Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
AC/DC
En opmerkingen dat Pitt een slechte acteur IS begrijp ik niet helemaal. Dat je hem als acteur niet kunt waarderen dat kan ik begrijpen, maar het is geen slechte acteur...
Eindelijk iemand met een gezond verstand.
Greeneyelady1
Brad pitt is geen slechte acteur, Wat mij echt wel opviel bij deze film was dat hij weinig tekst had.. Hij moest het vooral hebben van zijn mimiek e.d.
Rarara
een hoop melancholie en nostalgie maar heeft verder geen indruk bij me achter gelaten .. geen oscar waard lijkt me
MarkFish
David Fincher, hoe heb je zo'n k*tfilm kunnen maken? Geschmier dat aan alle kanten uitschreeuwt: 'ik wil een oscar.' Een heel episch verhaal, van die verheven, soms zelfs ongepaste teksten. Het is idee is goed, maar de uitwerking matig. Saai!!!!
Acteerpresaties zijn wel okee, maar het script gaat nergens de diepte in. De hele situatie wordt gewoon maar voor waar aangenomen, door iedereen.
Hierdoor is de film niets meer dan een liefdesverhaaltje, met als enige opmerkelijke dat Pitt in tegenstelling tot de rest jonger wordt.
2,5 ster
lykathea
De situatie wordt duidelijk niét door iedereen zomaar aangenomen, vooral in het begin, waar heb je die kul vandaan?
Maar omdat hij uiteindelijk ook echt jonger wordt, is het natuurlijk moeilijk om te ontkennen.
thuisteler
13 nominaties!!... voor mij overgewaardeerd.. aardige film maar niet meer dan dat.
%%%%%%
David Fincher blijft alsjeblieft bij films als Zodiac, Fight club, Se7en
Want deze film is echt zo'n langdradige oscar film
Verder kan de film nergens echt boeien krijgt ook niet echt de kans voor als die begint te boeien ga je weer naar oude Cate Blanchett Dat hebben ze slecht gedaan
De film raakt je nergens komt het thema drama heel onwennig over
Ik had ook wat meer van de Oorlog scene verwacht die in het begin Vond het trouwens slecht gedaan is meer een herhaaling van het zelfde mannetje
Al met al een langdradige film bij vlagen saai
Een film die meer bedoelt is voor de oscars dan voor de kijker
Fincher stap maar weer terug naar films als Fight club se7en
Want dit is voor mij een Fincher onwaardige film had beter bij Spielberg gepast ( Niet als Spielberg een slechte regiseur is )
MasterRRR
Hoge verwachting, matig resultaat.
Het concept van een oude man die jonger wordt is interessant, maar slecht uitgewerkt. Het hele verhaal is van te voren logisch, het kabbelt maar voort.
Benjamin heeft een aandoening, daar wordt totaal niet op gefocust, iedereen in zijn omgeving lijkt het maar normaal te vinden. Dat kan, maar dan moet de geschiedenis van Benjamin zelf interessant en memorabel zijn. Dat is het helaas niet. Er gebeuren ging aparte, schokkende, mooie zaken in zijn leven, het is zo vanzelfsprekend. Het liefdesverhaal is ook erg standaard, krijgt hij de vrouw van zijn leven? Ja, nee, toch wel, toch niet?
Het wekte bij mij totaal geen emotie op, het middenstuk is langdradig saai. Alleen het einde wordt enigszins boeiend, maar een echt dilemma blijkt uit.
Sorry, toch de vergelijking met Forrest Gump. Hier is het verhaal wel interessant, omdat Forrest veel opmerkelijke en memorabele gebeurtenissen meemaakt. Bovendien is dat liefdesverhaal veel mooier gebracht. Ook weet het de emoties veel meer te raken, als bijv. Bubba doodgaat, voel je dat veel meer dan als bijv de moeder van Benjamin overlijdt.
Echt jammer, het had zo mooi kunnen zijn...2.5*
HoRRoR-Freak23
niet echt mijn smaak, 2* omdat het mooi in elkaar gezet is, meer niet
gebruiker_56935
Mooie film met een mooi verhaal en goede acteerprestaties. Niet 1 moment verveeld en terwijl veel mensen de film toch langdradig vinden. En de situatie dat hij jonger wordt wordt gewoon weinig op gefocust en gereageerd in de film omdat hij gewoon geen opvallend leven lijdt en zelf in zn eentje veel op pad is. 4 sterren!
tonniedorrie
wat vond ik dit een langdradige flauwe film , waarin eigenlijk niet veel gebeurde en waar ik totaal geen band voelde met de hoofdrolspelers er zat helemaal geen diepgang in . nee ik vond het een flauwe film daarom van mij 1,5 ster voor de moeite
The One Ring
Met The Curious Case of Benjamin Button haalde David Fincher een van de meest fascinerende concepten voor een film in huis die in jaren Hollywood bereikt heeft: een man die steeds jonger wordt. Ik kon me niet meteen voorstellen hoe dat er in een film uit kon zien, maar was me wel bewust van de vele mogelijkheden die het concept boden. Helaas heeft Fincher deze mogelijkheden nauwelijks benut en heeft hij er een stiekem toch best standaard Hollywood melodrama van gemaakt.
De stukken met de "oude" Benjamin zijn leuk en intrigerend, hoewel niet groots. Hier wordt nog het meest met het concept gedaan. Maar hoe energieker Benjamin wordt hoe minder interessant de film wordt. Na een tijdje besloop mij het gevoel dat die omgekeerde werking van de tijd niets anders was dan een gimmick om het verhaal ietsje meer kleur te geven en dat gevoel is nooit meer verdwenen. Het werd zelfs op het einde benadrukt door de "jonge" jaren van Benjamin af te raffelen.
Oh, wat had hier veel ingezeten. Ik verwachtte niet meteen een diepfilosofische film, maar wat is de uiteindelijke film toch leeg en verstoken van enige zeggingskracht. De film kabbelt maar voort, duurt een eeuwigheid en lijkt nooit echt tot een punt te komen rond het leeftijdsprobleem van Benjamin Button.
In plaats daarvan wordt de romance belangrijker, maar die vond ik ook niet goed werken. Hierbij had ik hetzelfde probleem als bij Forrest Gump: ik geloofde de relatie niet echt. De vrouwelijke love interest uit beide films is namelijk vrij onsympathiek en gewoon nooit zo aansprekend als de hoofdpersoon zelf. Liefdes op het witte doek werken toch beter als ik het gevoel heb dat beide mensen gelijkwaardig aan elkaar zijn en dat gevoel kreeg ik hier absoluut niet.
Dit had allemaal tot gevolg dat ik bijzonder onaangedaan de zaal verliet. De film heeft praktisch geen enkele emotie op me over weten te brengen. Sommige momenten zou ik zelfs saai noemen (wat deed die hele passage met Tilda Swinton hier nou weer?). Ja, de film heeft zo zijn momenten, waaronder de man die 7 keer door de bliksem getroffen werd (waarom kregen we dit maar 6 keer te zien?), de scène waarin een link van toevalligheden getoond werd (al kennen we dit wel weer van Lola Rennt, maar het blijft fascinerend) en nog wat kleine momenten. Toch kwam de film voor mij nooit helemaal van de grond. Er zit zelfs symboliek in die niet klopt. De kolibrie stond in de film eerst symbool voor die kapitein, maar in de laatste scène ineens voor Benjamin Button? Vreemd.
Ik had al iets opgevangen over dat deze film op Forrest Gump zou lijken, maar ik had niet gedacht dat het zo extreem zou zijn. Ze hadden toch op zijn minst ervoor kunnen zorgen dat beide hoofdpersonen niet hetzelfde accent hadden. Persoonlijk verkies ik Gump boven deze film. Ze hebben beiden voor een groot deel dezelfde zwaktes en sterktes, maar Forrest Gump had tenminste nog veel geslaagde humor, terwijl Benjamin Button opvallend verstoken is van grappen (op de bliksemman na). Er lijkt me toch wel meer humor uit dit concept te persen, niet? Ook zonder het meteen een komedie te laten worden.
Brad Pitt weet overigens prima te overtuigen, al is een Oscarnominatie overdreven. Ik heb hem ook wel beter gezien. Een goed element aan zijn casting is dat Pitt van nature al een tijdsloos gezicht heeft. Het is een gezicht dat gewoon bij alle leeftijden lijkt te passen. Dit kan niet van Blanchett gezegd worden. Haar gezicht lijkt op een bepaalde manier te oud, te volwassen als ze iemand van in de 20 speelt. Ik vond haar sowieso niet sterk gecast, ondanks dat ik het gewoonlijk een geweldige actrice vind. De Oscarnominatie van Taraji P. Henson komt voor mij totaal uit de lucht vallen. Doet ze iets bijzonders?
Tegenvaller dus. Geen oerslechte film, maar ik vraag me af of Fincher zich ooit volledig beseft heeft wat voor een concept hij in zijn handen had. In ieder geval had ik nooit verwacht dat hij zoiets sentimenteels als deze film in zich had.
Al DeNiro
Boeiende levensverhaal met overtuigende special effects/make up en mooie onderwerpen als het beste van je leven maken en onvoorwaardelijke liefde ondanks leeftydsverschil.
Oscarwaardig!
Forrest wie?
Forrest Ferngully (bekend van de tekenfilm).
kelama3
Wat een film! ik was zwaar onder de indruk van Brad pitt!
Trouwens, de hele cast was goed hoor! Het is weer eens wat anders deze film.
Ook was ik verbaasd over de grandioze make-up.. wat is dat goed gedaan!
Het verhaal gaat niet vervelen want iedere keer gebeurt er wel weer wat.. onderhoudend dus!
Zelfs voor de drama-haters onder ons is het een aanrader.
And the oscar (beste acteur) goes to: Brad!!!
Van mij krijgt ie 4,5 ster!
delin
Ongelofelijk. anembenemend overschatte film. Matig acteerwerk, standaard Hollywoodconcept, de ene cliché na de andere en het verhaal klinkt origineel en interessant, maar iedereen is volgens mij Jack, film uit 1996 met Rob... vergeten, waarin toch een enigszins vergelijkbaar verhaal verteld wordt.
Zonde zonde zonde van 3 uur tijd; die had ik veel beter kunnen besteden.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Mooie film, mooi verhaal, maar hij duurde ZO lang.
Met 1,5 a 2 uur had ik 4* gegeven, nu geef ik 3,5*.
ILDIB
Neuh, tis zeker geen slechte film. maar het is geen supertop (4, 5 of 5 sterren).
Het blijft een film die veel te oppervlakkig is en geforceerd leifdesverhalen verteld. Haal de visagie weg, en wat houdt je dan nog over? Een vreselijk langdradige buttfilm. Edoch, de interesse en nieuwsgierigheid naar wat next met Benjamin is de goede factor, maar o wat een weinig spannend verhaallijn steeds.
Vind je jouw vier sterren dan niet een beetje overdreven?
s0njaa
Film duurt inderdaad lang en het verhaal had ook korter gekund maar ik heb me zeer vermaakt evengoed..!
Je blijft nieuwsgierig naar wat er verder gebeurt met Benjamin,,
Greeneyelady1
Wat een film! ik was zwaar onder de indruk van Brad pitt!
Trouwens, de hele cast was goed hoor! Het is weer eens wat anders deze film.
Ook was ik verbaasd over de grandioze make-up.. wat is dat goed gedaan!
Zelfs voor de drama-haters onder ons is het een aanrader.
And the oscar (beste acteur) goes to: Brad!!!
Van mij krijgt ie 4,5 ster!
Je hebt nog niet gestemd.
T.A.
Mooie film, maar 13 oscarnominaties is wat mij betreft wat overdreven. Ik denk dat de doorgewinterde filmliefhebber dit een goede film vind, maar niet meer dan dat. Jongere kijkers zullen dit hoger waarderen.
Hoe interessant het onderwerp ook was, het verhaal was soms wat langdradig en misschien wel standaard.
Toch geef ik 4*.
Kwam omdat ik alleen 4 sterren geef aan meesterwerken. Maar hey, smaken verschillen, evenals sterren! Grtz
88Fabian
13 oscar nominaties is opvallend veel,en ja zeker teveel.
Miss Sway
Ik ben het er zeker mee eens dat 13 oscar nominaties echt te veel is, laat staan 1. Maar natuurlijk niet onverwacht als je naar het type film kijkt. Amerikanen smullen van dit soort christelijk correctheid -> "zo moet het zijn" - verhaal.
Ik houd wel van deze levensverhalen in de trant van Forrest Gumb en Big Fish. Maar inderdaad "You love or You hate it", er is eigenlijk geen middenweg.
lykathea
De discussie over hoeveelheid oscars is zo nutteloos en lachwekkend. Alsof het aantal bepaald welke films daadwerkelijk de beste zijn. - Als dat zou zo zijn, dat was Enchanted één van de allerbeste films van vorig jaar, met maar liefst 3 oscar nominaties.
Als je gewoon kijkt in welke categorieen de oscars verdeeld zijn, kan je heel moeilijk beweren dat er niet ongeveer 7 al gewoon een given zijn, bij een technisch prachtige film als deze.
88Fabian
Zo nutteloos vind ik dat niet.het gaat om oscars die mischien beter voor een andere film hadden kunnen zijn.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging