Genre: Drama / Fantasy
Geregisseerd door: David Fincher
Met onder meer: Brad Pitt, Cate Blanchett en Tilda Swinton
Releasedatum: 29 januari 2009
Plot The Curious Case of Benjamin Button
"Life isn't measured in minutes, but in moments."
Terwijl de orkaan Katrina op New Orleans afstormt, ligt de bejaarde Daisy op haar sterfbed. Ze vraagt haar dochter om voor te lezen uit een oud dagboek. Het dagboek vertelt het bijzondere verhaal van Benjamin Button. Benjamin wordt geboren als bejaarde man, en wordt vervolgens met de dag jonger. Halverwege hun levens worden Daisy en Benjamin verliefd. Maar wat zal de toekomst brengen wanneer Benjamin steeds jonger, en Daisy steeds ouder wordt?
Benjamin Button
Monsieur Gateau
Grandma Fuller
Elizabeth Abbott
stipstap
zielig, zeer zielig deze film. het lelijke eendje dat uitgroeit tot een mooie zwaan, maar hier nog steeds geboycot wordt door zijn vreemde ziekte... wat een duister, grauw en grijs sfeertje hangt er tijdens de film, maar het helpt om het mysterieus verhaal van de film te ondersteunen. prachtige muziek, en goede beelden. en wat speelt de zwarte moeder van benjamin toch prachtig, een zeer sterke bijrol. ondanks de droevige ondertoon van het verhaal werd het gelukkig nergens overmatig depressief. terwijl er genoeg redenen in de film zaten. fincher levert het zoveelstje pareltje, een van mijn favo directors.
Boneka
Bijzonder mooie film van alweer Fincher. Heel toevallig dat ik hiervoor ook films van hem heb gezien. The Social Network, The girl with the dragon tattoo en nu dan The Curious Case of Benjamin Button. Opnieuw een bijzondere film. De film mist wel een beetje een lach. De toon is vooral op drama ingezet. Niks mis mee, maar een lach hier en daar had best gemogen. De film zit goed in elkaar verweven en het heeft tot 2008 moeten duren voordat het een film werd. Al in 1922 waren er verhaalschetsen om dit te maken. Ook Spielberg met in de hoofdrol Tom Cruise waren bezig met dit project. Uiteindelijk is dat niets geworden. Gezien de huidige technieken geen straf. Er zitten wel wat elementen in van Forrest Gump en Titanic maar verder is deze film toch uniek. We krijgen vooral een tijdsbeeld van de jaren 30 t/m 70 in beeld te zien. De verhaal techniek zoals ik Titanic had van mij niet gehoeven, maar is wel weer een breekpunt voor de rest in de tijdslijn. De naam Button vond ik ook wel een leuke zijplot. Zijn vader had een bedrijf Button (knoop) dat knopen maakte. Er werd hier verder geen aandacht aan besteed, maar het zal zijn oorsprong wel hebben gehad in Amerika/Engeland al bestaat onze knoop natuurlijk al van veel eerder. Brad speelt zijn rol met Cate goed. Was misschien ook een mooie rol geweest voor onze Carice van Houten. De rol van Donna DuPlantier vond ik ook schitterend.
We miste in deze film alleen het begin en het eind. We zien de oude baby snel overspringen in een oude peuter en het eind mist het begin. Dat is lastig te verwerken natuurlijk, maar toch. Toegevoegde waarde van deze film? Het leven is betrekkelijk. Dus haal alles eruit wat erin zit. Dat is denk ik de boodschap van deze bijzondere film!
kuk
Te lange film die nergens de echte confrontatie met het interessante gegeven probeert op te zoeken. Daarom blijft het ruim tweeënhalf uur lang toch een vrij willekeurige aaneenschakeling van gebeurtenissen. Wellicht dat in het boek van Fitzgerald dit veel beter tot z'n recht komt, maar op het witte doek weet zelfs Brad van zijn Benjamin niet een personage te maken dat beklijft.
frans123
Origineel idee en erg knap uitgevoerd, maar ik ben op een gegeven moment afgehaakt omdat het te langdradig was. Misschien dat ik de film nog een keer een kans geef.
Ik mag geen oordeel over de film hebben,maar ik ben na 20 minuten afgehaakt....not my cup of tea..Zeker toen ik las dat de film bijna drie uur duurde....Typische Hollywoodfilm met eng "Al Johnson" sfeertje....
mrc314
Het begin is erg goed, het einde ook, maar het middenstuk pffffff
Als onze Benjamin een jaar of zeven is dan realiseer je je dat het gegeven van een oud geborene die steeds jonger wordt wellicht niet genoeg is om een hele film te vullen. Bij de laatste drie kwartier had ik het gevoel dat het helemaal niet zo hoefde. Het middenstuk flink inkorten zou de film veel beter maken.
mcdaktari
Ik ben de laatste tijd weer eens wat meer films een 2e kijkbeurt aan het geven en zo ook deze prachtige film van David Fincher. Het verhaal vind ik nou eens een keer echt mooi bedacht, tenminste eens iets anders. En zeker niet onbelangrijk, word er ook nog goed geacteerd. De film duurt lekker lang en verveeld niet (bij mij iig niet)
En als je dergelijke films in Bluray en op een grote led tv kijkt dan is het helemaal een kijk genot.
hdehoon
Een erg onwaarschijnlijk gegeven, dat maar niet boeiend wil worden.
yorgos.dalman
De laatste Fincher die ik nog moest zien en meteen de enige die echt teleurstelt. De film deed me nauwelijks iets terwijl hij toch de potentie heeft erg aangrijpend te zijn.
Grootste manco: volledig gebrek aan chemie tussen Brad Pitt en Cate Blanchett waardoor hun situaties, handelingen en emoties kant noch wal raken.
Technisch goed verzorgd, zoals je van Fincher mag verwachten, maar deze film mist een kloppend hart.
hardhiller1992
Opnieuw een goede film van Fincher. Toch had ik er op voorhand iets meer van verwacht. Misschien lagen mijn verwachtingen wel te hoog, who knows. Het idee om een film te maken over iemand die naarmate de jaren vorderen jonger wordt is erg origineel. Hierdoor blijf je nieuwsgierig hoe de film verloopt. Ik had in de eerste scènes niet eens door dat het oude mannetje Brad Pitt was, zo goed is hij verbouwd. Die Oscar voor beste make-up is dus meer dan verdiend. De film wordt op een gegeven moment wel wat langdradig, wat vooral te maken heeft met de (te) lange speelduur.
sperwer 27
Het verhaal van Benjamin is wel heel bijzonder. Je weet dat het niet kan en toch wordt je meegetrokken in wat er gebeurt. Dat is meesterlijk.
Je kan er ook iets van opsteken zioals: echte liefde vergaat niet, je moet jezelf niet zielig vinden, rust vinden en geloven in het (gelukkig) toeval, niemand is perfect.
Jammer dat velen de film te langdradig vonden.
De film is best geschikt als 'discussiefilm' ... over tijd bijvoorbeeld (de klok in het station die achteruit draait en ten slotte toch weer vooruit) en over wat ik hierboven al aangaf.
Merkwaardig is ook dat Daisy en haar dochter met het dagboek bij de hand in een andere dimensie lijken te vertoeven dan die in het ziekenhuis aanwezig is en die er via de media binnekomt (de dreiging van de orkaan Katrina in New Orleans)
Weertenaar
Zelden heb ik humor, drama, liefde, passie, carrière en vragen over de zin van het leven zo fantastisch samengevoegd zien worden als in The Curious Case of Benjamin Button. In combinatie met het heerlijke script is niet eens meer het gegeven dat Benjamin steeds jonger wordt het voornaamste dat de prent draagt en dat is knap wanneer dat wordt bereikt. De cast stelt alles in het werk om er een succes van te maken, hetgeen zijn uitwerking allerminst heeft gemist. De meeste credits gaan echter toch naar Fincher, die dit epos moeiteloos naar de juiste sferen regisseerd. En dan heb ik de fraaie montage, uitstekende opnamelocaties en haast perfecte make-up nog niet eens genoemd.
Svenniboyke
Heel sterk drama!Blij om gezien te hebben!Wat was dit een mooi film zeg!En vooral een heel originele verhaallijn!
Jawaddedadde
Bah.
Saaie en veel te lange film. Ja, Benjamin Button wordt oud geboren en sterft jong en da's heel opmerkelijk. Deze transformatie wordt mooi weergegeven. Pluim voor de make-up. Maar daarmee is zowat alles gezegd.
Verhaal is langdradig en weet ook niet heel de speelduur te boeien. Nodeloze zijsprongen naar Swindons personage, de kapitein, de pygmee en Buttons vader zijn ronduit oninteressant. Enige wat nog een klein beetje weet te boeien is het liefdesverhaal tussen Button en Daisy.
Het nut van orkaan Katrina in deze is me volledig ontgaan, of het moest een krampachtige poging zijn om wat spanning en dreiging in het verhaal te brengen. In dat geval, niet geslaagd.
filmfreak 101
Hele mooie film met uitmuntende cast! Ik moet wel zeggen dat ik fan ben van het genre, het ligt een beetje in de lijn van forrust gump; zelfde principe iemand die heel zijn levensverhaal aan iemand anders vertelt en nu en dan weer een blik op het heden. Deze film is wel wat 'zwaarder' gebracht en minder luchtiger dan forrust gump. Toch vond ik dit een zeer beklijvende en mooie film. Een dikke 4*!
filmfreak 101
En inderdaad de make-up was ronduit fantastisch! Alles was tot in de details in orde en kwam goed overeen met de leeftijd!!!!
StevenMighty
Ronduit een prachtige film.
Terechte winnaar van 3 oscars en van mij mocht hij ook nog de oscar van beste film krijgen van dat jaar.
Het verhaal is erg origineel, tot in de details uitgewerkt, knap gespeeld en boeiend van begin tot einde. Ik begin nooit graag aan films met een erg lange speelduur, maar had geen enkele moeite met The Curious Case of Benjamin Button.
Erg van genoten, slechts een half sterretje eraf omdat het geen film is die je in de toekomst nog vaak kan zien zonder niet meer te weten hoe hij exact ging. Hij blijft teveel bij
4,5 sterren
Malibu Stacy
Hele goede film! Ik had hem opgenomen en omdat hij zo lang duurde is hij eigenlijk lang op de harde schijf blijven staan, maar ondanks de lengte geen moment verveeld! Erg origineel en je denk voortdurend hoe gaat dit aflopen. Vooral op het einde brak mijn moederhart
..snif.
Redlop
Verhoogd naar 5* en in mijn top 10 opgenomen. Geweldige film, prachtig verhaal, beelden, acteerwerk, muziek, alles is hartverwarmend.
_Casper_
Ik heb veel goeie dingen over deze film gehoord en verwachte echt een ''topper'' voordat ik hem ging kijken, maar in die zin vond ik de film iets tegenvallen...
Het is zeker een goeie film, sterk acteerwerk, mooi gefilmd... En vooral het einde is erg sterk.
Maar ik vond het middenstuk iets te langdradig en kon ik er niet altijd mijn aandacht bij houden.. Zoiezo de hele film.. wist me op een of andere manier niet te pakken..
dus 3*...
JvB Lucas
The Curious Case of Benjamin Button
I was born under unusual circumstances.
Een aparte film over ouder (en jonger) worden van regisseur David Fincher.
Ik kan in ieder geval zeggen dat The Curious Case of Benjamin Button net zo'n ongewone film als de zaak van Benjamin himself. Maar hij is wel heel erg mooi. Ten eerste, wordt er aan een briljante sfeerschepping gebouwd en wordt er een mooi tijdsbeeld gevonden van de jaren 1910 tot de jaren 2000, er is met vlotte details hier aan gewerkt en dat vind ik alleen maar al bewonderenswaardig. De klassieke 'noire' suspense uit een aantal van Fincher's vorige films mist inderdaad, maar met wat voor prachtfilm we ervoor terug krijgen kan ik hier zeker iets mee.
Verder wordt er geweldig geacteerd. Brad Pitt is briljant omgetoverd tot een oude kreupele man die langzaam jonger wordt en die verandering is prachtig gedaan. Er was geloof ik ook destijds toen de film uitkwam ook helemaal lof over hoe die was geschminkt. Maar Cate Blanchett speelt ook een mooie rol: een jonge vrouw die langzaam ouder wordt naarmate de film doorgaat. Het doet me als film ook af en toe een beetje denken aan Forrest Gump : dat is ook zo'n reis door de Amerikaanse geschiedenis door ogen van een bijzonder en excentriek iemand.
The Curious Case of Benjamin Button is een heel bijzondere, mooi gemaakte film.
*4,0
davert89
Een zeer mooie en aangrijpende film! Ondanks de lange speelduur verveelde hij geen moment. Als kijker werd ik werkelijk in het verhaal gezogen, mooie ervaring!
MichaelMovie
Een mooie en originele film die voor mij een half uurtje te lang duurt.
De make-up is werkelijk zeer goed gedaan, net als de sfeer die gecreëerd wordt tijdens de verschillende fases in hun leven.
surfplankje
Een prachtige film in een lekker oud sfeertje, mooi en geloofwaardig acteerwerk. 4 sterren
Gerlof1378
Erg mooie film, met een mooi verhaal, sterk spelende Brad Pitt en Cate Blanchett (mijn droomvrouw) en mooie make-up.
bass-9
Originele film. Leuk verhaal. Komt alleen werkelijk waar geen einde aan. Bijna bij het saaie af.
Melvin Udall
Herzien, weer een tikkeltje beter dan de vorige keer. Die muziek is ook zo mooi!
Antonev
Ik vond deze film geweldig en bij vlagen ontroerend! Ze hebben de verschillende momenten in tijd heel mooi weten neer te zetten.
dinhus
Wát een fantastische en ronduit intrigerende film. Deze film had mij vanaf minuut één reeds in zijn greep en heeft mij tot het prachtige einde niet meer losgelaten. Clichés en doorzichtige dialogen zijn allicht in veelvuldigheid aanwezig, maar dat heeft mij geen minuut gestoord. En het mag gezegd worden: wat ziet Cate Blanchett er prachtig uit (doelend op haar ''jongere jaren'')!
Michal788
Als ze de hele leidingsweg van Benjamin's pubertijd hadden laten zien zou de film nog veel zieliger zijn geweest.
Moet je maar voorstellen als puber wil je steeds meer en begrijp je steeds beter de wereld.
Hij zou steeds minder van de wereld om zich heen begrijpen en steeds meer dingen vergeten.
Het lijkt mij afschuwelijk om zo te eindigen.
Verder een mooie film die je laat nadenken over het leven zelf.

Je hebt nog 30 dagen - of minder - om deze absolute fillmhits te bekijken op Prime Video

Fantasyfilm 'The Curious Case of Benjamin Button' vanavond te zien op televisie

Inglourious Basterds
Oorlog / Komedie, 2009

Slumdog Millionaire
Drama / Misdaad, 2008
dagboekmarinebegrafenisteareizenziekenhuisgebaseerd op een kort verhaalreverse aging