• 9.373.072 stemmen

Met onder meer: Gerard Butler, Thandiwe Newton en Tom Wilkinson

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 23 oktober 2008

Plot RocknRolla

"A story of sex, thugs and rock 'n roll."

Als de Londense onderwereld lucht krijgt van de aanwezigheid van Russische gangsters, is men extra alert. Dan komt er plots een interessante deal boven water, waarmee miljoenen te verdienen vallen. Vanuit alle uithoeken verschijnen de geïnteresseerden, waaronder: een geduchte gangster (Gerard Butler), een misdaad topstuk (Tom Wilkinson) en een sexy accountant (Thandie Newton).

avatar van el padrino

el padrino

vette film. 5

avatar van haagsev

haagsev

Hankieh schreef:

Dat vraag ik mij ook al af

hehe ik heb hem al lekker thuis liggen (DD 5.1, menu en retail beeld houd van torrents )

avatar van zwijgplicht

zwijgplicht

Tja, wel leuk, iets teveel van verwacht denk ik dan maar. Leuk, maar komt niet eens in de buurt bij Snatch en Lock Stock, de enige overeenkomst wat vaak terug komt in Guy Ritchie's films is dat iedereen en alles met elkaar van doen heeft. Humor viel me ook tegen. 3* (net!)

avatar van tottenham89

tottenham89

Zeer interessante, vermakelijke film met veel beweging waardoor de film op bijna geen enkel moment saai werd. Goede acteerprestaties en een heel leuk verhaal, naar mijn mening een tikje beter dan Lock, stock and two smoking barrels.

avatar van lykathea

lykathea

Goede comeback van Ritchie maar nog geen return to form, daarvoor is het verhaal, vooral in het middengedeelte toch iets te oninteressant, bovendien zijn er maar weinig echt noemenswaardige leuke karakters in beeld.

Johnny Quid en die twee russen zijn geweldig, en de de dikke vette knipoog naar Abramovich mocht er ook zijn, maar daar houdt het ook bij op.

Toch erg vermakelijk.

avatar van ken1976

ken1976

Persoonlijk had ik meer verwacht van deze film! Ik had meer aktie verw8. De engelse humor zit er wel goed in!

Het is een film in de Trend van Lock, stock.... Gerard Butler akteerde wel oke. Ik vond het leuk om Jeremy Pivon weer ff te zien akteren!

Kortom persoonlijk te weinig aktie en soms werden de dialogen wel wat saai!

Het verhaal was wel vermakkelijk en ik vond de openingsscene en het einde wel mooi bedacht!! Ik denk niet dat ik naar het tweede deel ga kijken maar goed, wel 3 sterren !

avatar van johnny5

johnny5

Aardige film, maar niet de geweldige climax die in snatch en Lock zat

3.5

avatar van voomzap

voomzap

Veel te rommelige komedie met eveneens te veel irritante en clichématige personages. Wel een aantal leuke vondsten / scenes die het geheel nog uit te kijken maakt. 2,0 voor deze slapstick.

avatar van Tjarco

Tjarco

Dit was echt een typische Guy Ritchie film.

Platte Britse humeur net als al zijn vorige films.

Zeker een aanrader.

avatar van Ninto

Ninto

Dit is echt een stuk poep vergeleken met Snatch. en Lock Stock.

avatar van Enigma

Enigma

Wat een verschrikkelijke saaie film ik had de film halverwege bijna stop gezet maar heb hem toch maar met moeite afgekeken 0,5.

avatar van demonski

demonski

vind hem 3 sterren waard......

avatar van Nonick2007

Nonick2007

Ik vond deze film echt geweldig, Snatch vond ik ook al zo top!

Engelse humor, vette scenes en Johnny Quid.

RockNRolla!

avatar van dikkop

dikkop

coole film zoals verwacht.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Lekkere wegkijker! Leuk dat er weer een item in zit dat door de hele film terugkomt....

Na het tegenvallende Revolver een erg sterke flick!!

avatar van supered

supered

Wat een nare film om naar te kijken boiede mij geen momenet.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Pas m'n derde Ritchie na de krakers Lock, Stock And Two Smoking Barrels en Snatch. De ex van Madonna wordt al eens bestempeld als een 'one trick pony' en na RocknRolla ben ik het daar wel een beetje mee eens. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar z'n laatste worp haalt gewoonweg niet het niveau van de twee voorgenoemde.

De acteurs, de soundtrack, de beeldvoering: daar zit het naar mijn gevoel allemaal wel snor. Jammer genoeg voelt de 'flow' van RocknRolla een pak minder natuurlijk aan en lijkt Guy Ritchie inderdaad wat minder fris voor de dag te komen. Alsof deze prent niet meer is dan de som van de elementen, waardoor het geheel nogal gekunsteld overkomt.

Minder memorabel dus dan Snatch en Lock, Stock maar de Britse Tarantino heeft uiteraard genoeg talent in huis om zelfs op een mindere dag een entertainende film af te leveren. Geen topper, maar wel aangenaam tijdverdrijf.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Vond er ook maar weinig aan.

avatar van proViolence

proViolence

Ik had weinig hoop na het zien van de trailer (en tegenwoordig zijn trailers vaak beter dan de film), maar nu heb ik spijt dat ik deze film niet in de bioscoop gezien heb. Snatch en Lock, Stock zijn beter maar dat maakt deze film zeker niet slecht. Visueel was het top en de humor was behoorlijk droog.

avatar van christophel

christophel

zat niet veel spanning in, wel goed gespeeld..vooral die drugsverslaafde

avatar van Martin Riggs

Martin Riggs

Heerlijk brits onderwereld filmpje in de stijl van Snatch, lock stock en Layer Cake

avatar van Nohands

Nohands

Had inderdaad iets meer actie in mogen zitten,vooral in het begin.

Maar goed, de actie die er in zit is toch wel zeer leuk en vermakkelijk en komisch!!!

Verhaallijn is goed en de typische manier van filmen, Guy Ritchie is gelukkig na zijn scheiding weer op zijn weg terug in dit o zo gave genre!!

Voor de liefhebbers dus een aanrader!!!

avatar van Macmanus

Macmanus

Terug naar de roots ej.

Swept Away overgeslagen maar verder heeft Ritchie me niet echt teleurgesteld. Hoewel hij zich iets wat vertilde bij Revolver. Maar hij was wel duidelijk een beetje uit het zicht geraakt. Nu komt die weer een beetje in de picture als die een film maakt die nogal lijkt op zijn eerste 2. Ik had er wel zin in, ook al zou het een mindere kopie van deze twee zijn, nog steeds kan het erg leuk zijn onder zijn leiding. En dat is gedeeltelijk gelukt. Hij weet sfeer te brengen aan de verschillende onder werelden, en hij heeft weer een paar leuke cameradingen zo nu en dan. Vooral als Butler wegrent voor twee grote russen. Maar meer dan 1 keer trok de film wel wat, de dialogen waren niet zo lekker lopend als in Snatch en waren soms zelfs saai. Weet ook niet zo goed wat Ludacris in deze film deed.

Ritchie is nog niet dood, zoals een Tarantino dat lijkt te zijn. Maar hij moet meer laten zien. Voor nu zit die in een coma en zijn volgende project zal uitwijzen of het wegdoen van Madonna de zet was die hij nodig had.

Een aantal sterren dat neigen naar een herleving binnenkort.

3 sterren.

avatar van g4uth13r

g4uth13r

Waar ik bij Snatch en Lock Stock verschillende keren krom gelegen heb van het lachen, kon ik het niet verder krijgen dan een lichte glimlach bij Ritchie's recenste.

De film had vele malen beter geweest met een handjevol minder acteurs, niet tegenstaande ik Archie, Johnny en Mumbles heel aardig acteren vond. Oh, en vergeet ook de sensuele Thandie Newton niet.

Pluspunten:

- Leuke camera-flicks

- Onverwoestbare russen (*kuch* Snatch *kuch*)

- Enkele sterke acteerprestaties

- Het gaat niet vervelen

- Sterke soundtrack

Minpunten:

- Te veel acteurs in één film gepropt

- Te weinig uitdieping van de personages

- Slap verhaal

- Humor was van beduidend lager pijl als bij Snatch en Lock Stock

Kortom: Ritchie mag dan wel wat in zijn mars hebben, toch vult hij de verwachtingen niet in.

De film is ondanks zijn minpunten toch aangenaam om kijken.

Hopelijk weet Ritchie een ferme duit uit het zakje van zijn ex te vissen om z'n volgende film grondig te kunnen financieren, want Guy Ritchie, YOU OWE ME ONE!

Ohja en misschien toch maar eventjes een telefoontje doen richting Statham en Flemyng voor je volgende.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het voelt inmiddels allemaal een beetje aan als verplichte kost. Zo'n beetje alle situaties die we al is eerder voorbij hebben zien komen in films als Snatch, Lock Stock & Two Smoking Barrels en Revolver keren ook gewoon weer keurig netjes terug in deze film. Alleen nu met andere acteurs en hij heeft er een ander verhaaltje omheen gebouwd.

Deze film had ook weer zeker zijn momenten en ik heb weer kunnen lachen om de bizarre gebeurtenissen zoals het moment dat ze de aanvaring krijgen met de 2 russen en er een achtervolging volgt. Te gek. Maar bijvoorbeeld dat dansen met die accountant Stella, leek rechtstreeks te komen uit de gemiddelde Friends aflevering.

Guy Ritchie's heeft gewoon een overduidelijk handelsmerk. Maar het blijft tot nu toe nog steeds leuk. (Voor mij dan)

De Coen broers doen het alleen toch wat beter vind ik. Ja ik vergelijk ze met Ritchie. Waarom? Zij maken ook films als komedie / drama / misdaad met subtiele humor. Ook zij hebben een bepaald herkenbaar handelsmerk. Snatch en Lock Stock, Two Smoking Barrels lijken eigenlijk best wel op elkaar. No Country for Old Men en bijvoorbeeld The Big Labowski lijken in geen velden of wegen op elkaar. Toch weten de Coenbroers er toch weer hun herkenbare Coendraai aan te geven.

avatar van JohnnyRehab

JohnnyRehab

Geweldige film, lekkere actie, heb ook n aantal keren moeten lachen.

Deed me denken aan Snatch. Ik zie nu ook dat die ook van Ritchie was.

Het begin was wel een beetje verwarrend.

Trouwens, nu ben ik toch wel nieuwsgierig hoe het schilderij er uitzag.

avatar van martijnk

martijnk

Erg slechte film. Komt niet eens in de buurt van Snatch. Heb mezelf alleen maar zitten vervelen en heb hem op de helft maar afgezet.

Ze proberen grappig te zijn maar het is niet grappig. Het is alleen maar een hoop geouwehoer om niks, meer niet.

Echt een vervelende film.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

L0sT_R3B3L schreef:

Vond er ook maar weinig aan.

Gezien jouw vote history denk jij ook alleen maar zwart of wit. Ofwel is het fantastisch goed of bitterslecht bij jou...probeer eens grijs...meestal komt die met de leeftijd (een doordenkertje).

avatar van john constantine

john constantine

Echt een lekker film weer van Ritchie die weer z'n goeie kant laat zien. Lekkerfilm, ook een goeie twist op het eind, goeie humor, leuke actiescenes, een lekker entertainment deze film! goed acteerwerk. Vetste scene vond ik die overval, met die russen:P en beste zin in de hele film, als die vast zit met die 2 russen dat ze onetwo vast hebben gebonden, en archy binnenkomt, en dan zegt is this a bad time:P

Gewoon een lekkerefilm!! krijgt van mij een 4.5*!!

avatar van finitio

finitio