Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 23 oktober 2008
Bekijk via Prime Video
Plot RocknRolla
"A story of sex, thugs and rock 'n roll."
Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).
One-Two
Johnny Quid
Roman
Mickey
mipha
Goed lezen amigo....De dialogen zijn grappig bedoeld. Ik heb namelijk wel redelijk kunnen lachen om de dialogen. Zal wel liggen aan de smaak van humor. Als iemand 5 sterren voor 'Porky's' geeft, zegt dat voor mij al genoeg.
Ik wordt gewoon een beetje moe van de vergelijkingen met Tarantino. [/quote]
en ik van jou..
Banjo
- 2035 berichten
wat is dit een droge film hey! ik had echt veel meer actie verwacht!
maar hij is toch wel vermakelijk, luchtig en weer eens wat anders.
even verder kijken...
Banjo
- 2035 berichten
nou best een leuke film, maar ik vind het ongeloofelijk dat er zo weinig actie in zat. en dan mag je zo'n naam niet dragen.
Waku
Op zich aardige actie film met vleugje humor.
Maar pas na een uur valt er enige actie te ontdekken.
"Rock n Rolla" is een typische engelse actiefilm vol typerende engelse woordenwisselingen.
Het meest vermakelijke zijn de confrontaties met 2 russische criminelen.
"Rock n Rolla" is geen aan eens schakeling van schietpartijen.
Er gaat ook aandacht uit aan het verhaal en acteerwer, hetgeen een plezierige en verrassende film oplevert.
SmokeyD
TOP FILM ! Kijkt lekker weg en goeie actie scenes, + top verhaaltje, en top acteurs.
En ook de engels humor hou ik van.
Echte aanrader !
*4,5
akka
het einde is goed alleen de eerste 1,5 uur waren zo saai dat hij toch maar een 2.5 krijgt.
val mij toch tegen van Guy Richie
2.5
JellevOosterhout
erg slap als ik de acteurs die er in mee spelen en de naam zie staan verwacht je er zeker toch wat meer van, ben dus wel een beetje teleurgesteld!
Timecop
Heerlijke film met zeer goede humor. Petje af voor Gerard Butler, hij wordt steeds beter. Op het eind wordt gesproken over een eventueel vervolg "The Real RocknRolla". Weet iemand hier al iets meer van?
aerts007
Ik vind dit top, lekker verhaal,vette personages. Weinig aktie,maar dit wordt gewoon overschaduwd door het prima geheel.
Tommeh
Back to basic moet Ritchie na het genadeloos geflopte Swept Away en het bizarre Revolver gedacht hebben. RocknRolla is weer ouderwetse misdaad á la Lock Stock en Snatch. Ik kan hem wel begrijpen, ik had er ook wel weer een keer zin in. Alleen is deze versie wel érg licht. De personages worden nauwelijks uitgediept, waardoor ze niet verder komen dan typetjes, al zijn sommige nog vrij vermakelijk. Daarnaast vond ik de manier waarop de verhaallijnen bij elkaar komen maar zozo. Het leek meer op puur toeval dan een knap staaltje plotontwikkeling.
Begin te vrezen dat Ritchie z'n touch kwijt aan het raken is. Zal binnenkort Lock Stock maar weer eens opzetten. Voor deze 3 kleine sterretjes.
santino20
de eerste 1,5 uur was saai maar daarna begon die een beetje op gang te komen
ben benieuwd naar het vervolg
gandalf
Belachelijk slechte film. Ik kan geen punten geven, want ik heb de film niet afgekeken. Ben voor het eerst van mijn leven weggelopen uit de bioscoop. De eerste helft was in ieder geval onsamenhangend, saai, langdradig, onzinnig en onorgineel.
0,5 sterren voor de eerste helft.
Xen0n
Tegenvallende film, heb hem gekeken omdat het hier een aardig cijfer had en op aanbevelen van een vriend.
Het had een voor mij onvolgbaar verhaal, en als je niet weet waar het over gaat word het niks. Heel weinig actie, daardoor ook nog eens heel weinig spanning. Waren de caracters goed neergezet + het goede acteerwerk met een beter verhaal erbij dan had het zeker beter uit de verf gekomen. Het hing als losse draadjes aan elkaar met aant einde nog een knoopje waar alles enigszinds bijeen komt. Heel jammer...
2,5* Omdat het dan toch nog wel vermakend was, goed genoeg om een avondje te vullen.
Ruubski
Echt zo veel meer verwacht van deze film. Vrij teleurstellend dus.
Doet absoluut niet recht aan het genre en al helemaal niet aan de poster. Aan de andere kant is hij ook weer niet saai te noemen, de achtervolgingsscene van One Two vond ik namelijk best hilarisch. De oogmode in deze film was ook interessant.
Meer actie en er had zo een ster bovenop gekund.
White Trash
De verwachtingen waren hoog gespannen na Lock Stock en snatch maar de verwachtingen zijn niet waar gemaakt. Het verhaal vond ik niet te volgen zeker op het eind niet. Dat lijkt wel heel toevallig samen te komen. Ook zat er niet zo'n 'cool' sfeertje in en ook war weinig vaart. Grappig moment is met de twee russchische bodygards die maar niet doodgaan.
MaSkie
Geweldige film. Dit is echt het soort films waar ik van houd. Heeft er iemand misschien nog tips over soortgelijke films?
aerts007
Clubbed al bekeken ? Prima Brits filmpje.
Fryce
Wat een heerlijke film, van het kaliber snatch en lock stock. Lekker snel verhaal, goeie humor en heerlijk gewelddadig. Knapte ik echt even van op.
Zizzo
verrassend goed. had er niks van gehoord voordat ik deze ging kijken, heelijke sfeer.. goede humor en verhaal. en een van de beste "intro" die ik ooit gezien heb.
Stoeleone
Vette film.. Typisch Guy Richie! lekker snel verhaal, gave personages en dat lekkere britse gescheld! You Focking Wankah!!
Top!
Chimpz
Na twee gefaalde pogingen tot iets nieuws grijpt Guy Ritchie terug naar zijn oude doen. De hele film is bijna een parodie op zijn Lock Stock en Snatch hoogtepunten. De hele film is een poging om een hippe film te maken, maar over de volledige lijn gebuisd: de saaie personages, het flauwe verhaal (dat hij nauwelijks verteld krijgt), de slappe dialogen (die vaak niet relevant zijn), het twisteinde, de vele cliché's, ... het is allemaal lang niet zo cool als Guy Ritchie je probeert te overtuigen. Toegegeven, er zitten enkele knappe scènes tussen (vooral montage- en cameragewijs), maar voor het overgrote deel loopt de stijl in de weg van het zijn van een leuke film. Het acteurwerk is vrij zwak (wat ook wel ligt aan de flauwe personages), dan mogen Tom Wilkinson en Gerard Butler (Spartaaaaaaaaaaaaaa) nog zo hard hun best doen als ze willen. Hoe het er naar uitziet is Guy Ritchie een geweldige verteller met maar één verhaal, dat ondanks het feit dat hij niets te vertellen heeft toch 2 keer kon boeien; de derde keer was er te veel aan.
daantje81
Snap niet dat de meeste er zo enthousiast over zijn.
En de vergelijking met Snatch slaat helemaal nergens over.
Heb echt moeten vechten om niet in slaap te vallen en heb hem in 2 x moeten kijken en het einde nog niet eens gehaald.
wasta
Guy Ritchie is terug, maar hoewel de humor als vanouds is, is 't verhaal te rommelig.
Dronq
Iets minder dan lock stock en snatch, maar nog steeds goed te pruimen. Er zijn eigenlijk iets té veel personages zonder achtergrond in gedouwd wat het af en toe een beetje warrig maakt, maar het verhaal zelf en de humor zijn weer prima
Laat 'The real rocknrolla' maar komen!
RapTile
Best een vermakelijke film totdat deze was afgelopen.
Ik bleef met een paar vragen zitten, namelijk
Ik zou hem in ieder geval geen tweede keer kijken.
Erg jammer, ik had er veel meer van verwacht.
En toch wacht ik op het volgende deel....
paul83
Best een vermakelijke film totdat deze was afgelopen.
Ik bleef met een paar vragen zitten, namelijk
at is er met die accountant gebeurd, hoe zit eht met die russen dat het schilderij op het eind van het verhaal opeens weer boven tafel komt. Waarom stonden die russen naakt in de kamer te dansen ipv het afmaken van one two? zo zonde... Het verhaal is eigenlijk bij elkaar gedumpte zooi dat is samen gesmolten tot een geheel terwijl er toch iets mist.
Ik zou hem in ieder geval geen tweede keer kijken.
Erg jammer, ik had er veel meer van verwacht.
En toch wacht ik op het volgende deel....
Als je het einde hebt bekeken dan zie je staan dat er nog een deel komt. Hier worden de vragen waarschijnlijk beantwoord.
Het lijkt me overigens duidelijk wat er met de accountant gebeurd wanneer iemand de handschoentjes aan doet en naar binnen loopt.
Die russen houden blijkbaar van martelen en willen eerst een feestje bouwen voordat ze hem afschieten.
Anomaly
Ritchie keert terug naar zijn ''veilige'' genre waarin hij zich al meer dan bewezen heeft. Helaas ga je voor jezelf de hele film met Lock Stock en Snatch vergelijken en dan blijft het toch een lichte teleurstelling ondanks dat het best een vermakelijke film is.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus