• 9.371.747 stemmen

The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Drama / Fantasy | 166 minuten

Genre: Drama / Fantasy

Geregisseerd door: David Fincher

Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton

Releasedatum: 29 januari 2009

Plot The Curious Case of Benjamin Button

"Life isn't measured in minutes, but in moments."

Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?

Benjamin Button

Monsieur Gateau

Grandma Fuller

Elizabeth Abbott

avatar van gotti

Klinkt interessant. Na Zodiac ben ik weer compleet getriggered voor een nieuwe Fincher film.

serpico

Klinkt nogal raar als je het mij vraagt. Een man die steeds jonger wordt? Zomaar opeens?

Maar ach, het is en blijft natuurlijk een Fincher, en in combinatie met een cast waarvan 2/3 in Babel al de sterren van de hemel speelde met elkaar, en gezien de eerdere samenwerkingen tussen Fincher en Pitt is dit toch wel een film waar ik naar uit kijk. Ook al ben ik tegelijkertijd bang dat de film zomaar eens zou kunnen floppen...

avatar van gotti

Zoeits gebeurt niet opeens natuurlijk. Daar is het ook een wonderlijk verhaal voor...

serpico

In de beschrijving staat dat hij vanaf zijn 50e (opeens) steeds jonger wordt. Neemt niet weg dat het een wonderbaarlijk verhaal is natuurlijk, want dat is het zeker. Ach, het levert waarschijnlijk wel spannende dilemma's op, maar toch klinkt het wat surrealistisch, daar waar Fincher's eerdere films toch een ietwat geloofwaardiger plot hadden, zelfs Fight Club. Maar we zullen zien.

avatar van gotti

Who cares dat zoeits niet for real kan. Binnen de werkelijkheid van de film wil ik graag alles geloven.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20219 berichten

Brad PItt en David Fincher zijn toch wel 2 factoren om uit te kijken naar deze film. Nog even wachten....

sju

In tegenstelling tot Fincher;s eerdere films lijkt het thriller-element hier te ontbreken... Één van Finchers sterkste punten in zijn films. Toch net even anders dan zijn voorgangers denk ik. Maar desalniettemin een film om naar uit te kijken (mooie titel ook)

avatar van Montorsi

Montorsi

dit keer dus vrij snel na elkaar 2 Finchers, na voor Zodiac 5 jaar wachten..

Klinkt als een wonderlijk script.

avatar van Fikret8

Fikret8

sju schreef:

Gelukkig ontbreekt het mystery-element niet. Wat mij betreft een net zo'n sterke punt.

Helemaal mee eens...

avatar van Phoenix

Phoenix

Veel CGI in deze film naar het schijnt.

Hoewel dat in zijn eerdere films ook wel een beetje het geval was.

avatar van Esteban

Esteban

Onlangs nog een docu-filmpje gezien over 'Zodiac'. Die film zat boordevol CGI, maar énkel in functie van het realisme. Geen mens die het dus heeft gemerkt. Ik heb er alle vertrouwen in.

avatar van Knisper

Knisper

Ik geloof dat Fincher en Pitt deze film al jaren van plan waren om te maken. Pitt en Blanchett zijn wel een duo aan het worden. In Babel al en ook voor The Fountain waren ze gecast (en zegden ze uiteindelijk allebei af).

N811

Zodiac vond ik een beetje een tegenvaller, het begon heel goed maar het haakte wat af.

avatar van mental_jos

mental_jos

Lijkt me interessant, Pitt en fincher = gegarandeerd succes.

avatar van The Last

The Last

De film heeft een gigantisch budget van 150 miljoen..

avatar van GrayFox

GrayFox

N811 schreef:

grappig, ik had het juist andersom, naarmate jake gyllenhaal zich er volledig op gaat storten vind ik de film juist leuker worden. oftewel de tweede helft van de film.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Zodiac heb ik vroeg al stop gezet omdat hij me niet boeide, maar dit verhaal klinkt eigenlijk best interessant.

avatar van Tonke

Tonke

• 1982 stemmen

Het verhaal lijkt volgens mij een beetje op het boek 'de bekentenissen van Max Tivoli.' Het is daar geloof ik niet op gebaseerd, maar het verhaal vertoont grote gelijkenissen op het eerste gezicht.

N811

Het verhaal trekt me totaal niet.

sju

Het verhaal trekt me wel, maar niet zo voor David Fincher om te regisseren, aangezien hij zich nog niet bekwaam heeft getoond met bovennatuurlijke verhalen als dit...

avatar van M.O.B

M.O.B

gotti schreef:

Geld ook voor mij !!

avatar van Hankster

Hankster

Angrod_Pallanén schreef:

Man, Zodiac was schitterend!

Het is en blijft mijn favo regisseur. Ik kan niet wachten totdat deze film eindelijk uit gaat komen!

avatar van bananensap

bananensap

volgens imdb is de release datum in NL 29 januari!? nog langer wachten

avatar van Macmanus

Macmanus

Spaanse Trailer

Heeft wel wat weg van Burton, verwacht er heel veel van.

avatar van Phoenix

Phoenix

Tof inderdaad. Muziek van Elfman ofzo? Kan het nergens vinden.

avatar van edejong

edejong

Phoenix schreef:

Tof inderdaad. Muziek van Elfman ofzo? Kan het nergens vinden.

Muziek is van Libera.

(een engels jongenskoor)

Luister al wat jaren naar dus, herkende het meteen!

Aanrader!

Ik ben ook erg benieuwd naar deze film trouwens!

serpico

Maffe trailer. Inderdaad meer Burton dan Fincher. Zou best een complete flop kunnen worden, maar ik hoop vooralsnog het beste. Fincher's naam wekt immers vertrouwen, Pitt en Blanchett's eerste samenzijn sinds Babel wil ik ook niet missen. Laat maar komen!

N811

veel duisterde dan Burton man.

Het verhaal trok me niet, maar nu ik de trailer zag doet me het denken aan de geweldige serie "Carnivale".

Vraag me af waarom de trailer alleen spaans te zien is :S

serpico schreef:

Na Fight Club zijn de films van Ficher wel wat minder geworden. Maar ik geloof dat hij de draad weer oppakt en hier een topper van gaat maken. Het verhaal trok me eerst niet, maar met die trailer trek het verhaal me wel.