Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Russell Crowe en Mark Strong
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 20 november 2008
Plot Body of Lies
"Trust no one. Deceive everyone."
Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) is een CIA-agent in het Midden-Oosten. Hij krijgt opdracht om een succesvolle terreurcel uit Jordanië te ontmantelen door de leider ervan op te pakken. Hulp komt van zijn chef, Ed Hoffman (Russell Crowe), en het hoofd van de Jordaanse inlichtingendienst (Mark Strong). Maar wie van deze mannen is het meest te vertrouwen wanneer het gaat om zijn eigen veiligheid?
Roger Ferris
Aisha
Bassam
Al-Saleem
the new guy
Matige film, Russell Crowe heeft een rol die eigenlijk niets voorstelt, en DiCaprio met dat meisje Aisha vond ik vergezocht.
Inderdaad, dat is heel vergezocht. Wie doet nou zoiets voor een meisje dat je maar 1 keer hebt gezien.
Obiwan
Ik vond e'm ietwat tegenvallen !
3*tjes voor sommige goede screenshots
Tomsheep
Geen meesterwerk maar toch wel een erg goeie film die gewoon lekker in elkaar zit en waar ik me geen minuut van heb verveeld.
Gewoon kijken !
Hij is gewoon zeker dik bovengemiddeld en wie minder vindt, heeft volgens mij te weinig films gezien.
Liefde op het 1ste gezicht misschien
Jan met de pet
Had meer van de film verwacht, niet slecht maar had voor mij toch iets teveel van de hak op de tak: 3,0
JohnnyRehab
Aardige film, waarin Leo me positief verraste, en Russel Crowe juist negatief,dr kwam niet veel uit.
Fabke
tegenvaller.
ik vond hem niet spannend. (behalve in het begin en in het einde, voor de rest..niks!)
Curly1985
leuke film, niet super spectaculair maar hij bleef me boeien.
Dicaprio vond ik erg goed spelen!
3,5 ster
Waku
Kwalitatief goed onderhoudende spionage film.
Omdat het met name gericht is op spionage spat de actie niet echt van het scherm af maar moet"Body of Lies "het vooral van het verhaal hebben.
Caprio is goed en ndrukkelijk aanwezig en Crowe bromt goed mee.
Het enige nadeel van deze film is dat je het idee hebt het allemaal wel eerder gezien te hebben.
Toch een ruime voldoende.
3*/3,5*
Nohands
Goede spionage film, Leonardo DiCaprio is een echte goede acteur die zichzelf steeds beter ontwikkeld en hopelijk nog veel goeds gaat brengen in de toekomst!!
Dit soort rollen zijn hem op de buik geschreven.
Goede spionage film voor de liefhebbers van dit genre!! 3.5
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Leuke spionagefilm. Hier en daar een leuke twist, maar kon me niet zo boeien en aan mijn stoel gekluisterd houden zoals andere films die ik gezien heb in dit genre. Vandaar mijn relatief lage score.
Koerok
Goed gemaakt, goed gespeeld, redelijk onderhoudend, maar toch een verhaal dat me niet erg aansprak. En dan is 2 uur wel wat lang. Toch een 3.5.
opa_paul
Rommelige film! Het lijkt wel alsof ze gewoon teveel van het goede in een film hebben gestopt. Weer een tegenvaller. Een beetje te vergelijken met Pride and Glory; erg goede acteurs, maar het verhaal is niet goed genoeg. Zo vallen zelfs de grootste acteurs en regisseurs tegen he! Jammer, want hadden ze het verhaal iets simpeler gemaakt of juist iets ingewikkelder dan was het een stuk beter geweest. Het blijft natuurlijk een redelijke film, met vrij goede acteerprestaties, mooi gefilmd en erg goed uitgewerkte actiescenes. Een onvoldoende verdient de film dus niet!
Norma
Ik sluit me aan bij opa_paul: qua verhaal laat Body of Lies het inderdaad afweten. Het is rommelig, sfeerloos, voelt op de één of andere manier onvolledig aan en spanning ontbreekt, wat wel een hekel punt is in een film die draait om de vraag wie je wel of niet kan vertrouwen. DiCaprio weet de aandacht nog enigzins vast te houden en het meest interessante (doch verder ook niet echt uitgewerkte) aspect van de film vond ik eigenlijk nog het personage van Crowe, die op afstand en tussen de tennis en het kinderen van school halen door de meest cruciale beslissingen neemt.
Wat mij betreft toch echt een onvoldoende voor een film die in theorie niet onaardig is maar gewoon niet lekker uit de verf komt.
miwaja
ondanks het van hak op de tak toch een aardige film geen topper maar heb me er ook niet bij verveeld vond zoals de meesten een zwak rolletje voor crowe en een sterke rol voor DiCaprio
nepdance
Nou verklaar je nader.....;)
opa_paul
Voor mij persoonlijk gebeurde er te veel in het verhaal. Bijvoorbeeld het hele opzetten van een nep terrorist. Dat moest even in het verhaal gepropt worden. Het werd echter niet helemaal goed uitgelegd. Dat stuk ging vrij snel. En als je dan denkt; wat voor meerwaarde had het nou eigenlijk? Dan is er geen antwoord op. Zo vond ik ook het hele verhaal van de vrouw die hij daar ontmoet geen brijdrage hebben tot de film. De film was op zich duidelijk. DiCaprio zit onder leiding van Crowe bij de CIA. Hij zit daarvoor in allerlei landen. (het leek namelijk alsof we een topografie les kregen) Hij zoekt de bekende terrorist die verantwoordelijk is voor meerdere aanslagen. Blijf dan toch a.u.b. bij het verhaal. Geen complotten, achtervolgingen die niets bijdragen bij het verhaal.
OF zorg dat die dingen goed in het verhaal passen. Nu ben je continu aan het opletten wat er allemaal gebeurd, omdat je denkt dat het later nog meerwaarde heeft in het verhaal. Dat was het dus niet m.u.v. de geinfiltreerde man op het einde.
Hoe dan ook, het lijkt me duidelijk dat ik het verhaal gewoon te overdreven druk vond terwijl het weinig meerwaarde had!
nepdance
Nou opa, zeer duidelijk nader verklaard hoor!
Begreep je al wel maar ik vond het gewoon zo'n leuk zinnetje om ff te quoten
Betamax
Viel me eigenlijk wat tegen.
Het verhaal was wat aan de vage kant.
Wel goed gespeeld en met aardig wat spanning.
Maar geen topper
opa_paul
Nou opa, zeer duidelijk nader verklaard hoor!
Begreep je al wel maar ik vond het gewoon zo'n leuk zinnetje om ff te quoten
Mooi zo... nou niet teveel pokeren he
eduard
Vond het best wel een aardige en goed geacteerde film.
Russell Crowe zette een totaal andere rol neer die ik van hem gewend was. Hij speelde zijn rol goed en vond het al een uitgebluste ouwe zak. Dicaprio is niet direct mijn favoriete speler maar deze deed het ook heel goed in deze spannende film. 3.5 sterren dus een dikke 7.
Getting Louder
Goed verhaal. Je moet je hoofd er wel bij houden, want het verhaal gaat snel en er zitten aardig wat wendingen in. Het is op zich een film die je twee keer kunt zien, omdat hij misschien enigszins snel gaat. Ik zou hem persoonlijk niet chaotisch noemen.
helleke
De film zopas 2x na elkaar bekeken en hij beviel me aardig.
Listig plan die men uitgedokterd heeft om tot dat resultaat te komen.
Hiermee verklap ik toch niets over hoe de film eindigt é?
Goed geacteerd en het thema boeit me ook uitermate.
De actie was niet overweldigend maar dat stoorde me niet.
3,5 sterren.
AHWA
Onverwacht een uitstekende en boeiende film gezien. De film kent een vrij lange speelduur met 128 minuten, maar verveelt echt geen enkele moment. Scott weet alle scenes vrij kort te houden zodat ze niet gaan trekken en vervelen en ook het verhaal is boeiend. De actie is vrij spaarzaam, maar dat maakt de film niet minder spannend.
De kracht ligt in de 'samenwerking' tussen Crowe en DiCaprio. Beiden zetten uitstekende rollen neer, vooral DiCaprio weet me weer voor zich te winnen, al de zoveelste keer in de laatste paar jaar. Hij begint zo langzamerhand een van m'n favoriete acteurs te worden.
De manier waarop hij werkt sprak me erg aan. Hij spreekt de taal goed en heeft respect voor de gebruiken van de Arabische wereld. Ze gaan slim te werk en komen niet met veel machtsvertoon de deur intrappen. Dat houdt de film ook zo spannend.
Ook leuk om Mark Strong na RocknRolla in een heel andere rol te zien. Hij straalde veel macht en kracht uit, alleen jammer dat we geen Archie-slap te zien kregen
Scott heeft een goede film in elkaar gezet die twee uur lang blijft boeien, zonder tot bombastische Michael Bay-achtige actiescenes over te hoeven gaan en dat deed me goed.
Kleine 4.5* en voor mij Scott's beste tot nu toe.
usr14112
Goeie film. Lekkere grimmige midden oosten sfeer. Uitstekende vertolkingen van de hoofdrolspelers. Lang maar geen moment verveeld.
3,5 *
dartviper
Jah.... Allemaal goede woorden hierboven. 2 goede acteurs dus deze film moet ik zien......
Helaas voor mij is de film niet zo boeiend geweeest als ik verwacht had. Maar dit is eerder een kwestie van smaak denk ik. De scenes zijn kort waardoor je er echt goed bij moet blijven en dat maakt het soms lastig in deze film. Sorry maar ik geef de film maar 2 sterren.
grid8400
3,5 *
Hier sluit ik mij geheel bij aan.
nagasy
leuke film, niet super spectaculair maar hij bleef me boeien.
Dicaprio vond ik erg goed spelen!
3,5 ster
Ik volg deze redenering.
Leuke actie-thriller ondanks cliché's.
Redelijk tot goede acteerprestaties met een uitspringende Crowe en een enigszins boeiend verhaal. Heel erg spannend wordt het niet, maar e.e.a. is absoluut onderhoudend. Jammer van de clichématige romance en dito conversaties. Toch is dit een degelijke film.
Goed.
Timmy!
Leuke film, maar niks speciaals. Keek wel lekker weg. Had er persoonlijk niet al te veel van verwacht, dus was een meevaller.
* 3,5

Captain Phillips
Biografie / Actie, 2013

Rush
Biografie / Sport, 2013
terreurspionjournalistvals beschuldigdgebaseerd op boeksterven en doodjordandubaiintelligence agency beatingterrorismedangersecrecy