• 9.373.140 stemmen

Genre: Animatie / Familie

Alternatieve titel: De Leeuwenkoning

Geregisseerd door: Roger Allers en Rob Minkoff

Met onder meer: Matthew Broderick, Rowan Atkinson en Jeremy Irons

IMDb beoordeling: 8,5 (1.244.479)

Releasedatum: 24 november 1994

Plot The Lion King

"The greatest adventure of all is finding our place in the Circle of Life."

In Afrika wordt de jonge leeuw Simba geboren als zoon van de leeuwenkoning Mufasa. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet, die nu niet langer de eerste troonopvolger is. Terwijl Simba een onbezorgde jeugd geniet in zijn vaders koninkrijk, smeedt Scar samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, en zo zelf de macht te kunnen grijpen.

Simba (stemrol)

Young Nala (stemrol)

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Persoonlijk houd ik niet zoveel van disney films, maar deze is prachtig. Erge mooie muziek en een leuk verhaal. Ik kijk hem nog steeds met plezier!

****

avatar van Airbus

Airbus

Dit is absoluut de mooiste en beste Walt-Disney film ooit gemaakt. De combinatie van een mooi en origineel bedacht verhaal, goede muziek, en schitterend ingesproken stemmen wordt uiteindelijk een 5 sterren-meesterwerk!!!

complimenten aan Disney

't Was mooi en origineel bedacht, enkel niet door Disney (link)

Edit : link toch maar even gekopieerd, aangezien kappeuter zo vriendelijk was mij te wijzen op de msgs/page optie, waardoor pagina nummers dus niet uniek zijn .

avatar van Wouter

En Shakespeare moet natuurlijk ook bedankt worden.

avatar van katteke

katteke

Disney films zijn gewoon mooi om naar te kijken

avatar van SOLDIERS89

SOLDIERS89

als kind was ik er weg van en ik vind het nog steeds een hele mooie tekenfilm beetje ontroerend ook en hij is nog best spannend met een harde woorfers home cinema set in het donker met een groot breedbeeld tv.

Toen ik 4 was kwam deze film uit en ik heb blijkbaar de hele bioscoop bij elkaar geschreeuwd toen ik deze film zag. Altijd heb ik van deze film gehouden en ik weet zeker dat ik hem al vaker dan 60 keer heb gezien in de afgelopen 10 jaar. Toen de DVD uitkwam stond ik al voor de winkel en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ik vind het de beste film ooit. In alle wegen. En hij staat bij mij op nr. 1. Boven de Godfather en Lord of the Rings.

avatar van djelle

djelle

Ja, hij is inderdaad 1 van de beste disney's ooit. Klassieker! 5

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

Echt geweldig, beter kan niet!

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

AHWA schreef:

Alternatieve titel: De Leeuwekoning

Moet dat niet de Leeuwenkoning zijn? of is dat gewoon oude spelling zoals de film toen uitgebracht werd?

Ik weet het zelf ook niet en ben toch een van de hevigste Lion King fans.

avatar van eeflien

eeflien

Zag het laatst ook al, grammaticaal lijkt me dat het leeuwenkoning moet zijn, maar ach, wat maakt dat ene lettertje uit, we zijn het er toch over eens dat het een goede film is

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Onderhond schreef:

't Was mooi en origineel bedacht, enkel niet door Disney (link)

Zo, bizar zeg! Die naam alleen al, Simba ipv Kimba en al die tekeningen zijn echt eersteklas jatwerk. Beetje suf dat Disney dat niet toe geeft.

avatar van mikey

mikey

Gek filmpje over trotse helden en lage troonclaimers. de een gaat dood, de volgende wordt geboren en zo is de circel weer rond. 2.5

avatar van mikey

mikey

PartyMarty schreef:

WOW, walt disney maakte een ordinaire remake?

avatar van U-96

U-96

• 2064 stemmen

Ik zag laatst op tv dat ze Pinocchio ook hebben gejat.

avatar van Evaristo

Evaristo

3 sterren voor het betere jat werk

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Leuke film, vooral de hyena's waren tof. Als ouder en als kind leuk om te zien. Alleen die Disney Club zangversie van the Circle of life op de DVD is echt waanzinnig slecht. 0,5 * eraf.

avatar van The One Ring

The One Ring

Gejat of niet, hij is mooi. Ik zag hem in de bioscoop toen ik 7 was en heb hem daarna op video tientallen keren gekeken. Nu had ik 'm een aantal jaren niet gezien, maar ik kende de tekst nog steeds vrijwel uit mijn hoofd. Naar mijn mening is dit Disney's beste.

avatar van mikoz

mikoz

The One Ring schreef:

helemaal met je eens ... Disney's beste !

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

The One Ring schreef:

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Gewoon een mooie film inderdaad.

avatar van cell

blijft mooi vind je niet ik pik altijd een traantje mee

LOL

avatar van dvd-man

dvd-man

Vandaag weer gezien, maar nog nooit op deze film een stem uitgebracht..

Toch zeker een 5 sterren film hoor..

avatar van jothi

jothi

Leuke kinderfilm

Ik vind het een leuk verhaal van mij krijgt ie een 3

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Dit is toch echt wel de beste klassieke Disney?

Die originele versie lijkt me trouwens heel wat minder. Vuile witte muizen...

avatar van sharky

sharky

Beste Disney film. Toen deze film uit kwam in 1994 was ik er zo fan van ..ik hing m'n hele kamer vol met posters en poppetjes, ik spaarde werkelijk alles van die film! Ook mooie muziek.

avatar van E V

E V

Geweldige liedjes, een prachtig verhaal in prachtige kleuren, de mooiste tekenfilm ever!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zeker weten, blijft me telkens weer boeien, ondanks de kleine tegenslag die ik enkele secondes had toen ik het harde bewijs zag dat het wel degelijk jatwerk is. Maargoed laten we daar nietmeer over beginnen. The Lion King is echt een geweldige film en dat zal het altijd blijven.!

avatar van laurake

laurake

Leuke tekenfilm, mooi getekend, mooie soundtrack.