• 9.387.683 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van INCTRL

INCTRL

geronimo schreef:

Ben benieuwd wanneer deze op DVD uitkomt.

Sinds gisteren.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Godzilla met een shaky cam, mooi..

avatar van Counterfeit

Counterfeit

Bowler 1 schreef:

ik heb de Film Cloverfield gezien,ik werd er een beetje gek van met die bewegende camera.

Ik vind dat dat de film goed maakt.

avatar van m_raben

m_raben

Heb zojuist de film gezien.

Superfilm, volgens mij de eerste in zijn soort, qua filmen , het verhaal is misschien niet origineel maar wel heel goed uitgewerkt.

Ik hoop dat JJ Abrams meer van dit op de markt gaat brengen..

5 sterren van mij

avatar van sdr

sdr

Ik vind de film opzich wel goed,maar wordt gek/misselijk van die flitsende beelden.

avatar van ASroma

ASroma

nah vond het een middelmatig filmpje, de chaos die ontstaat is wel mooi om te zien. Maar geen hoogstaande film qua acteerprestaties ofzo. Maar goed of je dat moet verwachten van een film als dit is ten tweede.... Ah je verveelt je zeker niet met deze film.

goed voor 3 sterren.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Net gezien, weliswaar niet in de bioscoop, maar desondanks met een effectieve uitwerking.

"Een monster valt de stad aan." Het is moeilijk om dat geloofwaardig neer te zetten, maar 'Cloverfield' lukt het. Vanaf het gezellige feestje, tot de eerste beelden, tot het wegvluchten en de hoop op redding, de film doet je, vooral dankzij de originele manier van filmen, geloven dat je er zelf bij bent, en dan komt de hektiek, de wanhoop, de verliezen en de angst vanzelf. Voor een science-fiction is Cloverfield verdomd realistisch en het is moeilijk om niet terug te denken aan wat je voelde op 9/11. Ik weet het, een dergelijke vergelijking is niet gepast, maar de hel die toen losbarste komt meerdere malen naar boven tijdens het kijken van Cloverfield. De personages worden goed en realistisch neergezet en het is niet al te moeilijk om je in Hud's schoenen te verplaatsen en de mensen waarmee je rent voor je leven te zien als je vrienden en dat ene meisje dat je zo leuk vindt. Toegegeven; op sommige momenten verliest de film de benauwde sfeer, bijvoorbeeld wanneer het groepje besluit via de tunnels te gaan lopen of wanneer we Beth's appartementencomplex schuin zien staan of wanneer het monster op eens uit de rook opduikt en de helikopter aan valt nadat deze veel te lang boven het monster heeft gevlogen (sorry, maar als je ontsnapt dan vlieg je toch weg en ga je niet ramptoerist spelen als piloot zijnde) en later boven Hud loopt, dan zakt het niveau naar films als 'Poseidon' of zelfs 'The Mist' (zeker bij die vieze "kinderen" van dat beest). Toch is Cloverfield een non-stop actiethriller die je op het puntje van je stoel laat zitten en je naar adem laat snakken tijdens de hel die je voor je ogen ziet flitsen. Subliem gemaakt (dat stukje dat Marlena ontploft, geweldige cinematografie) met een prachtig einde , daar hou ik nou van, een "I Love You" einde met "It's been a good day.".

4.5

Trouwens: kunnen we er van uit gaan dat Lily dood is? Haar helikopter ontsnapte namelijk nog voor dat het monster op de basis kwam. Een van de grootste nadelen omdat je haar vanaf het begin volgt en haar lot dus even belangrijk is als dat van Hud of

avatar van Apster

Apster

Angrod_Pallanén schreef:
Voor een science-fiction is Cloverfield verdomd realistisch en het is moeilijk om niet terug te denken aan wat je voelde op 9/11. Ik weet het, een dergelijke vergelijking is niet gepast, maar de hel die toen losbarste komt meerdere malen naar boven tijdens het kijken van Cloverfield. als dat van Hud of

De scene dat het Empire State Building in elkaar stort en je de stofwolken ziet was haast een regelrechte kopie van die ene dag. Ik vond het toch een beetje ongepast, het is ook telkens weer New York dat met de grond gelijk wordt gemaakt in een rampenfilm.

Het eerste kwartier was niet al te best, het is dan ook maar een inleiding om er een avondvullende film van te maken. Knap ook dat iemand die rent voor zijn leven toch nog wel even de tijd neemt om de hele heisa te filmen te midden van het gevecht tussen het monster en het amerikaanse leger.

Toch wil ik er wel 3,5* aan kwijt, ik vond het toch zeer vermakelijk, ondanks de minpunten die ik aangaf. Het is weer eens wat anders dan het gebruikelijke concept van blockbuster rampenfilms en gelukkig duurt de film niet te lang.

avatar van sofripa

sofripa

Noteer mij maar voor 4*. Geweldige film, nah videoverslag. Dit smaakt naar meer.

avatar van han de barman

han de barman

Wat een waardeloze film. Had er veel van verwacht en lang op gewacht.

Constant dat blairwitchachtig gefilm... bah..

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ik ga ook voor 4****. Hou wel van deze manier van filmen, sleurt je juist alleen maar dieper mee in het verhaal. Sterke film!

Voor diegene die dit soort films en dan vooral de manier van filmen wel kunnen waarderen, absoluut de Spaanse horror •Rec gaan kijken!

avatar van DamnSexC

DamnSexC

Had hier veel van verwacht, maar wat een ongelovelijke K*Tfilm

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Apster schreef:

Weleens gezien hoeveel homevideo's er zijn van 9/11? Er zijn ook mensen die er de tijd voor nemen om foto's te maken van vernederde gevangen, bijv.

avatar van williamcindy

williamcindy

zeer matige film komt erg traag op gang en als ie dan begint ????

ja niet kijken jammer van je tijd je komt niets te weten wat de stad aanvalt en of het afgemaakt word

NIET KIJKEN

avatar van bartje30

bartje30

williamcindy schreef:
zeer matige film komt erg traag op gang en als ie dan begint ????

NIET KIJKEN

Ten eerste bepaal jij niet wat iemand moet gaan kijken!!!!
Ten tweede, waarom dan toch nog 2* ipv 0.5??

En nu iets over deze bij vlagen geweldig spannende film. Ik dacht bij het zien van de 1e 20 minuten, "wat zit ik nou weer te kijken?", maar toen het eenmaal losbarste heb ik op het puntje van de bank gezeten. Ik werd helemaal mee getrokken in hoe de hoofdpersonen het hele gebeuren mee maakte. Dat komt doordat je de hele film door de ogen ziet van de persoon die de camera bediend, waardoor het net is of je zelf in de film zit. Het knappe is ook dat ze het precies zo laten zien zoals een persoon zou kijken, vooral als je ergens een geluidje hoort, dan kijk je en dat doet de camera dus ook. Er zijn ook enkele minpuntjes bv. waarom vliegt de helicopter mee met het beest? In de gebouwen waar de hoofdpersonen komen is echt helemaal niemand te bekennen zelfs geen gewonden of doden. Maar dat mag de pret niet drukken. Al met al een, ook door de nieuwe manier van filmen, een hele spannende film. Een aanrader als je hiervan houdt!!

avatar van extremezz

extremezz

Had er veel van verwacht,ik hou normaal dan ook van dit genre speciale film maar dit was weer onnodig speciaal.

Waarom moet het met handcamera in beeld gebracht worden,het stoorde niet echt maar het helpt de film niet.Waar is het einde van de film,was het budget op ?Jammer,zeer jammer..

avatar van demimoorefan

demimoorefan

Gemengde mening over deze film

de eerste 20 minuten kun je eigenlijk gewoon toastjes gaan maken drankje klaarzetten want je mist toch niets

als eenmaal de stroom uitvalt begint eigenlijk voor mij de film ook

dan heb je nog precies 53 minuten over

de scenes zijn mooi gemaakt

ook het camerawerk is eens iets apart a la blair witch achtig

echter had ik van de film veel meer verwacht

maar heb mezelf die 53 minuten niet verveeldt

dus neem ik de gulden middenweg

en rond hem naar boven

3.0

avatar van Theunissen

Vandaag gekeken en ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik er niet voor naar de Bioscoop ben gegaan.

De eerste 20 minuten zijn slaap verwekend en totaal overbodig. Daarna lijkt de film boeiend te worden. Helaas duurt dat maar enkele minuten want de hele film wordt bekeken vanuit een groepje onnozele personen waarvan 1 persoon de hele tijd filmt. Hoe het allemaal gebeurt, waarom het allemaal gebeurt en hoe het eindigt zul je echter nooit te weten komen want de film houdt op een gegeven moment gewoon op. Een dommer einde hadden ze niet kunnen maken, dat was echt een aanfluiting.

Het thema van de film vond ik goed gevonden maar de verfilming ervan vond ik intens triest. Daar had men iets veel beters van kunnen maken. De film duurt ook niet echt lang, als je de eerste 20 minuten voorruit spoelt (wat ik ook heb gedaan) ben je binnen een uur klaar met deze film. In deze film spelen geen bekende acteurs in mee (de enige enigszins bekende acteur is de leger commandant) en dat merk je ook aan de kwaliteit want de acteurs in deze film weten het niet overtuigend over te brengen.

avatar van wiebew

wiebew

Leuke film, maar ook niet meer dan dat. Het was inderdaad een blair witch film met een ander onderwerp en veel meer special effects, maar duidelijk geinspireerd en daardoor minder origineel, waardoor geen half punt extra voor de originaliteit.

extremezz schreef:

De handycam maakt de film juist zo goed, dit zorgt voor spanning en maakt dit onrealistische scenario veel realistischer. ik weet zeker dat gewone beelden de film veel minder spannend zouden maken. het was dus zeker nodig.

het open einde en sowieso het feit dat er op geen enkele vraag een antwoord kwam (wat was het, wat gebeurt er met gebeten personen en hoe loopt het af), is duidelijk met de reden dat de makers er een deel 2 bij willen maken (en misschien een deel 3). in de komende delen zullen we zien hoe men de stad verkent en de camera vindt, wat het precies was en wat er is gebeurt met de gebeten mensen. en hoe het afloopt met de wezens

3.5, ik raad deze film iedereen aan, zorg er wel even voor dat je goed geluid hebt en een zo'n groot mogelijk scherm--> (thuis)bioscoop.

avatar van sporthaas

sporthaas

Na 20 minuten begon de film pas lees ik hier....... Zo ver ben ik niet gekomen.....

Komt weinig voor dat ik een film vroegtijdig afbreek.

avatar van dope

dope

• 20100 stemmen

Ondanks dat ik me dood ergerde aan de handcamera en het feit dat de film wel erg kort was, vond ik 'm toch goed genoeg voor 4*, al hadden ze er veel meer van kunnen maken

avatar van shapeshifter

shapeshifter

slechte film met totaal geen verhaal warrige film met in het begin wat slap gepraat op een feesje en opeens is daar een groot beest
met wat matige actie je weet niet waar het vandaan komt of wat de achtergronden zijn kakarakters zijn totaal niet uit gewerkt en dan
dat schokerige amateur gefilm het heeft mij niet kunnen boeien
dat deze film hier zo hoog scoort is on begrijpelijk denk dat de mensen hier andere films als godzilla etc erbij halen bij hun score ofzo ik weet het niet als je deze film voor de eerste keer zou zien in dit gerne dan zo dit gepruts niet hoger komen dan 0,5

avatar van MrBrown

MrBrown

Uniek in zijn soort.... dikke 4*

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

sporthaas schreef:

Komt weinig voor dat ik een film vroegtijdig afbreek.

Geef dan ook geen oordeel. De eerste 20 minuten zijn geen maatstaf, voor hoe de film verder gaat.

En ik word altijd chagrijnig van mensen, die hun fantasie niet kunnen of willen gebruiken. Met opmerkingen, zoals: Je weet niet waar het vandaan komt! of Er wordt niets wetenschappelijk uitgelegd! of De film is ineens afgelopen. Het klopt allemaal, maar juist door de manier van filmen, zou het een stuk ongloofwaardiger, en geforceerder, zijn geweest, als er van alles uitgelegd zou moeten worden. Dan daarbij is het voor dit verhaal niet van belang. En een heel klein stukje uitleg krijg je wel, moet je maar goed opletten bij dat zgn. abrupte einde.

We leven, helaas, in een tijd, waarin niets zo maar meer mag gebeuren, maar alles met een reden of beargumenteerd moet gebeuren. Dan beperk je jezelf en rem je jezelf in verbeeldings- en inlevingsvermogen. Als je dat graag doet, moet je deze film idd. niet kijken.

avatar van neles24

neles24

zeer apparte film moest echt wel ff wennen aan die camera pas na 20 minuten werd de film echt spannend .. hij duurt wel kort en het einde vond ik ook klote

avatar van rickaleks

rickaleks

Een goede originele film die dmv het camarawerk dit genre een realistisch beeld geeft.

In 2009 komt deel 2!

avatar van Flavio

Flavio

Goeie pretentieloze film over aanval op Manhattan. En stukken beter dan Godzilla waarmee deze film begrijpelijkerwijze mee wordt vergeleken.
Er waren wel een paar aspecten die ik wat minder trok - het geouwehoer van Hud de cameraman, de reuzespinnen- maar over het geheel genomen prima, realistisch ogende sci-fi.

avatar van wiebew

wiebew

ik geef psycholamp helemaal gelijk.

en verder...

nogmaals: zonder die handycam was het een zoveelste standaard horror film geworden waar ik helemaal niet zo van hou. hierdoor, omdat het juist zo'n saai begin had kan je je er meer in leven. maar dan is het wel belangrijk dat je een redelijk filminstallatie hebt (groot scherm, mooi geluid, en geen verdere afleiding. ik heb alleen medelijden met de mensen die de film direct afkapte omdat er niet direct actie was (het was zo'n spannende film)

en degenen die denken dat deze film beter was geweest als er wat meer op de mensen was ingegaan: het ging in deze film niet zo zeer om de personen, het was zoals je kon zien in het begin van de film een gevonden home video tape. waarom zou je tijdens een feestje of als er 'zoiets als wat in de film gebeurde' bezig is persoonlijke dingen gaan filmen? als dat gebeurt was, was ook dat ongeloofwaardig. nu vind ik de film redelijk geloofwaardig. niet vanwege wat het sf maakte, maar vanwege de karakters, al kan dat ook altijd beter.

die persoonlijke dingen kunnen alleen met de standaard manier van filmen, maar dan wordt het dus zo'n saaie horror. kortom, ik ga de film steeds beter vinden, misschien dat het toch nog een 4 gaat worden.

avatar van ASroma

ASroma

alleen maar donkere mensen die aan het plunderen zijn

wat dat betreft een zeer realistische film

avatar van jiggy

jiggy

Ik vond het een pracht van een film.

Zeer origineel en het hou je vast tot het eind.

Ik hoop dat er een verolg op zal komen