Genre: Animatie / Familie
Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons
8,5 (1.244.479)
Releasedatum: 24 november 1994
Plot The Lion King
"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."
In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.
Simba (stemrol)
Young Simba (stemrol)
Young Nala (stemrol)
Mc
- 2092 stemmen
Persoonlijk houd ik niet zoveel van disney films, maar deze is prachtig. Erge mooie muziek en een leuk verhaal. Ik kijk hem nog steeds met plezier!
****
Airbus
Dit is absoluut de mooiste en beste Walt-Disney film ooit gemaakt. De combinatie van een mooi en origineel bedacht verhaal, goede muziek, en schitterend ingesproken stemmen wordt uiteindelijk een 5 sterren-meesterwerk!!!
complimenten aan Disney
SOLDIERS89
als kind was ik er weg van en ik vind het nog steeds een hele mooie tekenfilm beetje ontroerend ook en hij is nog best spannend met een harde woorfers home cinema set in het donker met een groot breedbeeld tv.
Disneyclassicfan
Toen ik 4 was kwam deze film uit en ik heb blijkbaar de hele bioscoop bij elkaar geschreeuwd toen ik deze film zag. Altijd heb ik van deze film gehouden en ik weet zeker dat ik hem al vaker dan 60 keer heb gezien in de afgelopen 10 jaar. Toen de DVD uitkwam stond ik al voor de winkel en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik vind het de beste film ooit. In alle wegen. En hij staat bij mij op nr. 1. Boven de Godfather en Lord of the Rings.
djelle
Ja, hij is inderdaad 1 van de beste disney's ooit. Klassieker! 5
Bioscoopfilm
Alternatieve titel: De Leeuwekoning
Moet dat niet de Leeuwenkoning zijn? of is dat gewoon oude spelling zoals de film toen uitgebracht werd?
Ik weet het zelf ook niet en ben toch een van de hevigste Lion King fans.
eeflien
Zag het laatst ook al, grammaticaal lijkt me dat het leeuwenkoning moet zijn, maar ach, wat maakt dat ene lettertje uit, we zijn het er toch over eens dat het een goede film is
PartyMarty
't Was mooi en origineel bedacht, enkel niet door Disney
(link)
Zo, bizar zeg! Die naam alleen al, Simba ipv Kimba en al die tekeningen zijn echt eersteklas jatwerk. Beetje suf dat Disney dat niet toe geeft.
mikey
Gek filmpje over trotse helden en lage troonclaimers. de een gaat dood, de volgende wordt geboren en zo is de circel weer rond. 2.5
mikey
WOW, walt disney maakte een ordinaire remake?
predator
- 1948 stemmen
Leuke film, vooral de hyena's waren tof. Als ouder en als kind leuk om te zien. Alleen die Disney Club zangversie van the Circle of life op de DVD is echt waanzinnig slecht. 0,5 * eraf.
The One Ring
Gejat of niet, hij is mooi. Ik zag hem in de bioscoop toen ik 7 was en heb hem daarna op video tientallen keren gekeken. Nu had ik 'm een aantal jaren niet gezien, maar ik kende de tekst nog steeds vrijwel uit mijn hoofd. Naar mijn mening is dit Disney's beste.
mikoz
helemaal met je eens ... Disney's beste !
predator
- 1948 stemmen
Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Gewoon een mooie film inderdaad.
EmDee
blijft mooi vind je niet ik pik altijd een traantje mee
LOL
dvd-man
Vandaag weer gezien, maar nog nooit op deze film een stem uitgebracht..
Toch zeker een 5 sterren film hoor..
XfofaXX
Dit is toch echt wel de beste klassieke Disney?
Die originele versie lijkt me trouwens heel wat minder. Vuile witte muizen...
sharky
Beste Disney film. Toen deze film uit kwam in 1994 was ik er zo fan van ..ik hing m'n hele kamer vol met posters en poppetjes, ik spaarde werkelijk alles van die film! Ook mooie muziek.
E V
Geweldige liedjes, een prachtig verhaal in prachtige kleuren, de mooiste tekenfilm ever!
Angrod_Pallanén
Zeker weten, blijft me telkens weer boeien, ondanks de kleine tegenslag die ik enkele secondes had toen ik het harde bewijs zag dat het wel degelijk jatwerk is. Maargoed laten we daar nietmeer over beginnen. The Lion King is echt een geweldige film en dat zal het altijd blijven.!

The Lion King

Sen to Chihiro no Kamikakushi
Animatie / Fantasy, 2001

Earth
Documentaire, 2007
afrikaverlies van geliefdeleeuwfather murdermanipulationvillainmusicalwild boaroomtekenfilmmoordwarthog meerderjarig wordenshamanverlossingkoningscarfamiliehyenameerkat natuurhamletmandrill adapted into play or musicalmurder confession inspirationalwildebeest comfortingpowerful