geval hadden ze zijn ‘gevangenis’ toch moeten vinden en daar de nodige vragen over gehad moeten hebben?

Daarnaast vond ik het onwaarschijnlijk dat de veteraan zich in de scènes met het schieten en vechten zo goed kon oriënteren. Ik weet dat je lichaam andere zintuigen verscherpt als er een weg valt, maar volgens mij is dat beperkt als je op latere leeftijd blind wordt. Misschien heb ik het mis, maar ik vond het op z’n minst opvallend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Hoe zit het met het vervolg eigenlijk? Was al een tijdje gepland maar lijkt wel volledige radiostilte. Staat zelfs niet op MM.

avatar van david bohm

david bohm

Onderhoudende film, af en toe spannend maar ook wel een tikkeltje voorspelbaar. Het personage van de blinde veteraan is zo uitvergroot dat het haast lachwekkend wordt.

De andere personages zijn ook vrij vlak. Matig tot redelijk maar het vervolg wil ik toch wel zien.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Vrij oké. Het bereikt nergens hoge hoogtes, maar regisseur Alvarez weet wel een constant niveau aan te houden. De korte speelduur helpt daar bij, al zat er wat mij betreft zelfs nog af en toe de rek in. Enfin, in het laatste kwartier blijft het gewoon duren en hadden de personages er gemakkelijk komaf mee kunnen maken. Meerdere domme acties stapelen zich dan plots toch wel op. Heel erg spannend wordt het ook nooit echt, behalve dan misschien in die stukjes waar het even volledig donker wordt. Camerawerk en dergelijke is wel dik in orde, en er zitten toch een heel aantal aardige sequenties in opzich. De acteurs zijn ook niet slecht, en zeker Stephen Lang weet als de oude veteraan best een fucked up psycho neer te zetten. Ik zat alleen de hele film ermee in mijn hoofd hoeveel cooler of spannender dit verhaal/concept zou zijn in de vorm van een horrorgame in plaats van een film. Maar bon, dat staat er los van natuurlijk. In ieder geval onderhoudend, maar meer dan 3* kan ik er niet aan geven.

avatar van Fisico

Fisico

Niet bepaald een horrorfilm, eerder een stevige thriller met een wat clichéverloop. Op zich niet zo’n slechte film en best wel een fijn uitgangspunt. Niet alleen Blind Fury (Film, 1989) is een niet te onderschatten blinde. Ook de hond deed wel zijn duit in het zakje en vormde een complementair duo met de kluizenaar.

Beetje eigenaardig verloop waarbij een aantal zaken echt niet kloppen. Deze werden hierboven al door een aantal leden terecht opgemerkt. Spanning OK tot op zekere hoogte althans en rekening houdend met hoe dergelijke films steeds lopen en eindigen. Op dat vlak erg vlak en matig.

Ook van de boeven weinig glorie met wel erg idiote en zelfs hulpeloze beslissingen. Perfect passend voor dit scenario. Vermakelijk, dat wel, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Briljant simpel. Net als in 'Hush' (2016) uit hetzelfde jaar weet 'Don't Breathe' (2016) de suspense vast te houden van een personage met een handicap. Hier dan niet vanuit de protagonist, maar vanuit The Blind Man (Stephen Lang) als een ogenschijnlijk makkelijk doelwit voor een woningroof. Rocky (Jane Levy) hoopt haar allerlaatste slag te slaan met een groepje gewelddadige delinquenten en heeft al een plan getrokken om naar elders te verkassen. Maar ze hebben er niet op gerekend dat de taaie oorlogsveteraan elke centimeter van zijn eigen terrein kent én wapentuig en een agressieve hond tot zijn beschikking heeft. Zoals de titel al aankondigt: elke ademstoot kan de inbrekers fataal worden. Het resulteert in een vilein kat- en muisspel tussen onsympathieke personages die genadeloos moeten terugslaan om hun eigen hachje te redden. Al komt 'Don't Breathe' (2016) in iets bekender vaarwater als noeste Rocky zich steeds meer ontpopt als een 'final girl' uit slasher-films. Toch heb ik van begin tot eind genoten van deze pulperige uitputtingsslag waar het kwade wordt afgestraft door nog meer kwaadaardigheid.

avatar van Bxian32

Bxian32

Pfff, wat saai allemaal, hoe kan dit in godsnaam onder de noemer horror geschaard worden? En dan die Minnette, heb ik in elke film alleen altijd maar met dezelfde verdwaasde blik zien rondlopen. Zonde van je tijd deze film.....Als je echt een goeie home invasion film wil zien kijk dan "You're next" om maar wat te noemen

avatar van Borderline

Borderline

Goede spannende film wat iets meer een thriller is dan een horror maar dat maakt de film er zeker niet minder op, soms is het een beetje over de top en kan die blinde man wel erg veel, ik ben benieuwd naar het vervolg

avatar van Gerlof78

Gerlof78

De film is een mooie en sterk gemaakte thriller met een vleugje horror, ik vond het verhaal goed gedaan en ook de cast speelt goed. Met name Jane Levy en Stephen Lang spelen zeer overtuigend en ook de setting van het donkere huis met alles erop en eraan is knap bedacht en uitgewerkt. Tip kijk hem in het donker dan is hij alleen maar beter

avatar van macrobody

macrobody

Prima film waarbij (jonge) inbrekers krijgen wat ze verdienen.

avatar van Woland

Woland

Interessante film die, ondanks dat er her en der wat horror-clichés voorbijkomen, toch vaak genoeg met de verwachtingen weet te spelen om verrassend te blijven. Verrassend, maar ook zeker spannend en bruut zijn beschrijvingen die ik hier wel kwijt aan kan, ondanks dat ik het globale gegeven (inbrekers breken in bij blinde veteraan, maar die draait de rollen om) wel kende. Die veteraan is sowieso een knuppelharde baas, en een overtuigende rotzak die nog veel erger blijkt dan die paar halfzachte inbrekers. Dat de film dan wel weer erg veel twists nodig heeft waarbij iemand uit geslagen of dode positie toch niet helemaal dood blijkt en de vele matige beslissingen die genomen worden neem ik dan maar even voor lief. Alleraardigst voor het genre.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Redelijk geslaagde film, al stoorde ik mij soms wel aan de domme keuzes die de personages maken 1 van de jongens had het al veel eerder af kunnen maken, in het huis en in de schuur liggen genoeg voorwerpen waarmee je de psychopaat op zijn kop kan slaan of tegen zijn benen aan kan slaan, zelfde geldt voor het meisje in de film, die had het ook al eerder af kunnen maken door hem te steken met een stuk gereedschap of erger, maar nee ze rennen allemaal weg en doen verder niets Dat irriteerde mij soms in de film, hij was wel spannend en goed gespeeld door de man!

Er is ook een deel 2 en die ga ik morgen kijken! Ben benieuwd of die beter is en hoe het verder gaat!

avatar van Bak&Braad

Bak&Braad

11 keer schieten met een Beretta, een six-shooter

Een 9mm Beretta kan tussen de 10 en 17 patronen houden.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

eindelijk weer een goede film op netflix daarom geef ik hem 5 sterren

avatar van The main man!!

The main man!!

frans123 schreef:

Onzin, er gaan 10 patronen in een baretta, bovendien had hij 2 pistolen. Een lag onder zijn bed . Bovendien had hij extra munitie in zijn zak nog.

Bak&Braad schreef:

Een 9mm Beretta kan tussen de 10 en 17 patronen houden.

Ik heb andere hobby's...

avatar van horizons

horizons

Ik heb andere hobby's...

Maar dan mag je ook geen commentaar erop geven dat er 11 keer mee geschoten wordt terwijl jij denkt dat er maar zes keer mee geschoten mag worden.