Genre: Drama / Fantasy
Speelduur: 141 minuten / 155 minuten (director's cut)
België / Duitsland / Canada / Frankrijk
Geregisseerd door: Jaco Van Dormael
Met onder meer: Jared Leto, Sarah Polley en Diane Kruger
Releasedatum: 3 juni 2010
Plot Mr. Nobody
"Nothing is real, everything is possible."
2092. De 117-jarige Nemo Nobody is de oudste man op aarde en de laatste sterfelijke persoon in een wereld waar iedereen eeuwig leeft. De enige vraag die hem achtervolgt, is of hij het juiste leven heeft geleid, de juiste vrouw heeft bemind. Als kleine jongen staat hij voor een onmogelijke keuze: stapt hij op de trein met zijn moeder of blijft hij achter bij zijn vader. Eén keuze, maar met heel verschillende levens tot gevolg. De film volgt Nemo tijdens al zijn verschillende levens, of ze nu droom of werkelijkheid zijn...
Nemo Nobody (old & adult)
Adult Elise
Anna age 15
Dr. Feldheim
Young Journalist
De Troskompas geeft deze film 1 ster
Maar die geven er dan vast wel 4 aan Het Bombardement.
mikey
Totaal tv en tros kompas hebben er meer verstand van dan de gemiddelde user op mm.
anne J
Ik vond Lost Highway vreselijk saai haha (toevallig vorige week gezien). Het pakte me gewoon niet echt. Gave film om te zien op sommige momenten (qua stijl, beeld of spanning) en ook nog wel grappig om over na te denken na afloop, maar tijdens de zit vond ik het toch over het algemeen niet onderhoudend genoeg, niet prikkelend genoeg.
Over dat vergelijken trouwens van een paar berichten eerder. Vergelijk Mr. Nobody inderdaad liever niet met Fight Club, niet met Memento en ook niet met The Butterfly Effect, maar met Toto le Héros. Toto is deze film eigenlijk soort van in het klein qua de typische filosofische concepten, speelse levendigheid en structuur (het is dan ook een eerdere film van Van Dormael).
En b.t.w. de Microgids gaf deze film volgens mij 4 sterren, is er ergens tenminste wat gerechtigheid
[EDIT] Wel raar dat de film op rtl8 werd uitgezonden trouwens zie ik nu, dat is doorgaans toch een beetje de zender voor slappe en inspiratieloze vrouwenfilms? Even ongenuanceerd gezegd uiteraard. Ik kijk ook nooit meer een film op tv hoor, dus misschien is het veranderd.
Op IMDb heeft hij overigens een nog hoger punt en ook wat meer stemmen
P.S. Ik neem wel aan dat je inmiddels een abonnement hebt genomen op TotaalTV (best een aardige gids welke ik meestal in bad lees, maar dat terzijde).
Clyde Frog
Film heeft mij overdonderd. Ik kan niet uitleggen waarom, maar vanaf het begin pakte het mij en de 2,5 uur hadden nog langer mogen duren. En wat ontzettend prachtig gefilmd. Enige storende voor mij was de oude man,dat kwam voor mij ongemakkelijk over.
MRDammann
Film heeft mij ook overdonderd. Wat een geweldige film! Film als een kunstwerk, prachtig gefilmd, geweldig gespeeld. Het idee, sprak me ook gelijk aan, snap hem waarschijnlijk nog niet, maar dat komt nog wel, de film zal nog wel een tijdje in mijn hoofd blijven rondzingen. Dat is alleen maar goed.
Tuurlijk.
robbertt
Ik heb deze film ook gezien gister op tv. Laatste keer dat ik hem zag was in de bioscoop 3 jaar geleden en was destijds zwaar onder de indruk van deze film. Zeker ook omdat het je ook doet denken aan eigen keuzes die je destijds wel of niet had kunnen maken.
Wat mij verbaasde was dat er zeker 40 minuten film weggeknipt is van de originele versie. Dan heb ik het over een 25 minuten durende prehistorische scene, de stukjes met de engelen en de unicorn, meerdere stelletjes op de bank, de motordude, langere bedscenes met Anna.
Erg jammer.
Ik vraag me af of publieke omroepen dit vaker doen, en waarom?Voor extra plek voor commercials en tijdschema's?
- 20220 berichten
Serieus? Duurde de tv-versie van gisteren geen 141 minuten, of zijn daar bovenstaande scènes al afgesnoept. Een prehistorische scène van 25 minuten zegt me ook niks, of maak je een grapje?
Ayres
Rtl8 in geen publieke omroep, maar ik vrees dat ze wel vaker knippen.. Ik weet niet of je Black Swan op tv hebt gezien, maar daar was de seksscene uit. Ik heb ook geen idee waarom ze dit doen. Pure propaganda, het lijkt net Korea. Maar dan anders.
Parisa
Het idee is erg interessant en intrigerend. Ik hou van butterfly effect verhalen, ze zetten me aan het denken en fantaseren. Ik had ook geen probleem met het schakelen tussen de levens, ik vond het nog best overzichtelijk. Waar ik wel een probleem mee had, was dat ik alle levens van Mr. Nobody niet heel interessant vond. Daarom vond ik de film toch niet heel geslaagd.
Daarnaast vond ik de onrealistische personages vervelend. Waarom zeg je 'Ik hou van je' tegen een meisje met wie je amper een paar woorden hebt gewisseld? En welke ouders laten hun kind op die manier kiezen bij een trein? Waarom trouw je met een vrouw (heette ze Gene?) van wie je niet houdt?.
Oftewel: het idee blijft leuk, maar er hadden veel leukere dingen mee gedaan kunnen worden.
Hier sluit ik me bij aan. Daarbij vond ik dat Leto niet denderend acteerde. Terwijl hij toch al aardig wat dingen gedaan heeft, las ik. Ik vond hem erg emotieloos en zijn oude versie zeer ongeloofwaardig. Maar hij was wel leuk om naar te kijken. Zo met zijn blauwe ogen en vooral lange haar.

- 20220 berichten
Vandaar dat ik zelden tot nooit een film op tv kijk. Sowieso wil ik vaak de eindcredits zien, omdat ik rustig uit de film wil stappen als-ie me geraakt heeft. Op tv krijg je meteen een reclame over pampers om je oren.
robbertt
[quote= Een prehistorische scène van 25 minuten zegt me ook niks, of maak je een grapje?
[/quote]
Ja ben nu ook aan het twijfelen.. in mijn herinnering volgde na de uitleg van de Big Bang een ruim twintig minuten discovery channel achtige scene over het ontstaan van het leven op aarde (van cel tot vis tot dino). Heb ook even op internet gespeurd maar kan daar ook niets over vinden... misschien ben ik in de war met een andere film
Maar welke he... vind het irritant dat mijn geheugen mij in de steek laat.
robbertt
Nee, niet gezien op TV, maar zag dat het ook al gebeurde bij 127 hours laatst.
- 20220 berichten
Maar welke he... vind het irritant dat mijn geheugen mij in de steek laat.
Haha, ik had al een vermoeden dat je in de war was met Tree of Life.
anne J
Maar waar je het verder over had (robbertt): een engelenscène, meerdere stelletjes op de bank, bedscènes met Anna. Dat zit wel in Mr. Nobody.
Maar wel belachelijk dat ze die dingen hebben durven weggelaten/weggeknipt. Zoals met de engelen, dat is best wel een belangrijk punt en essentieel in het verhaal. Dat ze vergeten zijn over zijn lip te strijken enz.
mikey
Dat zat er toch in... dan zegt hij 'oh nee ze zijn me vergeten' en vervolgens rent er een unicorn door het beeld.
anne J
Ja.. Dat zit dus in Mr. Nobody inderdaad...
Maar die 'prehistorische' Tree of Life scène niet. Daar ging het over eerst
jippie2010
[Sowieso wil ik vaak de eindcredits zien, omdat ik rustig uit de film wil stappen als-ie me geraakt heeft. Op tv krijg je meteen een reclame over pampers om je oren.
Gaat mij net zo! Ben altijd de laatste die de filmzaal uit is...
Ayres
Ik ook! De medewerkers lachen ons altijd uit, omdat we hopen op nastukjes die nooit komen.
mikey
Ja.. Dat zit dus in Mr. Nobody inderdaad...
Maar die 'prehistorische' Tree of Life scène niet. Daar ging het over eerst
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Vergelijk het aub niet met butterfly effect. Deze film heeft zo veel meer en steekt zo veel beter in elkaar!
Daar ben ik het zeker mee eens, maar er zijn toch heel wat gelijkenissen tussen beide films.
robbertt
Wat jij bedoelt is de scène in Tree of Life misschien?
Jaaa!
bedankt! Had al slapeloze nachten omdat ik er niet op kon komen.
jippie2010
Gouden regel: kijk naar de verlichting... wanneer de verlichting nog niet volledig aanspringt kun je nog een nastukje verwachten
Fl0wan
De eerste helft was erg bijzonder. Daarna werd de film erg saai en langdraadig. Ook waren de verhalen niet heel erg boeiend.
Leto is geen geweldige acteur dus als ze iemand anders hadden gecast was dat ook prima geweest.
Toch waren er een paar stukken uit de film erg mooi en erg orgineel.
- 20220 berichten
Van Dormael lijkt een enorme fan te zijn van Eternal Sunshine of the Spotless Mind, gezien de vele verwijzingen.
Torval
Wat een heerlijke film, waarin herinnering en fantasie in een draaikolk tijd en ruimte op z'n kop zetten. Zou het verzonnen kunnen zijn door een negen jarig jochie, die de toekomst droomt, of is het een heen en weertje van een 34 jarige, of toch een terugblik van een op sterven liggende ouwe man. Telkens lijkt er in de logica iets niet te kloppen. Wat ik dan weer een knap staaltje van surrealistische expressiviteit vind.
Pazmaster
Geweldige film. Prima acteerwerk, mooie special FX en prachtige muziek. Maar het verhaal vind ik wel heel erg goed. Het zet je echt aan het denken over ons bestaan, hoe het leven wordt beïnvloed door gebeurtenissen, en de keuzes die je maakt. Je zult je soms afvragen hoe het had kunnen zijn als je andere keuzes had gemaakt. Maar hoe het ook loopt, er zijn altijd goede en slechte momenten in het leven. En welke keuzes je ook maakt, en welk leven je ook kiest, het is allemaal belangrijk. Ik vind dit een hele mooie gedachte. 4 dikke sterren van mij.

Vijf mysterieuze films die een loopje nemen met de werkelijkheid

Goede beoordeelde films die net als 'Tenet' aan de haal gaan met de tijd

Requiem for a Dream
Drama, 2000