• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Releasedatum: 20 november 2008

Plot Body of Lies

"Trust no one. Deceive everyone."

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?

avatar van stinissen

Ik heb wel genoten van deze flotte spionage film die eigelijk een one-man show van Leonardo DiCaprio is.

En daarom zou Scott hem nog eens moeten bedanken omdat hij wel eens beter heeft geregisseerd.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Hani de Andy Garcia van het Midden Oosten..

avatar van Vera

Vera

Aeacide schreef:

Aardig vermakelijke film. Vond inderdaad dat Dicaprio zijn eerder gebruikte karaktereigenschappen (denk aan The Departed) over had genomen in deze film. Bovendien heb ik me af en toe lopen storen aan de haast propagandistische boodschap die in deze film als onderliggende toon is waar te nemen ( Wees bang voor de terroristen en Amerika red je wel).

Met dat laatste heb je misschien wel gelijk en was ook wel een beetje overdreven. Alleen het was niet echt wat het mij deed; op mij kwam het over als een waarschuwing. Maarja over dat onderwerp zijn de meningen natuurlijk verdeeld!

Toch denk ik dat de film een boodschap wilde over brengen, waarvan ik denk dat het deels overdreven en deels misschien wel waar is. Maar het is en blijft een film

Ik zelf was best onder de indruk van deze film; door het verhaal; door een geloofwaardige Dicaprio en een vermakelijk personage van Crowe

Voor nu 3.5 *

avatar van xzaz

xzaz

Don MN schreef:

Je bent wel erg knullig om daarom een lage beoordeling te geven. In elke film zitten fouten.

Fout? Dat is gewoon een besparing. Heel veel was goed uitgewerkt maar die straat in Amsterdam werd ergens achteraf in een studio gemaakt waar de hoofdrolspelers toch niet bij moesten zijn. Daarnaast was het wel een redelijke film maar het trok mij gewoon niet, kan wel begrijpen dat andere mensen hem leuk vonden ik vond hem meh;

*Edit: Toch nog 3* gegeven ipv 2* dat is hij inderdaad niet waard.

avatar van ChielB

ChielB

Prima actie-drama als je de bekende ingrediënten van terreurzaken en het Midden-Oosten kunt verdragen. Tempo zit er vrijwel de hele film in, levendig plot met gebeurtenissen op diverse locaties en dat er af en toe wat cliché's gebruikt worden... valt prima mee te leven wat mij betreft.

7,5 zou het eigenlijk zijn op een schaal tot 10, maar hier wordt het een hele ruime 3.5**.

avatar van briek

briek

Inderdaad het tempo zat in deze film er wel goed in, al vond ik hem bij momenten wel wat aan de ingewikkelde kant. Maar films over het Midden-Oosten en Terreur spreken mij meestal wel aan. De cast deed het hier meer dan behoorlijk en de actiescenes met de daarbij horende special-effects waren verre van slecht.

avatar van rdohigh2

rdohigh2

goeie film, goed geacteerd, zeker een aanrader

avatar van Toontje35

Toontje35

Redelijk goede film. Prima script. Maar echt top?

avatar van daantje81

daantje81

verwacht er veel van ga hem drek kijken. Hopelijk valt hij mee.

avatar van vergugel

vergugel

Kaffeefiltjer schreef:

Wat Crowe deed noem ik geen acteerwerk. Zijn brilletje wat verder op zijn neus schuiven, op het hoofd van zijn kind eens wrijven, en verder de tekst opzeggen.

Apart dat je dat vond. Ik vond het een zeer intelligente/vlotte spionagefilm, met een top Crowe. Hij weet perfect het contrast aan te geven tussen aan de ene kant de gedreven strijder in het veld met moraal (Dicaprio) en aan de andere kant het bureaucratische, kapitalistische amerika zonder medegevoel en sympathy (Crowe) voor wat deze oorlog daadwerkelijk inhoudt voor de burgers. Inderdaad zoals elders aangegeven worden de scenario's betreffend de gezinsituatie te lang doorgevoerd. Al om al een prima film waarbij de aandacht niet mag verslappen om de zaken duidelijk voor jezelf te hebben.

avatar van daantje81

daantje81

Vond hem vies tegen vallen veel van verwacht weinig gekregen.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Vanaf wanneer komt de film in de videotheek ?

avatar van Ninto

Ninto

Hehe, daar kende ik Ed Hoffman van. Ik zat de hele film... waar ken ik die gozer nou van. En het is Crowe! Ze hebben hem flink in de make-up gedaan, mijn god.

Maar even over de film... geweldig! Hele aardige spionage thriller. Geen Bourne uiteraard, maar wel heel aardig. Zeker kijken!

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

niet geweldig

avatar van Yort

Yort

Gave film, heb zitten genieten in de bioscoop toen.

Het beeld dat ze schetsen hoe Amerika 'aan de telefoon' hangt met het oosten, geestig.

avatar van Raffael77

Raffael77

Geweldige film met goed acteer werk van Crowe & DiCaprio.

Goed camera werk en leuk verhaal.

avatar van Wacko078

Wacko078

Ik heb deze film in de bioscoop gezien in New York... Echt een heftige film hoor. Erg goed acteerwerk. De sfeer is echt spannend. Goede verhaallijn... Het lijkt realistisch.

Al met al een topfilm!!!

avatar van wwelover

wwelover

Een aardige thriller, geen heel erg hoog niveau, tenminste niet wat ik verwachte van voor hij uitkwam. Ik dacht dat het de knaller van 2008 zou worden na Dark Knight. Maar het is gewoon een leuke film. Ik denk dat het ook echt meer een bioscoopfilm is of Blue-Ray natuurlijk. Het verhaal is leuk bedacht maar niet echt heel speciaal.

De spanning vond ik niet eens zo aanwezig, de muziek is wel aardig maar ook niet zo bijzonder. Een paar leuke uitspringers, that's it.

De cast is wel erg goed. Russel Crowe doet het weer goed, is altijd wel een leuke combinatie met Ridley Scott. En komt blijkbaar ook geen einde aan. Leo speelt ook weer aardig, begint steeds beter te worden. Maar het is natuurlijk Mark Strong die 'de man' is in deze film, viel me al op in RocknRolla echt een hele goede acteur, ook knap gedaan door de make-up artist.

Maar ja het is Scott dan niet gelukt om een 'meesterwerk' neer te zetten, het is wel een leuke film.

avatar van martijnk

martijnk

Na een 1 uur en 40 minuten kijken zag ik dat de film nog 50 minuten ging duren en kon ik er niet meer tegen. Heb hem dus afgezet.

Vanaf het begin lijkt het een geweldige film te worden, om vervolgens te verzuipen in een langdradigheid van saaie en vooral ook er niet toe doende dialogen die stuk voor stuk wel een eeuwigheid lijken te duren.

Jammer want ik had er toch meer van verwacht.

avatar van dikkop

dikkop

Aardige film, maar ik had er eigenlijk meer van verwacht. Film heeft te weinig diepgang en verhaal. Het verhaal is op zich wel goed verfilmd en zoals je van topacteurs mag verwachten is het acteren gewoon goed. De film is zeker geen 4 sterren waard maar bijna 3,5 kan nog net, van mij niet meer dan 3 sterren.

avatar van cdman19800

cdman19800

Vond het goed, maar een beetje langdradig.

avatar van Kampoeman

Kampoeman

Leuke film geen topper maar kijkt lekker weg.

avatar van The Oceanic Six

Vlot gefilmd en met een uitblinkende Leonardo DiCaprio die ik als acteur steeds meer ga waarderen. Maar de film is zeker geen topper, zeker niet. Daarvoor is de film me soms te warrig, vergezocht, clichematig en zelfs saai (het middenstuk vd film vond ik regelmatig niet boeiend).
Maar daar tegenover staat wel dat de film genoeg interessante momenten kent met enkele aardige actiemomenten (vind overigens het kopje actie bij deze film wat vergezocht want het komt maar soms voor) en zoals ik al zei, een hele sterke DiCaprio. Hij draagt de film eigenlijk in zijn eentje. De film zelf zou zonder hem onbeduidend zijn. Met hem ook geen topper, maar wel een stuk interessanter. Het is allemaal flitsend gemaakt met alle satelietcamera's en high tech momenten maar als geheel valt de film me wel tegen. Wel opvallend, een bomaanslag in Amsterdam, dat zie je niet in elke film. Vind het altijd geinig als Nederland in grote films voorkomt. Niet al te positief dit keer, maar ach.. De film kijkt wel aardig weg, vandaar dat ik er een 3,0* wel voor over heb.

Aardige film, had er wel meer van verwacht. De minpunt aan deze film is dat het te lang duurt, de actie was goed, niks op aan te merken alleen hadden ze dat beter kunnen verdelen over de hele film, dan was de film nog een stuk beter geweest.

Wie the kingdom heeft gezien en goed vond, vind deze ook wel goed alhoewel ik the kingdom een stuk beter vond!! met name omdat the kingdom weer niet te langdradig was. Aan het acteerwerk is niks op aan te merken, sterke dicaprio sterke Crowe, en een hele goeie Strong, die goed overkwam als een moslim om het zo maar even te zeggen.

Al en al een aardige actie/spionage/thriller die het bekijken wel waard was!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, die vooral gedragen wordt door het sterke spel van de drie hoofdrolspelers, waar Leonardo DiCaprio er nog eens bovenuit schiet. Het verhaal is opzich interessant, maar vond het toch af en toe wat rommelig. Het uitstekende camerawerk, de flitsende montage en een prima score zijn dan wel weer dingen die deze film ook zeker de moeite waard maken.

De actie is uitstekend, de film wordt zo nu en dan lekker spannend. Zelfs nog een paar erg donkere scénes, met de martelscéne van DiCaprio als sterkste. Het zijplotje met dat vrouwtje van Leo was dan weer wat jammer, maar erg storend was het allemaal niet. Veel aanslagen, lekkere kat-en-muisspelletjes en na het zien van deze film ben je zo´n beetje de hele wereld over geweest. Ridley Scott heeft het allemaal wel eens beter gedaan, maar ook deze film vond ik wel goed. Makkelijke voldoende dus ook.

avatar van mixmaster

mixmaster

prima film die spannend is en heerlijk om naar te kijken.

dicaprio is een geweldige acteur en bewijst dat maar weer is in deze film.

als je van een goeie actie/spionage/terreur film houd dan zit je met deze film goed.

avatar van nepdance

nepdance

Nou ja, vond het een leuke 'onderhoudende' film

Alleen de acteerprestaties van dat scharreltje van leonardo vond ik zwaar tegenvallen dat accent lag er ook veel te dik bovenop....

Geef em toch een 3,5 voor het kijkplezier!

avatar van Sergio

Sergio

Matige film, Russell Crowe heeft een rol die eigenlijk niets voorstelt, en DiCaprio met dat meisje Aisha vond ik vergezocht.

avatar van f2sputnik

f2sputnik

Kon deze film erg waarderen, de dame in kwestie had er niet in gehoeven, maar maakt het ietsjes romantischer, niet veel.

Een film die je op je gemak bekijkt.

De actie was naar mijn mening voldoende aanwezig.

Leonardo DiCaprio speelt een sterke rol in deze film.

Russell Crowe daarentegen speelt een rol die hem niet geheel op het lijf is geschreven, maar toch een vader die meer met de terroristen omgaat dan met zijn eigen kinderen.

Mark Strong speelt een ijzersterke rol in deze film.

Aeacide schreef:

Dit kwam inderdaad naar voren, maar ach laat die Amerikanen maar in die waan, een dijk bouwen kunnen ze niet, daar hebben ze de Nederlanders voor nodig !!!!!

avatar van the new guy

the new guy

Zeker geen slechte film. Alleen een heel slap liefdesverhaaltje en een afgeraffeld einde.