• 9.373.198 stemmen

Met onder meer: Gerard Butler, Thandiwe Newton en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 23 oktober 2008

Plot RocknRolla

"A story of sex, thugs and rock 'n roll."

Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).

avatar van Hankieh

Hankieh

Beetje zonde dat mensen de boel al afkraken voordat ze hem hebben gezien of niet Pastichio Rocker...

Ja, hij is waarschijnlijk weer bijna volledig in de zelfde stijl maar what the fuck maakt het uit als het gewoon weer een super film is?

Mensen zeuren en zeuren er maar steeds over...

Je laat Robin van Persie toch ook niet aan het wereld kampioenschap turnen mee doen ipv voetbal?

avatar van Montorsi

Montorsi

Hankieh schreef:

Dat is dus precies het punt wat Pastichio Rocker maakt, hij verwacht een herkouwde typische Guy Ritchie vertelling, wat dus waarschijnlijk best leuk is, maar al zo vaak is gedaan dat je het wel een beetje gezien hebt.

Montorsi schreef:

Dat is dus precies het punt wat Pastichio Rocker maakt, hij verwacht een herkauwde typische Guy Ritchie vertelling, wat dus waarschijnlijk best leuk is, maar al zo vaak is gedaan dat je het wel een beetje gezien hebt.

Juistem.

Het zal vast wel weer een stijlvol geschoten film worden a la Snatch en Lock, Stock, met een hoop geile cameratrucjes, botte actie, maffe personages en een fijne soundtrack, maar kom op: zitten daar echt nog mensen op te wachten?

We zijn de laatste jaren al doodgegooid met dit soort films: Smokin' Aces, Lucky Number Slevin, Man On Fire, The Boondock Saints, Suicide Kings, Big Trouble, One Man And His Dog, Gangster Number One, Circus, Things To Do in Denver When You're Dead, 2 Days in the Valley, Lola Rennt, Amores Perros etc. Om er maar eens wat te noemen.

Bovendien vergeten de mensen gemakshalve dat meneer Ritchie na zijn 2 successen 2 draken van films heeft gemaakt, namelijk Swept Away en Revolver. Dat hij nu weer teruggrijpt naar de oude formule mag dus niemand verbazen.

Het valt me gewoon op dat mensen hier zo'n hoge pet op hebben van hem, terwijl hij eigenlijk nog maar bar weinig heeft gepresteerd. Guy Ritchie is een one-trick pony.

avatar van Hankieh

Hankieh

Man On Fire, waarom die in je rijtje staat snap ik niet, in ieder geval ik vind het een totaal andere film.

Tja ik vind Guy een geniale regisseur. En als iemand een flop maakt dan betekend het nog niet dat hij het niet kan...

Btw je krijgt je zin, hij maakt nu een nieuwe Sherlock Holmes...

avatar van lykathea

lykathea

Juistem.

En iij vergeet hier gewoon gemakshalve dat Ritchie (op de laatste 2 films na die je noemde) de enige is die makkelijk uit die spiraal van visueel mooie, maar lege films heen schoot, en 't overgrote publiek voor zich won.

We gaan in op de berichten dat hij weer "terug" zou zijn, want ik denk dat geen enkele Ritchie fan moeite heeft om toe tegeven dat z'n laatste films nou niet echt geweldig waren. (waar Revolver trouwens juist wél in dat lijstje van jouw past)

Kijk dat jij er nou niks in ziet, a lá, maar om zijn eerste 2 films met Things to do in Denver when you're dead te vergelijken is echt pertinente onzin.

Hankieh schreef:

Wouter schreef:

En Lola Rennt?

En Amores Perros?

Pastichio Rocker

Ik zei 'dit soort films'. Niet 'exacte kopieen'.

avatar van Wouter

Ik zie het verband niet.

Je mist mijn punt.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

heb een redelijk goede Cam versie gezien. maar je hebt bij deze film wel ondertitels nodig... heb hier en daar wel iets gemist. dus kan geen cijfer geven. moet hem nog een keer zien. denk dat ik wacht tot de bios bij deze. sfeer en acteren is wel dikke prima!

avatar van gotti

Begint uitzonderlijk traag, zeker voor een Ritchie film. Maar verder kent de film zowat alle elementen; geld, veel Engelse dialecten, een Russische gangster (die wel héél erg op Abrahmovic lijkt) en wat handlangers die graag pochen wie de grootste oorlogswond heeft en veel heen en weer gesteel van geld en een schilderij.

Jammer dat de film pas na zo'n 5 kwartier écht een lekkere vaart begint te krijgen. En jammer dat ie dan ook pas écht grappig wordt. Na Revolver een meevaller, maar als je z'n eerste twee bekijkt, valt RocknRolla toch wel een beetje tegen.

avatar van N811

N811

7.7 imdb, dat ding daalt maar.

avatar van desteven007

desteven007

Nu 7.5/10

Je mist mijn punt.

Nee, ik zie het verband niet.

avatar van Kasper

Kasper

Heerlijke film. Haalt niet het niveau van Lock Stock en Snatch vanwege het trage begin. Maar het einde maakt alles goed

avatar van 606

trailer in de bios gezien

en moet zeggen zag er goed uit

avatar van Mescalino

Mescalino

Pastichio Rocker schreef:

Vul je dagen met het kijken van andere Pulp Fiction/Snatch-achtige films.

Je vergeet Layer Cake

avatar van ramonster

ramonster

Idd meer van hetelfde,maar toch de moeite waard.

avatar van SuperIndowtje

SuperIndowtje

Ik ben benieuwd.

Hij komt aanstaande dinsdag in de Sneak Preview

in Pathé de kuip.

Hoe ik dat weet?Ik werk daar!

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Gerard Butler vind ik sowieso een geweldige acteur, kan ook trouwens niet meer wachten voordat die hier uitkomt.

En Sherlock Holmes is alvast zijn volgende film,met niemand meer dan RDJ mijn favo acteur op het moment!

avatar van lykathea

lykathea

Naast dat 't een Ritchie film is natuurlijk, wil ik 'm ook graag zien voor Toby Kebbell, een van de meest ondergewaardeerde Britse acteurs imo.

Hij heeft geweldige rollen in Control en Dead Man's Shoes die vrijwel altijd onbenoemd blijven.

Hier weer in een totaal andere rol als voorheen, eens kijken hoe 'm dat vergaat.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Casting lijkt sowieso perfect voor zoiets als dit met ook Piven, Wilkinson, Newton en Strong

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

De nieuwe Guy Ritchie heeft veel tijd nodig om op gang te komen, en dan bedoel ik heel veel tijd en ook heel veel uitleg. Dat is jammer maar als de film op gang komt is het toch weer lekker. Veel humor, minder geweld en een plot dat niet altijd even logisch is (en wat subplotjes die op het einde zonder duidelijke reden aan de kant geflikkerd worden). Wel een hoop schitterende scènes, met als hoogtepunten One Two die samen met Stella op het feestje danst en de Russen die maar niet dood willen. Verder nog iets? Ehm, goede cast met als enige minpunten de rollen van Ludacris en Jeremy Piven, al zat dat vooral in het gebrek aan diepte van de personages.

avatar van Rebby87

Rebby87

Persoonlijk vond ik het een heerlijke film.

Net ietsje minder dan snatch en lock, stock maar dan noem je ook even twee films..

Zoals al eerder gezegt heeft de film idd zijn mindere momenten en zit er vooral in t middenstuk weinig vaart.

Wel zijn er een paar geniale scenes en vind ik zelf de personages echt heerlijk.

Ook de muziek in de film is echt tof

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Gezien met Sneak Preview.

Richie is back!

avatar van julo

julo

vond het niet veel bijzonders, zelfde verhaal idee als lock,stock. dus daarom deze rating. wilde liever de sneak gister uitlopen.

hoopte op max payne.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

In tegenstelling tot schijnbaar de rest van de wereld vond ik Revolver een meesterwerk.

Kan dan ook niet wachten tot deze eindelijk op 't scherm te zien is!

avatar van Grotehaas

Grotehaas

Deze film is het (helaas) net niet, elke keer als het wat sneller zou moeten vertraagt de film.

Maar nog altijd beter als heel veel andere, alleen niet de nieuwe Ritchie die ik had gehoopt (en een beetje verwacht)

Hieronder een perfecte recensie waar ik het helemaal mee eens ben: