Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 23 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Plot RocknRolla
"A story of sex, thugs and rock 'n roll."
Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).
One-Two
Uri Omovich
Johnny Quid
Roman
Mickey
Mijn 3e Guy Ritchie film en het is ondanks dat het zijn minste van de 3 is (Lock, Stock & Snatch waren een stuk beter) is deze zeker wel aardig.
Alleen heeft de film een plot die ik zelf niet zo heel interessant vond. Ook miste ik een flitsende (hoofd)rolspeler die de show echt steelt zoals oa Vinnie Jones en Jason Statham in eerdere films van hem wel deden. Ik vond alleen het personage Lenny in de film echt gaaf. Die was echt een bastard. Lekker typisch Brits vloeken en de big boss uithangen, men herkent het wel. Niet dat de film het daarvan alleen moest hebben hoor. Er zaten een aantal vermakelijke dialogen in. Alleen, echt memorabele dialogen waren het nu ook weer niet. Rocknrolla is eigenlijk een mindere versie van de 2 andere titels van Ritchie die ik net noemde. Er zitten genoeg aardige momenten in (met de portier bij de club bijvoorbeeld hehe) maar overall viel het me wat tegen.
Toch is hij wel aan te raden om eens te kijken.
Vooral in de eerste helft erg mager en in sommige scenes pijnlijk slecht. Een nauwelijks interessant verhaaltje dat maar niet opschiet, een vervelende voice over en vol met slechtgetimede humor en kleurloze personages die geforceerd een kleur wordt aangemeten (de een noemt iedereen die hij niet mag "immigrant", een ander blijkt homoseksueel). En met een aardige aanzet tot een karakter (Johnny Quid bijvoorbeeld) gebeurt te weinig. En dan na een dik uur begint de film ineens een stuk beter te lopen en wordt het zowaar nog best een lekker wegkijkende film, maar dat is natuurlijk gewoon te laat.
JB.
Ritchie herhaalt met deze film toch zijn formule van Snatch en Lock, stock. Veel coole karakters, actie, topcriminelen, russen die maar niet dood gaan, alle karakters die op het eind samenkomen......het nieuwe is er voor mij wel wat van af.
Ook vond ik de acteurs in deze film niet zo overtuigend als in zijn vorige films. De humor was ook wat minder, heb niet veel kunnen lachen. Al met al een kleine tegenvaller. 2,5*
Nieksnut
Ik heb meer dan genoten van deze inderdaad weinig vernieuwende film. Dat het veel op Lock Stock en Snatch lijkt is duidelijk. Zowel qua karakters, verhaal en sfeer. Maar aangezien niemand anders dergelijke films maakt en ik de twee genoemde fantastisch vind, mag Guy Ritchie van mij nog wel drie, vier gelijksoortige films op het doek tekenen. Welbeschouwd was Snatch natuurlijk ook al op veel gebieden een kopie van Lock, Stock met dit verschil dat het allemaal net iets beter gedaan werd en er met bv Brad Pitt en Benicio Del Toro meer kwaliteit in de kuip zat. Deze film is ontegenzeggelijk de minste van de drie, maar absoluut niet slecht.
dijkieR
het eerste uur is maar middelmatig,ik vond het een beetje verwarrend in het begin met al die personages allemaal.(komt waarschijnlijk omdat ik de film zonder ondertiteling heb bekeken) maar de drie kwartier die daarop volgden haade bijna het oude guy ritchie niveau.ik kan niet wachten op de real rock n rolla.
die is in mijn ogen veelbelovend,als ze het niveau van de laatste 45 minuten aanhouden iig.
patrick17
Na hem al een hele tijd hier hebben te liggen had ik besloten vanmiddag maar eens te kijken. Het is me eigenlijk tegen gevallen. Wat de cover doet vermoeden is het tegendeel zelfs. Komt weinig actie in voor de film moet het meer van haar dialogen hebben. Je moet de film vooral (Net zoals Revolver) heel goed volgen om het verhaal uberhaupt te begrijpen. Zoals meerdere al hebben gezegd komt de film moeizaam op gang. Over heel de film gezien kon alleen het laatste driekwartier/half uur boeien, rest van het deel was na mij mening gezapig. Gerard Butler had ik het liefst nog meer gezien maar dat is bijzaak.
Vooral goed opletten is bij deze film nodig.
2.5 *
Killerkip
Zo tot de 45 min. paar keer de drang gehad om de film maar af te zetten, wat een flutzooi! Maar toch volgehouden en zowaar werd ie toch wat leuker, kom alleen echt niet verder dan 2*. Tot de ± 45 min. had ie een 0,5 gekregen van mij, toch nog 1,5 opgeklommen dus
Killerkip
Uiteraard de volle score. 5.0* Grote kanshebber voor een plek in de top 10.
Van welke planeet kom jij?
AHWA
Van welke planeet kom jij?

namingway24
Hoewel een herhaling van zetten, is dit voor mij nog steeds een 5,0 sterren film.
Erg warrig verhaal.
Je zit steeds te wachten op een versnelling, op een geniale samenloop van verhaallijnen. Maar helaas...
Dit genre begint zo'n beetje op een paradie op zichzelf te lijken.
Ik zat zelfs te denken; had het niet allemaal wat cooler en vlotter gekund?
Een schilderijtje en een verloren zoon. Allebei onvindbaar en het duurt maar en het duurt maar...
Voor een misdaadkomedie moet je wel hier wel erg veel geduld opbrengen. Nodeloos ingewikkelde vertelstructuur en de personages zijn lang niet zo geslaagd als in Snatch en Lock Stock.
Zoals gezegd wordt het later een stuk vermakelijker en komen de verhaallijnen meer en meer samen. Dit verhoogt het kijkplezier enorm.
Ik ben het eens met gotti en starbright boy en kom uit op een erg krappe 2,5*I
MrHorror
minder dan 'lock, stock & two smoking barrels' en 'snatch', maar ritchie is wel weer meer op de rails dan met 'swept away' en 'revolver' (welke ik trouwens helemaal niet zo slecht vond). niet zijn sterkste film, maar het is duidelijk dat ritchie weer bezig is de lijn op te pakken.
El Duderino
Behoorlijk ongeïnspireerd, deze misdaadfilm. De personages zijn totaal niet interessant en de dialogen saai en vlak. Wel weer lekkere muziek dit keer, waardoor ik deze film geen 2 sterren heb gegeven.
Tegenvaller!!!
SJRS.VLDT
Vooral het begin van de film vond ik goed, later werd het ietsje minder en ook een beetje voorspelbaar, maar ondanks dat, vond ik het een geinige misdaad film.
FunkStarr
- 1922 berichten
Hier precies hetzelfde; waar ik vroeger bij mijn vrienden en kennissen bekend stond als iemand met enorm veel geduld, is dat met deze film weereens tot het uiterste getest, en eerlijk gezegd was ik na een klein half uur de aandacht al volledig verloren.
Lock Stock is vele malen beter dan dit, en dat is ook geen meesterwerk, maar dit...wat een saaie bagger!
Einde maakt dan wel weer een klein beetje goed, maar kan de film niet redden, ik hou het op 1,5*.
Saai, ongeinspireerd, matig acteerwerk en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Saaimen
Hij mag dan minder zijn dan Lock, Stock en Snatch, maar blijft gewoon weer een genot om naar te kijken!! Humor, Actie en Spanning in één word ik altijd vrolijk van.... Wordt hier allemaal maar vergeleken met snatch en lock stock, maar als die er niet geweest waren is dit toch een zeer goeie film. Het einde is weer is briljant om maar te zwijgen over de film in ze totaal tegenover alles wat deze maand nieuw in de videotheek ligt......
Rudolf11
Waardeloze film, gaat helemaal nergens over. Heb de DVD in de prullenbak geflikkert.
Leland Palmer
Don't hurt me Arch... I'm only little!
Eén van de scénes die me het best is bijgebleven. Die kop van Toby Kebbel dan ook, gweldig. Binnenkort maar weer eens zien deze film, heb er eigenlijk wel weer zin in
FunkStarr
- 1922 berichten
Haha daar hoort deze film ook wel thuis imo
mista_sloot
Vette film!
op de een of andere manier hebben dit soort engelse films bij mij altijd een streepje voor.
vermakelijk, kijkt lekker weg, blijft boeiend, en mooi sfeertje!
fivipat
Een pretentieuze film gemaakt door een regisseur die eens virtuoos uit de hoek wil komen (zie mij eens tig verhaallijnen en ontelbare personages tot een spannend geheel maken vol losse wannabe tarantino dialogen en verassende wendingen). Niet dus!
Wat mij betreft een miskleun.
paul83
Wat mij betreft een miskleun.
Wannabe Tarantino dialogen?! Ritchie heeft volgens mij zijn eigen stijl. Vraag me ook af hoeveel verassende wendingen jij ziet....Dit is weer zo'n typisch gevalletje van appels met peren.
laundromat
Vette film!
vermakelijk, kijkt lekker weg, blijft boeiend, en mooi sfeertje!
eens!
fivipat
Ik vind dat Ritchie zich gewoon heeft overtild aan dit verhaal. En de zogenaamde verrassingen die hij ons voorschoteld zijn vooral verwarrend. Denk aan het schilderij wat overal opduikt! En als je dit al appels met peren vindt vergelijken, kunnen we op een forum als dit beter ons mond houden. We moeten soms vergelijkingen maken om een punt te maken.
mipha
37 acteurs, 20 verhaallijnen.. niet te volgen. slechte Ritchie film . dialogen tussen acteurs doet wel erg veel op pulp fiction lijken maar halen dat niveau nooit.. 3 punten, met name voor de soundtrack.
mipha
Sommige moeten altijd het laatste woord hebben.. smaken verschillen amigo.. grappige bedoelde dialogen.. ? ik heb er niet omgelachen. Fivipat heeft wederom eens gelijk!
[quote="Dan heb je nog steeds geen punt gemaakt wat betreft de dialogen. Zijn de dialogen van Snatch en Lock Stock dan ook wannabe? Dialogen van Ritchie zijn grappig bedoeld en die van Tarantino meestal ingenieus gevonden en hebben een achterliggende gedachte. Punt. [/quote]
fivipat
Over zijn andere films heb ik het nu niet. Het viel me op in deze film. Hoe we als kijker bijvoorbeeld opeens in een conversatie vallen en er quasi nonchalant over dagelijkse zaken gesproken wordt, zoals je een tijdje kan praten over de patat met mayonaise en of ketchup. Tarantino kan dit geloofwaardig overbrengen. In deze film voelt het als gemaakt en bovendien heb ik ze niet als grappig ervaren.
paul83
Goed lezen amigo....De dialogen zijn grappig bedoeld. Ik heb namelijk wel redelijk kunnen lachen om de dialogen. Zal wel liggen aan de smaak van humor. Als iemand 5 sterren voor 'Porky's' geeft, zegt dat voor mij al genoeg.
Ik wordt gewoon een beetje moe van de vergelijkingen met Tarantino.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus