• 9.374.477 stemmen

Met onder meer: Gerard Butler, Thandiwe Newton en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 23 oktober 2008

Plot RocknRolla

"A story of sex, thugs and rock 'n roll."

Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).

avatar van the new guy

the new guy

Ik vond de film zwaar tegenvallen. Een beetje op de automatische piloot gemaakt. Ben eigenlijk echt fan van dit soort films, maar dit kon absoluut niet overtuigen.

De grappen waren schaars, het tumult afwezig en alweer een Rus. Jammer...

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lock, Stock en Snatch waren twee fantastische films van Guy Ritchie. Ook deze RocknRolla is erg leuk, maar kan lang niet opboksen tegen de twee genoemde titels. We hebben alles al zo'n beetje eerder gezien, alleen gooit Ritchie bijv. nu wat nieuwe acteurs in het spel. Vermakelijk is het allemaal zeker wel en ik heb dan ook een paar keer goed kunnen lachen om de situaties die we weer voorgeschoteld krijgen.

Lekkere humor, een beetje actie, veel rondvliegende kogels, dat heerlijke Britse taaltje en een uitstekende sfeer. De dialogen en one-liners zijn ook leuk, maar in Snatch of Lock, Stock waren ze van een veel hoger niveau, net als de personages trouwens. Die rijke rus vond ik maar matig en zo waren er meer. Een uitstekende Mark Strong en Tom Wilkinson maken in dat opzicht dan wel weer veel goed. Voor de rest erg leuke muziek en genoeg positieve dingen om een voldoende te geven, wat ik ook ga doen. Toch lijkt Ritchie's volgende project - Sherlock Holmes - mij weer een film die hem écht terug op de rails gaat brengen.

avatar van wwelover

wwelover

Weer een vermakelijke film van Guy Ritchie. Gewoon een lekkere wegkijker die geen moment verveeld. Tuurlijk niet briljant, maar toch nog een redelijk verhaal. Niet heel origineel maar wel aardig bedacht. Zeker de humor die er in verwerkt is, is erg goed.

De film moet het vooral hebben van de cast. Butler is echt briljant in deze film, heeft een bepaald charisma wat wel past bij een 'actieheld', beetje zoals Jason Statham. En ook de rest van de cast zoals Idris Elba en Mark Strong. En natuurlijk de kleine rol van Campbell, die ook in Oorlogswinter speelt.

Verder is het gewoon leuke actie, niet vernieuwend maar wel geinig gedaan met sommige slow-motion stukjes.

avatar van jorkie

jorkie

ik had meer verwacht dat deze in het rijtje kon komen te staan van snatch en lock stock, helaas was deze minder dan dat ik er van verwacht had!

alhoewel het tegen het einde toch wel goed werd!

al met al een leuk filmpje met weer genoeg foute gasten erin!

avatar van MindPrison

MindPrison

Een tegenvaller in vergelijking met Snatch en Lock Stock, ze willen duidelijk hetzelfde niveau bereiken maar het is niet echt gelukt...

Ik heb welgeteld 1x moeten lachen tijdens heel de film, de humor is ver zoek en het verhaal is er eigenlijk maar half. Jammer!

avatar van Brink

Brink

Deze film viel me echt heel erg tege. Komt geen moment in de buurt van lock stock. Erg jammer het had zo mooi kunnen zijn

avatar van bulgarian

bulgarian

Echt een zware tegenvaller.

Viel bijna in slaap bij deze film.

Geen vermaak, geen spanning.

avatar van Andrei89

Andrei89

Ik vond het juist prachtig. Beter dan Lock,Stock maar ietsje minder dan Snatch

Die junkie is helemaal geweldig

Een 4.5

avatar van raimondirks

raimondirks

Langdradig en veel gelul. Het duurt een uur voordat er een beetje actie komt.

avatar van lykathea

lykathea

De film komt juist bijna volledig tot stilstand na dat eerste uur.

Om pas tegen het einde aan weer leuk te worden.

avatar van Ottoman

Ottoman

Vond het een vette misdaad film. kijk uit naar de tweede deel. johnny, archy and the wild bunch willl be back in THE REAL ROCKNROLLA!

avatar van ICE1907

ICE1907

Een tegenvaller , er gebeurd zo weinig..ik had wel wat meer actie verwacht .

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Na het zeer goede Lock Stock en Snatch is dit toch wel een enorme tegenvaller. Het is weer allemaal terug: de flashy maar goede montage, de kleurenfilters, sullige gangsters, en een quasi-willekeurig object dat weer de drijfveer achter de film is (dit keer geen jachtgeweer of een diamant). Maar wat ontbreekt er?

Nou, wat te denken van actie, spanning, eigenlijk alles uit de trailer. En met name een duidelijke en interessante hoofdpersoon.

Want op basis van de trailer en de plot summary op IMDb verwachtte ik dat Gerard Butler de RocknRolla zou spelen, oftewel een originele gangster die op een rock 'n roll manier iedereen te slim af zou zijn. Maar dat bleek niet het geval; Butler speelt een sufferd, en de RocknRolla wordt gespeeld door Filemon Wesselink die verder nauwelijks in de film voorkomt.

Jammer, 2.5 sterren

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Had meer verwacht van deze film.

Er gebeurd eigenlijk heel weinig en soms is ie gewoon saai.

Toch zit er wel een soort sfeer in de film wat em apart maakt. Daarnaast is de humor erg goed.

Redelijke film die veel beter had kunnen zijn.

avatar van Respekked

Respekked

Captain Pervert schreef:

Jammer, 2.5 sterren

Daarom is Archie ook de echte RocknRolla, die wel genoeg speeltijd heeft.

avatar van arie-lex

arie-lex

geen onaardig stukjes actie maar de film is gewoon een rommeltje viel erg tegen slap verhaal en vind dat ie echt veel te veel ster heeft

avatar van MrMitch

MrMitch

Klopt, gebeurt weinig, minimale aktie..

Maar toch had deze film iets.

Zit een apart verhaal in, en dat sprak me aan.

Leuke misdaadfilm, en ga ook zeker deel II kijken.

coldheaven

Normaal gesproken laat ik de ondertiteling weg bij een Engels gesproken film, maar moest af en toe em toch echt aanzetten; vooral de eerste half uur-drie kwartier is vooral veel dialoog met af en toe moeilijk te volgen Brits, wat voor mij iets ten koste ging van de beleving.

Daarna word je echter getrakteerd op beeldkunst en volgen de actiescenes elkaar vlug op, met een zeer bevredigend einde; echt een film van Ritchie.

Binnenkort nog maar 'n keertje bekijken om het cijfer omhoog te krikken; verwacht dan dat de dialogen beter tot me doordringen en ik de karakters in de film meer ga waarderen.

avatar van opa_paul

opa_paul

Wat een ongelooflijk aparte stijl heeft die Guy Ritchie toch zeg!

Weer een goede komische unieke film. Het verhaal en de dialogen gaan snel zoals je kon verwachten. Hierdoor mis je af en toe een belangrijk onderdeel van het gesprek. De ondertiteling is idd geen overbodige luxe bij deze film, maar dat vind ik vaker bij de echt Engelse films. Een 2e of 3e kijkbeurt kan het cijfer nog weleens omhoog brengen. Haalt het echter idd niet bij Snatch en Lock, Stock and Two Smokin Barrels!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film was erg saai.zoals al werd gezegd er wordt wel erg veel gepraat.

88Fabian schreef:

Deze film was erg saai.zoals al werd gezegd er wordt wel erg veel gepraat.

Ik zei het dus in de trant, dat ik het soms moeilijk te volgen vond omdat de gesprekken soms wel erg snel gaan, maar om daar nou meteen een 0.5* voor te geven? Na een half uur zijn de dialogen beter te begrijpen en worden ze tevens afgewisseld met flitsende actiescenes. Daarbij komt, als je jezelf de kans wil geven hem nog een keer te zien, zul je de dialogen waarschijnlijk ook beter kunnen volgen en thans de film meer kunnen waarderen.

avatar van RemiB

RemiB

Wel een vette film, maar haalt het niet bij snatch en lock stock.

ik kijk wel uit naar the real rocknrolla.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

beetje saaie film, gebeurt te weinig om te blijve boeien.

avatar van paul83

paul83

Ik weet niet welke "debielen" hierboven lage cijfers geven om de actie, en dat gaan vergelijken met een andere ritchie film.....In welke Ritchie film zat wel genoeg actie?! Nogmaals, het draait er niet om.

Er wordt inderdaad veel in gepraat en dat is de bedoeling als de film draait om dialogen. Kijk naar films als kiss kiss bang bang, burn after reading of the big lebowski.

paul83 schreef:

big lebowski.

Best......movie...........evur

avatar van AHWA

AHWA

Ritchie is terug. En hoe. Na het toch iets mindere Revolver is Ritchie gewoon weer gaan doen waar hij goed in is. Misdaadfilms met tal van kleurrijke personages die de heerlijkste dialogen naar je toe slingeren. Toegegeven, er zit minder humor in de dialogen en situaties dan in Snatch, maar RocknRolla is voor een liefhebber van de Engelse taal en het gortdroge Britse accent een musthave.

Mark Strong schittert als Archie, de echte RocknRolla. Hij stal elke scene waar hij in zat met droge humor zoals in de muziekstudio of gewoon door een cool charisma waar vele acteurs een puntje aan kunnen zuigen. Hij kan zich prima meten met Turkisch uit Snatch, hij is misschien nog wel cooler zelfs. Altijd kalm en beheerst, en schiet uit z'n slof als het nodig is, maar dan alleen met de Archie-slap. Hilarisch hoe die uitgelegd wordt door Johnny Quid trouwens

De montage is ook weer heerlijk, met het beste voorbeeld de bedscene tussen One Two en de accountant Stella. Geen clichescene, gewoon een paar koppen een beeld, een paar keer kreunen, en klaar is kees. Schitterend. Ook hun dansscene met ondertitels is ontzettend leuk gedaan.

Tom Wilkinson vond ik hier wat minder op z'n plaats, hij wordt aan alle kanten weggespeeld door Archie en Quid.

De film bevat ook nog enkele hilarische scenes die terug doen denken aan Boris uit Snatch. It's impossible to kill the bastard

Uiteraard de volle score. 5.0* Grote kanshebber voor een plek in de top 10.

avatar van stokvis

stokvis

geen drol aan

avatar van superbassie

superbassie

De reacties vielen soms tegen, dus ik was erg benieuwd wat ik ervan zou vinden.

Ik mag Guy Ritchie sowieso wel. Hij heeft een aparte stijl die ik zeker dig.

Ook RocknRolla viel me absoluut niet tegen. Elke acteur is gemaakt voor z'n rol en dat is ook een pluspunt van Richie: hij weet altijd een boeiende cast neer te zetten.

Ben ook benieuwd hoe z'n nieuwe film Sherlock Holmes zal worden aangezien het iets heel anders is dan Lock Stock, Snatch en RocknRolla.

avatar van paul83

paul83

stokvis schreef:

geen drol aan

Misschien is een verklaring dan wel zo handig voor de lezers. Zeg anders gewoon niets.

avatar van Respekked

Respekked