• 9.382.814 stemmen

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 24 januari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Cloverfield

"Some thing has found us."

Een groep jonge mensen organiseert een afscheidsfeestje voor Rob Hawkins, die naar Japan vertrekt. Wanneer er een korte aardbeving gevoeld wordt en er korte tijd later een gigantische explosie plaatsvindt, is het duidelijk dat hun avondje uit er één wordt om nooit te vergeten. Met een videocamera slaagt Hud, één van de jongeren, erin om de diverse taferelen die zich die nacht voordoen, vast te leggen. De beelden tonen onder meer het verloop van een beangstigend chaotische nacht in New York City, waarbij veel slachtoffers vallen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Oh, my bad dan. Ik hou me niet zoveel bezig met camera's en ik zag dat dan ook voor het eerst.

avatar van Virago

Virago

Ik schrijf dit bericht terwijl ik de laatste 10 min. van de film nog afkijk. Dit doe ik omdat ik de film toch graag wil afkijken maar nu alvast alle ergernissen eruit wil gooien.
De film is te irritant gefilmd. Je ziet gewoon halve beelden steeds, dan is het weer onscherp dan zie je weer de hele tijd de achterkant van iemands hoofd of de grond ofzo... dat maakt de film irritant om te kijken.
Ten tweede vind ik de hoofdpersoon een dom iemand... je hoeft er ook niet direct een rambo van te maken maar dit is wel 1 van de grootste mietjes die je zal tegenkomen. de hele tijd domme verhalen ophangen en vragen 'wat gaan we nu doen' en 'zie je dit, zie je dit' gewoon domme dingen roepen en dat irriteert. Niet dat ik nou echt in een noodsituatie ben geweest, maar ik neem aan dat je toch wel anders reageert dan steeds ongeloof en verwarring.
Daarnaast inderdaad het gedeelte van waar komt dat monster vandaan... en dan ook nog waar komt ineens die helikopter vandaan (terwijl je zeg maar op ground zero bent). Wat dat neerstorten betreft, tuurlijk kunnen ze het overleven maar ook weer erg onwaarschijnlijk. En dan natuurlijk de grootste ergernis.... Je ziet op tv dat er een monster is waar kleinere monsters afvallen die die militairen opeten... waarom ren je dan die kant op... :O
Als dit echt moet lijken op iemand die 'toevallig' een filmcamera bij zich heeft en 'toevallig' alles filmt wat er gebeurd. Dan moet het ook een beetje realistisch zijn wat er gebeurd. Ik vind dat het verhaal slecht is uitgewerkt en alles aan elkaar hangt van toevalligheden.

avatar van Riel

Riel

Het hele leven hangt aan elkaar van toevalligheden toch

Heerlijke snack-size film. 4 sterren omdat ie gewoon gaaf was

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Ik snap de irritatie van mensen nog steeds, over waar dat monster vandaan komt. Gebruik je fantasie toch gewoon eens, ipv alles voorgekauwd te krijgen. Maakt vaak een film niet toffer, uitleg krijgen. Je weet nu evenveel als de hoofdrolspelers en dat vind ik eigenlijk wel weer stoer. En misschien is het ook weleens aardig om het woord monster tussen spoilertags te plaatsen, voor de mensen die de film nog moeten kijken.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

psycholamp schreef:

Kijk naar de poster er staat some thing has found us niet something! Spoiler genoeg vind ik! Mmm heb ik opeens zin gekregen om The Thing terug te bekijken! In tegenstelling tot dit wangedrocht wel een goede film

avatar van badeend20

badeend20

Ik ging erg sceptisch naar deze film toe.. (wilde eigenlijk saw 4 zien haha). Ik ben geen liefhebber van rampenfilms, en alles wat te maken heeft met "monsters" staat me al helemaal niet aan. De manier van filmde stoorde mij totaal niet ; ik heb ook de blair witch gezien, hetzelfde idee, en vind dat het de film juist spannend en realistisch maakt. Het blijft ook allemaal een beetje vaag. Wat valt de stad in hemelsnaam aan? Het enige voorspelbare is dat er waarschijnlijk veel dood zullen gaan, maar ik (als echte horrorliefhebber..) bleef toch de hele film vol spanning kijken. Ook de karakters waren erg realistisch; geen james bond figuren maar normale mensen die doodsbang zijn.. Zeker een aanrader!

avatar van saw_lover

saw_lover

Ik ga er morgen naar kijken..........ook sta ik op deze site bekend als een irritante klootzak die alle films afbreekt. We zullen zien of dit nu ook het geval is

avatar van christophel

christophel

ben het met Virago eens, ook ik moet nog een 10 minuutjes de film afzien. Ergelijk die warrende filmopnames.

Voor mij * 1

ronengel

Ik heb regelmatig de vergelijking gezien met The Blair Witch. Eén van de weinige films die ik vroegtijdig heb afgezet. Ik kon er niet naar kijken; dat gehannes met die handycam. Toch ben ik wel een beetje nieuwsgierig naar deze film...

avatar van hub_011

hub_011

heb hem gezien het jaar is pas begonnen maar denk nu al dat dit het beste film van het jaar wordt.is mijn mening dan ik hou wel van dit soort films.mensen deze moet je gewoon zien!!!!!!!!!!

avatar van melanie178

melanie178

badeend20 schreef:

Wees maar blij dat je hebt gekozen voor deze film ipv Saw IV...

avatar van sammie14

sammie14

kwam heel goed idee voor als camera gebruikt.

ik vind het die lijkt op een als boot gaan;)..

maarja ik geeft die 9 cijfer:) ... was echt goeie film ..

avatar van greatest

greatest

Een goeie film . . mensen praten over het camera-beeld, en waar die monster vandaan komt.

Gebruik je fantasie man, dit is geen csi.

Een film vol met vragen? andere kant beter als we het niet weten.

Zet jezelf in die mannetje achter de camera, dan kan je geen vragen stellen

een 4.5*.

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Erg leuke film. Heel grappig gedaan. Een beetje net als Blair witch project alleen dan een ander verhaal. Zag er goed en realistisch uit! En veel spanning erin.

ronengel

Wat een bedroevend slecht taalgebruik hier.

avatar van Keizerke

Keizerke

@ronengel

Ooit wel eens een berichtje geprobeerd te typen met een paar biertjes of een jointje op?

Ach joh, mensen nemen op fora vaak niet eens de moeite om een berichtje in goed geformuleerd ABN te typen. Kost teveel moeite.

Jeweettoch! (oops volgens mij mag je geen populaire woorden gebruiken).

ronengel

Ik kan er normaal gesproken best doorheen lezen maar aan sommige berichten is gewoon geen touw vast te knopen.

avatar van baraka

baraka

Maryland>New York, Blair Witch>Godzilla

avatar van seth gecko

seth gecko

suspension of disbelief, daar draaide dit boeiende chaotische bioscoopavondje rond.

de preview-animatie een half uur voor de film begon was al boeiend op zich met een paar stoere jongetjes die het nodig vonden een groepje meiden van het breezertype lastig te vallen. Kerels van mid twintig die tienermeisjes moeten ambeteren in de hoop op, wat? gelukkig verstonden ze na een klein discussie zelf dat ze behoorlijk zielig bezig waren en dropen ze af.

leuk, tof. maar nu zaten twee andere kerels in hun mid twenties met een stel meiden opgescheept waarvan het summum van fun er om draaide om foto's met hun gsm te nemen en luid te giechelen op het resultaat. Ze zagen er best schattig uit, dus op dat vlak pleit ik hypocriete vent. Leuker gezelschap om naast te zitten dan die enge mens drie rijen boven ons met zijn grote bril en serial killer look.

de film zelf...."suspension of disbelief", had ik dat al gezegd?

Het beeld vulde de eerste 5 minuten maar 1/3de van het scherm en toonde random homevideo spul dat aan het verschrikkelijke open water deed denken.

De meiden bleven ook maar tetteren tot het beeld plots beter werd en de film op een feestje aanbelande waar een romantisch subplotje werd voorgesteld . hoezo cliché?

Na de toch wel nodige opbouw breekt natuurlijk de hel los.

De film verandert in een chaotisch achtbaanritje dat iets zo ongeloofwaardig als een monsteraanval net verrassend angstaanjagend realistisch doet lijken.

Iedereen kent natuurlijk die amateurfootage van de 11 september aanslagen....dat gevoel, in een monsterfilm , daar draait Cloverfield om.

Het verhaal is onbestaande, de personages passief bordkarton, maar het maakt niks uit. De stijl en het angstaanjagend echte sfeertje dat je in de film meesleurt, daar draait het om, niks meer, niks minder.

Cloverfield bleek geen grootste cinema, maar scary origineel entertainment. Dat en stoute dingen met éen van die meiden in de wc van de pub zorgden voor een ietwat bizarre filmavond met hoge funfactor.

4****

avatar van Lord@ragorn

Lord@ragorn

sammie14 schreef:

kwam heel goed idee voor als camera gebruikt.

ik vind het die lijkt op een als boot gaan;)..

maarja ik geeft die 9 cijfer:) ... was echt goeie film ..

komop zeg... Als ik zonder kijken met mijn voeten op het toetsenbord schop komen er nog logischere zinnen uit... (en kom niet met dyslexie aankakken, want daar is hier geen sprake van).

ronengel schreef:

Wat een bedroevend slecht taalgebruik hier.

Mee eens! een d,t of dt verkeerd gebruiken is nog tot daaraan toe, maar zinnen die kant noch wal raken kan met geen enkel excuus goed gepraat worden.

Keizerke schreef:

Iemand die ooit Nederlandse les gehad heeft, kost het meer moeite om onduidelijk te typen dan om Nederlands te typen. Althans zo is het bij mij.

avatar van Ethicus

Ethicus

Volgens mij is een bepaald deel van Cloverfield mij enigszins ontgaan. In welke scene gaat het precies over "ABN"? Ik wil dit stukje graag terugzien want Nederlandse details in buitenlandse films zijn altijd leuk.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ethicus schreef:

Als ze op een gegeven moment met de tijdmachine van professor Barabas terug gaan naar 1601 om daar om de een of andere reden Abram Lincoln tegen te komen die ze zegt dat ze voor de 80 jarige oorlog naar nederland moeten gaan om het te bevrijden maar daar opmoeten passen voor 300 goed getrainde mannen die gespecialiseerd zijn in lightsaver vechttechnieken. Als je daar op de achtergrond kijkt zie je een man staan die geen goed ABN spreekt.

avatar van behangdelul

behangdelul

Ik vond hem echt TOP!

Of het je genre is moet je zelf maar weten, maar zoals het gefilmt is, zoals de spanning er in blijft; briljant!

5* hoop ook dat er een deel 2 komt!

avatar van Wezze

Wezze

Ik vond het juist een pluspunt dat er geen laffe verklaring kwam aan het einde.. kon de film alleen maar slecht doen naar mijn mening..

avatar van FullMoon

FullMoon

Wat mij het meest irriteert aan deze film is het onnodig schuin houden van de camera.. ik snap wel dat ze proberen het een zo veel mogelijk amateurcamera van te maken maar alsnog vind ik dat niet nodig. Als ze de camera iets meer verticaal hielden dan was het wat plezieriger.

avatar van mappi

mappi

Hehe en dan ook nog een telesync kijken

Ben daarom maar iets verder van m'n scherm gaan zitten. De film beviel erg goed. Erg vermakelijk. De hectiek en de chaos druipen er vanaf, en je zit er middenin. Goed uitgevoerd concept.

avatar van thoentje

thoentje

Echt Zalige film! doordat het met de camera zelf gefilmd is en alles zo beweegd is het natuurlijk zeer realistisch ook al weten we dat het eigenlijk niet echt kan gebeuren. Maar ik kan wel begrijpen dat niet iedereen hiervoor te vinden is. Toch een dikke 4*

Ik vond het een superfilm! Heel erg spannend en sommige dingen gebeurde erg onverwacht wat niet vaak voorkomt in films!

Verder heb ik me zeker niet gestoord aan het 'amateur' camera werk dit vond ik juist een pluspunt voor de film!

behangdelul schreef:

5* hoop ook dat er een deel 2 komt!

Dat hoop ik dus absoluut niet! Wat zou er nou leuk zijn aan cloverfield 2?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

wat en geweldige film was dit zeg! ongeloofwaardig op een geloofwaardige manier neergezet. ik kan wel allerlij film opnoemen die erin zitten, maar ik denk dat de meeste mensen dit wel kunnen waarderen! een dikke 4 !

avatar van luuk1988

luuk1988

Ik heb de film gister zitten kijken in een volle bioscoop. Ik zat op de 2e rij en dat is erg kut kijken vooral met de chaotische manier van filmen Maar als naarmate de film vordert,de helft van de zaal vertrekt zetel ik mij halverwege de zaal. maar als de ellende begint houd de film je wel in zijn greep iig zo was het bij mij. toch een hoop ergenissen. die jason overleid. Zijn vriendinnetje lijkt nauwelijks onder de indruk en je bespeurt ook geen verdriet. en nog iets. Lopen ze daar met zijn 3e in die tunnel zegt de een . shit het is zo donker. de ander::'er zit een lamp op de camera' Ja heel handig. Maar het lijkt me toch het voornaamste dat de gene met de lamp voor op gaat ipv 10 meter achter de andere 2 gaat lopen. En dan de opmerkelijk goeie staat van beth die de hele nacht heeft doorgebracht met een ijzere pin door haar borst. Ze sprint zo hard dat de jongen met de camera nog moet roepen" Wacht eens wacht eens"

De film is afgelopen.. Je krijgt een stuk film te zien waar de hele film over heen is gespoeld. Er wordt gefilmd vanuit een reuzenrad op de zee. Heb ik me verbeeld dat je dan in de verte een beest in het water ziet springen?